Svatební obřad v Chodovské tvrzi

Profilova fotka
Ahoj holky, kdo z vás všechno je z Chodova? A máte obřad v Chodovské tvrzi? Jestli ne, tak proč jste to zamítli?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
samozřejmě zamítly - ta čeština...
Odpovědět
Profilova fotka
nejsem z chodova, ale ze záběhlic, ale obřad tam máme.. dobrá dostupnost pro pražské i mimopražské kamarády i příbuzné, možnost oběda s nejbližšími přímo na místě (za OPRAVDU dobré ceny), minimum schodů (hodně podstatné pro nepohyblivé babičky), dá se dojet až tam (i když možná nebude kde parkovat, ale auto může předjet a pojede se přeparkovat jinam)... a když se dobře fotí, tak nejsou vidět ani ty paneláky... nebylo co řešit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jsem z chodova, a abych pravdu rekla, nejak jsem na chodovskou tvrz zapomnela, kdyz jsem byla segre na svatbe v kapli Libenaku. Hrozne se mi tam libilo a rekla jsem si, ze az svatba, tak jedine tam. Ale Chodovska tvrz je urcite krasna, ale ja uz si ani nepamatuju, kdy jsem tam byla naposled :-N
Odpovědět
jsem z Haji. Chodovska tvrz je krasna a nadherne opravena. svatbu jsme tam ale nemeli, dali jsme prednost trochu prirodnejsimu prostredi. ale myslim, ze je to tam moc krasne.
Odpovědět
já jsem taky z chodva, ale ted bydlím na Letný , tak bude svatba u Antonína. Jinak tvrzi jsme říkali domeček bez okýnek, ale to je dlouho to tam nebyl ani ten val. Přeci jen letos mi bude 30 :-)) ale opravili to nádherně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jsem take z Haju (tedy puvodne), ted jsem presidlila na druh konec Prahy... Svatbu znamych v tvrzi jsem zazila nekolikrat a prave diky tomu jsem se rozhodla pro jine misto. Tvrz je naherna, okoli idelani pro foceni, ale odradili me tam super kratke obrady. Jeste Vam nestihnou vsichni poprat a uz se do mistnosti tlaci dalsi "parta".... Me to prislo docela neprijemne ....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, také jsem prožila přes dvacet let na Hájích a před dvěma roky jsme se s nastávajícím přestěhovali poblíž Jičína. Dali jsme přednost domečku a hlavně zahrádce. Na Chodovské tvrzi jsou pěkné svatby, zrovna na jednu se tam chystáme v červenci. Je pravda, že tam svatby jedou jak na běžícím páse...
Odpovědět
Ahoj holky, já jsem původně ze Spořilova, nyní žijeme s manželem v Holešovicích. Chodovská tvrz je určitě krásné místo, také jsme o něm přemýšleli, ale zvítězil zámek v Brandýse a to hlavně proto, protože jsme měli hostinu s ubytováním na Praze 9, odkud je Brandýs coby kamenem dohodil. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no mě tady jedna holčina do ip, když se dozvěděla, že máme svatbu na tvrzi, napsala něco ve stylu, že "tam ani omylem" - jako kdybych se jí ptala na názor, tak mě to trochu rozhodilo a začala jsem si připadat fakt divně, že tam tu svatbu vůbec chceme, ale přeci to nebudu dva měsíce dopředu měnit, že. Tak jsem ráda, že si i někdo další myslí, že je to hezké místo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že to místo je moc hezké. Budoucí manžel bydlí ale hned naproti, tak na tvrz vidíme. Zamítli jsme to právě z tohoto důvodu - chtěli jsme něco originálního a ne něco, co máme každý den na očích. Ale přítelova maminka se tam podruhé vdávala a přišlo mi to fajn. Měli moc šikovnou fotografku a fotky vůbec nejsou jako ze sídliště. Takže, kdo tam svatbu má, tak určitě neprohloupil.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my bydlíme hned u Chodovské Tvrzi a svatbu tam taky budeme mít :-D
Odpovědět
:-N ahoj, no my teda máme taky svatbu na Chodovské tvrzi a už se moc těšíme. Je to tam fakt hezký, ale jediný, co mi snad vadí, že při odchodu z obřadu - 1., co uvidíme budou ty šílený paneláky :-) Ovšem obřadní síň je malinkatá, to nám vyhovuje a objednali jsme si květinouvou výzdobu, tak bude i romantická :-) Holky, určitě to tam bude super..
