Zrušení svatby

Z důvodu nedostatku financí, jsme byli nuceni zrušit svatbu (rekonstrukce bytu stála víc než se čekalo a už se mi nepodařilo víc snížit rozpočet a nikdo nám nemůže půjčit). Partner byl pro ji jen odložit, ale já jsi dala za cíl, že to stihnu do 30 a i když vím, že se to někomu může zdát malicherné, pro mě to prostě bylo důležité. Svatba pro mě byla životně důležitá věc, moc jsem se těšila a jsem teď v totální depresi a nevím jak se s tím srovnat. Má někdo podobnou zkušenost?
Odpovědět
1
2
Zdravím, podobnou zkušenost sice nemám, ale chci ti něco říct. Pokud je pro tebe tak důležité mít svatbu do 30, tak se vezměte, jen ve 4 (vy dva a svědci) a poté udělejte větší grilovačku pro nejbližší. Pokud však chceš svatbu ve větším, tak je prostě lepší se s tím smířit, že chceš svoji vysněnou svatbu a našetřit na ni. Záleží co z těchto dvou věcí je pro tebe opravdu důležitější :)
Odpovědět
Ahoj, promiň, ale pokud máš depresi, že nebudeš mít svatbu, která je životně důležitá, co ustoupit od té "prokleté" 30 a vzít se prostě za rok? Chápu, že to je pro Tebe důležité, ale toto je strašně přehnaná reakce. Neber to prosím zle, ale nech to uzrát a uvidíš, že to ještě přehodnotíš. Myslím, že pokud máš chlapa, se kterým chceš být celej život, není k depresi důvod, ať už svatba byla, je, bude, nebo nebude. Hodně štěstí, ať je brzo líp PS: Kdyby tě partner nepožádal před 30, taky to nestihneš.. A na jeho straně by mě zrušení svatby velmi mrzelo, pokud jsi už řekla ano
Odpovědět
Profilova fotka
Podobnou zkušenost nemám. Ale nebojte se, depky přejdou. Nechápu ale, proč nesouhlasíte s odložením. To proto, že jste se nestihla vdát do 30, už se nikdy nevdáte? Nepřijde mi to ani tak malicherné, jako spíš praštěné a už vím, proč manžel občas říká o nás ženách, že nevíme co vlastně chceme a přiděláváme si práci a problémy úplně zbytečně, respektive vidíme problémy tam, kde vůbec nejsou. Asi jste měla dosud v životě štěstí, když Vás ještě nanaučil, že občas něco nevyjde tak, jak si plánujete. Když něco nevyjde hned, pořád to ještě není důvod zkusit to znovu později, chápu, že jste se těšila, mrzí to a vidíte to v tuhle chvíli absolutně černě, ale zkuste se nad tím zamyslet, nepřeháníte to až zbytečně? Není přeci všem dnům konec...
Odpovědět
Nemam podobnou zkusenost, ale mozna me ceka - hodne penez mi spolkla oprava auta, ale to neni dulezite. Dulezite je, ze se chceme vzit. Pritel mi na moje obavy rekl, ze svatba bude takova, na co aktualne budou penize, kdybychom meli jit jenom na radnici s rodicema a svedkama. Pokud je pro tebe priorita vdat se pred 30, tak bych se na vsechno vykaslala a sla na tu radnici, pokud je priorita mit vysnenou svatbu, tak bych pockala nez na ni bude. Vim, ze je to tezke, ale snaz se nepropadat depresim, urcite se to da nejak vyresit. A mozna se zkus vzit do pritele, jak mu asi je, kdyz si zrusila svatbu...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky podobnou zkušenost nemám ale jsou horší věci udělal bych taky jenom ve čtyřech max 8 lidí a pak oziracku
Odpovědět
@fanino právě že jsem neměla štěstí..a doufala, že tohle vyjde, když jsem našla toho pravého
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy když už jste tedy neměla v životě moc štěstí, krom nalezení toho pravého, tak si přestaňte házet klacky pod nohy ještě sama sobě :-(
Odpovědět
@sasankasissy A on nebude ten pravej, až ti bude 31? Chápu zklamání, zbytek moc ne
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy Variant je hodně, buď to překousni a prostě si vezmeš toho pravého déle. Nebo si uděláte krásnou svatbu ve čtyřech a má to také své kouzlo. Pokud by ti bylo líto, že přijdeš o veselku, můžete třeba za rok udělat pro ostatní obnovení slibů. Oddávat Vás může třeba kamarád. Nebo zvaž finance a všechno si můžes udělat sama a pozvat jen tolik lidí na kolik máte peníze. Někde tady v diskuzích jsem i četla že si přáli od lidí dostat nějaké připravené jídlo a od chlapů láhev. Kazdá žena se chtěla předvést, tak napekla a navařila samé dobroty. Takže svatba je pak vyšla úplně na minimum.
