Těhotenství po svatbě

Profilova fotka
Potřebovala bych poradit. Za 4 měsíce máme svatbu a po svatbě bychom chtěli miminko. Momentálně mám antikoncepční nálepky, které bych chtěla vysadit, aby pak byla větší pravděpodobnost, že se to povede, ale zase se bojím abych neměla menstruaci na svatbě. Antikoncepci užívám 9 let.
Odpovědět
1
2
Já už bych to vysadila. Teď bych mens. neřešila. Ono se to za ty čtyři měsíce nějak ustálí a může se to všelijak posunout, když tak existují injekce anebo nějaké prášky na oddálení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych nevysazovala. Vlastní zkušenost. Taky jsme chtěli po svatbě, tak vysadila jsem 3 měsíce po svatbě antikoncepci a další měsíc jsem byla těhotná :-) Říká se, že po vysazení antikoncepce je větší šance otěhotnět, protože ty hormony jsou rozbouřené (tak mi to řekl i gynekolog).
Odpovědět
Profilova fotka
Ty 4 měsíce už tě asi nevytrhnou v čekání, já bych počkala. Je pravděpodobné, že všechno bude v pořádku, cyklus naběhne a první 2 měsíce po vysazení bývá šance na početí vyšší než v dalších měsících, takže se vám třeba zadaří hned po svatbě. A pokud bys náhodou měla nějaké problémy po vysazení (ať už v nepředvídatelnosti cyklu, "opuchnutí" břicha atd. což se prostě někomu stane), tak bys to asi nechtěla řešit zrovna před svatbou a na svatbě... Takhle to vidím osobně já, všechno má samozřejmě své pro a proti, to už je pak na tobě, čemu dáš přednost a taky jestli by ti třeba nevadilo, být už na svatbě těhotná ;-)
Odpovědět
Osobně bych tedy takhle pár měsíců před svatbou nevysazovala, většina žen má po vysazení prášků problémy, netuším tedy jak je to s nálepkami, ale asi to bude podobné. Ta menstruace nemusí sice klidně několik měsíců po vysazené přijít vůbec, ale těmi rozházenými hormony se většinou taky hrozně zhorší pleť, můžeš být psychicky rozhozená, můžou padat vlasy a nevím co ještě... srovnává se to pak několik měsíců, třeba i rok.... to bych na svatbu asi neriskovala, ale záleží jaké máš priority, jestli je prioritou dítě, tak bych to asi neřešila a vysadila :)
Odpovědět
Co takhle si přečíst jednu z těch X diskusí, které tu na podobné téma byly za poslední 2 měsíce? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svetluska90 @petuliina Určitě bych HA nevysazovala. Já jsem vysadila už před rokem a půl a ošklivě se mi rozjelo akné po celém těle. Jako by za ty roky čekalo a hromadilo se. Začala jsem se hrozně mastit, obličej, záda, vlasy. Menzes uplne rozházená. Moje tělo mělo regulérní absťák. Až víc než po roce se to teprve začalo uklidňovat. Ted je to tak o 700% lepší, ale pořád to není tak, jak by to mělo být (před HA pravidelné na hodinu, doslova, mohla jsem si řídít podle toho hodinky, po vysazení zpoždění i 78 dní, teď jen nepravidelné cca týden+-). Určitě je to jiné, když si hned chcete pořídit miminko. To u nás zatím v plánu není. Je to samozřejmě na vás. Podle mě jsou 4 měsíce krátká doba a chtěla bych si dát i nějaké alko na svatbě.... :-D
Odpovědět
Jenže ona nemá prášky, ale má náplasti...
Odpovědět
@petuliina ty ale taky fungují na hormonální bázi...
