Ženichovy rodiče a jejich rozhodování

Profilova fotka
Nevěsty, prosíííím.. Měly jste také problém s tím, že by si ženichovy rodiče myslely, že mohou všechno? Měl někdo potřebu vám plánovat svatbu bez vás? Právě v takovéto situaci jsme..
Odpovědět
Nevěsty si tu dost často stěžují, že jim rodiče mluví do svatby. Je ale podstatné, o co konkrétně jde, jestli to třeba nejsou maličkosti, ne moc podstatné věci. Je třeba si uvědomit, že i pro ně je to významný den, ne jen pro snoubence a tak je dobré aspoň v něčem jim udělat po vůli. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás naštěstí nechávají ty důležité věci na nás...jen co se týče sladkého - maminky se asi opravdu zbláznily. Jedna chce napéct 7kg (!!!) koláčků, druhá chce zase objednat 2 kg koláčků a kremrole!!! Prej se to sní...no takže na to, že jsme nechtěli původně dávat výslužky, tak nakonec budou fakt bohatý! :-D
Odpovědět
@ircza007 Ono záleží na složení hostů,někteří moc na sladké nejsou,někteří zas jo. My měli spoustu dortů,zákusků a cukroví,a snědlo se všechno (dávali jsme teda i výslužky). Lepší víc než míň,jako na svatbě mého bratra,tam se dva lidi museli dělit o jednu kremroli 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ano ano, znám, mám zkušenosti, tchýně chtěla organizovat hodně, pořád se chtěla na něčem domluvat a když jsem jí ukázala dort, který se nám líbí, tak mi řekla, že je hnusný a že mi objedná jiný, máslový a budou na něm labutě :-D aby to bylo více zdobené :-D :-D Pak se jí nelíbil raut místo tradičního oběda a že nechceme po vesnici po cizích lidech roznášet koláčky. Nákupy chtěla řešit, že si něco vyberu a ona to dojede koupit :-p asi aby mi nemusela dávat peníze na ruku ]-( . Takže jsem jí oznámila, že už mám vše koupené a zamluvené a že s tím nelze už nic udělat, takže dohadování opadlo a krize rozchodu s rodiči zažehnána. O svatbě se na návštěvě vůbec nebavíme a je hotovo. V klídečku si těď dokupuju věci a nemusím poslouchat co se jí nelíbí. No na svatbě bude asi překvapená, kolik tradic jsme vynechali a asi udělá i scénu, ale tak nějak s tím počítám. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mají tyhle zasahovací tendence, tak jim prostě žádné detaily neříkejte, řekněte, že máte svoji představu a ať se nechají překvapit ;-) Rozhodně s nimi neřešte kolik kilo zákusků budete objednávat, kdo bude kde sedět, jestli budete mít kapelu nebo DJ atd. Nejde se zavděčit všem, tak ať si prostě počkají na ten den a uvidí, možná budou remcat, ale jinak by remcali při přípravách a když jim nevyhovíte tak i na svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Jasně, já jsem ráda, že se takhle angažují, proto je necháváme ať mají nějakou funkci a nefušují se nám do důležitých věcí, které si chceme zařizovat sami :-) Nicméně vím, že moje sestra se vdávala minulý rok, měla tam 2kg cukroví a bohatě to stačilo i do výslužek, nikdo to nejedl...takže z mé strany tam budou vlastně stejný lidi, to aby se přítelova rodina činila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme ten největší problém s tím, že nám mluví do složení hostů na večerní veselí.. Moc nechceme zvát ženichovu tetu s rodinou, protože na většině akcí vyvolávali konflikty, rádi se předhánějí v tom, kdo co má lepší atd. Tchyní bylo vyřčeno, že je můj budoucí manžel podpantoflák, že doufají v to, že to nebylo jeho rozhodnutí a pokud se takto rozhodneme, tak nám na svatbu nikdo nepříjde. Vyvolávají takové zlo.. A to nemluvím, že musí být po jejich s objednáním jídla atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@schneegast Tada, jak si ti nemůžou líbit labutě na dortu :-D :-D :-D
Odpovědět
@horackovabarbora tohle je vždycky složity, ale upřimne bych na posvatebni zabave rodinu nechtela. dostanou obed a pujdou ... to co vyřkla tva tchyne je sprosty citový vydírání a klidne bych ji odpovedela, ze pokud na svatbu nechcou tak at nechodi. Ono je ty silacky řeči většinou přejdou a když nepřejdou tak zvážít zda opravdu o takove pribuzne stojim. přeji ti hodne stesti at se to vyresi ale tak aby vase svatba byla vase a ne pribuznych ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral byl to dort třípatrový a na každém patře byly dvě :-D takže krásných šest labutí na dortíku :-) já myslím, že patří na řeku a né na dort 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@schneegast Mě tohle říct ta moje, tak bych se asi začala hystericky smát :-D Na jednu stranu chápu, za jejího mládí to musel být hit a třeba zrovna labutě jsou její nesplněný sen (neb jí do toho taky někdo kecal nebo nebyly protě peníze), ale teď je moderní něco jiného. Mě se moje budoucí maminka snažila nahnat do velkých princeznovských šatiček ;-) . Ne že by mi neslušely, ale příště jsem už šla vybírat šaty raději s kamarádkou neb se mi nebezpečně dostala do hlavy :-) .
