Všichni kolem ví lépe, jak by svatba měla vypadat

Profilova fotka
Ahoj, asi vám nemusím popisovat pocit, když všichni vědí líp, jak má vaše svatba vypadat.. Nemluvím teď o vyjádření názoru, mluvím o vyloženě prosazování svých přesvědčení. My budeme mít obřad asi 100 km od hostiny. Jak by asi člověk tušil, promýšleli jsme také jiné varianty a toto jsme vyhodnotili jako nejpohodlnější pro největší část svatebčanů, včetně nás, snoubenců. Teď je tu ten zbytek, který nás přesvědčuje o úplně jiném "lepším" postupu. Jsme mladí, svěží lidé s moderními názory a zdravým přístupem k životu, jsme dobrodruzi. Z této pozice k celé svatbě také přistupujeme. Před obřadem bude k dispozici pro každého malý řízeček s kouskem chleba a voda, po obřadu koláčky - vychází cca 3 na osobu. Pak je ten hodinu a půl dlouhý přesun na hostinu, kde proběhne klasicky oběd, raut, večeře, dort a zákusky. Proběhne to v restauraci na vyšší gastronomické úrovni a tedy to vyjde dráž. Ale to jsme si zvolili, s tím počítáme, jde nám u jídla o kvalitu, ne tolik o kvantitu. Včera se do mě pustila manželka od ženichova otce, že jsem se zbláznila a je vidět, že nemám zkušenosti, že každý se jede na svatbu pořádně najíst, lidi nesnídají, když jedou na svatbu, že nemám myslet jen na sebe, ale také na ostatní! Že musím připravit pořádné občerstvení před tou cestou na hostinu. To tedy v kostce. Jak se vypořádáváte s takovými nevděčnými hosty? Nechci být zlá, ale jedna věc je fakt - Na svatbu nic nepřispívá, nikdo ji o pomoc nežádal a nikdo ji jezdit na tu naši hladovou akci nenutí. A já nejsem z těch, co by plakali, že někdo nepřijel, beru většinou věci tak, jak jsou a neřeším. Včera mě to zaskočilo a silně urazilo. Já náš "velký den" beru s totálním klidem, spíš jako výlet. Svatbu pořádáme a platíme my, pozvaní jsou hosté, nikoli pořadatelé. Neviděla jsem, že by kdo kdy dostal pozvánku na kteroukoli akci a bral to jako výzvu k tomu se podílet na organizaci! Nevím, co si s takovými chytráky počít, opravdu mi to hodně znepříjemňují a mám sto chutí se na všechno vykašlat! Proto se obracím na vás - máte zkušenosti? Co zavře hostům ústa? Díky ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@daseeenka ja ti rozumim uplne! Moje babi ma zas obavu, ze lidi budou hladovi kdyz je obed az ve 14 co budou delat kdyz my se budem fotit...nevim jestli jsem byla vic nasrana nebo smutna, ze to vypada ze v hlavni roli jsou svatebcane a ne my dva..rekla jsem ji ze je normalni ze se ceka ze kdyz jim poslu harmonogram a pokyny kdy co bude ze predpokladam ze se nasnidaj.. hmm tak se ji zas nelibilo oznaceni pokyny, staci ti to? :/ druhemu bych poradila jak odpalkovat ze je to nase svatba ale ja sama na to nemam koule rict to nejak razne...
Odpovědět
Profilova fotka
Jediný, co pomáhá - je ignorace !!!! Svatbu děláte podle svého ! Je to Váš den... Nemyslím si, že by svatba byla jen o jídle... Je to hlavně o těch dvou, o sdílení .. Nemusíte nikomu nic vysvětlovat, obhajovat se !!!
Odpovědět
@daseeenka konečně někdo, kdo má dlouhý přejezd jako my! (my tedy "jen" 67 km). Já bych tedy pod tíhou těch řečí okolo vybrala nějaké bližší místo, i když by nebylo tak hezké. Ale už to nejde...
