Žiji svatbou víc než přítel

Ahoj, potřebuji se vypovídat, tak píši. Budeme s přítelem spolu v den svatby 8 let. Svatba bude v květnu. Jenže včera jsme se dost kvůli tomu pohádali. Ještě před zásnubami jsme se o svatbě docela dost bavili. Vymysleli jsme místo obřadu, shodli se na šatech, prostě jsme už dost reálně plánovali. V září jsem dostala zásnubní prstýnek. Oznámilo to rodičům, dohodli se kde bude hostina, kdo by nám mohl dělat fotografa. Jenže od té doby ticho po pěšině, svatba je za 4 měsíce a doma o ní nepadne asi slovo. Hrozně ráda bych si užila všechno to plánování, shánění, ale samozřejmě s ním. Jenomže kdykoliv jsem na téma svatba narazila, nikdy se "nechytl" přišlo mi, že to nechce řešit, že má najednou něco důležitýho na práci atd. Včera jsem to nevydržela a zeptala se, jestli teda vůbec nějakou svatbu chce, že dělá, jakoby se ho to netýkalo. No a on mi na to řekl, že už má zařízený catering, že zajistí i hostinu (budeme ji mít na zahradě a pronajmeme si na oběd jeden sál), že přece proto něco dělá, že je ještě čas třeba na oznámení a tak. Říkal mi, že to není pravda, že by se o svatbě nechtěl bavit, že jsem měla přijít a narovinu říct, chci se třeba večer pobavit o svatbě a on že by nebyl proti no a pak řekl to, co mě hrozně bolí. že jsme spolu téměř 8 let a když už spolu 7 let bydlíme, takže nečeká, že se po svatbě něco výrazně změní. Řekl, že si mě bere dobrovolně, chce si mě vzít a bere to tak, že vytvoříme rodinu, do kreté přivedeme děti, sjednotíme jména. A že to asi proto tak neprožívá a nedělá z toho "kovbojku", když už jsme spolu tak dlouho. Navíc je mu prý úplně jedno, jestli bude dort kulatý nebo hranatý a špendlýky s bílou hlavičkou nebo barevnou. Mě to hrozně mrzí, protože je to naše první a nejspíš i poslední svatba, chtěla jsem aby byla romantická, abychom spolu plánovali, myslela jsem si, že nás to ještě víc sblíží, že je to akce nás dvou. Je pravda, že navíc ještě výrazně změnil zaměstnání, takže má v práci teď velký fofr a taky odpovědnost. Mám pocit, jako by všechno bylo důležitý, jen ne svatba se mnou. Včera už jsem měla chuť to celý zrušit, úplně mi to plánování otrávil, tak fakt nevím. Možná někoho napadne, proč jsme se nevazli dřív, ale jelikož jsme se potkali v 18, chtěla jsem nejprve dokončit školu, což jsem v červnu udělala, zkrátka jsem si připadala ještě hrozně mladá, i když on už tenkrát tvrdil, že by si mě chtěl vzít. Jinak začíná mluvit o dítěti, takže se mnou budoucnost plánuje, ale teď mě to hrozně mrzí, že to taky tak neprožívá a že asi nebudeme mít tu krásnou romantickou svatbu, co čiší z fotek tady na beremku. Je mi z toho hrozně smutno, protože jsem si to představovala jinak :-(. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale nechci se svěřovat nikomu ze svého okolí.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@berusicka222 Abych pravdu řekla, tak mi přijde, že tvůj muž to řekl dobře. Popravdě moc netuším co by se mělo po svatbě nějak výrazně měnit, pořád to budete vy, jen budete svoji. Líbí se mi jak ti řekl, že vytvoříte rodinu...naopak mi to přijde jako rozumný chlap, co ví do čeho jde a nemá z toho strach. Jen je prostě nad věcí. Fakt asi je, že většina ženských prostě žije svatbou víc...s tím nic nenaděláme, ale není doopravdy jedno jestli budou mít špendlíky bílou hlavičku nebo barevnou? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 když chlapi jsou občas takový stvoření... ber to tak, že oni to ,,romantický" neprožívají fakt... já s oblibou říkám že nám holkám je odmalička vtloukáno ,,než se vdáš, tak se ti to zahojí" zato chlapečci poslouchají ,,jééé, počkej až se oženíš! nebo rovnou nedělej to, dopadneš jako já" a podobný řeči. Oni to prostě tak neprožívají... Jak jsi psala, že když jsi to otevřeně řekla - reagoval, řekla bych i fajn, tak v tom pokračuj! Udělej pár variant výzdoby stolu/prstýnků/květin... a s tím za ním jdi - rozhodne se určitě líp, než kdyby měl surfovat x hodin na internetu. Zkušenost zatím mojí sestry (vdávala se přeloni) a mojí zatím taky, vdávám se v dubnu. Takže! Plánuj, užívej si to, ale s ním rozhoduj ty důležitý věci (místo, prstýnky, fotografa, hosty..) a to ostatní (výzdoba, tvoje šperky, květiny..) je myslím chlapům relativně jedno. PS: já svatbu beru jako vyjádření toho, že s tím člověkem chci strávit zbytek života, vytvořím rodinu a ne o tom, jak ten JEDEN den bude vypadat... Držím palce.