Odpovědět
Přijde mi to malichernost. Jestli se vdáš o rok později, nic se nestane, věř mi. Pokud se máte rozejít, tak se rozejdete, pokud to má vydržet, tak se sňatek jen odloží. Ale řešením je - jak psal někdo přede mnou - vzít svědky a vzít se ve čtyřech lidech. Je to elegantní řešení, levné a docílíš svého. Jinak bych našetřila, zadlužovat se ještě víc by bylo zbytečné a jak píšeš asi by to byl i problém. Spíš už bych dokázala pochopit touhu po dítěti, že by se ti to nechtělo odkládat - že by ti tikaly hodiny. Určitý smutek chápu, ale svatba třeba za rok nebude o nic horší než teď.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tohle jsem vždycky říkala já-svatba do 30 jinak už se vdávat nebudu a hele je mi 40 a těším se jak malá holka :-) ;-)
Odpovědět
Uvědomuju si, že je to malicherný :-( Děti nechci, ale mám pocit, že mi tikají hodiny.. a teď jsem smutná a i když si to hlavou pokouším vysvětlit, že se tolik neděje, tak to nepomáhá
Odpovědět
Článek se načítá
Máš hned několik možností: 1) udělat nízkorozpočtovou svatbu ve 4 nebo s rodiči, občerstvení pak udělat doma, i s hezkými šaty se můžeš vejít do rozumné částky 2) počkat a intenzivně šetřit 3) vyhrát ve sportce Stačí fakt vypustit spoustu zbytečných věcí a užít si to. Třeba výslužky, vývazky, dárečky pro hosty... My tedy nešetříme, chceme si to užít, ale budeme mít svatbu jen ve 4 kvůli problématickým vztahům v rodině a pak uděláme velkou mega party pro nejbližší rodinu a přátelé.
Odpovědět
Pokud spolu být máte, budete spolu dál a nic na tom nezmění, kdybys svatbu trochu přesunula. Já osobně bych ji posunula. Asi bych chtěla mít svatbu s lidma, který mám ráda, né jen se svědkama a šlus. Ale já jsem já a Ty jsi Ty.
Odpovědět
@sasankasissy Nechápu úvodní příspěvek- tu svatbu jste tedy zrušili, nebo jen odložili? Z příspěvku vyplývá, že zrušili úplně, proč? Proč se nevezmete jen se svědky? Je důležitý ten závazek, ta drahá párty k tomu je už nadstandard.
Odpovědět
chtěla jsem to mít se vším všudy, že se sejdeme s rodinou a kamarády a užili si to, abych na to mohla vzpomínat ,nic předraženého ale ono se to stejně nasčítá :-( jinak výhra ve sportce by se hodila :-)
Odpovědět
Ahoj, přečetla jsem si článek a nechápu proč tu svatbu rušíte? Pokud máte vedle sebe chlapa co Vás miluje a chce si Vás vzít...a Vy to také tak cítíte...počkejte a udělejte jí až na to budou finance! Je spousta žen, které ani chlap nepožádá nebo jsou bez chlapa. A myslím, že na věku opravdu nezáleží. Každý pochopí, proč jste se tak rozhodli a budou se těšit stejně i za rok. Jednou byste litovala, že jste svatbu zrušili jen kvůli věku.
