Výživový poradce nebo radši osobní trenér?

Holky, chtěla jsem se zeptat... už delší dobu přemýšlím o změně "sebe sama", bohužel když byla vůle odešlo zdraví. Pak jsem se do hubnutí znovu chtěla pustit a vše teď potvrdila žádost o ruku. Musím se sebou něco udělat. Vše mám nastudováno, jídla, cvičení bla bla... Jen jsem se spíš chtěla zeptat na Vaše zkušenosti s výživovým poradcem a jídelníčkem na míru či osobním trenérem nebo využít služeb obou dohromady? Mám na to rok, doufám, že jsem schopná to změnit. Jen nevím, zda si, za ne zrovna malé peníze, nechat pomoct nebo je to zbytečná investice a když chci, dokážu to sama (no jo, já chci moc, ale čokoláda je čokoláda).....
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mela jsem osobniho trenera i vyzivovyho poradce, je to teda uz par let, ale oboje bylo fajn.. chce to ale najit opravdu kvalitni lidi, ne nejaky, co si na toto jen hraji, zkasnou penize a okopiruji ti univerzalni jidelak a plan odnekud z netu..
Odpovědět
z toho mám právě strach, mám kdysi koupené i knížky krabičková dieta atd. spíše bych typla, že je to udržovací jídelníček, moc nic na hubnutí mi to nepříjde i když je to prezentováno jako redukční.... A tak právě nevím, zda snížit svůj příjem, a jíst relativně tak jak jsem schopná to sama uhlídat nebo si to nechat fakt vyhodnotit aby mi někdo řekl, hele ty nežer sacharidy, tu přidej bílkoviny... Právě nechci žádné jídelníčky bez smyslu, chci prostě vše přesně na míru, ale za rozumnou cenu no :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mam taky rok do svatby a zacinam makat...po letech zkusenosti je mi ted jasne, ze nejake prisne diety jsou naprosto zbytecne, nikdy je nevydrzim a nakonec jsem na tom jeste hure. Na poradce bych se popravde vykaslala a trener je asi dost draha zalezitost, staci mit kamaradku a nebo partnera, ktery vas popbidne nebo prinuti cvicit kdyz na to nebude vule(muj problem :-)proste abys na to nebyla sama.. Nevim jak moc se snazite zhubnout, ale me staci kdyz si upravim jidelnicek=nutim se opravdu hodne pit, vzdy mam flasku vody u sebe, jinak je jedno jak moc cvicis ci zdrave jis, nic z tela neodplavujes a prvni ztraty na vaze jsou jen ztraty vody..v tydnu jim zdrave, jidla bez priloh, velke salaty s masem, omelety.. ale jinak velke porce a o vikendu mam 'cheat day' kdy jim apiju co mam rada a proste si uzivam a do posilky se dostanu jen 2krat tydne na 1hod a uplne to staci, napul CV a napul tonovani a vysledky jsou hrozne rychle...mam doma pritele co hodne rozumi fitness takze je muj osobni poradce..kdybych mohla pomoci i jinak, klidne se ozvi, drzim malicky ;-)
Odpovědět
@lucka299 přizpívám mojí zkušeností....jsem o hodně starší,než vy tady,přesto jsem se rozhodla se svojí postavou něco udělat a věřte,že čím je tělo starší jde to hůř a hůř... Mám 2 měsíce výživového poradce a mám dole 7kg. Jím více než před tím,myslím,že je potřeba vědět co a kdy jíst, přílohy a pečivo jím víc než jsem jedla,ale musíš vědět jaké a kolik. Já za mě určitě doporučuji kvalitního výživového poradce,který tě povede zprávnou cestou zdravě zhubnout tuky .
Odpovědět
také se hlásím pro výživového poradce, už mám dole 15kg a to za 3měsíce :-) pro někoho sen, pro mě skutečnost... a na to, že jsem v Praze, tak cena za výž. poradce je také velmi příznivá, zkrátka je to člověk na svém místě, který opravdu pomůže..