Odpovědět
limba: já vím, jedno to je, jen bych čekala, že třeba sám přijde a řekne, máš vybranou kytku, ukážeš mi jí atd. Spíš se bojím, jestli mě má vůbec rád, když mu to nepřijde až tak důležitý, i když tvrdí, že má.
Odpovědět
Holky, děkuji moc za podporu, fakt mi to pomáhá, já jsem takový typ člověka, který potřebuje velmi často dokazovat lásku, asi mám nízký sebevědomí a tohle mi přišla jako ideální příležitost, ale to by bylo zase do jiné rubriky :-), vím, že spousta holek toho svého k svatbě i nutí a vůbec jim to nevadí a nemrzí, hold jsme každá jiná.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám pocit, že je celkem normální, že tou svatbou žije víc ženská.
Odpovědět
@berusicka222 Promiň, ale já taky spíš souhlasím s ním. Opravdu nemůžeš čekat, že přítel bude celý nadšený vybírat špendlíky s bílou nebo barevnou hlavičkou nebo budete sáhodlouze diskutovat na téma kulatý nebo hranatý svatební dort.. Popravdě mně jsou tyhle věci taky fuk, jasně, taky chci mít svatbu krásnou, proto se snažím něco vymyslet a tak, ale na tom náš vztah nestojí. Já jsem hlavně ráda, že si ho beru, že budeme manželé, že budeme jednou rodina. A stejně jako tvůj přítel nečekám, že by se po svatbě mělo něco výrazně změnit - co taky? Kromě toho pocitu, že jsem jeho a on můj, ale i ten postupem času přestane být tak intenzivní. A romantickou svatbu ti nezajistí špendlíky, ale vy dva a lidi, které si tam pozvete. Takže pokud chceš tyhle věci řešit, řeš to tady, určitě tu najdeš spoustu holek, co budou chtít řešit to samé, ale nezatěžuj tím svého přítele, když víš, že je mu to prostě jedno. To přece neznamená, že tě nemá rád a nechce si tě vzít. A o to by mělo jít především.
Odpovědět
nic si z toho nedělej, chlapi svatbu vnímají úplně jinak než my ženy...je to pro ně životní krok, nevidí v tom romantiku. my si chceme svatbu užít, těšíme se na to, že budeme mít krásné šaty, chceme to mít dokonalé, barevně sjednocené, předem vymyšlené a naplánované. jim je to všechno fuk, hlavně, že si řeknete "ano". důležité je, že si tě chce vzít, nehledej v jeho nezájmu nic špatného. samozřejmě se najdou výjimky, ale většina párů to má stejně...nenech si svatbu zkazit, naplánuj a zorganizuj si to tak, jak si to představuješ, zapoj kamarádky a pak si tu krásnou, romantickou svatbu užij ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 počkej, ty si fakt myslíš, že chlap přijde a zeptá se jestli máš vybranou kytku a jaká je? Chlapovi je to jedno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a co bych ještě podotkla, tak je fajn dělat RYCHLÁ rozhodnutí :-) třeba Martin řekl, že se mu líbí prstýnky z titanu - a já na to jo, klidně (měla bych i matku od šroubu, mě je to fakt jedno) - OK, jsou z titanu, dort? chci si péct sama a máme rádi medovník - tak medovník! výzdoba? jednoduchá, přírodní... atd.atd...
