Svatba v 18, jaký máte názor na tak brzké vdávání se?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, tak jsme se přítelem pevně rozhodli se vzít.Je tu ale jeden malý háček, je mi teprve 18.Přítelovi je 21.Jaký máte názor na tak brzké vdávání se? Moc děkuji
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
Nechci Ti brát iluze,ale podle mě je to hodně brzo, myslím,že není kam spěchat
Odpovědět
@mikkhynkaa Jak dlouho spolu bydlíte a společně hospodaříte?
Odpovědět
Profilova fotka
@mikkhynkaa Jako jennyexx bych se rozhodovala podle toho jak dlouho spolu jste a jestli spolu už bydlíte nebo ne. Věřím, že člověk i v 18ti může být dost dospělý na to se vdát a žít s tím druhým třeba do konce života, jen se přiznám, že bez společného bydlení bych do toho nešla :-) Takže jestli je to láska jako trám - držím palce :-)
Odpovědět
@mikkhynkaa Bych rekla ze hodne zalezi na tom jak dlouho spolu jste to uz tu vlastne i zaznelo.Jinac jak to bude dal nikdo nevi.Jestli spolu budete nebo ne neni o veku.Jsou pary co se brali brzo a klape jim to a jsou pary co se brali jako starsi a rozvadeji se a tohle plati i naopak.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj mimoto co bylo už řečeno je taky hodně důležité co plánujete do budoucna, kamarádka se chtěla hned pomatuře vdávat a pak být na vejšce v praze i když muž bude v brně, vztah ale dlouhé odloučení nepřežil, i když předtím byli spolu dlouho, prakticky celej gympl, a do tý doby jim to skvěle klapalo. Mě je 22 a vdávám se na jaře, po 4 letech vztahu, dva roky spolu a dva roky tak, že jsem doma jen na víkendy. Prošli jsme štěstím i krizí a jsme připraveni. Je důležité se poznat v dobrém i zlém, svatba je podle mě jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v životě a na celý život. Pokud víš úplně jistě, že je ten pravý tak do toho!, pokud ne, nic se nestane když chvilku počkáte. Taky pokud jste oba tak mladí tak je důležité zjistit jestli se dokážete uživit, pro nás to třeba bude těžší, protože pořád studuju a pracuje jen ženich. Každopádně hodně štěstí držím palce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si že záleží na tom, jak dlouho spolu jste...spíš na tom, jestli už spolu bydlíte a hospodaříte nebo ne a jestli oba vidíte stejně budoucnost - jakože jestli děti jo a hned, nebo jestli časem, nebo vůbec a tak....na délce vztahu téměř nezáleží, my se brali po roce a půl a nemůžu si to vynachválit, ale z toho jste spolu už rok a 2 měsíce bydleli, bez toho bych do svatby určitě nešla...protože společný soužití je něco jinýho, než jen chodit na rande a občas u sebe přespat:-) Takže pokud spolu bydlíte, a znáte svoje návyky a zlozvyky, tak nevidím jediný problém ;-) Zvlášť když koukám, že svatbu chystáte až na leden 2014...
Odpovědět
@phuskova S tou budoucnosti musim souhlasit .Ale bouzel s tou delkou vztahu ze na tom nezalezi nemuzu souhlasit.Znam jedince co se vzali po par mesicic chozeni treba spolu byli 4-6 mesicu a dopadlo to jak to dopadlo.Myslim si ze po tak kratke dobe to opravdu jinac dopadnout nemohlo nez spatne.
Odpovědět
S přítelem jsem 6 let ale z toho 4 roky jsem byla na škole a viděli jsme se jen o víkendu a to je něco jiného, ty starosti co nastanou když spolu bydlíte jsou jiné někomu se zdá že jsou to třeba prkotiny ale dohodnout se na chodu domáctnosti když je každý zvyklý na něco jiného neni jen tak :-)pak najednou člověk zjistí že ho miluje i s těma chybama co předtím neviděl nebo pochopí že prostě spolu bydlet nemůžou. A pak každý je jiný někdo je v 18 dospělí a někdo ještě ve 30 neví co chce :-) Přítelovi je 30 a když si vzpomenu jaky byl jen před 5 lety nedokážu si představit že bych si ho vzala.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka11221 No zas jasný, 4 měsíce je fakt málo, do toho bych nešla ani já...:-) Já spíš myslela třeba ten rok a půl, to už ukáže o lidech hodně, když spolu žijou...a myslím, že nám je po krátký době vztahu víc než hej, dokonce jsme s manželem teď o víkendu usoudili, že se vlastně mnohem míň hádáme, když sme manželé, vlastně že vůbec zatím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodpetika Naprosto souhlasím ;-)
Odpovědět
Ještě před cca 25 lety to byl běžný věk novomanželů.ale i tenkrát se v tomto věku většinou brali protože čekali mimčo...jinak by asi také tak nepospíchali.Myslím, že trvalost těch manželství tenkrát byla zhruba stejná jak dnes, i když se lidé berou déle...Na věku možná tedy až tak nezáleží..
