Vdávat se těhotná, nebo s miminem?

Ahoj,chtěla bych poprosit o váš názor,jestli je lepší vdávat se těhotná,nebo s malým miminem.Plánovali jsme na tento rok svatbu s přítelem,ale otěhotněla jsem.Termín svatby by jsme měli takový,že bych byla v pátém měsíci,a nebo potom za rok,ale to zase budeme mít půlroční mimino.Zajímalo by mě,jestli někdo byl ve stejné situaci a jak jste se nakonec rozhodli a proč.Děkuji :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já osobně bych se radši vdávala těhotná, ikdyž to jsem nikdy nechtěla..ale kdybych v té situaci byla, tak ano (pokud bych byla zasnoubená dříve před otěhotněním a svatba se normálně plánovala). A to hlavně proto, abychom byli rodina, všichni se stejným příjmením. Nevýhoda ja alkohol, ale to je na každém..já nepiju, takže to by mi nevadilo...ve druhém trimestru už ani nejsou nevolnosti, co vím. A nikdo vám to mimčo nebude muset hlídat a užijete si to ještě sami dva...takže já bych byla pro svatbu v těhotenství :)
Odpovědět
Určitě za sebe říkám - těhotná :) sice si budete muset odpustit alkohol , (což by mi nevadilo, jelikož jsem abstinent) ale miminko se narodí už do úplné rodiny :) Navíc, budete si ten den moct užít, aniž byste myslela na to, že vám někdo hlídá miminko a jestli je v pořádku a já nevím co :) Takže já bych určitě volila v těhotenství :)
Odpovědět
Profilova fotka
My začali plánovat svatbu začátkem roku s tím že svatba by byla 1.října. Těsně předtím, než jsme rezervovali termín, jsem zjistila že jsem těhotná. Termín porodu vycházel na přelom září/říjen, takže tohle datum prostě padlo. Ale jelikož jsme chtěli abychom měli všichni stejné příjmení a vim že bych si to s malým miminem tolik "neužila", tak svatba měla být nejpozději do začátku velkých prázdnin. Těhotenství nakonec nedopadlo, takže svatba je v původním termínu. :-( :-)
Odpovědět
raději těhotná :-) v pátem měsíci je celkem malé bříško, hormoyn už jsou celkem ok, takže už neni tolik akné apod.a ani nevolností moc není... s dítětem pak - musíte mít domluvené lidi, co ho budou hlídat a tak celkově....
Odpovědět
5.mesic byl nejpohodovejsi, ja bych do toho sla. Lepsi nez potom resit, jestli nebudes muset v dobe obradu zrovna kojit a tak ☺ A az prijde mimco, uz budete rodina.
Odpovědět
Profilova fotka
Ani jedno :-D ja buch se bala,ze tehotny mi bude zle, nebo se nevejdu do satu, s deckem bych se bala,ze uz se k tomu clovek nedostane, ale kdybych musela tak s deckem.
Odpovědět
@janema Záleží jak ti bude. Mi bývalo blbě až do 8 měsíce k tomu nízký tlak a migrény. Obřad a oběd s malým posezením bych zvládla, ale musela by tak být vanilková zmrzlina a ne moc horko a dobře větraný prostor, jinak by se mi zvedl kufr :D A když bylo Juniorovi 7 měsíců uspořádala jsem křtiny v okruhu širší rodiny mimo bydliště a v pohodě. Půl dne ještě prospal a druhou půlku střídavě strávil u babiček, tetiček a tak. Ale nekojila jsem už a mám velice společenské dítě.