Odpovědět
@starkova123 Páááni, tak to opravdu gratuluju ! Já bych taky potřebovala aspoň 15... jsem ukázkový příklad perfektního jo-jo efektu
Odpovědět
Profilova fotka
kvalitni vyzivovy poradce je urcite super - ale nesmite to brat jako dietu, ale jako novy zivotni styl. Ne ze uz nikdy nebudete moct co mate rady, ale spis stridme a s rozumem... ja jsem psala do podobneho tematu a vyzivovou poradkyni jsem zkusila,ale byly to jen vyhozene penize, slecna naklikala jidelak naprosto nevyvazene a nevhodne na volne dostupnym webu. jinak kdo nezda, zkuste stobklub.cz,pokud jite blbe (fakt k snidani croisanty, syrovy bulky, bagety s majonezou, k tomu k obedu rychle bagetu z automatu nebo mekac a pak ke svace mate hlad, tak prvni coko tycku, kterou vidite tak na to je ten web supr. Pokud jite plus minus zdrave, tak pak uz asi je bez potrebnych znalosti docela fuska presne vyvazit jidelnicek tak, aby vse bylo dobre a mohlo se hubnout a taky je nas problem vetsinou v tom, ze si myslime, jak moc jime a pritom nase tela nemaji dostatek zivin... me treba ten stobklub pomoh castecne v tom, ze jsem se naucila fakt jist pravidelne, protoze "ted si musim neco dat,at to tam vykliknu, at mam zeleny body:)" a velka gratulace holky, co jste zvladly zhubnout:) me by se libilo dolu tak 5kg, ale po te co jsem se spalila s moji radoby poradkyni na to ted nemam uplne naladu a taky nemam moznost domaciho vareni, takze to zatim neresim a mozna ze nebudu nikdy, protoze pak to clovek taky musi tezko udrzovat. Takze vam vsem, kterym se dari hubnout a udrzovat si postavu fakt drzim palce:)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 já zhubla od minulého září 19 kilo, jde o stravování podle Antonie Mačingové, můžeš mrknou na web, určo najdeš víc info, než bych to vypsala, seděla bych tu dýl :-D tak uvidíš, jestli se Ti to zalíbí ;-)
Odpovědět
Ahoj, já tedy ani s trenérem ani s výživovým poradcem zkušenosti nemám, ale pokud máš vůli něco dělat, pak doporučuju cvičební programy Jillian Michaels. Mám za sebou 30 day shred a nemůžu si to vynachválit. Nepotřebovala jsem sice zhubnout, spíš jen zpevnit a účel to splnilo. Ale co jsem všude četla, tak pokud člověk opravdu potřebuje zhubnout, tak to s úpravou jídelníčku jde a to velmi rychle - stačí půlhodinka cvičení denně a po měsíci jsou vidět výsledky. Nepropaguji to proto, že bych z toho něco měla, ale proto, že to opravdu funguje + když k tomu člověk třeba přidá 1-2x týdně běhání, tak to je super a změna ve fyzičce je nepopsatelná ;-) a má i spoustu jiných cvičebních programů, teď už je spíš dělám jen když mám čas pro udržení kondice a postavy :-)
Odpovědět
jednoznačně výživový poradce...............
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych zkusila... nedoporučí někdo výživového poradce - Zlín? :-)
Odpovědět
@starkova123 Ahojik..nemohla bys mi poslat kontakt a cenu na toho vyz.poradce z Prahy? dekuju moc
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@starkova123: A mohla bys mi dát prosím nějaký kontakt?