Odpovědět
Též nechápu zrušení...svatba je o lásce pokud vím (nebo jsem si do této chvile myslela) a ne o penězích a i kdybych měla jít v úřední den na radnici (0,-) přítele bych si vzala...kdybych věděla že až přijedeme domů zamkneme dveře od nově zrekonstruovaneho bytu a budem jenom svoji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
I ja mela svuj sen. Nejdriv se vdat a pak dite. Byt mlada maminka a dve deti. A jak to dopadlo? Sveho vyvoleneho sem poznala az skoro v 27 letech. Ve 30ti se nam narodila dcerka a druhe uz mit nebudeme a ted, mesic pred 31 se budu vdavat. Nejsem zasnoubena, nemam prstynek. Bylo to takove spontalni rozhodnuti od pritele. Spis takova debata :D neni to jak z pohadky, ale presto jsem nejstastnejsi na svete. I kdyz vse je tak o 5 let pozdeji, nez sem si predstavovala :D Mam pro me dokonaleho muze, uzasnou dcerku a neresim, ze je vse pozdeji nez sem si predstavovala.
Odpovědět
Přesně tak ,nechápu proč jste svatbu rušily ,stačilo ve 4 ženich nevěsta a svědci a pak třeba grilovačka ,proč si stát za takovou malicherností ,že v životě svatba je pro někoho hrozně moc důležitá ,jde jen o to, že dva to potvrdí podpisem a společným příjmením ,ale co je v životě nejdůležitější aby se měli rádi.A co víc když poznáte,když vám ten nahoře(pánbůh - sáhne nějakým způsobem na zdraví ,tak teprve si uvědomíte že v životě jsou důležitější věci než pouhá myšlenka ,,jak píšete pro mě je svatba životně důležitá ´´Neřešila bych to vzala bych se ve 4 lidech a všichni kolem by mě mohly.....tento den je přeci jen těch lidí ,kteří se berou a ne těch co jsou zvaný a tak bych si to užila i bez nich.
Odpovědět
@sasankasissy Tak se nevdáš do třiceti, ale ve třiceti, o co jde? :-) Jsou milionkrát horší věci!!!! A mě by to teda jakožto Tvého chlapa hrooozně mrzelo a štvalo... Přístup: Ne, promiň, nechci si Tě vzít ve 30, chtěla jsem jen do 30... To jako vážně??? On svatbu chce a chce si Tě vzít a Ty to odmítneš jen kvůli takové hlouposti!!! Zamysli se.... Mimochodem, svatba se dá udělat i celkem levně... Pořád můžete udělat svatbu jen ve velice úzkém rodinném kruhu a třeba v pátek a v sobotu pak párty s kamarádama, dnes se možností meze nekladou!!! Vidím několik možností: svatbu odložit svatbu nechat a udělat ji skromnější svatbu zrušit úplně nepovažuji jako ani trochu správnou Mimochodem, nepřispějí vám něco málo rodiče? Nám přispěli rodiče plus svatebčany jsme žádali o finance a téměř vše se vrátilo :-) Tudíž spousta věcí se platila z toho, co jsme dostali... Trošku si srovnej, co je pro tebe důležitější: MÍT SVATBU=MÍT MANŽELA=BÝT SVOJI X MÍT SVATBU DO 30 Jako fakt to nějak nepobírám... Je pro Vás životěn důležitá svatba, nebo je pro Vás životně důležitá svatba jen v případě, že ji stihnete do třicítky?
Odpovědět
Profilova fotka
@danvitka nápodobně! :)
Odpovědět
Věk je jen číslo. Promiň, neuraž se, ale jsi tomu dobrým příkladem. Ve 30 letech už by měl mít člověk trochu rozumu a vědět, že štěstí v manželství opravdu nestojí na tom, jestli jsi o 365 dní starší a máš o jednu vrásku navíc. Rozhodni se, jestli je pro tebe důležitější věk nebo přátelé a rodina. Pokud věk, tak letos, pokud rodina, tak příští rok.