Odpovědět
Profilova fotka
Joo to jsem si taky vyslechla a to ne s tím, že by to bylo daleko od sebe, ale jak si to představujem, najít si místo, kam se vejde jen omezený počet lidí na obřad :-D Kašli na to. Zavřela bych jim ústa stylem "a čí je to svatba?" nebo něco takového, případně to totálně ignorovala. Jestli mají problém s tím, že budou mít hlad, tak ať se pořádně nasnídají a děckám vezmou sušenky na svačinu - to jim ale snad nemusí nikdo říkat a rozumí se to jasně :-) Však dostanou jakýs takýs infomail či informaci o harmonogramu, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já když taťkovi sdělila, že polívka na naší svatbě nebude, tak to s ním málem šlehlo :-D :-D Následovala lavina dotazů, jak polívka nebude, proč ne, co je to za svatbu bez polívky...a to přece MUSÍ být 8-( Tak jsem prostě řekla, že to bude tak a hotovo! Víc už nekecal 8-)
Odpovědět
@daseeenka Tady jde především o to, zda Vám nevadí- nezkazí Vám to dojem ze svatby, když budou někteří hosté nespokojeně brblat. Pokud Vám to bude fuk, tak nic měnit nemusíš, pokud Vás to bude mrzet ( teď to vypadá že tě to mrzí) tak udělejte nějaké změny, aby jste pak ( i teď) nic poslouchat nemuseli.
Odpovědět
je to tva svatba a jake si to udelas takove to mas.... nedavno jsem tedy byla na svatbe kdy obrad byl v 11.30 a obed na 14h s prejezdem tedy jen cca 15 km....po obradu ale nasledovalo foceni,kdy bylo v prave poledne neskutecne vedro,nebylo si skoro ani kde sednout,slo o zamecky park a ani stin tam nebyl. byl to ocistec i pro mlady natoz pro starsi. pred obradem tedy probehlo seznameni hostu s obcerstvenim,docela s vyberem jidla i piti,ale jak rikam ty dve hodiny pak byly tedy zlo. po par zkusenostech volim obrad nejlepe v miste hostiny bez prejezdu ... foceni novomanzelu pred obradem nebo po obede,jen s hosty spolecne foto atd po obrade. ale ber to jen jako nazor ze zkusenosti. pokud bude vedro mela bych pro hosty pripravene v kufru alespon nejake mineralky a kelimky. jinak je to tva svatba. pokud mas vysnene misto kde chces obrad a vysnene kde hostinu je to tva vec.... ;-) a pokud se tam nekomu nechce at nechodi...
Odpovědět
@daseeenka jako at se na me nikdo nezlobi, ale rizecek s chlebem a kolacky musi na tu chvilu prece ten zaludek dostatecne "zaplacnout". Navic kdyby se nazrali jak prasata, kam by dali obed? vsak tech 100km nepojedete 6 hodin ne ( i kdyz je to teda daleko...)?
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Mně to nemrzí, mně to sere a pohoršuje :-D Nechápu, co si jako všichni myslí. Je to moje svatba, já to organizuju a na nich je buď přijít nebo nepřijít, nechápu, co si to dovolujou, děláme tyjátr za sto litrů a oni budou ještě mrčet, jak by měl vypadat? Jsou to hulváti a kdyby záleželo uplně a jen na mě, dostali by zákaz vstupu :-S Měnit nic nechci, chci se dozvědět, jak jim nejlíp sdělit, ať se do toho nepletou ;-)
Odpovědět
:-D taky jsem chtěla napsat něco v tom smyslu, jestli tě to nemrzí, ale koukám, že fakt nemáš problém to vyklopit narovinu :-D to je super. tak to prostě řekni a je to. "Je to naše svatba. Budeme rádi, když budete našimi hosty, ale organizaci nechte na nás. čau" A komu se to nelíbí... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to vaše svatba ,vy ji platite,vy si to udělejte podle sebe;-)komu se to nelibi holt nepujde ....i tak budete mít vaší krásnou svatbu;-)
Odpovědět
a já občas používám to, že je v klidu a s úsměvem vyslechnu a kejvu. Pak odpovim něco jako "no vidíš, to budeš mít taky hezký jednou na svoji svatbě." a po zmatenym výrazu je jasno :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@wettu :-D to je dobrý! To budu asi používat! :-D
Odpovědět
Je to vaše svatba, tak si to udělejte podle sebe. Vy víte co a proč děláte, jak a proč to chcete. Prostě ostatním řekněte, že budete rádi, když na svatbu přijdou, ale že se nemusí o nic starat, že budete mít vše připravené. Nebavte se s nimi o detailech, akorát jim dáte příležitost k dalšímu konfliktu. Na druhou stranu nemůžete čekat, že všichni budou nadšení z toho, jak to děláte a s tím se musíte vyrovnat vy dva, protože ty ostatní nezmenite. Jím se to zkrátka líbit nemusí a ať chcete nebo ne, můžou vám to sdělit, vy se nad tím můžete buď zamyslet, nebo si stát za svým. Na druhou stranu, já se vůbec nedivím, že remcaji kvůli stokilometrovemu přejezdu. Nevím, jestli ten přejezd bude jen jeden nebo dva, ale těch 100 km je minimálně na hodinu, pokud to bude po dálnici. Pokud ne, můžou to být dvě a víc. A upřímně, mám čerstvou zkušenost s prejezdem v koloně a těch 15 min mi úplně stačilo, celou dobu jsem se modlila, abychom to všichni ve zdraví přežili, protože to bylo jakoby řidičům z kolony tak docela preskocilo. Za mě zbytečný risk, ale i to si musíte zvážit sami.
