Říjen 2019 na Bereme se: 10 nejoblíbenějších alb

Říjen nám přinesl opět kopu krásných svateb. Která je vaše TOP?

1. Robin a Radek

Velmi se těším, že tento měsíc se vám nejvíce líbila právě tato svatba!

Robin a Radek, děkuji, že jste s námi sdíleli přípravy i krásné svatební fotografie. Hodně lásky přeji :)

Prolédnout celé svatební album zde.

2. Dana a Michal

A toto je hned moje druhá nejoblíbenější svatba tohoto měsíce, proto mě velmi těší, že jsme se takto shodli :)

Prolédnout celé svatební album zde.

3. Kristýna a Vratislav

„Naše svatba byla prostě nezapomenutelná plná smíchu a tance. Ikdyž nám velká část dne propršela, na obřad i odpolední a večerní zábavu jsme měli nádherně. Místo jsme zdobili za pomoci naší úžasné rodiny a nejbližších kamarádů už v pátek, takže v sobotu ráno už stačilo jen nachystat židličky na obřad a na stoly nanosit květiny, které celé místo úplně rozzářily! Pro naši svatbu jsme si zvolili statek Karlov v Dolních Kounicích, které je na svatbu jako stvořené a opravdu všem moc toto místo doporučuji. Vše může proběhnout na jednom místě včetně ubytování 40-ti hostů. Obřad proběhl v nádherné zámecké zahradě v Židlochovicích, a tak se nám splnil sen mít obřad pod širým nebem mezi nádhernými stromy ♥ V den svatby jsem si opravdu užívala každičkou minutu, protože vím, jak strašně moc tento den utíká a byl to nezapomnenutelný den. To když se celá rodina a nejbližší kamarádi sejdou dohromady a slaví společně s vámi vaši lásku je ten nejkrásnější pocit. Ikdyž svatba nebyla určitě perfektní, nejdůležitejší pro nás bylo to, že se všichni dobře baví a užívají si tento den společně s námi. Děkujeme! Hned bych si to zopakovala.“

Prolédnout celé svatební album zde.

4. Lucie a Jiří

Když se vdává víla ve Ville 603 v Přiboru je to prostě nádhera!

Prolédnout celé svatební album zde.

5. TK a JS

„Naše svatba nebyla přesně taková, jak byla naplánovaná, ale ve výsledku byla přesně taková, jaká měla být.“

Prolédnout celé svatební album zde.

6. Kristý a Michal

Krása, krása, krása! Nevěsta si velice chválí kapelu Veronika & The Band

Prolédnout celé svatební album zde.

7. H a O

„Svatba byla jedním slovem nádherná. Měli jsme obrovské štěstí na lidi, kteří nám pomáhali svatbu připravit, a za to patří všem velké – děkujeme.

V ten den nám vyšlo naprosto všechno na jedničku. Vstávala jsem hodně brzy, ne snad proto, že bych byla tak nervózní, ale protože už jsem se hrozně na ten den těšila, až to všechno vypukne. V 6 přišla moje mamka a kamarádka vizážistka, uvařily jsme si kafe, daly výborný koláček. Péťa začala líčit mamku, mezitím přišla ségra. Oběma to moc slušelo. V 9 už jsem byla nachystaná i já. Dorazili kamarádi se svýma holkama, které dělaly falešné nevěsty. Teď už manžel nic netušil, a tak byl hodně překvapený. V bytě na něj čekala ještě jedna falešná nevěsta, náš kamarád :D Chvilku jsem se bála, že si snad vezme jeho :D Rodičům jsme poděkovali jeden za druhého, předali dárečky, a maminkám a svědkyním květinové věnečky. Lehounce nám kapala déšť, ale jak se říká "pršelo štěstí'. Pak jsme se seskupili v kolonu a vyrazili. Všichni nás pouštěli, přednost nepřednost, kolona měla asi 15 aut. Dokonce mám podezření, že i na řízené křižovatce, na které normálně projedou 4 auta, nás někdo, kdo sedí za monitorem pustil :) Dorazili jsme na místo, vše bylo krásně připraveno pro obřad. Pořád bylo pod mrakem, chtěli jsme začít raději dřív, ale museli jsme počkat na starostu. Ten přijel přesně na čas. A ještě že tak. Jen co se začli hosté usazovat, vysvitlo sluníčko. A bylo krásně po celý obřad. Jen co nám všichni pogratulovali zase se zamračilo. Potom následoval oběd, krájení dortu, focení. Klasika. Zahájili jsme party na parketu prvním tancem. A jak už je u nás zvykem, rodina si připravila taneční představení. Úžasná podívaná, to Mlýn asi ještě neviděl :D Dále si pro nás rodina z Brna připravila něco jako pevnost Boyard, pro nás Kwasard, zabojovali jsme o truhlu s pokladem. Super překvapení pro nás. A pak už byla volná zábava pro všechny. Pro nás to byl opravdu nezapomenutelný, krásný den. Druhý, který jsme v životě zažili, prvním dnem byl den narození našeho syna.“