Odpovědět
Holky, fungujete jako terapeutky, moc vám všem děkuji za příspěvky, navíc takhle rychle. V mojí rodině byl vždycky táta ten, co trávil čas s rodinou, vyptával se, jak se kdo měl, všechno ho zajímalo (až moc, jak vždycky zase říkala mamka), všechno chtěl vědět a tak. Takže já ve svém vztahu tady na to narážím a pak mám pocit, že je to ze strany přítele projev nezájmu, zkrátka srovnávám, protože je to první vážná známost a nemám jiné srovnání. Takže srovnávám s fotkami na Beremku např. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky jsem na tom dost podobně, taky v den svatby bude spolu již 8 let. Přítel vyřešil jenom to kde budeme mít oběd a co bude k jídlo. Jo ještě jsme vybraly společně místo obřadu, tím to ale skončilo. Sotva někde slyší slovo svatba tak mizí, nechce se mnou vůbec nic řešit. No jo chlapi jsou už hold takový, takže si přípravy užívám s kamarádkami. Myslím si že většina chlapů k tomu přistupuje tahle, nechtěj romantiku zajímá je pouze realita. Asi se s tím budeme muset smířit. Ale neboj určitě tě moc miluje ale jenom mu jeho ego nedovolí dát najevo že se na tu svatbu těší. Hlavně si z toho nedělej hlavu. Jinak držím palečky ať se Vám to podaří.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše sarussek, navrhuji zapojit kamarádky, holky tohle baví a budou s tebou dokola procházet všechno nad čím se rozhoduješ, chlapi tohle zařizování kolem asi vážně moc nebere. Přítel mě sám poprosil, abych ho seznamovala vždycky s nějakou nejaktuálnější variantou řešeného, kterou jsem si alespoň na 60% jistá, že z toho jinak bude mít hlavu jako balón :-D tak si všechno vždycky projdu s kamarádkou a jemu ukážu už výsledek několikahodinového případně několikatýdenního googlení a e-mailování na všechny strany..a on je spokojenej, že taky rozhoduje a ví, co řeším, ale zase že se zabývat špendlíkama, šatama, prstýnkama a tim všim, co mě zaměstnává na dlouhé hodiny :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
... asi jsem chlap :-D ... Možná se pletu, ale vážně stojí vaše společná šťastná budoucnost na druhu kytky nebo tvaru a příchuti dortu, vážně je nezbytné mít holubice, bublifuky, slavobrány a kanýrky kam jen oko dohlédne a opravdu musí být všechno správné a dokonalé (vždyť ani život není vždycky dokonalý a i přesto je krásný) ... no, ale jak už jsem říkala, asi jsem povahou spíš chlap 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně přítel řekl: "Já tě požádám o ruku, rodiče požádám o tvoji ruku a to je všechno, zbytek si zařiď jak chceš, když po tý svatbě tak toužíš." :-D Vím, že to nemyslel úplně vážně a že až opravdu začneme plánovat, tak se o to bude aspoň trochu zajímat, ale prostě chlapi to opravdu tak moc neprožívají jako my :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na to můžu říct jen.. KLASIKA :)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 Tak jak už řekly ostatní holky. Mužským je to vážně fuk a většinou jim připadá,že to my zas přeháníme. Co se třeba týče kytky, tak jsem jen manželovi ukázala jakou jsem si vybrala (bylo mu to jedno) a pak jsem mu musela ukázat kde ji má vyzvednout. Mám úžasnýho muže a moc mě miluje, ale jedno je pravda...svatba je jen jeden den v životě, člověk se na to chystá x měsíců dopředu a za jeden den je po všem a pak většinou přijde jen zklamání a hodnocení co nebylo až tak dobrý...a nebo co bylo výborný, ale z jednoho dne se neskládá manželství a nedá se ani žít ze vzpomínek, že tehdy to bylo krásný. Je to úžasný začátek a je vážně jedno jestli je výzdoba fialová nebo zelená...je důležitý jestli ho miluješ a on tebe. Ale jedný věci se snaž vyvarovat a to je srovnávání a hlavně s tvým byť skvělým taťkou. Toho už si vzala tvá mamka a ty máš určitě úžasného přítele a úžasného jiným způsobem než je tvůj taťka. Na každým jsou jiné přednosti a on nikdy nebude tvým tátou, ale jistě bude úžasný v jiných ohledech.