Odpovědět
Profilova fotka
obecně vzato, zdravá žena má po vysazení HA (hned ten první cyklus) mnohem větší šance na otěhotnění. Je ale otázkou, zda máš všechny hormony O.K. (většinou se to dá poznat na tom, jestli jsi měla předtím opravdu pravidelné cykly +/- 28 dní. Pokud jsou delší než 35 dní nebo naopak kratší než 25 cca, tak to svědčí o hormonální nerovnováze a lze očekávat, že to hned po vysazení nepůjde snadno a tělo bude nějakou dobu blbnout.) Ty 4 měsíce tě už nevytrhnou. Je samozřejmě otázkou, jak tvé tělo zareaguje. Abych přidala svou osobní zkušenost, před HA jsem měla opravdu děsné akné - to byl vlastně důvod, proč jsem ji začala brát a po vysazení ani ťuk, akné je pryč. Takže to nemusí být tak, že po vysazení akné bude. Nicméně jsem si to zas vybrala jinde, po vysazení jsem byla úplně bez cyklu, zjistili mi nějaké špatné hormonální hladiny, takže bez umělých hormonů nebo IVF prostě neotěhotním. Teď zpětně bych si nejradši nafackala a HA nebrala a otěhotněla klidně před svatbou, i když mi bylo 22, kdy jsem měla větší šance na přirozené otěhotnění. To studium, kvůli kterému jsem těhotenství odkládala za to stejně za to nestálo.
Odpovědět
Vím, ale nemají takové účinky na pleť jako prášky.
Odpovědět
Asi jak píší holky...já teda HA neholduji a neberu už přes 10 let, ale je pravda, že ty 4 měsíce už bych asi počkala. Někdy to může s tělem udělat pěknou rotiku... Každopádně strach z toho, že bys měla menses na svatbě...mno...Tak kupříkladu já měla svatbu 14 dní po skončení menstruace. Tudíž v polovině cyklu a do další daleko...a stres z přípravy svatebního dne a vše okolo způsobil, že jsem ráno vstala a ejhle... Ono si to tělo někdy dělá co chce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mám úplně stejný názor jako ostatní, i já mám za 4 měsíce svatbu a po ní chceme hned miminko. HA beru 6 let a také jsem přemýšlela, zda ji nemám vysadit už teď. Ale když si vzpomenu na období před HA, hned jsem tuhle myšlenku opustila. Hlavním důvodem, proč jsem pro HA šla, byla ta nesnesytelná bolest v době menstruace. Zvracení, průjem, zimnice a neuvěřitelná bolest břicha i zad byla každoměsíční rutinou. Proto jsem se rozhodla vysadit až bude po svatbě. Představa, že bych dostala menstruaci v den svatby a k tomu spojené bolesti, mě děsí :D A je pravda, že po vysazení je v prvních 3 měsících největší pravděpodobnost otěhotnění, i mě to řekl gynekolog :)
Odpovědět
Článek se načítá
Určitě bych nevysazovala. Řekla bych, že je už skoro pravidlem, že ti co vysadí a chtějí otěhotnět za nějakou dobu, většinou otěhotní hned. A myslím si, že 4 měsíce vzhledem k celkové délce braní HA už není nic. A třeba mi se stalo, že po vysazení jsem to asi půl roku měla absolutně pravidelné, bez nějakých problémů a pak najednou přišly problémy, cyklus se mi úplně posunul (z původních 28 dní na 35) a první den bych nejraději vždycky jen zalezla pod peřinu a nic nedělala, což jsem nikdy neměla.
Odpovědět
je to hrozně individiuální, já vysadila před rokem a doteď nejsem v pořádku...po vysazení jsem menstruaci 5 měsíců vůbec neměla a teď ji mám šíleně silnou a nepravidelnou - posunuje se to libovolně +- týden. Zhoršila se pleť - teď už tedy s každodenní péčí docela dobré, jen před začátkem mens. vypadám jak zombie:D každá z nás to má jinak, před HA jsem to měla pravidelné jak hodinky..a teď..no jak jsem už psala. Brala jsem ji 6 let, yadine.
Odpovědět
Profilova fotka
a ja bych klidne vysadila... teda presneji - ja take vysadila :D ... Je to hrozne individualni. Pokud nemas jine zdravotni potize, tak je to mozna jedno, ja k tomu beru i prasky na stitnou zlazu a jelikoz stitna je HA ovlivnena, tak musim nejdriv ustalit zase ty prasky na stitnou, nez se budeme snazit. Jinak bych riskovala zdravi miminka... Zacala jsem si hned merit bazalni teplotu a diky tomu vim, jak se moje telo chova. Po trech mesicich pilnych zaznamu uz i vim, kdy prijde menses a kdy se mi zhorsi plet... Je to pak dobre i pri planovani tehu i pri zvysene obezretnosti v plodnych dnech pred svatbou ;) ...