Odpovědět
A proc se nevezmete jen se svedky (pripadne neudelate jen malinkou svatbu s nejblizsimi) a oslavu neudelate treba za ten rok, az na ni nasetrite? Jde Ti opravdu o manzelstvi anebo Ti jde jen o ten jeden den D, ktery mas vysneny?
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasisy chápu..mám taky nějakou krizi z toho, že mi bude 30 a že se mi neplní plány..akorát nevím co poradit..asi zkusit se věnovat jiným věcem-sport, nějaký nový koníček..
Odpovědět
Profilova fotka
Mě je 31 a zasnoubení jsme od září 2015. Svatbu jsme museli odložit kvůli spoustě záležitostem i kvůli tchyni, rekonstruujeme její byt, kde chvíli budeme a dalších mnoho věcí, ona nám na oplátku dá na bydlení..ač i teď je to pro mě těžké, dát rok jí v podstatě, v mých třiceti....tak vím, že jsem to já kdo má štěstí, toho pravého....takže to to vyváží... Rušit svatbu je podle mě dost malicherné, jestli je to ten pravý...v podstatě o nic nepřicházíš, jen se odloží společná oslava vašeho svazku....
Odpovědět
@sasankasissy Pro mě byla svatba taky hodně důležitá a mrzelo mě, že jsme kvůli penězům nemohli mít svatbu brzy po zasnoubení. Vzali jsme se 2 roky od zásnub, svatba byla skvělá, ale co je lepší - jsem vdaná za toho nejlepšího chlapa! :) Já si opravdu moc užívám ten pocit, že k sobě oficiálně patříme. I přesto, že spoustu lidí říká, že na vztah nepotřebují papír, já to tak neberu. Není to pro mě jen papír. Je to závazek, kterého se nejde jen tak z fleku vzdát. Jsem jeho manželka, životní partnerka. Vím, že se rozhodl, že chce zbytek života strávit se mnou. A i přesto, že jsme si samotnou svatbu užili, tenhle pocit to mnohonásobně překoná. :) Já rozumím tomu, že vás to mrzí, ale být vámi, svatbu neodkládám. Pro mě by mnohem víc znamenalo vzít se jen se svědky a oželet velkou svatbu než nebýt vdaná vůbec. Potom se také zkuste zamyslet nad tím, co to bude znamenat pro vašeho přítele. Sice to muži tolik neřeší, ale přece jenom si vás chtěl vzít. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja te docela chapu. Ja zase jsem chtela do 30ti dite. Ale uz vim, ze to opravdu nestihneme. A to je mi 25. Ale pritel je o dva roky mladsi a do mych 30ti bude studovat. Takze pokud si nesezene dobre placenou praxi, tak si pockame. Driv me to stvalo. Ale uz jsem pochopila, ze vek je opravdu hodne jen cislo. Ikdyz je to urcitym milnikem. Takze se na to vykasli. Bud udelejte malou svatbu nebo si nasetrte a treba pristi rok. Jestli 30 nebo 31 opravdu neni rozdil. Stejne tak jako neni rozdil 24 a 25. Coz jsem si ted vyzkousela na vlastni kuzi🙂
Odpovědět
Nechápu, většina názorů, která mě napadla, byla zde řečena. Přijde mi to jako socialistické plánování. Svatba do 30, pak první dítě, dovolená v Jugoslávii, druhé dítě a pak už jen samé sociální jistoty :-D. O tom snad život už dávno není. A jestli se vdám ve 29 letech a 364 dnech nebo později? Co se změní?
Odpovědět
Je jedno, jaké důvody sis vybrala, je to tvoje rozhodnutí, tvoje představy. Kamarádka plánuje svatbu a dám ti typ, který bude ona praktikovat. Na svatbě se dávají dary, v dnešní době peníze. Pokud víš, že by to hosté pochopili a vzali, tak jim můžeš navrhnout, že místo darů či peněz by jedni obstarali pivo, jedni víno, někdo mísy, někdo sele, někdo upeče..Šaty za pár tisíc, fotograf, oslava na zahradě... nevydelate na svatbě, ale taky nebudete investovat a budeš si ji moct dovolit.. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?