Svatební výzdoba

Říká se, že první dojem je nejdůležitější. A svatební výzdoba je tím prvním, co začne utvářet ve vašich hostech představu o tom, jaký bude celý svatební den. Napoví, jestli zvolili vhodný oděv a prozradí, jakou jste si s přípravou svatby dali práci a jak moc tak pro vás tento den je či není důležitý.

O tom, jak bude svatební výzdoba vypadat, rozhoduje spousta faktorů. Pokud máš estetické cítění, kreativní duši a vše kolem aranžmá a dekorací tě zajímá, baví nebo dokonce živí, je zde velká pravděpodobnost, že se svatební výzdoby budeš chtít ujmout sama. Jsou nevěsty, pro které je tato oblast příprav alfou a omegou celé svatby a přípravu každého detailu si naplno vychutnávají a užívají.

Pak jsou tu ale také ty, které buďto jejich vášeň nesdílí, nemají talent či čas nebo zkrátka touží se týden před svým svatebním dnem nechat po zásluze rozmazlovat a ne starat o to, kdo kde bude sedět, kolik nechat navázat kytek nebo že ubrousky neladí k barvě květin a objednané potahy na žídle dorazily zmuchlané. Tyto nevěsty pak sáhnou po službách některé svatební agentury či osloví přímo svatebního aranžéra či designéra. Stejnou službu poskytují ale i některé svatební salony nebo přímo objekty, kde se obřad či hostina koná. V tomto ohledu buďte ale opatrní. Ne každá svatební výzdoba by totiž pak mohla vypadat podle tvých představ. Nechejte si proto ukázat fotky z dříve realizovaných výzdob a teprve až poté kývněte na sliby místního provozního, že vše bude přesně tak, jak si přejete.

Svatební výzdoba vás bude obklopovat celý svatební den, proto by z každého detailu mělo dýchat jeho a tvoje já. Zvolte takové barevné ladění, které se nejen hodí do vybraných prostor, ale také odpovídá vašemu naturelu a nebojte se experimentovat. Svatby na určitě téma už dávnou nejsou jen doménou amerických romantických komedií, a tak dejte na odiv svoji lásku ke sportovnímu potápění, nakupování nebo třeba lovu divé zvěře.

Na co bys neměla zapomenout?

Charakteru  a barvám svatby by mělo odpovídat už vaše svatební oznámení a další tiskoviny. Pokud se rozhodnete pro svatbu např. ve farmářském stylu, můžete mu přizpůsobit nejen své oblečení, ale vaši hosté mohou třeba i sedět na balících slámy (samozřejmě obalených kouskem látky, aby je seno nepíchalo, kam nemá), do svatebních her můžete zařadit třeba skoky v pytlích a hod vidlemi do dálky… Fantazii se zkrátka mez nekladou.

Nezapomeň ale, že náročnost výzdoby se pak odrazí i ve vašem svatebním rozpočtu, proto zkus vše předem propočítat. A i pokud máš v plánu si celou svatební výzdobu připravovat sama, zkus oslovit několik aranžérů, floristů nebo agentur. Budeš se divit, ale mnohdy vás profesionálně připravená výzdoba, navíc bez nároků na tvoje nervy a drahocenný předsvatební čas může vyjít i s jejich prací mnohem levněji. A za zkoušku přece nic nedáte…!     

Související diskuze, otázky a články

Dodáme co nejdříve :)

 

Máte-li k tomuto tématu nějaké fotografie z vlastní svatby, prosím, vkládejte je do této diskuze: Svatební rubrika, magazín na Beremese.cz. Vybrané fotky zveřejníme v tomto článku.

Chcete článek konkretizovat? Napsat nějakou část lépe, z vlastní zkušenosti, přidat novou část o svatební výzdobě atp.? Stačí nám ho poslat Interní poštou na tento login a my článek buď poupravíme a nebo zveřejníme nový, detailnější. Do budoucna bychom totiž velmi rádi vytvořili tým redaktorů právě z Vašich řad ;-)

#vyzdoba

Asmira team