Odpovědět
@daseeenka s takovým přístupem jako, že děláte tyjátr za sto litrů a oni budou ještě mrčet a že co si to Ti hulváti dovolujou mně připadá, jako že to všechno děláš z povinnosti a ukázat se, že na to máš. Jinak Ti asi na pocitech Tvých "hostů" vůbec nezáleží !
Odpovědět
Profilova fotka
budu se vymykat (opět), ale - samozřejmě že je to NAŠE svatba - ale proč, kvůli komu se ji člověk snaží udělat pěknou? pohodlnou, příjemnou? vymýšlí zábavu, dobrá jídla, dobrou kapelu, komu chce aby se líbily dekorace? mě samotné (resp.nám dvěma samotným) neee.... = úplně nesdílím názor, že je to jen náš Den, nikomu do ničeho nic není a všechno si udělám jen tak, aby to vyhovovalo mně. Podle mě na druhé taky (přirozeně) myslíme, děláme vše pro to, aby se jim svatba líbila a užili si ji. Proto respekt k názorům svatebčanů je na místě. Samozřejmě tím nemyslím, že byste měli měnit své místo nebo připravovat lukulské hody ještě před obřadem, řízeček atd. je ažaž, a taky určitě záleží na způsobu sdělení. A sama jsem taky dost citlivá na to, když mi do toho někdo kecá...
Odpovědět
Naprosto souhlasím se @zuzekk ...taky bych si do toho nenechala od rodiny nebo přátel kecat, naštěstí v rodině jsou všichni rozumní a názory přátel na to, že bych měla mít šaty jako princezna ignoruju :-D Ovšem svatbu neděláš kvůli sobě, ale aby se to hostům líbilo, tedy aspoň si myslím, že chceš, aby se jim to líbilo. Upřímně bych na svatbu, kde je 100 km přejezd vůbec nešla. Vadí i svatby, co mají obřad mimo město a pak v další jiné dědině hostinu, jako by se to nedalo udělat na jednom místě, nebo aspoň v rozumné vzdálenosti. Ale je to vaše svatba, vy si určujete jak ji chcete, jen počítej, že si většina hostů bude ze svatby pamatovat hlavně ten šílený přejezd...
Odpovědět
A pokud budou malé porce ( jak je zvykem) v nóbl restauraci, tak si budou pamatovat, že měli hlad a ne, že jídla byla na vyšší gastronomické úrovni.