Prolédnout celé svatební album zde.

8. Barbora a Ondřej

„Náš den jsme si vychutnali rovnou dvakrát. Své ano jsme si řekli již ve čtvrtek devatenáctého – takové neoficiální oficiality, kvůli oddacímu listu.

Ale to pravé ano, jsme si řekli a slíbili v sobotu, před rodinou a přáteli. Můžu vám s klidným srdcem říct, že není nic jednoduššího než se vzít. Tenhle plán vznikl náhle a bylo to to nejlepší rozhodnutí.

V sobotu nás oficiálně tedy neoficiálně oddal náš kamarád, který nám napsal úchvatnou řeč, na kterou budeme s úsměvem a pocitem štěstí vzpomínat nejen my. A ano všechny ty mýty o svatbách, že to uteče jako voda, jsou pravda. Člověk se ani nenaděje a už kouká na fotky, kdo se s kým bavil, kolik bylo jídla, kde svítilo jaké světýlko. Naše sobota byla prostě dokonalá.“

Prolédnout celé svatební album zde.

9. Kristína a Její milý

„Svatba byla krásná, letní, tropická a hodně veselá, ale taky náročná. Pro civilní obřad jsme si vybrali odsvěcenou barokní kapličku v Olomouci, která byla úplně perfektní a ve které nám hrála na klavírní křídlo kamarádka. Pan oddávající citoval Malého prince, kterého jsme pak úplnou náhodou dostali ve francouzském originále jako dar od jiné kamarádky. Na hostinu a zábavu jsme se pak přemístili na 10 km vzdálený statek na Sv. Kopeček, který měl dlouhatánskou letní terasu s venkovním posezením, kde se sedělo až do půl třetí do rána a taky velikou zahradu se zelení a dětským hřištěm, kde menší děti závodily na skluzavce a starší kluci hráli fotbal.

Kdybyste se ptali, jestli bychom si to všechno zopakovali ještě jednou, odpověď by byla jednohlasné NE. Bylo to krásné, ale jednou stačilo. Prakticky všechno jsem si zařizovala sama a svatbu jsem chystala skoro rok. S mužem máme velké rodiny a lidé se k nám sjížděli od Prahy až po střední Slovensko, asi polovinu lidí jsme i ubytovávali. Chtěli jsme menší svatbu, ale protože máme v rodině vážně dobré vztahy, nedalo se moc škrtat, takže nás bylo přece jen 75. Navíc bydlíme a pracujeme 80 km od místa svatby a organizovat ji na dálku bez auta bylo občas taky trochu peklo. Třeba když jsme jeli skoro dvě hodiny autobusem a MHD na schůzku, kde jsme po půl hodině čekání zjistili, že paní s námi vlastně ani nepotřebuje mluvit. Díky zpoždění nám ujel poslední spoj zpátky domů, takže jsme jeli oklikou přes druhou stranu Moravy, vlakovou výluku a pak hodinu náhradní dopravou vytopenou na 16 °C (byl horký červen) takže já po tomto výletu skončila s antibiotiky.

