Vztah po zrušené svatbě

Jste tu někdo, kdo zrušil svatbu a přesto spolu stále jste? Přítel strašně brzy přišel s tím, že si mě chce vzít, posílal si mě i vybrat šaty atd...chtěl se vzít ještě letos. Jenže kdykoliv přišla řeč na svatbu, tak jsme se absolutně neshodli v představách. Já už jsem ustoupila téměř ve všem, i přes svůj velký nesouhlas měnit si příjmení, po velké hádce i to mít na svatbě kupu jeho kamarádů, když mně se strašně příčí někomu předvádět divadlo, nejraději bych měla svatbu jen se svědkama...ale po jeho názoru, že pokud nebude mít na svatbě kamarády, tak nemá smysl žádnou svatbu dělat a na svatbu se svědkama může jít třeba v kraťasech (tedy já mu asi nestojím za to, aby se slušně oblékl), jsem se rozhodla, že si ho nevezmu. Jinak žijeme hezky, s mým synem si skvěle rozumí, chceme mít děti, tvoříme byt...ale už se nechci vdávat. Mám ale strach, aby to, že se nakonec nechceme vzít, nějak nepoznamelo ten vztah...
Odpovědět
Profilova fotka
@katzchen Je. :-) My takhle zrušili svatbu v roce 2012. Nebylo to ani tak o tom, že by si mě vzít nechtěl nebo by nějak couval, ale prostě k ničemu se neměl. Jak padla řeč na svatbu, tak nereagoval nebo měnil téma. I když pořád stál za tím, že si mě vzít chce, tak mě nějak přišlo, že i když by mě měl za manželku možná rád, do té svatby se úplně nehrne. Nakonec jsme se prostě domluvili, že to necháme na jindy. Pak měl přítel občas zatmění, že vždycky prohlásil, že příští rok už určitě jo, ale zatím svoji nejsme. I když teď už jsme se shodli oba, že příští rok bude prostě definitivní a že to teda dáme. :-D Je znát i na něm, že se do toho víc hrne. Sám navrhuje nebo přichází s nápady co by jak šlo a tak a vím, že pokud se nestane nějaká strašná tragédie, tak příští rok svatba bude. Jako jasně, to víš, že mě to sem tam mrzelo, že jsme to před těmi třemi lety zrušili spíš z jeho strany a nezájmu a bylo mi to líto. To nemůžu popřít. Přes to všechno ale můžu s naprostou jistotou říct, že jsem nikdy nepřestala cítit lásku a zapochybovala. I s tou zrušenou svatbou máme pořád perfektní láskyplný vztah, kdy se máme rádi každý den víc a víc. Že by byl ten vztah tou zrušenou svatbou nějak utrpěl nebo mezi námi bylo napětí, to určitě ne. ;-) Teď už si prostě říkám, že si nemá cenu kazit štěstí přemýšlením nad neuskutečněnou svatbou. Však ona jednou bude. :-)
Odpovědět
Asi by stálo za to zvážit si, proč jste se chtěli nebo chcete vzít. Pokud je to jen kvůli tomu jednomu dni, na kterým jste se navíc ani neshodli a pokud vám na svatbě nezáleží, tak si osobně umím představit, že budete šťastni i bez svatby. :-) Pokud ale pro jednoho z vás znamená svatba víc než jen velká party, tak pak by vás to podle mého názoru nějak poznamenat mohlo.
Odpovědět
mně ne, ale dvěma mým kamarádkám. první měla již domluvený podzimní termín na radnici a když se začala pouštět do organizace, vypadlo z jejího budoucího, že by se raději ženil v létě. bohužel to vůbec neznělo přesvědčivě a bylo to dost drama. nakonec spolu zůstali a vzali se v únoru :)) a u druhé kamarádky to bylo ještě dramatičtější, protože jí její budoucí řekl 2 měsíce před svatbou, že si nemyslí, že je ta pravá. svatba zrušená, rozchod... za pár týdnu se k sobě vrátili a za rok vzali...
Odpovědět
Je mi to trochu líto, že se všichni kolem mě najednou začíná vdávat a ženit a já asi zůstanu věčně svobodná...jediné, co mi na tom reálně vadí je právní nejistota, když spolu ještě nemáme děti, ale jinak je mi to celkem jedno :-) Doufám, že časem přítel dozraje a nebude brát svatbu jako party s kamarády :-D
Odpovědět
@katzchen Asi ještě není zralý na svatbu...ale být tebou,neustupuj mu tolik. Na těch hlavních věcech kolem svatby by se měli oba shodnout.
Odpovědět
@katzchen Úplně chápu tvé důvody, proč ti vadí přítelovo pojetí svatby jako velké kalby. Na druhou stranu, pokud si po všech stránkách rozumíte, svatba pro tebe znamená pocit právní jistoty (pro mě teda spíš naopak, ale to je jiná písnička :-D ) a ty toužíš být vdaná, je opravdu tak důležité shodnout se na vnímání průběhu svatby? Myslím, zda je natolik zásadní to, že tvůj partner vnímá odlišně tento formální akt.
Odpovědět
@zorro4 Klidně bych ustoupila, abychom se nedohadovali, ale mám panickou hrůzu z klasické svatby, kdy na ně bude čumět 100 lidí jak jdu k oltáři, samozřejmě nejlépe v dlouhých bílých šatech, protože tak musí nevěsta vypadat podle všech názorů okolo, já se nechci cítit jako nevěsta :-D Mně celkově vadí to, že jsou u něj kamarádi na prvním místě přede mnou, normálně to musím tolerovat, ale u svatby se můžu rozhodnout.