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 já naprosto souhlasím s tím, co napsala @limda a vůbec nechápu co řešíš....svatbou se opravdu nic nezmění a to je přeci ta pozitivní zpráva, proč Tě to bolí? je vidět, že je velmi rozumný a pragmatický, miluje tě, a chce si tě vzít, abyste byli rodina a měli stejné jméno a to, že ho fakt nezajímá, jestli budou špendlíky kulatý nebo hranatý a výzdoba zelená nebo fialová naprosto chápu. Naopak nechápu tebe, co ti vadí...je přece super, že zařídil catering a hostinu, to bys fakt chtěla, aby ti vybíral vývazky nebo kde je problém? opravdu tě nechápu....navíc píšeš, že ti otrávil přípravy, já bych se nedivila, kdybys ty se samýho svatebního šílení otrávila jeho. Málokterý chlap se zajímá o ty sračičky kolem svatby jako ženský a podle mě je to tak dobře, oni na to prostě nejsou, řeš to s kamarádkou, nech ho zařizovat ty technické věci a těš se na svatbu. Podle mě děláš z komára velblouda. Krásná a romantická svatba rozhodně není důkazem toho, že chlap vybíral mašličky. ;-) A promiň, ale přijde mi jako hloupost, že si myslíš, že tě nemá rád, když nepřijde aby se tě zeptal, jestli máš vybranou kytku...chlapi to prostě nezajímá, jednak proto, že nejsou esteticky a už vůbec ne svatebně založený, a za druhé proto, že většinou chtějí, aby si všechno nevěsty vybrali sami, protože vědí, jak důležitý to pro nás je. Jemu je fakt jedno, jakou budeš mít kytku, pust to z hlavy!!!
Odpovědět
@uglyduckling plánovat se dá i bez bublifuků, holubic a kanýrů...taky přípravy příliš neprožívám, nechápu ty, které řeší svatbu víc jak rok dopředu a nemluví pomalu o ničem jiném, plánování je pro mě spíš povinnost než zábava a taky občas říkám, že jsem asi chlap, když procházím beremko ;-) ale jsou věci, které se naplánovat musí...třeba kde bude hostina, kolik bude hostů, jaké oznámení, co za kytku, jaký typ šatů, jaký účes, jestli a jaké ozdoby na auto atd. když už svatba, tak ať je pro mě nezapomenutelná ;-) taky jsem si dřív myslela, že to naplánujem spolu s přítelem, ale tak to prostě asi nefunguje...takže když mám náladu, koukám na net, vybírám, inspiruju se, když nevím rady, tak se poradím s kámoškou nebo mamčou a u přítele jen ověřuju, jestli s tím, co jsem vybrala, souhlasí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarussek Já to dělám také tak, nebo spíš se poradím sama se sebou...zda to tak chci a zda se mi to líbí. Drahému pak jen ukážu co MÁME a hotovo. Jeho se občas zeptám jak pokračuje s výrobou novin (když si je vzal na hrb :-D ), dozvím se, že je mrtě času a jdu si po svém ;-) :-D Tady na BRM se bavím s holkama, abych se nenudila a utvrdila se v tom, že je každá šikovnější než já, že mi pan bůh zručnost a kreativitu nenadělil :-D :-D :-D Obdivuji výrobky, fotky ostatních, pokecám se, zasměji a je mi fajn. Na svatbu se moc těším a je mi jedno jaké budou vývazky (dělá je tchýně, barvu zná ;-)), či jak úžasná bude kytka ;-) ;-) Hlavně pohoda a žádný stres. Vždyť je to jen svatba ;-) :-D :-p ...snad mě tady za to nikdo neukamenuje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě teď napadá druhá strana mince. Můj manžel se ze začátku chtěl děsně angažovat a já měla radost jak chce všechno řešit se mnou, ale v tom nastávalo nejvíc problémů, protože když už jsme se dohodli na typu svatebního známení, tak se mu zas nelíbila ta velikost co tam měli. Takže to nakonec bylo tak, že jsem si ho musela vyrobit sama podle jeho kritérii a ač ho miluju, tak mi to lezlo na mozek. Tak jsme to pak dělali tak, že jsem něco vybrala a on to jen schváli a nebo zamítl a hledalo se dál, ale nemohli jsme to dělat společně. A co se týče třeba vývazků, tak když jsem se ho zeptala jaký by se mu líbili, tak následovala otázka co to ty vývazky vlastně jsou. Takže muži tohle prostě neřeší a někdy vážně líp. Svatbu jsme neměli naplánovanou do detailů, ale musím říct, že hezčí jsem si to nedovedla ani představit. Ale co je důležitější, tak mám teď báječného manžela, kterého miluju a on mě a těšíme se, že v květnu budem tři a to je pro mě to důležitý....a i kdyby svatba byla katastrofa, tak se tomu člověk může jen zasmát,protože je důležitý co je po svatbě a né v den svatby