Odpovědět
@starkova123 Ahoj, poslala by jsi mi taky kontakt, prosím? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já z vlastní zkušenosti doporučuju výživového poradce, ale chce to sehnat někoho fakt na doporučení. Já měla kliku, že jsem jen tak z netu natrefila na perfektní výživovou poradkyni, před dvěmi roky jsem schodila 15 kilo (teď jsem na šedesáti a jsem max. spokojená). Vím, že úpravou jídelníčku to rozhodně jde. Jím víc než jsem jedla dřív, ale chce to vědět kdy a co jíst. Také záleží na tom, co vlastně chcete. Pokud chcete zhubnout do šatů a pak už je vám to jedno jak budete vypadat, tak bude možná rychlejší ta posilka.. ale výsledek výživového poradce by měl být ten, že vás naučí jíst, v podstatě změní váš stravovací životní styl a potom si tu váhu (s drobnějším hlídáním) udržíte. Já už jí držím přes rok a jsem pořád na svém. Chodila jsem k poradkyni na převážení zhruba po třech týdnech, za konzultaci dala 200, což myslím je pár korun (dvě návštěvy fitka, pokud by to bylo s trenérem, tak myslím ani jedna). Tahle moje poradkyně dělá i konzultace přes skypa a je taková pružná k různým alternativám, takže kdo byste na ní chtěl kontakt, napište mi zprávu.
Odpovědět
Já nemohu sama za sebe, protože tento problém neřeším, ale maminka si neustále stěžovala na váhu - vzhledem k tomu, že pohybu má dost a jedla docela zdravě, tak jsem ji poslala k výživovému poradci. Paní zjistila, že maminka je podvyživená, že jí velice málo, takže upravily jídelníček a během měsíce a něco maminka zhubla 2,5 kg tuku. Jinak se hýbe, ale tak přirozeně - kolo, tanec, pohyb s dětmi. Určitě bch doporučila výživového poradce jako první krok, trenéra nepovažuji za nezbytně nutného. Jinak Antonie Mačingová - nedovedu si představit se takto stravovat, myslím, že bych za chvíli nesnášela nejen červenou řepu, kterou miluji a dopřávám si bohatě v jakékoliv úpravě, ale i další z jídel...Možná na nějaké rychlé nutné zhubnutí, ale nepovažuji to za ideální řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 já bych určitě začala výživovým poradcem, měl by ti udělat stavbu postavy - kolik a kde máš svalů, kolik a kde tuků, metabolický věk, hydrataci organismu (a samozřejmě sestaví vhodný jídelníček - často se holky diví, že si myslely, že to a tamto by měli jíst a výživový poradce jim řekne něco uplně jiného)... a podle toho se zařídíš. Např zjistí že máš málo svalů na horní části těla, takže podle toho ti pak osobní trenér může naordinovat posilovací cviky na konkrétní partie.
Odpovědět
@thinuska3777 Email nebo tel.?
Odpovědět
@marcella01 email nebo tel?
Odpovědět
Z osobní zkušenosti jedině trenér, jídlo ti sestaví vždycky taky. Bez cvičení to nejde. Kamarádka díky němu (tj. jídelníček, pravidelné měření a cvičení) zhubla 23 kilo a pořád nekončí. K výživovým poradcům chodilo několik mých známých. Většinou jim nutili nějaké koktejly a doplňky stravy, i když zhubli, jakmile ty drahé, s prominutím "srágory" přestali jíst, měli všechno zpátky. Dobrý trenér si vás taky přeměří, kolik máte svalů, vody apod. Zázračné koktejly a pilulky neexistují, pokud vám někdo tvrdí opak, utííííííííííííííkejte :-D Jsou i dobří výživoví poradci, jen je třeba na ně narazit. Zabývám se zdravým životním stylem dlouho a dost jsem si vyzkoušela i na sobě. Když jsem cvičila, jedla jsem hodně jako nikdy, a postava se měnila před očima. Pokud jste někdo z Brna, můžem se potkat a pokecat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@letadlo13 Z osobní zkušenosti vím, že bez cvičení to jde, ale člověk shodí jen tuky a je potřeba potom začít formovat postavu a na to už je cvičení potřeba. Nicméně moje výživová poradkyně žádné koktejly nebo pilulky neprodává, vše je čistě o úpravě jídelníčku. @jako6 Do hubnutí s Mačingovou bych taky nešla, je to o žaludeční vředy... věřím, že člověk zhubne, ale jak vysadí ten "její" způsob stravování, musí jít kila zákonitě nahoru. Navíc vůbec není zdravé jíst jenom něco, jídelníček musí být vyvážený.
