Život s cizincem (muslimem)

Ahoj, je mi jasné, že tohle je momentálně horké téma. Ale chtěla bych spíš názor těch, které mají zkušenost a ne nějakých haterů a rasistů (děkuji...) Ano přes více než rok chodím a teď i žiju s cizincem, ještě ke všemu muslimem... je z Pakistánu a není to bůh ví jak dobrý muslim, protože se nemodlí, dá si se mnou víno, jezdíme do sklípku na Moravu... akorat to věpřové nejí ;-) jinak náš vztah je podle mě skvělý, bydlíme spolu, máme pejska, plánujeme v budoucnu koupit společné bydlení, svatbu, děti... a zatím je ke mě hodnější a empatičtější než všichni češi před ním..a taky v posteli to klape nejlepe ze všech ;-) :-p . Chce tu zůstat, má dobrou práci, vracet se nechce, jen na návštěvu tak max. jednou za rok. Má skvělý vztah s rodiči a vůbec v celé rodině to mají nějak lepší než fungují vztahy tady... :-x ano viděla jsem i film Bez dcerky neodejdu a nejsem zaslepený "sluníčkář" a oba tu nevítáme ilegální imigranty.... ale mám problém u půlky mé rodiny... ještě ho ani nepoznali a už mají velké předsudky, táta ho ani poznat nechce, přitom u mamky vše v pohodě, s jejím partnerem si hrozně rozumí... no a prarodiče od táty si myslí, že jsem se úplně zbláznila a že si zničím život... :-( moje intuice a srdce mi však říká něco jiného. Copak ho mám opustit jen kvuli tomu odkud je a ze je trochu snedsi barvy...? ach jo... :-(
Odpovědět
Ahoj, myslim ze by ses mela vykaslat na to co si mysli ostatni. Je jasne ze zrovna v tehle dobe jsou lide plni predsudku a nenavisti, ale nelze vsechny hazet do jednoho pytle. I kdyz taky se mi vybavily ty pribehy jak se tito lide po svatbe zmenili, unesli dite nebo zenu do sve zeme atd. Mela bys verit svoji intuici. Sama vis nejlip jestli te do necejo tlaci (napr do svatby, do ditete), a jaky je. Musis verit ze s rodinou se to taky urovna. Ja mam napriklad pritele starsiho o 14 let, ktery byl jeste ke vsemu muj sef a mama ro nejdriv vubec nemohla prekousnout, myslela si ze me chce jen do postele, ze mu jde o to si uzit s mladou holkou, ze prijdu o dobrou praci atd. Vubec se s nim nechtela seznamit. No a ted jsme spolu 3 roky, budeme se brat a mama ho uplne zboznuje:) Predsudky jsou hrozna vec:( Drzim palce
Odpovědět
Profilova fotka
"Lepsi je posrat si to podle svyho nez podle toho, co ti radi ostatni".
Odpovědět
Profilova fotka
@martipoky Dobře napsané a pravdivé :-) Navíc na ničem nezáleží tolik jako na lásce a toleranci mezi manželi. To pokud je, je jedno, zda je pleť černá nebo bílá a jaké kultury, lásce se neporučí :-)
Odpovědět
No dala bych si bacha akorát na tu návštěvu "jednou za rok". Prý spousta muslimů je tady skoro bez víry, ale jakmile se vrátí, nastává obrat o 180 stupňů. A pak je zle.. Ale tím neříkám, že to bude zrovna v tomto případě. Spíš jen, že asi opatrnost je na místě..