Odpovědět
Ahoj,my se budeme brát teď červenci a budu na přelomu 7/8 měsíce. A určitě nelituji-s dítětem pak na plánování nebudeš mít čas,chuť a ani náladu a určitě budeš jen odkládat-vím to od holek,které se rozhodli se svatbou PO mimi. Mimi už mají rok a víc a stále nic..Já to chci určitě do porodu stihnout. Takže za mě určitě svatba při těhotenství :)
Odpovědět
Ja kdyz to vezmu zpetne, tak asi tehotna..mame dvou letyho klucinu a svatbu mame v srpnu. Je to strasnej divoch a nejak si to porad neumim predstavit..furt ho bude muset mit nekdo pod dohledem. Ale taky je mozny ze to pro nej bude taky uplne nova situace a bude naprosto v poho.. Uvazuju o tom vzit si nekoho jako dozor, mame totiz na svatbe 7 deti do sedmi let.. Ale vic to budu moct posoudit az v srpnu..
Odpovědět
Tehotna. S malym ditetem budez pul roku po porodu spis ustvana, mozna stale s brichem, nebudes mit chut neco planovat. Kojeni, pece o dite - obrad a celou svatbu si neuzijes jako bezdetna. Pro bezdetnou je vrchol svatba , pro matku ditete je vrchol dite.
Odpovědět
@janema Já bych se raději vdávala těhotná. Dítě je nepředvídatelný a nikdy nemáš zaručeno, že celý obřad nepropláče, nebo zrovna nevytvoří poklad do gatí a pak chudák ten, kdo ho bude mít na starosti. Samožřejmě se může stát, že proběhne všechno v klidu, ale s dítětem musíš počítat úplně se vším.
Odpovědět
Profilova fotka
@janema za mne asi radsi s pupikem:-) ikdyz tehu obcas neni jednoduche, ale mimco je nerizena velicina:-) budes muset resit jeho hlidani nekym z rodiny, budes po 3-4 hodinach resit kojeni, v noci spanek nic moc.... No spanek v tehu take nic moc, ale to az tak 8.mesici, kdy se zacnou objevovat ruzne bolesti, telo je prostorove vyrazne a pupik uz "prekazi", ale to v 5.mes je jeste v pohode.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky ani jedno :-D ale z těch dvou možnosti asi spíš těhotná...i kdyz bych se bála nevolnosti, zhoršení pleti, vlasů....ale pak s tím dítětem to bude náročnější... A taky pak ve spouste případů je svatba odložena na neurcito
Odpovědět
Já bych raději s miminkem, ale nemám dítě a ani nejsem těhotná, takže si myslím, že zdejší maminky poradí lépe. :)
Odpovědět
kdybych musela vybírat, tak bych raději volila svatbu v těhotenství. Jak už se tu psalo - nebudeš tolik nervózní jestli je s prckem všechno v pořádku, nebudeš řešit kojení... A i ty přípravy si užiješ víc teď. A jestli budeš mít v těhotenství tolik štěstí jako já, že Ti nebude vůbec špatně, nevyleze Ti akné, tak si užiješ svatbu víc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě raději těhotná pokud je to teprve 5mesic.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Těhotná, miminekm by ste si to neužily. Kojení, hlídání, přebalování a miion dalších věcí. A obřad u kterého dělá doprovod histerický pláč miminka také není zrovna romantické. Kamrádka to nechala až na poporodu, malý měl 4 měsice. Malého sme snad neslyšeli plakat jen spinkal ale v den svatby se z něj stál král řvounů. Od obřadu papulu nezavřel, sem tam na chíly usl. Romantika byla ta tam a to nemluvě o svatební noci. Po téhle zkušenosti radši s bříškem a nebo počkat až drobotina doroste školkového věku :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem ted v tydnu zjistila ze jsem tehotna :-) svatbu rozhodne rusit nebudu pocitam tak ze jsem 6 tyden na gyndu jdu 11.5 takze to budu tak 2 mesic a svatbu mame 25.6 doufam ze to nebude videt nikdo to jeste nevi. Pritelova mamka asi neco tusi. Zatim to nechceme rikat az budeme vedet ze je mimco v poradku. Bylo to naprosto neplAnovane ale jsme radi. Chci dodelat skolu. Chtela jsem pracovat ale na materske si musi privydelat kosmetikou. Budu Kosmeticka se vsim vsudy. Takze si myslim ze to nebude problem. Hrozne se tesime :-) takze za me Tehotna