Odpovědět
Článek se načítá
ja bych se docela postavila na obhajobu sidlist: ted, kdyz uz zasazene stromy vyrostly a panelaky se natiraji barvami, neni to vuuuubec spatne bydleni, blizko jsou lesoparky, vzhledem k architektonickemu pristupu (ostrovy domu) je tam ridka doprava, da se tam v klidu jezdit na kole a na bruslich. od te doby, co ziju v centru, volam: at zije sidliste!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také budem mít obřad na Chodovské tvrzi, prosím o sdělení, jaké jste si objednávali písničky, protože jejich výběr nám nějak nevyhovuje a jestli se platí 400kč za 1 píseň nebo za víc. Taky jestli byste mi poradily, kolik se tam těch lidí vejde... díky :-)
Odpovědět
ahoj,také budu mít svatbu na Chodovské tvrzi,bydlím kousek a svatební hostina bude taky nedaleko.Myslím,že okolí na fotky není špatný je tam šikovný fotograf který nevěstu a ženicha nasměruje tak,že žádný panelák neni vidět ani náhodou. Pro bramburku:400,- je za obě písně,máš pravdu také jsem si nevybrala.Kamarádka se tam vdávala a přinesla si svoje cd.Za zahrání dvou písní chtěli 460,-
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já jsem z chodova, ale svatbu budeme mít u Plzně (protože je odtamtud přítel) Na Chodovské tvrzi bych se nevdávala a to proto, že mi vadí ty okolní paneláky. Prostě to okolí je nic moc... Ženil se tam můj kamarád a nijak mě to tam neoslovilo...
Odpovědět
Ahoj, byla jsem minulý týden na svatbě na Chodovské tvrzi a bylo to nádherné. Paneláky kolem nejsou rušivé, je tam spousta zeleně, která je zakrývá. Fotky novomanželů jsou jedny z nejhezčích, co jsem kdy viděla - s přírodním pozadím, stromy nebo na trávníku nebo na ozdobné dlažbě. Hudbu si vybrali z místní nabídky - tradičně na úvod pochod z Lohengrina, pak Imagine a You are so beautiful. Prostředí uvnitř útulné, spíš menší sál, bylo nás cca 35 a bylo to tak akorát. Projev oddávajícího docela ušel......Fakt pěkné, doporučuji !
Odpovědět
Profilova fotka
čauky nevěstinky, já jsem z Chodova, ale máme to na Moravě, protože tahat sem celou famílii z Moravy...nooo to by nás vyšlo pěkně draho :-) Jinak ty paneláčky by mi asi taky vadili :-(
Odpovědět
Profilova fotka
holky, já jsem s nervama na dně, teď jsem se dozvěděla, že nám majitel restaurace zrušil rezervaci (po sérii nefér jednání obecně ještě tohle), týden do svatby a my nemáme místo na oběd, nevíte o něčem kolem?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus restauraci "na palmě" je to na Hájích, ale od chodova kousek, jinak moc restaurací na Chodově neznám.