Odpovědět
@starkova123 Klidně e-mail :-) děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 já měla před asi dvěmi lety skvělou poradkyni, respektive výživovou poradkyni a trenérku v jednom. Navíc měla i vlastní fitko/posilovku. Tříměsíční kurz mě stál nějak 1400,- s tím, že prvně sme si sedly, povykládala sem jí, jak zhruba jím..podotýkám, že jsem byla bez práce, měla jsem fůru času na vše...Tak si mě vzala do parády, nastolily sme nějaký pravidelný stravovací řád, cviky (má několik úrovní cviků, přičemž začínala jsem na nejlehčíh zátěžích), které formovaly postavu, pořád se hlídala tepová frekvence..no co si budeme povídat, výsledky byly skvělé...pokračovala jsem dál samozřejmě, shodila jsem asi 12 kg, ale co, v centimetrech neskutečné...Jenže jsem pak našla práci, protože jsem ji prostě potřebovala..začaly 12-14 hodinové směny, návštěvy ve fitku se zkracovaly na čím dál měnší frekvence a ono ouha, spalování se zastavilo, kila se vrátila rychlostí světla a já se tluču do hlavy, jak mě to mrzí...Teď mám nějaký čas lepší práci, lepší směny a vracím se zpět do pravidelnějšího stravování..dlouhé procházky, cvičení..a už to zase jde dolů..Tak držím palce, protože když se to povede, je to skvělé, ale je potřeba opravdu vytrvat a neusnout na vavřínech..Bohužel já pracovala mimo domov....
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 Nevím jak moc si silná, ale já měla a pořád mám obří motivaci (svatba).. přestala sem jíst sladké, změnila svůj jídelníček, začala jíst zdravě a 3x týdně cvičím a od ledna mám dole 15kg.. ;-) Všechno jde, když se chce.. za nic takového bych neplatila.. jen to chce se začít hejbat, bez toho to prostě NEJDE!!! ;-)
Odpovědět
@tynka26 Ahoj, dovolím si trošičku nesouhlasit :-) určitě pohyb ano, zdravá strava ano, jíst pravidelně, ale prostě každý hubne jinak, a jinou rychlostí a někdo i když tohle dodržuje, tak prostě nezhubne tolik jako třeba ty - k úbytku gratuluju a trochu závidím :-) já jsem začala se cvičením 5x týdně, změna stravy cca od půlky ledna a do konce května jestli jsem zhubla +/- 4 kg tak je to hodně....a víc se to prostě nehne.....myslím, že záleží i na věku, na tom, jestli tělo bylo zvyklé na pohyb nebo ne, šlo to pomalu dolů, teď už cvičím tak 3x týdně Jill, a jde to strašně moc pomalu, spíš vůbec.....taky jestli už jsi předtím nějak drasticky hubla, tak si to tělo pamatuje a metabolismus je zpomalený....ale to všechno zakladatelka určitě ví, tak to byla jen taková "vsuvka" - ne rýpání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka26 naprosto souhlasím...je to hlavně o pohybu a zdravější životosprávě...a pitný režim!
Odpovědět
Profilova fotka
@letadlo13 ahoj, mohla by si mi prosím dát nějaký kontakt na toho trenéra? a jak často je potřeba chodit cvičit? děkuju za odpověď a přeju hezkej den ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@martiina_k ahoj, jsi z brna? určitě bychchtěla zkusit i výž. poradkyni.. nějakou dobrou, zaručenou :D
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzka3112 Dobrý den, jak často je potřeba cvičit? jsem na MD, snad bych si nějaký čas našla :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dorotkaasarlotka Bohužel z Brna nejsem, ale ta moje poradkyně dělá poradenství i přes skypa, nebo e-mail. Netuším jak je to potom s penězi, asi převodem na účet, ale dá se to. Podle mého zaměstnání (sedavé) a v podstatě žádného pohybu mi nastavila jídelníček (né dietu, ale správně rozložené jídlo v průběhu dne) a kila šla dolů. Bylo to zdravé hubnutí, žádné drastické... takže jeslti na ní chceš kontakt, kldině ti ho dám :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?