Svatba s cizincem

Profilova fotka
prosim o pomoc ... ziji na Kypru uz asi 2 roky a mam tu pritele z Nigerie .. On je student ale akorat skolu dodelal a musi odcestovat .. Muze zustat na kypru maximalne jeste jeden mesic .. Ale chceme spolu do ceska . Jsem tehotna a vsechno by bylo jednodusi v cesku ( porod ) Můžete mi poradit co potřebuji pro svatbu snim ? Co nejrychleji :) dekuji mooc
Odpovědět
Profilova fotka
@roxyna12 pokud byste se hodlali brat v CR, kontaktuj matriku v miste budouciho snatku, tam ti reknou, jake dokumenty potrebuji a kdo je vydava. ale stihnout to vyridit za mesic, zvlast kdyz pritel neni ani z EU, to budete mit co delat..
Odpovědět
Profilova fotka
Co nevíme - může jet do ČR? Nemůžete se vzít na Kypru? (no to asi ne..) Nebo po porodu=později v Nigerii? Tady: volat matriku, nejen svoji ale možná rovnou na ministerstvo(http://www.mvcr.cz/clanek/dotazy-920075.aspx) - lokální matrikářky budou mít myslím zkušenost z oddáváním občanů ze 3. zemí pramalou. Potřebovat budete určitě hromadu papírů a povolení, a málo co vyřídí na počkání. Měsíc - to je sotva jeden dokument a ještě s tím, že by byl v čechách! jak chceš z Kypru něco podepisovat! na to naše zakonzervovaná byrokracie není připravená!! A jakmile řekneš Nigerie - žádnou vstřícnost a rychlé jednání nečekej.. Asi bych si jela do ČR v klidu porodit, však otec bude i bez sňatku, tatínka nech odjet do Afriky, vyřídíš (tak během půl roku) co je třeba a pak je čas na svatbu.
Odpovědět
@roxyna12 brala jsem si ted anglicana, takze v ramci EU a presto papirovani nam trvalo pres mesic, museli jsme mit dokument z anglie, ze nema manzel zadne prekazky ke snatku + dokument se musel jeste poslat v anglii na urad pro oficialni razitko apostille + vsechno prelozene do cestiny a notarsky overene a teprve az dokumenty byly hotove tak se slo na matriku a vse s nimi sepsat atd. (brali jsme se v cr) http://www.mvcr.cz/clanek/uzavreni-ma... Muzes zkusit kontaktovat svatebni agenturu, jestli by ti pomohli to urychlit a zda se to vubec da stihnout vse behem mesice.
Odpovědět
Kontaktuj primo matriku, kde se chcete vzit, protoze jsem se tady v jinem tematu setkala i s tim, ze kazda urednice rikala neco jineho. Ale stejne jako prispevek nade mnou - papirovani v ramci EU nam trvalo pres mesic...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?