Odpovědět
Přesně jak píšou holky. Nemůžeme čekat, že chlapi budou surfovat po beremku a vybírat výzdobu na stůl. Vyřešila jsem to tak, že surfuju a hledám, co se mi líbí, protože mě to baví. Zároveň ale chci, aby svatba byla naše společná práce, a tak jsem to vyřešila následovně - čas od času mu řeknu, že teď bychom měli vyřešit to a to. Domluvíme se třeba na nějakou sobotu večer, já si najdu někde nějakou inspiraci, zeptám se ho, jak si to představuje, ukážu mu taky co jsem našla za inspiraci a jak si to představuju já a tvoříme. Někdy se shodneme hned, někdy ne. Díky tomu je to společná práce, a zároveň to mám tak trochu pod kontrolou a vím, že třeba prstýnky nezačneme shánět měsíc před svatbou. Takže klid ;-)
Odpovědět
Myslím, že řešíš kraviny a chlap má koneckonců pravdu. Svatbu dle jeho slov vnímá jako spojení vás dvou. To, že chce svatbu, aby byl navždy s tebou a založili jste rodinu mi teda přijde mega romantické vyznání a je nad všechny - ruku na srdce - kyčové věci. Proto je mu úplně fuk jestli dort bude takovej nebo makovej. Naopak z tvého příspěvky to vypadá, že tobě jde hlavně o to, aby svatba pro ostatní vypadala dokonale a romanticky. Nejde náhodou o lásku vás dvou a ne o názor okolí?? Nevím no. Tohle prostě moc nechápu. Teď koukám, že limda to už vystihla, takže souhlasím s jejím názorem. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mtc No já se ho na většinu výzdoby vlastně ani neptala...jen když jsem něco sehnala nebo vyrobila, tak se chlubila, jak jsem úžasná a jak je to super...nechtěla jsem riskovat, že se bude moc zapojovat a nedohodneme se :-) a on mi věří, a ví, že já jsem na to schopnější a vymyslím to líp než on...stejně jako jsem já navrhovala veškeré zařízení našeho bytu...protože já jsem na to prostě víc než on ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy Hele, nejsme mi nějak příbuzné ? :-D :-D Mám to také tak....právě zařizujeme domek ;-) Abych nebyla taková vládkyně, "nechala" jsem drahému na zařízení koupelnu...tedy on si to myslí ;-) ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že většinu normálních chlapů svatební kytka nebo tvar dortu nezajímá, myslím že tvůj přítel má pravdu....u nás jsem s manželem zařizovala jen ty podstatný věci jako místo obřadu, datum, prstýnky.....Dj si vybral sám - to je jeho parketa, stejně jako hudba na obřad, fotografa zas já....oznámení jsem taky navrhla já, on jen schválil, svatební noviny jsem taky dělala já...přišlo by mi blbý ho nutit do vyloženě holčičích věcí jako je vybírání kytky nebo tvaru dortu...já kytku jen poslala emailem jemu jako obrázek, ať mi ji objedná a hotovo.....a to si myslím, že jsem já i manžel hodně romanticky založení, a sdílíme spolu vše možný....jen prostě mi je jasný, že tyhle věci ho nezajímali, nezajímají a nikdy nebudou, je to přece chlap....a hlavně: po svatbě se nezmění absolutně nic!!!!! Jen teda holkám občas příjmení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova U nás hudbu zařizuje drahý a noviny jsem mu nabídla k výrobě a on souhlasil. Ostatní jsem vybrala podle kritérií jaké jsme si dohodli..prstýnky jsem zařídila a byly jako překvapení ;-) A je fakt, že chlapům je to jedno...drahý říká "udělej to miláčku jak ty chceš, je to hlavně tvůj den, chci aby si byla šťastná...pokud bude potřeba, budu nápomocen"..tak tak činím :-) A po svatbě se vážně nic nezmění, jen to příjmení a to, že vás budou oslovovat mladá paní a vy můžete říct "to je můj manžel !" :-D :-p ;-)
Odpovědět
Krasnou romantickou svatku co cisi z fotek? Takze - reality check: Cisi opravdu jenom fotek, realita je vzdycky jina... ;) Uzij si to a ocekavej co nejmene nebo nejlepe vubec, je to tajemstvi ke stesti!
