Svatba, hádky, bývalý milenec

Holky potřebovala bych radu. Vdávám se za necelé 3 měsíce, a poslední dobou se se snoubencem hodně hádáme, většinou kvůli naprostým maličkostem, ale vždycky mě to na chvíli odrovná. Připadá mi, že jsme ze svatby oba nervozní, a že to tomu přispívá, protože je s tím hodně zařizování a je to únavné. Navíc máme svatbu pro 150lidí. Do toho jsem před 4 dny potkala náhodou svého bývalého milence, se kterým se již 3 roky nebavím, ale občas si na něj vzpomenu. Je ženatý a má 3 děti, takže kromě občasných setkání z toho nikdy nic nebylo, ale byla jsem do něj tenkrát šileně zamilovaná.. pokud dám všem svým bývalým třeba známku 5, tak on by měl známku 10.. neumím ani vysvětlit, na jaké rovině jsme na sobě byli závislí. Být s ním bylo asi něco jako fetovat heroin.. strašný nápor na psychiku, romantika a štěstí jako blázen a pak pád zpět do reality. On by svoje děti a nejspíš ani manželku nikdy neopustil a asi to necítil tak intenzivně jako já, tak to, podobně jako když člověk bere drogu, nakonec vyústilo ve velké drama s hádkami a strachem, že se to všechno provalí, tak jsme si smazali čísla a přestali se vidět. Pak jsem potkala svého snoubence.. pravý opak.. spolehlivý člověk, věrný, můj nejlepší kamarád.. rozumí si s moji rodinou a naše rodiny si spolu rozumí navzájem.. jsme spolu 2 roky a dovedu si živě představit, že spolu budeme i za 50 let.. ale na druhou stranu.. ta fyzická přitažlivost tam nikdy nebyla tak velká, jako u toho milence.. samozřejmě, že tam fyzická přitažlivost je, jinak bych si ho nebrala.. ale poslední dobou jak se občas hádáme kvůli maličkostem tak mě to prostě pokaždé odrovná a pak je mi to dost líto a nechci být několik let v hádavém vztahu. A od té doby, co jsem potkala na ulici toho bývalého milence, na něj trochu myslím.. jako nevrátila bych se k němu, byla to blbost a nikdy by to s ním nedopadlo jinak než špatně, ale spíš mi to připomnělo, do jaké míry je možné být na jiném člověku závislý, do jaké míry se člověku může při pohledu na toho druhého rozbušit srdce, do jaké míry může člověku někoho chtít hned teď a tady (v autě, v lese..kdekoli, kde to aspon trošku jde)..a trochu to ve mě nějakým způsobem hlodá. Vím, že svatbu rušit nebudu, takže asi není co řešit, spíš jsem se prostě potřebovala vykecat :-| Nevím, jestli to takhle mám jenom já.
Odpovědět
@janulka_87 Myslim, ze kazda to tak nekdy ma. Stara laska nerezavi a a pokud v tom byl hodne silny fyzicky propojeni, je jasne, ze na to vzpominas. :-) Pochopila jsem, ze tamten byvaly byl/je zenaty. No, v tom pripade si ponech sve vzpominky a bud za ne rada, protoze nevis, jak by to dopadlo v realu, kdyz byste spolu zili, treba by to dopadlo uplne jinak, hur atd. Jste ve stresu kvuli svatbe, coz je pochopitelne, ale neboj, necitim ze tveho psani pochybnosti o nastavajicim, dulezite je, to cos napsala o nem a to, ze se ti nepodlamuji kolena... Komu jo... ;-) My k sobe citime uzasny cit, ale jako kdyz mi bylo 20, nevysiluju. :-) drzim palecky, at se to srovna
Odpovědět
Já si myslím, že milenec tak přitahoval, protože nikdy nebyl "jistý".. nebyl prostě jenom "Tvůj".. Hádky se snoubencem před svatbou má snad každá nevěsta ;-) Tak se tím netrap ;)
Odpovědět
@janulka_87 Tý jo, když čtu ten tvůj příběh, jako bych viděla sebe....Mám to přesně tak, svým přítelem (snoubencem) jsem si 100% jistá, ale je tady někdo, s kým jsem byla 7 let a byla to totální závislost, slepá láska, rozešli jsme se, protože to nebyl člověk pro život, měl období, kdy i bral drogy, nebyl na něj spoleh....Teprve teď mám vedle sebe někoho, kdo je pro ten opravdový život, kdo je spolehlivý, koho si vedle sebe dokážu představit za 20...30...50 let. Ale ty vzpomínky na bývalého a na tu opravdu silnou lásku tam jsou...