Odpovědět
Profilova fotka
trissie: na Roztylech vyborná restaurace Koliba s absolutně dokonalou kuchyní. Majitel vždy vyjde vstříct a doprava je také v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
tak už dobrý, chodili jsme po okolí tvrze (já v slzách a hysterickém záchvatu, protože to vypadalo, že jediné, co bude volné, byla jedna zakouřená knajpa 4. cenové kategorie) a našli jsme restauraci Starochodovská 28. Velmi příjemné prostředí, ceny víc než dobré, sice tam budeme dvě svatby v jeden den, ale mají tam víc oddělených objektů, tak se ani neuvidíme. Jo, a když jsme řekli, co se nám stalo, tak majitel jen říkal "vy taky?" A když jsem se vyptávala, co tím myslel, tak povídal, že jen za tenhle týden už jsme třetí, kterým majitel restaurace na Chodovské tvrzi zrušil rezervaci!!!! Jedno byl třídní sraz a jedno taky svatba, takže ruce pryč od téhle restaurace, pokud se nechcete dočkat podobného šoku a zklamání!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahojky. Plánování naší svatby je teprve na začátku, ale o Chodovské tvrzi taky uvažujeme, i když prostředí paneláků se také celkem bojím. Doufám v profesionalitu fotografů (buď námi vybraných, nebo jak píšete, tak jsou tam i místní?). Jen ještě vůbec nemám žádné informace, co je a není zapotřebí zajistit, co se platí a co neplatí, jak dopředu se musí termín zamluvit a tak. Já mám třeba na Chodově trvalé bydliště, tak nevím, zda mi to pomůže, a že se platí třeba i za písničky, to mě vůbec nenapadlo. Nevíte někdo, kde bych se mohla dočíst všechno důležité a potřebné. Děkuji moc.
Odpovědět
bramburka: my jsme loni platili za hudbu 350,- a bylo to za hudbu během celého obřadu. měli jsme si z toho seznamu vybrat 5-6 písniček. zvalentova: my měli na obřad hodně hostů a nepamatuju se, že by se tam tlačila jiná svatba a že by nás někdo vyhazoval, abychom si pospíšili s gratulacema. Panelák není vidět ani na jediné fotce, které od fotografa máme, "domácí" fotograf pan Hilmar je fakt super. Jinak každý má určitě jiný vkus :-), paní matrikářky i paní oddávající byly super, musím říct, že na své svatbě jsem slyšela nejhezčí proslov, jaký jsem kdy na svatbě zažila. A co se týče Libeňského zámečku, tak je tam nádherně, ale byla jsem tam na 3 svatbách a v životě bych si tam kvůli oddávající svatbu nepřála. Umělý úsměv, kožené oblečení (něco mezi kabátem a šatama) a na její proslov už jsem vyloženě alergická a když jsem pak viděla další svatbu na videu, kdy oddával pán, tak jsem byla překvapená, proč hovoří o historii kaple a na stole byly jen papíry k podepsání bez jakýhkoliv desek, to mě docela zarazilo. Nevěsta z toho byla chudák špatná, tak když se podepsala, tak mu tam chudák odhodila vztekle tu tužku, protože to nebyl obřad zrovna podle jejích představ. Ale chápu, že se tam mnoha lidem líbí a je to jen můj názor
Odpovědět
Profilova fotka
lenickab: když se podíváš do mého alba, panelák nemám ani na jedné fotce od profesionálů (ale zato skoro na každé, kterou fotili kamarádi, jo holt profík se pozná). Za obřad jako takový se nic NEPLATÍ, pokud jste oba z ČR. Jediný poplatek je za hudbu, letos to bylo 400 Kč za celý obřad. Oddávající má opravdu hezký proslov, to se musí nechat (byla jsem od té doby na dalších svatbách, nejhorší byla Dendrologická zahrada, kde oddávající mluvil o "zraněné duši dítěte zrazeného vlastními rodiči - no jak u soudu o péči o dítě po rozvodu, ještě že ženich moc nevnímal, protože by byl asi ztropil scénu). Na 24.6.2006 jsme zamlouvali termín na začátku prosince, chtěli jsme být poslední svatba, ale ta už byla zabraná :-( vlastně jsme byli na ten den už čtvrtá svatba! Ale je asi 8 termínů každý oddávací den. Z obřadní síně nás nikdo nevyháněl, že už by měla jít další svatba, naopak nás jako přicházející svatbu