Odpovědět
@mikkhynkaa Já se vdát v 18 tak by to byla největší chyba v mém životě :-D Ale to jen tak na okraj... Mimo to co tu holky psaly, což je opravdu to nejdůležitější, tak bych řešila druhou věc a to finance. To opravdu máte ve svém věku tolik peněz, aby jste měli na uspořádání svatby? Pokud si teda nechcete jen říct "ano" na úřadě se svědky... Nevím, jak to po finanční stránce máte, jestli máte vlastní bydlení? Já třeba nemít byt, auto a celkové zázemí, tak nedělám svatbu :-) Pokud tohle všechno už vyřešené máte tak klobouk dolů a směle do toho :-)
Odpovědět
Článek se načítá
No je to asi hodně individuální.. my jsme se s přítelem brali ve 20 po dvou letech chození a bydlet jsme spolu začali až po svatbě... je pravda, že to bylo hodně změň najednou - svatba, stěhování,... ale mělo to něco do sebe... Dneska už jsme čtyři roky manželé a zatím jsme žádné velké problémy neměli, nelituju toho ani bych to nijak neměnila a doufám, že to tak bude i nadále :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikkhynkaa To musíš vědět sama :-) Ale podle mě je to brzo, neříkám že to je pravidlo ale všechny kamarádky co znám a praštili do toho v 18ti, pozděj zjistili že si vlastně nic neužili a rozvedli se kolem svých 20let! A to si byli fakt jistý že toho dotyčnýho chtějí na celý život.. podle mě v tomhle věku chceme spíš ještě blbnout a sme ještě děti prakticky. I mě přijde že jsem strašně mladá na svatbu a je mi 24. Já jsem ale takovej blázen, já svatbu chtěla snad od 15ti let :-D
Odpovědět
@ilonkaseda No tenkrát byl taky rozvod tou největší ostudou a společenskou potupou, jakou člověk mohl zažít. Takže spolu lidi zůstávali, i když se jen trápili a vůbec nebyli šťastní.
Odpovědět
Já říkám ne.
Odpovědět
@buldok Nemyslím, že by před 25 lety byl takový středověk.Rozvody už byly naprosto běžné.Není to až tak dávno
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok to máš pravdu, ale neznám moc těch co se opravdu trápili (až na sousedku, ale ta se nerozvedla, té manžel uklouznul a sedmnáckrát upadl na nůž v kuchyni) zato znám hodně těch, co se přes neshody naučili spolu žít, v tom dobrém i zlém
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Já třeba znám někoho, kdo se trápí kvůli dětem v manželství doteď...
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova kvůli dětem jsou totiž matky ochotné překousnout kde co... jak v minulém století, tak i dnes ;-)
Odpovědět
@kitinka76 Tak to já tedy takových znala hodně a trvalo to i nějakou dobu po revoluci, než se to společenské smýšlení trošku uvolnilo. A jinak sousedka měla asi sakra kluzkou podlahu :)
Odpovědět
V 80-90 letech už byla vysoká rozvodovost, nebylo to nic neobvyklého...Dnes je rozvodovost zhruba stejné...Asi je ale mnohem víc rozchodů, protože lidé spolu žijí často bez snatku...a mnohdy ty rozchody i rozvody jsou jen o nedostatku jakékoli tolerance, nikoli o trápení
Odpovědět
Profilova fotka
;-) má smysl Vám něco rozmlouvat??Mám 19 letou dceru a kdyby za mnou přišla ,že se vdává..snažila bych se ji to rozmluvit..a kdyby se mi to nepovedlo ...na svatbu bych ji šla:-) :-D :-D :-D :-D . Ne ,znám páry co se rozešli ,co jsou stále spolu...tohle není o věku.... :-D ... Moc dobře si pamatuju rozumy starších co mi radili at si nekazím život....a taky si pamatuju ,že jsem jsem je měla za uplné blbce co ničemu nerozuměj....dnes vím ,že měli trošku pravdu..ale k tomu si člověk dojde sám.. třeba Vám to vyjde...třeba ne...
Odpovědět
Profilova fotka
...když se na to podívám dnešníma očima (je mi 28), tak jsem byla v 18 takové střevo, že jít v té době do svatby by byl fakt průšvih :-D :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka11221 a já znám páry, co se rozešli po sedmi, osmi, deseti a dokonce dvanácti letech chození. Pak znám dva páry, jeden co spolu chodil sedm let a dva roky po svatbě se rozváděl a druhý deset let a rok po svatbě se rozváděl. A pak znám pár, který se bral po třech měsících a jsou spolu celý život. Délka vztahu není zárukou, stejně jako NIC není zárukou a příkladů mám ve svém okolí nepočítaně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky si neumím představit že by se moje dcera je jí 19 - měla vdávat, sama jsem se vdávala ve 20, jemu byl 18 bylo to peklo.
Odpovědět
Profilova fotka
ale zas musím říci - moje kamarádka na střední se musela vdávat bylo jí 17 dnes po 21 letech jsou pořád spolu mají tři děti a jsou v pohodě
Odpovědět
@yumy Jako souhlasim ze rozvest se nebo rozejit se muze clovek v jakemkoliv veku a v jakekoliv dobe toho vztahu to je jasne nikdo nikomu nezaruci ze budou stastni az do konce zivota.Ja jen ze kdyz spolu jsou lidi tadyhle 4 mesice a predtim se neznali ani jako kamaradi ze to je vetsi riziko.Ja kdyz jsem byla s mim tadyhle 4 mesice tak jsem mela o jeho povaze vcelku krasnou ruzovou iluzi :D
Odpovědět
Profilova fotka
@ilonkaseda No mi povídej, co by třeba ženská/chlap měli tolerovat na opakované nevěře :-D Ale to je mimo tohle téma, tak radši nic ;-)
Odpovědět
@michalova Taky znam takovej par.Jako to nikdo nemuze nalajnovat ze tak a tak to je dobre a jinak to je zas spatne.
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?