Odpovědět
Já bych svatbu nechala na ten původní termín. Já jsem v pátém měsíci teď a cítím se skvěle, narozdíl od prvního trimestru, kdy mi nic nechutnalo a kdy jsem prospala tak 14 hodin denně (a i tak jsem byla úplně vyřízená, takovou únavu jsem ještě nezažila, bylo mi vyloženě zle a sotva jsem lezla). Absolutně si neumím představit se v takovém stavu vdávat. Teď už mám zase energii, chutná mi, bříško ještě veškeré žádné (i když poznat už to na mě je) - i moje doktorka říkala, že tohle je nejlepší část těhotenství. Samozřejmě nemůžeš vědět, jestli nebudeš mít např. nějaké komplikace, ale pokud ne, tak pátý měsíc doporučuju :-) . S miminkem to bude jednak dost nevyzpytatelné a jednak, jak psaly holky, potom už ti ta svatba pravděpodobně nebude připadat tak důležitá. Navíc pokud vím, jako manželé budete mít méně administrativy kolem vyřizování rodného listu apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Muj snoubenec je hrozne rad ze bude tatou je o 8 let starsi a na miminko se hrozne tesi. Kdyz se to dozvedel tak byl snad nejstastnejsi tak stastneho jsem ho jeste nevidela. :-* a je vic pozornejsi a starostlivejsi. Dneska mi po dlouhe dobe dal rudou ruzi. Dojalo me to skoro :-D uz se tesim na prvni ultrazvuk co mi rekne pak doktor. :-) pujdu k nemu poprve prechazim z trebice. Je prej dobry.:-D
Odpovědět
Pokud těhotenství bude ok, tak asi těhotná. jenže nikdo Ti dopředu nezaručí, jak vše bdueš snášet. 5. měsíc sice má být jeden z nejpohodovějších, ale jsou i ženy, co skončily na neschopence apod. Naopak sjem zažila na svatbě dítko tříměsíční a bylo to v pohodě, protože většinu doby prospalo :) za sebe bych se asi vdávala jakot ěhotná, ale počítala ybch s tím,ž e to může ve výsledku být jen malý obřad a krátký oběd, žádná velká svatba s dlouhou oslavou. A vdávala ybch se těhotná proto, aby se přirozeně vyřešily formality s otcovstvím a dítě s enarodilo do úplné rodiny - měli jsme všichni stejné přijmení...
Odpovědět
Ahoj, 5. měsíc je opravdu ten nejpohodovější, zatímco půlroční mimčo dá celkem zabrat, takže bych určitě hlasovala pro první variantu - ale s doplňkem, který napsala @alca666. Ta možnost, že to nebude probíhat úplně ideálně a budeš muset zůstat na neschopence, tu samozřejmě je.
Odpovědět
@evakaspar Přesně tak a navíc - čtyřměsíční mimčo je ještě celkem spavé, ale v tom půl roce se to dost láme a stávají se z nich ďáblíci :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
@janema Ahoj,ja osobne bych se vdavala az bude mimco na svete.Kdyz jsi tehotna,tak nesmis pit alkohol,coz by asi ani tak nevadilo,ale tehotny nesmi tancovat a cely den jen sedet u stolu by se mi fakt nechtelo.Az se mimco narodi,tak si muzes vecer uzit se vsim vsudy,urcite ti ho nekdo rad pohlida....:-)
Odpovědět
@petrapelech Alkohol se nesmí ani po porodu - kvůli kojení.
Odpovědět
@petrapelech Jinak myslím, že těhotné tancovat můžou, jen bych vynechala rockenroll apod. :-)
Odpovědět
@strelenka Kojit nemusi, clovek nikdy nevi a v den D se da v klidu nakrmit odstrikanym a par drinku si dat.
Odpovědět
Ani jedno. Ale když už by to muselo být, tak před porodem.
Odpovědět
@petrapelech Proč nemůžou těhotné tancovat?
Odpovědět
@lysecek Ale muzou, je to blbost ☺
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?