Odpovědět
A nezkoušeli jste se domluvit na nějakém kompromisu - něco mezi svatbou jen se svědky a kalbou pro 100 lidí? Třeba malá svatba s nejbližší rodinou a nejbližšími přáteli?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jenom můžu za sebe napsat, že kdybychom měli rozjednanou svatbu a milý z ní vycouval, už s ním nejsem. Prostě přišel s žádostí o ruku, tak to dotáhneme do zdárného konce. ;-) Mi zrušení svatby příjde jako největší podraz.
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika Vidím ti úplně stejně. Pokud by bylo zrušení na jeho straně a většina věcí by byla nachystaná, dál bych s ním nebyla. @katzchen se jen neumí s přítelem shodnout na detailech. Pojetí svatby je důležité a je potřeba se shodnout. V jiných věcech si rozumíte? Kolik těch kamarádů chce zvát? 20 jednotlivců? A na svatbe jste planovali opravdu 100 lidi? Prijde mi to ze tve strany jako svatebni fobie. Popr. ze si ho chces vzit jen kvuli tem pravnim vecem, abyste byli doma zabezpeceni. Zkuste si doma promluvit, uprimne mu rekni sve pocity. On si te vzit chce. Pokud to zrusite, taky by te znovu pozadat nemusel.
Odpovědět
Profilova fotka
@katzchen a co udelat kompromis a vzit se jen se svedkama at je po tvem a vecer udelat oslavu pro rodinu a pratele..
Odpovědět
@strelenka @1nelinka On řekl, že pokud se neudělá oslava s kamarádama, tak tu svatbu vvůbec nemá smysl dělat a pokud budeme na obřadu jen se svědky, tak tam klidně může jít v teplácích, proč by si bral oblek. Tohle mě naštvalo nejvíc, jako by si mě bral kvůli divadlu pro kamarády a ne kvůli mě. Takže to já jsem řekla, že v takovém případě si ho nevezmu. @mofa81 Nejbližsí rodina je skoro 20 lidí, pak jeho kamarádi to je asi tak 20 lidí plus jejich manželky a děti a pokud bych si pozvala i já pár přátel, tak už je to skoro stovka. Jo, mám z toho docela fobii :-D Až na ty jeho kamarády je všechno v pořádku, má zase na druhou stranu dost kladných vlastností a mám ho ráda a chci s ním být. Když budu svobodná, tak to taky přežiju, jen je mi to líto, jak se teď všichni kolem berou a já prostě zůstanu svobodná...
Odpovědět
Článek se načítá
@katzchen Já nevím, no...brát se vůli tomu, že ostatní se berou a ty zůstáváš svobodná, mi přijde dost povrchní důvod. Stejně tak mi přijdou padlé na hlavu důvody, proč si ho vzít nechceš. Úplně si říkám, zda takhle řešíte i ty podstatnější věci v životě.
Odpovědět
@katzchen Ano, to jsi psala v úvodu a vůbec se nedivím, že se Tě jeho prohlášení dotklo. Na druhou stranu - on zas mohl mít pocit, že "forma" je pro Tebe důležitější než skutečnost, že si tě chce vzít. Píšeš, že jsi ustoupila v tom, že budete mít svatbu se spoustou jeho kamarádů, ale vzápětí píšeš, že jste se kvůli tomu pohádali, z čehož mám pocit, že jsi vlastně neustoupila. Ptala jsem se, zda někdo z Vás zkusil navrhnout kompromis - tedy něco mezi svatbou se svědky a mega svatbou se stovkou lidí. Chápu, že nechceš velkou svatbu, sama mám fobii z lidí a návaly paniky , kdykoliv jsem středem pozornosti. Nicméně malou svatbu o 25 lidech jsem ustála. Evidentně jste hodně rozdílné temperamenty a toto určitě není první situace ve které jste na to narazili. Svatba není největší problém, jaký člověka v životě může potkat, což mě přivádí na podobnou otázku, kterou už položila @simone5.
Odpovědět
Profilova fotka
A proc vlastne nechces udelat oslavu s kamarady a poradne si cely den s nima uzit? Ja se taky nezdrzuju nikde kde je vetsi koncentrace lidi a nemam rada kdyz jsem stredem pozornosti ale nasi opravdovy pratele jsou pro nas hrozne moc duleziti a i prez to ze nepiju a neflamuju do rana by me hrozne mrzelo kdyby nebyli v nas velky den s nama..bez nich by to nikdy nebyl tak nadherny den..po spolecnem obede jsme se vsichni prevlekli do dzinu a spolecne jsme se cely den bavili, tancili a nasmali se jak nikdy...spousta nevest nema dlouhe princeznovske saty a vubec to nevadi urcite najdete nejaky kompromis uvidis ..je skoda hadat se kuli tak krasnemu a dulezitemu dni.. @katzchen
Odpovědět
@simone5 Tak jsem to nemyslela, nechci se vdávat jen kvůli tomu, že se berou i ostatní...jen že mi to občas přijde líto, ale jako důvod ke svatbě to nevidím :-) @strelenka To jsem zkoušela, ale jeho odpověď byla taková, jako jsem psala...že to potom vůbec nemá smysl dělat. Jinak nemáme problém, ve všem se dokážeme domluvit. @1nelinka Pokud by šlo o pár opravdových kamarádů, tak je to něco jiného, asi bych to přežila i s tolika lidmi, ale vadí mi ten jeho přístup..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?