Odpovědět
@schneegast Jé a ještě šest! Taková nádhera... :-) My s partnerem zamítli i takové ty malé labuťky do vyslužek... Přijde nám to jako absolutní kýč.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krtikkrtovaty to mě právě taky, takže když jsem viděla tu fotku dortu s tím, že jsme se s ní o ničem neporadili a že by jsme dort měli nechat na ní, tak jsem šla málem do kolen. Dnes už se směju, ale ta představa! Řekala jsem jí radši že už jsme ho zajednali a zaplatili abych se s ní nemusela dohadovat, že je to pro mě prostě kýč. A tak je to se vším, prostě každý člověk má jiný vkus.
Odpovědět
@schneegast Jé já bych chtěla vidět ten krásný dort s labuťkami. Jestli máš, hoď sem fotku ať se pokocháme a nabereme inspiraci, ať víme co je teď in. :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja tchýně ho má na fotce v mobilu a říkat jí rozhodně nebudu, aby si nemylesla, že se mi líbí a zněnila jsem názor :-D ale pro inspiraci přidávám toto :-) byl třípatrový, na každém patře unavené a rozteklé labutě a okolo hromada oranžových mandlových růží. Zkřiž tyhle dva dorty dohromady a vyjde ti to :-p
Odpovědět
@schneegast Super ukládám si jako hlavní imspiraci. Uff vytrhlas mi trn z paty, už si nemusím lámat hlavu co za dort vybrat:-D :-D :-D :-D :-D Už aspoň nemusím trénovat ty moje málobarevné kytičky, co jsem si chtěla na dort vyrábět (v mém albu). :) :) :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja ty je máš moc realistické :-D to není vono, musej bejt hodně silné plátky aby bylo vidět, že na to máte :-D :-D :-D :-D :-D a čím víc labuťí tím lépe :-p :-p :-p aby tu svatbu nepomluvili :-o
Odpovědět
@schneegast Jj já vím ;-( ;-( Budu se muset moooc snažit, abych dosáhla tohohle top vzhledu. :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja jaj tak už dlouho jsem se při takovém tématu nepobavila, slečna zakladatelka z nás musí mít teda radost. Chudák má nervy z tchýně a já ji chápu. Doma se kvůli tchýni hádáme, brečíme, ale dnes jsem se opravdu pobavila. Není nad to se povznést. Tchýně nám na svatbu pochopitelně cpe také lidi, které tam nehcem. Jasně jsme jí naznačili, že to bude po našem, nebo si svatbu uděláme v zahraničí a bez všech. Vdávám se snad jednou a jedinej den v mím životě si teda pokazit něčí tvrdohlavostí nenechám.
Odpovědět
@schneegast labutí není nikdy dost :-D
Odpovědět
@schneegast J,j to je snad i standart, že si tchýně zvou lidi podle sebe. :-D :-D
Odpovědět
Nám naštěstí nikdo do ničeho nemluví a už vůbec nám neříká, že "takhle to musí být", "tohle se musí" apod. Upřímně lituju ty, kdo mají peklo s tchyní apod. - diskuzí na toto téma je tu habaděj a je to teda vážně děsný :-/ Vvždycky je mi z toho fakt zle. Naprosto nechápu, proč má někdo tu potřebu trvat na tom, aby něco bylo na svatbě někoho jiného. I přesto, že jde třeba o rodiče a je pro ně svatba jejich dětí důležitá. Ať si říká, kdo chce, co chce, já to pořád beru tak, že svatbu si dělá nevěsta s ženichem a je na nich, co si jak zařídí. Kolik kremrolí koupí apod. :D Rodiče mají chtít, aby byly jejich děti spokojené. Tchyně mají být rády, že jejich syn našel životní partnerku a chystá si ji vzít za ženu a ne řešit, že na jejich svatbě nebude nějaká jejich příbuzná a bude jinej dort. To je fakt smutný. Rady a nabídnutá pomoc samozřejmě ano, proč ne, to asi uvítá každý.
Odpovědět
Profilova fotka
@schneegast :-D :-D unavene a roztekle labute :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni a to jsem to napsala hezky, spíš mi přišlo, že chcíply :-x
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?