vyháněli z nádvoří, aby se mohla v klidu dofotit svatba před náma (to byl teda trošku opruz, protože jsme přijeli tak, jak byly instrukce – 15 minut předem, a pak jsme tam až do za minutu jedna postávali, akorát matrikářka si vzala občanky a prstýnky a dohodli jsme se s hudebníkem na vybraných písničkách, ale jinak to bylo stání na sluníčku). Pozor na to, že minimálně letos to fungovalo tak, že na předběžnou rezervaci termínu drží termín jen 3 týdny, po dohodě 4 týdny, do té doby je nutné doložit doklady, jinak termín propadne! Samozřejmě je možné doklady přinést hned (je to rodný list a platné občanky, pro rozvedené plus ještě rozsudek o rozvodu s razítkem právní moci a buď v občance „rozvedený/ᓠnebo potvrzení o stavu, které dávají tam, kde se vydávají občanky, na základě rozvodového rozsudku). Fotografa jsme měli svého, bála jsem se, že ten místní by neměl tolik času na to, fotit nás po obřadu a hlavně ten místní nefotí příjezd snoubenců, až obřad a chvilku po obřadu, ale tak, aby zase stihnul ten obřad potom – takže má na každého přesně tu půlhodinu. Jedině kdyby člověk měl poslední svatbu nebo si ho nebrali ti předtím/potom, tak by měl čas na víc, ale je to sázka do loterie a proto jsem ráda, že jsme měli vlastního. Co jsem opravdu ráda, že jsme se po obřadu jeli fotit akorát ve dvou do Dendrologické zahrady. Je to z Chodova jen kousek, a ty fotky fakt stojí za to! Kdyby Tě zajímalo ještě něco, ptej se buď tady nebo přes IP, ráda pomůžu...
Odpovědět
ahoj holky, já jsem taky z chodova a přemýšlíme o chodovské tvrzi. Jen mě děsí fakt že tam svtby jedou za sebou po půl hodinách. Koumu i jiná místa v Praze kde by bylo volněji - potřebuji při příjezdu větší parkoviště ....
Odpovědět
trissie: s těma fotkama :-) a fotografem je to tak, ze obřad fotil přímo fotograf a potom si nás vzala na starost paní (myslím, že je to paní Hilmarová :-) ), takže nebyly vůbec žádné spěchy na focení okolo Chodovské tvrze ;-) nikitta: ale ony ve většině obřadních místnostech, o které je zájem, jsou obřady po půlhodině, takže bych být tebou z toho zděšená nebyla :-)
Odpovědět
Kacka.va: hm no jo to je asi problém všude, holt se budu muset pokusit být první svatba no asi
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já sem z Hájů. Svatbu sme měli mimo Prahu, ale pracuju v Průhonicích a tam sou taky krásné svatby buď na zámku nebo v dendrologické zahradě obojí je venku takže romantika. Já sem měla obřad taky venku, tak to moc doporučuju.
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: to možná platilo loni, ale letos nám řekli, že na nás bude mít fotograf jen té půl hodiny, právě proto jsme to řešili jinak... nikitta: s velikostí parkoviště bude problém v Praze kdekoli, jsou místa, kde ani parkovat není možné, takže to si nevybereš. Opravdu akorát tak být první svatba (ale jestli příbuzní jedou z daleka, tak budou mít radost, že budou vstávat ve čtyři ráno :-( a ty taky, abys stihla nechat se namalovat a načesat...). Jinak my na Chodově zaparkovali pět aut z kolony bez problémů, zbytek jel samostatně buď MHD nebo autem a taky se vešli... Jediné místo, kde svatba nebude po půlhodině, je kostel. A pak možná některé zámky, kde zaplatíš tučný poplatek (tuším jsem tu četla o nějakém zámku, kde jsou svatby po hodině - ale poplatek je asi 12 tisíc - to radši po půlhodině zadarmo) susyk: v dendrologické zahradě je minimálně jeden velmi hloupě mluvící oddávající. Plus když vyjde počasí, jako že je hodně hezky, tak je to past pro starší příbuzné (my tam byli na svatbě v den, kdy bylo přes třicet ve stínu, bohužel sedadla pro rodinu byla přímo na sluníčku a babičce nevěsty se udělalo špatně - a to druhé dvě babičky ani nejely, protože jsou kardiačky)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?