Odpovědět
Profilova fotka
@odlaska Kdyby se v lásce řešila opatrnost, nikdo se dnes nebere, děti se nerodí... @sofi9 Moc nechápu, co vůbec řešíte. Je to váš vztah nebo jejich? Váš život nebo jejich? Jste svéprávná? Tak co je komu do toho, že. Z vlastní neblahé zkušenosti navíc vím, jaké to je, když vás partner odvrhne jen proto, že se nelíbíte mamince (tátovi, strýci, sestře, komukoliv). Řiďte se vlastním rozumem, věřím, že ho máte a nepotřebujete tudíž rady jiných. ;)
Odpovědět
@morrigan to vite ze se ridim...jen me to mrzi, protoze vim ze je to jsou jinak hodni lide (tata, babicka, deda...teta) a mrzi me ze maji takovy nazory...presne takove jake mi vadi a ani bych s s takovyma lidma asi nebavila....no jo ale co kdyz je mate primo v rodine ze??? :-x zajimalo by me jestli mel nekdo podobnou zkusenost a jestli staci jen vytrvat a oni to proste preskounou (a zmeni nazor az ho poznaji ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@sofi9 S otcem mám dost komplikované vztahy, inu, s mámou taky, ale u té mohu stoprocentně a s čistým svědomím říci, že ji mám ráda. Prošla si v životě hodně velkými sra*kami a nedivím se tomu, že není, jaká bývala, i když to občas bolí. Vím moc dobře, o čem mluvíte. Když jsem se rozešla po dvouletém vztahu s první partnerkou, místo podpory mi vyjádřila čiré znechucení. Když jsem pak měla partnera, byla viditelně nadšená, ale nezapomínala mu připomínat, že se identifikuji jako bisexuálka a jestli se náhodou nebojí, že mu zdrhnu za ženskou, jestli se za mě náhodou nestydí atd.atd. Když jsem je pak všechny zklamala tím, že jsme se rozešli a já si našla svou budoucí ženu, která kromě toho, že je ŽENA, je ještě ČERNÁ, (ups, malá polská vesnice zažívá hromadný infarkt a babče tleskají, že mají po kostele pořádné drby, o kterých pokecat), inu, všichni byli zděšeni. Máma mi ji rozmlouvala při každé možné příležitosti. Tak jsem jí řekla, že ji prostě miluji a přestala jí příležitosti dávat. (Buď jedu na návštěvů k našim se snoubenkou, nebo se ve chvíli, kdy na ni přijde řeč, dám do hry člobrda nebo pexesa s malým bráškou a neangažuji se v této konverzaci.) A víte co? Teď už se, kdykoliv spolu voláme, ptá, co Mirka, zda je zdravá, kde teď zrovna hraje, když řeknu, že třeba někam vyrážíme, říká mi do telefonu: "Užijte si to, holky!", když jedem k nim na návštěvu, automaticky se ptá "V kolik přijedete? Kdy musí Mirka odjet?" Takže jo. Zvyknou si. Skousnou to. Když vidí, že je to život, v němž jste šťastna a spokojena a mají-li vás rádi, vždycky to dříve či později skousnou. :) (omluva za sloh :D)
Odpovědět
Teda mate muj obdiv...! :-D jo cloveka tohle opravdu nauci ze neresi co si mysli ostatni a proste si zije svuj zivot... casto se mi stava ze jdeme po ulici a lidi se podivaji na me pak na nej a pak znova na me... vyraz jako: chudak holka nebo tak :-D no uz se to mu smeju... ale fotbalovym fanoskum (ozralym idiotum) se radsi dost vyhybame.. mame jednu spat ou zkusenost :-S
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
A ty jeho rodinu znáš? Pro mě by bylo i důležité jak žijí jeho rodiče, jaký model měl doma, jak vnímají postavení ženy. Byla jsi někdy v Pákistánu s ním? Neříkám rozhodně ne, myslím, že to může fungovat, ale nehrnula bych se do rodiny ani svatby po roce, chtěla bych více poznat jeho zázemí a vidět, že to funguje i dlouhodoběji. (Ale to obecně u partnera jakékoliv národnosti a vyznání)
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Kdyby kazdy videl svuj budouci model rodiny s partnerem podle jeho rodicu, tak zustanu navzdy sama. A myslim, ze by nas takovych nebylo mało.