Odpovědět
@roozenka @tedrezka @luckiesj Díky moc holky, nevěděla jsem, jestli mi někdo odpoví. Uklidňuje mě, že se před svatbou hádá víc lidí, a ještě víc mě uklidňuje, že to má nebo měl někdo podobně jako já. Ten můj bývalý taky nebyl chlap pro život.. už jenom to, že podváděl svoji manželku.. a taky měl období, kdy bral drogy. Ale prostě na mě měl obrovský vliv, byla jsem na něm závislá, a dneska jsem strašná ráda za ten svůj hezký klidný vztah, ale jednou za čas ta hádka ve mě vyvolá trošku strach a pocit, že už nikdy s nikým nezažiju nějakou vzrušující a novou lásku. Ale na druhou stranu... svého snoubence bych nevyměnila :-) Takže je to ok no.. asi jsem prostě celkem normální a je to předsvatební stres.
Odpovědět
Profilova fotka
Je těžké něco radit, to musíš sama cítit. :-) Určitě to bude jen nervozitou před svatbou bych řekla... ;-) Kdyby sis na místě tvého budoucího manžele představila ex, budete se vzájemně maximálně přitahovat, ale co vztahy s rodiči, výchova dětí, běžná komunikace? ... Držím palce ať předsvatební stres v pohodě zvládneš :-)
Odpovědět
@janulka_87 hele, já mám deset dní po svatbě, takže to mám všechno pěkně začerstva, před svatbou jsem měla chuť snoubence kolikrát minimálně praštit a brečela jsem zoufalstvím, do čeho se to řítím... Stres před svatbou je fakt svině! To se ti hned začne líbit někdo jiný, případně vzpomínáš na bezhlavé zamilování - mimochodem souhlasím s tedrezkou - bývalý v tobě vzbuzoval takové city, protože byl nedostupný. Sama jsem si prošla něčím podobným - a dneska jsem si jistá, že kdyby došlo na opravdový vztah s dotyčným, nesahal by mému muži ani po kotníky. Normálně se vyvíjející vztah hold časem ztratí tu šílenou počáteční vášeň, v nenormálním vztahu, který se nevyvíjí nikam se tím pádem vzrůšo udrží dlouho. Jenže k čemu, že... Takže prostě klídek, po svatbě je to teď super. Lepší než před...všechen stres a hádky zapomenuty, paráda!
Odpovědět
Profilova fotka
určitě to nebude ojedinělý a myslím, že nejlepší, co člověk může udělat je snažit se prostě, aby ten kontakt byl minimální, nebo žádný, nech si vzpomínky, protože ty budou vždycky to nejkrásnější co máš a uvidíš, že za pár dní už budeš mít myšlenky zas jen na svého nastávajícího a svatbu:) a ty hádky z nervozity jsou taky normální, to prostě ve vypjaté situaci někdy přijde a svatba je vypjatá skoro vždycky při těch přípravách v některých okamžicích.
Odpovědět
@luca.prchalka @flyby @mawenzi Díky.. je fakt, že ten vztah se tenkrát nikam nevyvíjel, vlastně ani nemohl, a jak to ještě bylo takový "zakázaný" a "tajný" tak asi není divu, že se tam to vzrůšo udržovalo dlouho no. Vím, že kdyby došlo s tím dotyčným na opravdový vztah, tak bych ho ani svým rodičům nemohla představit a byla by to katastrofa.. takže z rozumovýho hlediska je to nesmysl no. Ten stres před svatbou asi udělá hodně no.. navíc snoubenec z toho asi má ještě větší stresy než já :-) .. Věřím, že to bude nakonec krásný den.. a určitě se nebojím, že bych udělala chybu, nemůžu se dočkat, až budu jeho manželkou, asi jsem prostě měla takovej moment zmatku když jsem potkala toho bývalýho. Toho mimochodem jinak nepotkávám - našla jsem před 3 lety kvůli tomu sílu změnit své dlouhodobé zaměstnání, abych ho už nepotkávala.. takže teď ho potkám akorát tak maximálně náhodou na ulici no, což se moc nestává :-) Takže ono to bude ok :-)
Odpovědět
@janulka_87 K tvému bývalému milenci se nubudu vyjadřovat, protože jsem nikdy nic takového nezažila. Mou velkou a osudovou láskou byl vždycky můj manžel. Chodili jsme spolu s přestávkami už od mých 16 (12 let) a občas to bylo fakt bouřlivé :) Ale co se týče hádek před svatbou, jak už tu všechny psaly, je to naprosto normální. My se hádali dost často. Párkrát padlo i rušení svatby (vždycky tak na 5 min :) ). Pokud člověk není vyloženě flegmatik, tak se tomu prostě neubrání. Musíš myslet na to, co všechno jste spolu prožili a že ho miluješ.