Odpovědět
Chlapi jsou prostě takoví. Neznám chlapa, který by se v tom nějak moc angažoval. My se o tom doma bavíme, ale spíš je to tak, že já říkám jak bych to chěla a jak si to představuju a co by se mi líbilo a tak. A on se na to podívá a řekne mi svůj názor. Je to tak že jsme se před rokem přestěhovali a já mám všechny kamarádky a rodinu hrozně daleko, takže se o to vlastně nemám s kým podělit. Jediný kdo mi zbývá je on. A nakonec jsem to nevydržela a ukázela mu i fotky svatebních šatů ať mi poradí ve kterých se mu líbím a jeho reakce byly - to je hrůza, to je hadr, to je záclona a tahle je taky záclona - tím myslel nádherné krajkové šaty. No byla jsem z toho trošku v šoku, sle známe se a nakonec jsme se shodli a vybrali styl, který se nám oběma líbí. Musíš toho svého chlapa do toho taky trochu zatáhnout. Tomu mému jsou špendlíky a různé kravinky úplně fuk, ale vím že mně má rád a podle toho co jsi psala, tak ten tvůj tě má taky rád, jinak by s tebou neplánoval rodinu. Zkus ho do příprav trochu zatáhnot, prostě mu řekni chceš to a nebo to . A neptej se ho co by se mu líbilo. To chlapi neřeší. Hlavně že si rozumíte ve všem ostatním :)
Odpovědět
S těmi fotkami má Alisa pravdu. Viděla jsem krásné romantické fotky ze svatby , kterou nevěsta půlku probrečela kvůli hádce s tchýní. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 Neřeš, tak to prostě chodí. Neodpustím si ale říct ti jednu věc - kdyby se můj nastávající angažoval ve svatebních přípravách tolik, jako bys to ráda viděla ty u toho svého, nutně bych si musela položit otázku, jestli není gay. Beze srandy. Muži i ženy mají už odpradávna určitou genetickou výbavu, která je předurčuje k tomu, co jim půjde a o co se budou zajímat. Ženy se vždy parádily, zkoumaly detaily, muži byli lovci (zajdi si do divadla na představení Caveman, tam ti vše vtipně a pravdivě vysvětlí). ;) My to máme doma tak, že přítel navrhnul místo svatby, kde se bude konat vše, k ostatnímu si vyhradil jen právo veta. Na prstýncích jsme se dohodli společně, ale jestli bude na svatbě balónků dvacet nebo třicet, jestli koupím bublifuky, plátky růží či svatební rýži, to je mu šumák. A já jsem za to ráda. Sama to proberu s mamkou, svědkyní a odborníky a vyberu dle svého nejlepšího uvážení, ostatní ať si ... ;) A fotky? No jo, každý má něco. Dobrý fotograf dokáže divy, takže každá svatba může vypadat romanticky. Já mám skoro jisté, že na všech fotkách budu sama, jelikož focení miluju, ale ženich je pravý opak. A co, hlavní je, že se milujeme. Není to vůbec o tom jednom dni, je to o těch dlouhých rocích spilu. :))
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?