Odpovědět
Profilova fotka
@sofi9 Jo, to chapu. Vetsina Cechu se klepe hruzou, kdyz vidi zenu s hidjabem. Ja se klepu, kdyz vidim vyholeneho typka v bunde Ortelu. :/
Odpovědět
Článek se načítá
@shigella jeste nebyla... letenky jsou totiz dost drahe a meli jsme ted jine vydje do bydleni, kvuli tomu tam ani partner nebyl vic nez rok...takze se tam ted chysta aspon sam... ja jsem se ze zacatku dost bala, ale on me docela presvedcil ze by to melo byt ok. s jeho rodinu jsem tedy zatim mluvila jen po skypu nebo telefonu a vsichni byli moc mili a ptali se jestli aspon jednou prijedu... a ja ze se moje rodina boji me tam pustit ze je to tam nebezpecne.. a oni se tomu smeji a rikaji at se nebojim ze budou cekat na letisti a ze vsude bude spousta clenu rodiny, nikde nebudu sama a ze to tam znaji tak nebudeme jezdit nikam kde je to nebezpecne... pakistan je velka zeme tak asi jsou opravdu mista kde je to uplne ok. Partner ma tri starsi sestry, vsechny maji dve deti a vypadaji uplne normalne jako my... :-) ani satek nenosi... a jsou to kocky ;-) no takze jediny problem je u me rodiny... oni se strasne boji abych tam jela ze tam mozna pojedu tajne :-| a pak jim to reknu az se vratim :-D ale tak max na dva tydny... ;-) misto dovolene...
Odpovědět
Poznamka pod carou: na svete zije pres 7,5 miliardy lidi. Snad 2 miliardy jsou muslimove :-). Media vyhledavaji jen katastrofy a senzace. @sofi9, drzim Vam palce, at se Vas vztah stastne vyviji a rodina zmeni nazor. Jedine diky dobrym prikladum se ty predsudky v nasi spolecnosti rozplynou. Na druhou stranu bych radila mit oci otevrene jako ve vsech podobnych vztazich bez ohledu na viru nebo puvod, rok je kratka doba.
Odpovědět
@sofi9 no hele, stačí, když řekneš, že jedeš na dovolenou do muslimské země, babička nespala, dostala jsem tisíc rad a videí, jak se ubránit teroristům :-D :-D :-D Lidé hltají média, všude se všechno zveličuje. Loni jsme byly se sestřenkou v Paříži na prodlouženém víkendu (babička opět nespala), nikdo nás nenapadl, neznásilnil, neohrožoval... jen jsme při výšlapu na Eiffelovku málem vypustila duši :-D Většinou do toho kecají lidé, kteří nevytáhli paty z vesnice. Já jsem se naopak vždy bála vzít si "typického Čecha", nechci doma chlapa v rudých trenkách s lahváčem v ruce, co mi bude říkat vole a že patřím k plotně. Neříkám, že to dělá každý Čech... Podle toho co píšeš mi přijde vše v pohodě. Rodina tě může odsoudit i kvůli jiným věcem. Naše rodina je rozvrácená kvůli dědictví... Hlavní je, aby vy dva jste byli v pohodě... ostatní je vedlejší...
Odpovědět
No... já jsem všechno možné, jen ne rasista. Moje poslední přítelkyně, se kterou jsem 6 let byla asiatka, moje předcházející (2 roky) mulatka. Takže jsem z celkem kosmopolitního prostředí a i kamarádek, které si vztahy s muslimy prošly mám hned několik. Moje sestra byla za muslima vdaná 6 let.... A úplně všechny ty vztahy dopadly strašně. Třeba manžel mé sestry byl na začátku taky skvělej, celá rodina jsme ho měli rádi. Vyrostl ve Francii, seznámili se v německu na VŠ, nemodlil se, občas jedl i vepřové. A asi rok po svatbě úplně totální změna.... musim říct, že jsme si s tím celá rodina prožili pořádné psycho. Je krásné, že všichni píší ať to řešíš srdcem atd. Já sám nejsem fakt žádnej rasista a proti muslimům nic nemám. Ale faktem je, že jsme si tím jako rodina prošli a z minimálně 5ti kamarádek, které tu zkušenost mají je vdaná už jen jedna a nebýt dítěte a hypotéky, taky s ním neni. Možná by bylo fajn tady najít někoho, kdo tu zkušenost reálně má... alespoň má třeba kamarádku, která má s muslimem funkční 10ti letý vztah s dětmi ;-) .
Odpovědět
jednu takovou mam... 2 deti, funkcni vztah, 6 let :-)
Odpovědět
Nikdo neříká, že nejsou výjimky.... ale z vlastní zkušenosti si myslim, že máš řádově větší naději na něco nečekaného. Každopádně bych doporučoval alespoň vztah bez svatby. Většina muslimů co znám byly před svatbou supr. Třeba EX sestry byl fakt milionovej skoro 3 roky. Po svatbě jak kdyby mu někdo v hlavě přepnul nějaké tlačítko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?