Do toho jsem měnila měsíc před svatbou práci (což je samo o sobě super, jen to načasování...) a v týdnu před svatbou jsme k mé smůle otevírali úplně nový podnik, takže jsem byla každý den 12 h v práci bez možnosti volna a po nocích dodělávala svatební detaily. Jsem takový ten kreativní typ, co si vezme svatbu jako vlastní tvůrčí projekt, takže jsem tvořila svatební noviny, omalovánky, dárky pro hosty, bonbonové dózy, prskavky, knihu hostů, rekvizity do fotokoutku, květinový náramek pro družičku a protože mě baví krasopsaní, všechny možné tabule, cedule, jmenovky, zrcadlo, popisky, zapichovátka a spol. Měla jsem toho nachystaného ještě víc, ale v zájmu zachování posledních zbytků psychického zdraví, jsem se na to z časových důvodů vykašlala. Nechtěla jsem lidi nutit do nějakých her a aktivit, tak jsem vymyslela ve spolupráci s Pinterestem dobrovolné seznamovací „bingo“, které mělo velký úspěch. V podstatě šlo o to, získat podpis člověka, který splňoval text v daném políčku. Další srdcovka byla velká tabule s rodinnými svatebními fotkami převedené na polaroidy. Rodina u nich vzpomínala na svoje svatební dny a občas přidali i nějakou super historku, kterou jsme ještě nikdy neslyšeli. Tenhle family wedding tree byl asi můj nejlepší svatební nápad.

Velká škoda byla, že jsme si nemohli nachystat věci na statku den dopředu, protože se tam konala jiná svatba. V den D tam měli donést věci ženich se svědkem, ale trochu nestíhali a hlavně na cestě zpátky zjistili, že nemají prstýnky ani ženichova motýlka. Tak to otočili poprvé... Když dojeli zpátky do kaple pro změnu zjistili, že tam nechali i komplet všechny kytice :D. Abych vám to krátce shrnula, měli jsme asi všechny takové ty klasické svatební patálie – týden před svatbou jsem zjistila, že mi salon vyměnil celou sukni na svatebních šatech, kterou jsem oplakala, někteří pozvaní hosté na poslední chvíli účast odmítli, zato někteří jiní, kteří ani neměli pozvánku, se k nám přidali až ke svatební tabuli. Ráno nám napsal hlavní a jediný řidič na rozvozy, že je mu zle a nikam nejede, vysněné šaty se mi vzadu rozpáraly ještě před obřadem, někdo nedovřel helium na balonky pro děti, takže skoro celá bomba utekla, svatební kytice se ani na míle neblížila tomu, co bych si přála. Ženichova korsáž byla příliš velká, takže mu neustále padala a snad kvůli horku byly všechny květy polozvadlé a kytice pro svědkyni hned opadala.  

Jeden z nejhezčích okamžiků po obřadu pro mě byla nedělní snídaně na terase. Sešla se tam nejbližší rodina, bylo překrásné letní ráno a ze mě konečně opadl veškerý stres a obavy, protože už bylo po všem. Nechtěla jsem si to přiznat, ale asi jsem si toho na sebe vzala příliš mnoho a v kombinaci s novou prací, týdnem skoro bez spánku a jídla jsem skončila na pokraji totálního vyčerpání. Lehko se řekne, předej část někomu jinému, ale u nás se rodina do příprav zapojovat vůbec nechtěla. Dokonce ani tatínci neměli proslov, vzal to za ně svědek. Ale zase jsme měli svatbu přesně takovou, jakou jsme chtěli a já do toho dala všechno. A i když se některé věci nepovedli na 100 %, všichni hosté si naši svatbu užili, všechno nám moc chválili a i fotky jsou plné rozesmátých lidí, které máme nejradši, tak snad dobré. S mužem nejsme moc velcí exhibicionisti, takže pro nás byla největší odměna svatební cesta, kde jsme byli už jen spolu, sami dva, s tunami jídla, oceánem, bílými plážemi a spoustou spánku a nicnedělání. Na svatbu budu vzpomínat jako na překrásnou, ale pokud bych se měla brát někdy znova, už jen se svědky v Karibiku :)“

Prolédnout celé svatební album zde.

10. Nela a Radim

TOP 10 tento měsíc uzavírá svatba z Hospůdky ve stodole v Zábeštní Lhotě.

Prolédnout celé album zde.

Mám zde pro vás ještě dva bonusy! 

Barča a Martin

Prolédnout celé svatební album zde.

Dominika a Pavel

Prolédnout celé svatební album zde.

Další krásná alba, nejen svatební, naleznete v sekci Vybrali jsme, kam řadíme nejzajímavější alba z příprav a svateb našich nevěst.

Krásný den!

Barbora, Bereme se