Svatební šaty

Svatební Šaty

Některé nevěsty mají jasně danou představu o tom, jak právě jejich šaty budou vypadat, jiné se často rozhodnou až při jejich zkoušení nebo listování časopisy. Abychom ti usnadnili výběr, připravili jsme několik informací, rad a tipů, které ti s ním pomohou.

Barva šatů

Kromě klasické bílé v současné době můžeme vybírat z celé škály jejích odstínů nebo příbuzných barev. Mezi trendy patří jednoznačně šaty barvy „champagne,“ ve které my, středo-Evropanky, nevypadáme až tak bledé. Populární jsou ale také odstíny růžové, krémové či lososové. Pokud si své svatební šaty budeš půjčovat, nebraň se tomu a vyzkoušej ve svém svatebním salonu všechny dostupné odstíny. Jedině tak se totiž přesvědčíš, že barva, kterou sis vybrala, dokonale podtrhuje tvoji krásu a osobnost.

Výběr šatů

Dnešní doba nabízí mnoho možností, jak a kde si vybrat své vysněné svatební šaty. V České republice a na Slovensku se, na rozdíl od ostatních zemí, šaty stále ještě půjčují. V zahraničí je ale běžné, že si nevěsta šaty kupuje, protože zapůjčené svatební šaty prý nosí smůlu. Pokud věříš na pověry, můžeš se vyhnout půjčovnám a nechat si ušít šaty na míru. Určitě se v okolí najde šikovná krejčová či návrhářka, která promění tvůj sen ve skutečnost. Poslední alternativou jsou různé bazary či internetové prodejny, kde si můžeš šaty objednat a pak už je jen nechat upravit tak, aby ti dokonale seděly. Ať se rozhodneš pro kteroukoli z výše uvedených variant, vybírej srdcem, protože na svatebních fotkách nebo videu se na vybraný model budeš dívat po zbytek svého života!

Na co si dát při výběru šatů pozor

Protože by sis měla svoji svatbu užít, je důležité, aby ses ve svatebních šatech cítila alespoň trochu pohodlně. Sebekrásnější šaty nebudou těmi pravými, pokud se v nich nebude dát chodit nebo dýchat. Základem pro každé šaty je vhodně vybrané spodní prádlo. To totiž může výrazně ovlivnit celou postavu. Push-up podprsenka ti může pomoci vyplnit dekolt a zeštíhlující kalhotky zase ubrat až několik velikostí. Určitě ale nezapomeň na to, že i když potřebuješ, aby prádlo bylo funkční, přece jen se musí také líbit. A nejen tobě…! Další věc, na kterou bys měla při volbě šatů myslet, je jejich střih. Malé nevěsty většinou musí upustit od antického stylu, nevěsty XXL od šatů se širokou sukní, které je opticky ještě rozšíří atp. Každá z nás ví, kde má své problémové partie, ale pokud zvolíš vhodný střih šatů, je po problému. Neboj se při výběru dělat kompromisy, ale jen ty, které povedou ke změnám k lepšímu.

Doplňky

Ke svatební šatům neodmyslitelně patří i doplňky. Závoje, boty, kloboučky, deštníky, bolerka, šperky, prádlo, punčocháče a spousta dalších nezbytností. Je toho tolik, z čeho lze vybírat a na co bys neměla zapomenout. Držíme pěsti, aby se ti vše podařilo!

Související diskuze a otázky ve fóru

Svatební šaty Emmi Mariage. Máte zkušenost?
Bílé svatební šaty nebo šampaň? Co myslíte?
Jaké spodní prádlo zvolit pod svatební šaty?
Antický střih svatebních šatů. Je vhodný pro baculatý?

Jak probíhala zkouška svatebních šatů jedné z našich uživatelek můžete vidět zde http://www.beremese.cz/fotoblog/hanickasestakova/album/me-milovane-vgg1wo/#  (album hanickasestakova je jen pro registrované uživatele.)

Má-li některá z Vás na beremese.cz své přípravné album zaměřeno právě na téma Svatební šaty (veřejně pro všechny) prosím, konktaktujte nás. Rádi v tomto článku zveřejníme jeho odkaz ;-)

To samé platí i v případě, pokud byste chtěly článek konkretizovat, napsat nějakou část lépe, s vlastní zkušeností, přidat novou část o svatebních šatech, atp. Stačí nám napsat Interní poštu na tento login a my článek upravíme, pozměníme. Do budoucna bychom totiž velmi rádi vytvořili tým redaktorů právě z Vašich řad ;-)

 

#svatebnisaty

  • civetJaký mají ty články smysl? Protože konkrétně tento je velice nicneříkající a všeobecný, až je o ničem...
    A co nemám ráda, jsou články psané v druhé osobě jednotného čísla - "neměla bys zapomenout". Když už někomu radíte, vhodnější je první nebo druhá osoba množného čísla.
    • wejuncaMusím jen souhlasit 😞 tento článek je opravdu o "ničem"...
      • civet@wejunca  ten článek není jen o "ničem", ale skutečně o ničem.... RAdy jsou tak obecný, až se nedaj aplikovat... Šampaň šaty nesluší všem středoevropankám, ale jen těm bledým a ideálně blondýnám. Malé, ale velmi štíhlé holce budou šaty antického střihu slušet, stejně tak XXL nevěsta s velkým zadkem ho může velmi šikovně v široký sukni skrýt...

        Proč neoslovíte nějakou nevěstu, u které je z diskuzí nebo jejích článků znát, že má přehled a v něčem se vyzná, aby článek napsala?
        • kijaA já myslela, že do "Vybrali jsme" vybíráme opravdu my, nevěsty...
          • chris_n@civet  Já jsem středoevropanka, blondyna a nejlip mi sedi snehove bila. v ivory se ztracim.
            • civet@chris_n  no o tom to je. NIc se nedá takhle zjednodušovat a obecně radit...:o(
              • beremese.cz
                AUTOR
                @civet  @wejunca  @kija  @chris_n  Ahoj, děkujeme Vám za Vaše reakce. Právě i na tyto jsme čekali, protože články mohou být Vámi, uživateli, opravovány, zlepšovány, konkretizovány atp. Vidíme, že se ve svatebních tématech vyznáte a proto, jak už jste výše psaly, pošlete nám na tento nick do IP návrhy na zlepšení tohoto článku. Co by měl obsahovat? Co by v něm mohlo být napsáno lépe? A buďte prosím konkrétní - tzn., napište danou část a nebo rovnou celý článek, předělaný, upravený, obohacený o Vaše cenné info 😉 Do budoucna bychom rádi vytvořili tým redaktorů tohoto magazínu právě z řad nevěst na beremese.cz 🙂 Těšíme se na Vaše články a příspěvky, protože už nyní vidíme, že je dokážete konkretizovat a zlepšovat. Asmira team