Odpovědět
To, že do svatby prndá kdekdo je fakt, s tím se nedá nic moc dělat, než se ohradit a obrnět se. Na druhou stranu, jak už tu nekteří psali, svatba se dělá i kvůli hostům a ti by se měli cítit pohodlně, což teda při 100 km přejezdu těžko. A pokud budou mít večer hlad, tak to teda bude fakt bída. Třeba má jen manželka ženichova otce víc zkušeností než vy a myslela to dobře (pochopitelně záleží i na formě)... Je mi jasné, že si to nenecháte rozmluvit, ale já se jim zase tolik nedivím. A k tomu tyjátru za sto litrů, panejo, ještě by vám měli poděkovat, ne? :-S (mimochodem sto litrů stojí každá druhá svatba)
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ja nerikam,ze sto litru je za svatbu nejak vyjimecna suma a prave proto,ze ty tisice neprehazuju vidlema,by si asi kazdy host mel uvedomit,ze by mel byt snad rad,ze takovou akci delame a snazime se,aby dobrebylo.Ja bych teda byla rada i za suchej rohlik,nevim,co to tu furt panuje za divny nazory,ze je jako samozrejmost kazdyho narvat k prasknuti a jeste mu dat na doma.. Jak rikam,pro vetsinu hostu je takovehle resenis prejezdem nejprijatelnejsi (nevim,jestli spatne ctete),ti ostatni mrci. Zavdecit se vsem proste NEJDE a i to by si snad mel inteligentni clovek uvedomit a kdyz je to jednou v zivote,tak snad prekousnu i veci,co se nepovedly nebo bych udelala jinak. Jinak at nejezdi, porad mi nejde do hlavy,kdo jim jako dava pravo do toho kecat.. Kdyz vas pozvu na narozeniny,zacnete mi bez vyzvani vnucovat,jak je mam zorganizovat?? Ja myslim,ze ne. Myslim si,ze takovi hoste,kteri nerespektuji rozhodnuti organizatora (a ano,take jsem byla v pozici hosta a respektovala jsem),jsou hulvati. Asi je jasny,ze se to clovek snazi udelat nejlip dle vlastniho vedomi a svedomi,necha na tom cas,penize,.. A pak prijde takova dobra duse a zacne frfnat. Tak to je podle me proste nevdecnej hulvat
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk tobe bych jeste chtela odpovedet,ze ano,zrejme prave nejsem tato "obvykla"nevesta,ktera vymysli,zarizuje,beha a blazni,aby se to vsem moc libilo.. Proto mi asi nejde pochopit,o co vsem jde :-/ My jsme rekli,ze se vemem.Zaridili jsme obrad,hostinu a party pak.. To je asi vse. Jako na kazdou jinou akci se budu snazit vypadat co nejlip,takze si pujcim saty,necham se ucesat,nalicit a vezmu si kytku. Taky se necham vyfotit,kdyz uz budu tak hezka :-D A kdyz kvuli me prijedou hosti,tak je vezmu na obed. Vecer bude party s prateli jako kterakoli jina party. Beru to jako hezky den zakonceny vecirkem.. Nic vic :-) Proto nechapu,proc se me prave furt nekdo snazi vecpat do toho,ze BUDE SVATBA A DORTY A ZRADLO A MUZIKA A HRY A ROZBIJENI TALIRKU a.... Tak ne e ;-)
Odpovědět
@daseeenka Já nevím, ale přijde mi, že to, že si má host vážit pozvání na svatbu je jen jedna strana mince. Ta druhá je, že hostitel by si měl vážit toho, že hosté pozváni přijmou. Ono to totiž jednostranně nefunguje. Zrovnatak je jedna strana mince to, že se hosté na svatbě naji a napiji, druhá, že váží svůj čas, dají svatební dar. Tak, jak vy sdilite ten den s nimi, tak oni s vámi. Upřímně, já z tvého textu necítím nic takového, že by sis svých hostů vážila, naopak čtu, co jen si to dovolují, že mají držet ústa a soupat nohama a projevovat vděčnost za to, že je na ten tyjatr zvete. Jak tohle může dopadnout s takovým přístupem? Asi bych taky byla za hulvata, protože by mě taky zajímalo, proč je nutný tak dlouhý přejezd (například). Já nejsem z lidí, co by chtěli chodit na svatby za každou cenu, takže pokud bych měla pocit, že novomanželé nemyslí své pozvání srdečně, nešla bych.