Odpovědět
Urcite bych taky ještě počkala. Jenom me trošku překvapuje, ze to, ze je to po vysazeni uplne jinak je hned svedene na ha. Nerikam ze za to nemuze, ale vazne myslite, ze kdyz se ha bere treba 6 let, ze to bude porad stejne i kdyby se nebrala? Me se to kolikrat totalne rozhodilo treba po nemoci i bez ha a zustalo to rozhozeny zase treba do nemoci, stresu atd. Stejne jako se rika, ze způsobuje neplodnost. Jinak jsme plodné ve 20 a jinak ve 35 letech.
Odpovědět
Profilova fotka
jo jeste doplneni - uzivala jsem antikoncepci Logest, temer 15 let. Problemy zadne, jen jsem se musela naucit svemu telu rozumet, abych zbytecne neplasila :D
Odpovědět
@fidousek2009 to souhlasím, nicméně i když jsem ležela v nemocnici a spoustukrát prodělala dost velké stresy (včetně třeba následné ztráty 80% vlasů..) tak menses zůstal stejný..myslím si, že HA tělo rozhodí a znovu bych do toho nešla...ale pochopitelně, člověk nikdy neví,co by kdyby..a zrovna tady u této věci radit nejde, resp jde..ale nikdy nemůže člověk vědet, jak zrovna jeho tělo bude reagovat. U někoho je to v pohodě hned, u někoho se to rozhodí..a vzhledem k tomu, že jiný faktor než HA to do té doby neovlivnil, tak za to pochopitelně prášky můžou, ať už pozitivně, či negativně. Na samotnou antikoncepci se to svádět nemusí, svádí se to na tělo, které u každého na tyto změny reaguje jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chceme po svatbe miminko(za 3mes) a precetla sem x diskuzi na toto tema...kdyz sem si precetla kolik holek melo pak problemy,nedostaly to,tak jsem hned vysadila...ted aspon zjistim jak dlouhy mam cyklus bez ha a jestli mam ovulaci.navic pred svatbou si zajdu na gyndu pro prasky (tridenni) ktere ms posunou.
Odpovědět
Profilova fotka
@markiis taky jsem cetla, ze na to jsou prasky, ktere obsahuji jen urcitou davku estrogenu, jehoz hladina klesa pred MS - takze kdyz si holka tu hladinu vcas doplni, tak tim posune MS. Ja bych ji potrebovala spis uspisit, protoze podle dosavadniho mereni vyjde svatba na 3-4 den MS a vzhledem k tomu, ze pak hned jedeme na svatebku, radeji bych uz mela po :D ... nevis, jestli existuje neco takoveho take? .... jinak jestli jsi vysadila ted, doporucuju tu bazalni teplotu, je to fakt mazec videt jak telo funguje!
Odpovědět
Ja bych pockala.Vysadila jsem...po trech mesicich jsme si nedali tak uplne pozor a na svatbe uz budu s pupkem :-D Mne to teda nijak extra nevadi,protoze alkohol jsem pila minimalne a slo mi spis o snatek nez o to veseli,to delame hlavne kvuli rodine.Takze ja si to uziju v ramci mezi tak i tak.Ale v mym okoli je spousta holek,co by do toho takhle nesly. Jinak jsem mela po vysazeni take rozhozene cykly a stejne se stalo. S pleti jsem nikdy teda problem nemela,jen mi zacaly vice padat vlasy,ale to jsem vyresila vitaminama.Ted uz zase vesele padaji,ale to holt v tehotenstvi moc neovlivnim. A to jsem si rikala,jak plno holek kolem me i mladsich ma problemy s otehotnenim,tak ze to asi tak horky nebude a stacila jedna kapka,jak se rika, a budu matka :-D
Odpovědět
@alassia Tak samozřejmně nemyslím, takovéhle velké problémy. To se samozřejmě nedivím, že jí nechcete ani vidět :-). Spíš jsem myslela tokové "problémy" jako vyskákání akné, bolesti, nálady, pravidelnost....to si myslím ovlivňuje spousta věcí a nejenom antikoncepce. :-) Hlavně je to strašně moc individuální. Mě to stresy, nemoc atd. ovlivňovali vždycky a ovlivnuje i s práškama, i když ne tak výrazně.