Odpovědět
Profilova fotka
je to prostě v nás, že vidíme nějakého člověka a hned to s náma tříská...uvnitř těla se děje kdoví co, myšlenky a představy jedou na plné obrátky...když víš, že s milencem není budnoucnost, nech si ho jen v představách ;-) Jeden blízký známý mi kdysi řekl...máš problém? Tak ho vyřeš a netrap se. Tak jsem se dala do řešení a funguje to :-) Nepochybuj o snoubenci nebo vyřeš tu situaci, jak s tím naložíš nebo to bude pořad hlodat a nebude to mít konce. Proti hádkám před svatbou je každá rada dobrá, každý by chtěl něco, ON i ONA a jak najít to správné? Dělat kompromisy a zase řešit nastálou situaci...Já se svým se bavíme o svatbě a místě, obřadu, hostech, výzdobě a zatím jsem ta akční, ale jak už jde do tuhého, tak mi místo obřadu bylo zamítnuto, hostina zamítnuta,....a i ty blbůstky jako svatební noviny také zamítnuty...nakonec se to obrátilo, našli jsme kompromis se vším a dokonce si na starost noviny vzal ON, neboť "sám" zjistil, že tam může napsat cokoliv zábavného, fotky, křížovky, atd...a vyřádí se u toho jako malý kluk :-) Když si uvědomuješ, že ON je ten pravý, tak jde vše nepodstatné bokem včetně milence. Se zaměř na vás dva, na žití jako takové,...na srandičky, na překvapení, na sport, na cokoliv...Je to ON, se kterým strávíš stáří a hlídání vnoučat vašich dětí? Jestli jo, tak je to fajn ;-)
Odpovědět
@janulka_87 Hádky se snoubencem před svatbou jsou naprosto normální,to má snad každý... :-) A ta zamilovanost do tvého bývalého milence,věř mi,že jsi z něj byla paf kvůli tomu,že nikdy nebyl tvůj. Kdyby se rozvedl a žil s tebou,po čase by ta zamilovanost opadla,a nakonec by ti taky lezl občas na nervy. To je v každém vztahu.
Odpovědět
@karol2014 @mysii81 @88renca88 Díky holky, máte všechny pravdu. Snoubenec je rozhodně ten, vedle kterýho se vidím i za 50 let, takže není důvod pochybovat no, akorát svatba je občas stres a je jednoduchý se pak pohádat kvůli blbostem typu jestli tetička pojede tam v tom autě nebo v tom druhým :-) A s tím milencem, je to opravdu tak, že on prostě nebyl nikdy můj a že jsem byla závislá na těch pocitech že byl nedostupnej a že jsem si díky němu zároveň připadala strašně krásná, protože mi jakoby nemohl odolat a tím pádem byl ochotnej kvůli tomu i riskovat svoje manželství.. no jak jsem říkala, taková trošku droga. Ale tak.. úspěšně na to kašlu už nějakou dobu a už ho vídám fakt málokdy, nemám ho nikde na FB nebo internetu a nemáme už na sebe ani čísla, tak by to mělo být ok :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Každá to zná a s milencem by to za pár měsíců společného bydlení dopadlo stejně, natož při plánování svatby :) Vůbec se toho neboj, pokud víš, že to má cenu, miluješ ho a chceš s ním být, tak se to urovná, hlavně na tom vztahu stále pracovat a oživovat si tu zamilovanost z počátků :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?