Odpovědět
No - mě jako nezúčastněné osobě taky neštymuje, proč dělat obřad sto kiláků od hostiny... To nebyla jiná alternativa - mít to v jednom? A to - jak říkám - nejsem nijak zaangažovaná a o ten řízeček a zaplácnutí žaludku by mi nešlo... Ale asi někteří pojedou hodinu a půl na obřad a pak hodinu a půl zpátky na hostinu? Tj. tři hodiny v autě? Jinak si to opravdu udělej, jak chceš, ale možná někdy není od věci vyslechnout argumenty jiných a zvážit je - a nebrat všechno jako kritiku, že vám někdo závidí a chce zkazit den a prahne jen po žrádle... PS: fakt to nemyslím zle. ;-)
Odpovědět
@daseeenka Já jsem názorově kdesi uprostřed. Nechápu lidi, kteří by svým blízkým nejeli na svatbu kvůli 100 km přejezdu. To je podle mě omluva pro staré lidi a malé děti, popřípadě další výjimky, kteří prostě dlouhé přejezdy nezvládnou z fyzických důvodů, ale ne pro mladého zdravého člověka, u kterého hraje větší roli vlastní pohodlí nad přáním být svým blízkým po boku v tak důležitý okamžik. Nechápu ovšem též, když nevěsty bez respektu a pochopení ke svým (snad!) blízkým hned hlásí, jak mají být rádi v podstatě za cokoliv. Což nemyslím zrovna na tebe, spíš na ty klasické reakce typu "je to tvůj den, kašli na ně" atp. Ano, je, ale je důležité myslet na hosty, protože kvůli nim se ten den chystá, jinak se můžete vzít jen se svědky. Promiň, ale reakce "macechy" tvého nastávajícího mi přijde sice zbrklá, ale přirozená a rozhodně ne nevděčná, jak píšeš. Naopak mi přijde, že si dělá starosti s tím, aby bylo dobře postaráno o hosty, aby svatbu prožili v klidu a dostatku, a obává se, že to tak nebude, což teda není nevděk. Na místě by asi bylo pokusit se jí uklidnit tím, že jí vysvětlíte, proč a jak tam, kde to bude, a kolik jídla. Jinak dobrodružná svatba fajn, když je vás parta dvacátníků/třicátníků, ale na akci se staršími lidmi a dětmi musíš holt brát v úvahu, že nějakou "moderní a svěží" gastronomii až tak neocení, když toho budou mít na talíři půlku, a mít v záloze i něco jiného. Takže ne, "kecat" (ve smyslu do všeho, furt a vydírat k tomu) by do toho neměli, ale stejně tak by měli snoubenci brát v úvahu potřeby všech pozvaných hostů a udělat rozumný kompromis a přemýšlet, proč to třeba někomu nevyhovuje a jak zařídit, aby to bylo ok. A ještě otázka do pléna, proč proboha lidi zvou na svou svatbu někoho, u koho je jim fuk, jestli dorazí nebo ne a jestli se mu to bude líbit nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@daseeenka Todle téma mi nedá se nezapojit. Předem se omlouvám, že se trošku rozepíšu. :-D V prvé řadě; nevím, jaké máte důvody pro ten přejezd, ale fakt je, že mně by se to jako hostovi také moc nelíbilo a naprosto chápu, že se někomu nechce trávit ten čas v autě (pokud Vás k tomu ale vedly nějaké logické, mně neznámé kroky, tak to je jiná). A tím končí vše, s čím tady, co holky napsaly, souhlasím. My jsme to měli na statku, jak obřad tak i hostinu a ubytování, aby to pro hosty bylo pohodlné a přejíždět se nemuselo. Místo jsme vybrali v polovině cesty mezi mou rodinou a rodinou ženicha .. A stejně se remcalo. Proč to musí být tam. Že to je daleko (půl hodina autem z obou bodů), že bude určitě málo jídla, že brát se na zahradě je zhovadilost z amerických filmů, že určitě bude málo vína, že kvůli dortu bez marcipánu všichni odejdou, že lidi mají rádi věnečky, špičku a punčák a nestojí o žádné naše čokoládové pěny s ovocem a tarteletky .. Ach, moje nervy! Chtěla jsem jen jednoduchou zahradní slavnost, kde se griluje, popíjí a pak si jen v poledne skočíme na zahradu říct si ANO. Ve snu by mě nenapadlo remcat nevěstě a ženichovi do čehokoliv, co se svatby týká a to mám i přísnou bezlepkovou dietu a vždy, když na svatbu jdu a ptám se, co bude za jídlo, tak nikdy neočekávám, že musí automaticky na mě brát ohled a vyvářet mi specialní menu a to je to pro mě otázka zdraví, co ale ti hosté, co si prostě jen vymýšlí, co by si jejich mlsný jazýček dal raději? :-S Manželka tvého skorotchána má pravdu - většina lidí se jde na svatbu vážně nažrat a od