Odpovědět
Profilova fotka
Já vysadila před svatbou tak, abych v den svatby neměla měsíčky a otěhotněla jsem nečekaně už měsíc po svatbě na svatební cestě :-)
Odpovědět
Vysadila jsem antikoncepci před necelými 3 měsíci (po 10 letech užívání). Svatbu máme v srpnu. Pleť se mi nezhoršila, cyklus mám pravidelný (jednou přišla menstruace o 2 dny dříve, což není nic hrozného), výkyvy nálady či stres se u mě neprojevily... Miminko plánujeme po svatbě. (Nemám ráda slovo "plánujeme", ale rádi bychom). Vysadila jsem HA z toho důvodu, že mi bylo několika lékaři doporučeno brát kyselinu listovou "pro ženy plánující těhotenství". Pročistí tělo po antikoncepci a má příznivý vliv na vývoj dítěte. Doporučila bych to i Tobě, jsou to vitamíny, které před těhotenstvím, a po několikaletém užívání antikoncepce, rozhodně nejsou na škodu - naopak :)
Odpovědět
@luciperda Taky to zrovna řeším. Po svatbě, nebo klidně i na svatbě, kdybych byla cca ve 3. týdnu by mi to vůbec nevadilo a mého snoubence by to strašně potěšilo. Jenže beru tabletky už skoro 10 let a vůbec nevím co s tím. Jak píšeš, slyšela jsem, že kyselina listová je super, i když se chce končit s tabletkama, že by to mohlo mít pozitivní vliv jak proti problémum s pletí, tak dodání vitamínů do těla, když se HA vysadí. Takže kyselinu listovou beru už teď - na konci dubna doberu poslední tabletku - pak květen, červen, očista organizmu a pak děj se vůle Boží :)
Odpovědět
@luciperda Taky mi byla po vysazení doporučená kyselina listová, tak na tom asi fakt něco bude... :-) (prý má i pozitivní vliv na vlasy, pleť a nehty) A před nasazením HA jsi měla cyklus pravidelný? Mě doktorka říkala, že záleží, kdy se začne, pokud brzy a menses je nepravidelně, pak vlastně se cyklus po vysazení HA musí teprv srovnat. Budu vysazovat po necelých 10 letech za 2 měsíce, jsem na to docela zvědavá...
Odpovědět
@krtikkrtovaty Před užíváním HA jsem neměla cyklus pravidelný... Antikoncepce to srovnala a drží se mi to až do teď, co ji neberu. Kyselinu listovou jsem začala brát asi týden po vysazení HA - beru ji tedy 3 měsíce a budu ji brát až do doby, než otěhotním (pak se přesunu na vitamíny pro "těhotné ženy"). Pro plod miminka jsou složky kyseliny listové důležité. :-)
Odpovědět
taky bych si přála po svatbě miminko, jako skoro každá..antikoncepci jsem brala 13 let, vysadila jsem asi před 2 lety, už jsem nechtěla do těla rvát hormony, menstuaci jsem měla hned pravidelnou, ale podle pocitů jsem své tělo očistila přibližně po 3/4 roce, po vysazení se mi zhoršila pleť, která se po několika měsících napravila...teď si troudám říct, že vše funguje jak má a doufám, že vše bude v pořádku, Za mě já bych už vysadila....ale je to každého volba a nakaždého to účinkuje jinak. Přeji všem mnoho štěstíčka a hlavně pohodu.
Odpovědět
@luciperda A myslíš si, že je blbost brát už kyselinu listovou měsíc před vysazením?
Odpovědět
@luciperda Tak koukám, že plány máme stejné, jak s kyselinou listovou, tak pak s dalšími vitamíny. Tak přeji, ať se vše daří... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?