rána nejí, to je takový punc českého národa, syslit (Nerada bych se někoho dotkla, ale mnohdy starší generace opravdu takto přemýšlí a byla jsem i na svatbě, kde vzdálené tetičky při odjezdu vytáhly plastovou dózu a začaly si tam lufrovat jídlo na horší časy a to prosím pěkně dostaly i výslužku). My jsme nakonec couvli v jediné věci - původně měl být po obřadě raut a grilování. Nakonec byl oběd, pak obřad a pak raut a grilování. Zbytek našich plánů jsme nechali tak, jak byly vymyšleny námi. Nakonec si všichni, včetně nějvětších remcalů vše chválili. Jídlo bylo skvělé, obřad krásný, tancování na zahradě byl skvělý nápad, lepší dorty nejedli .. A ten oběd .. ? Ten vlastně ani být nemusel ...) 8-( Ale aby to neznělo, jako že snad jsme schopní dospělí lidé, co dokážou bez problémů a i přes jejich obavy, zorganizovat skvělou svatbu, našli si pár "chyb" a žádné "měli jste pravdu" nebo snad "meli jsme Vám více věřit" se samozřejmě nekonalo. :-D Chci Ti tím říct jedno - Některým lidem se opravdu nezavděčíš. Ohledy na hosty ber, ale jen do míry, kam se jich to týká. Mají co k jídlu? Mají co k pití, kam si sednout, kde si odpočinout? Skvělé, pokud to ale někomu nestačí, také bych se tím neobtěžovala zabývat. A co se týká té nevděčnosti hostů. Upřímně, je sice pravda, že mince má dvě strany a snoubenci by měli být vděčni, že hosté dorazí, ale ve finále, svatebčané nejsou ti, co rok tu svatbu plánují, zařizují a sedí po večerech s vymýšlením kam co dát a jak co udělat. Kolikrát mi přijde, že hodně lidí nejezdí na svatbu kvůli tomu, aby byli v tento důležitý den po boku nevěsty/ženicha, ale aby se nadlábli, předvedli před zbytkem rodiny atd ... Asi jsem jiná nátura; mně nedělalo problém na kamarádů svatbu jet i na Slovensko, pomáhat celý den nevěstě, přizpůsobit se programu/místu/počasí ani brát si na celý den s sebou jídlo, kvůli mé dietě. A to proto, že chápu, že to není den o tom, co já chci, ale o tom, že je to velký den dvou lidí, na kterých mi zaleží a stejně tak jsem to očekávala já od ostatních svatebčanů, když jsme svatbu plánovali .. Taky jsem kvůli tomu necitelná? 8-(
Odpovědět
@daseeenka Chceš radu, jak jim to vysvětlit? Jednoduše - nemyslet jen na sebe, nemluvit o svých blízkých jako o hulvátech a přemýšlet,jestli na tom žbrblání není troška pravdy. Nejednou jsem kvůli něčímu žbrblání udělala něco trochu jinak a pak byli spokojení všichni a dopadlo to lépe,nežby asi dopadl původní plán. Až to uděláš a dojdeš k závěru, że to chceš po svém, tak se usměj a v klidu jim oznam, že to chcete takhle a že chcete,aby se s vámi cítili fajn :-) A nebo je druhá možnost - nedělejte svatbu, o které říkáš, že je to tyjátr a kde tě potřeby tvých hostů obtěžují. Udělejte ji menší a bude to. Já osobně bych tak dlouhý přejezd taky nevítala s nadśením, v autě se mi většinou dělá nevolno a pak mě z toho bolívá hlava dlouhé hodiny. Jela bych, jistě,ale nadšně tedy fakt ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca asi me nechapes a chces na me koukat jako na zlou kravu,co mysli jen na sebe. V poradku. Diky za tvuj cas ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elvira Diky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta dekuju, tvuj koment se mi zda rozumny.. To mas tak,nemela jsem prima zivot,ustlano na ruzich,takze tak nejak beru zivot tak,ze kdyz nekdo nechce neco delat,tak at to nedela,ja si z toho nedelam tezkou hlavu,ale neznamena to,ze jsou mi ti lidi uplne jedno. Taky si myslim,ze starosti s tim,zda budou hoste nasyceni si mam delat ja,ne "macecha",ta je pouze host,nikoli organizator ;-) A ano,myslim si,ze byt vdecny za cokoli je na miste.Sranda,ze tady platim asi za nafrnenou nanu,pri tom jsem skromnejsi,nez vetsina z vas.. Ja bych nikoho nehodnotila spatne za to,ze mi dal "kus chleba" misto oblozene misy.. Zivotni hodnoty vidim v necem jinem a takove klasicke ceske svatby je plytvani jidlem,ktery se mi vnitrne prici ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunkaaa DIKY!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?