Stěhování - vhodné třídění starých věcí

Jistě jste si tím mnozí prošli. "Vyhodit či nevyhodit?" to je oč tu běží... :-) Mě však u některých věcí vrtá hlavou i jiná otázka: "Když vyhodit tak kam?" Ocením jakékoli tipy od starých elektrospotřebičů (funkčních ale zastaralých s výrazným poklesem ceny na trhu), starých časopisů, knih, výtvarných počinů z dětských let, atp... Samozřejmě je tu možnost vzít všechno a nakrmit tím popelnici před domem, případně více popelnic je-li toho více;), ale když pominu ekologii nejsem si jist, zda by to bylo vhodné i z jiných (osobních) překážek, vztah k věcem, přání, aby sloužili dál, atp... Jaké máte zkušenosti Vy a jak jste se zbavovali starých věcí?
Odpovědět
Profilova fotka
A tahle diskuze se má týkat svatby jak?
Odpovědět
@tanulinkaaa Za prvé na tomto webu je více témat nejen svatby se přímo týkajících, ale i nepřímo s ní souvisejících (Diskuze je založena v kategorii "Život před svatbou". A za druhé ne všichni spolu před svatbou žijí pod jednou střechou a svatba je pro některé příležitostí se zbavit starých věcí při "stěhování", a to se svatby týká, respektive se to týká manželství a společného života v jedné domácnosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelsoucek Myslím si, že je více vhodnějších webů kde zjistit, co s nepotřebnými věcmi. Třeba charita.
Odpovědět
@tanulinkaaa Pokud nemáte argument proti tomuto příspěvku z titulu nějakého porušení pravidel přispívání do fóra, prosím abyste se zdržela reakcí. Pokud je mi známo položení mého (mých dotazů) není v rozporu s pravidly fóra a jestliže nemáte čím reagovat nereagujte (viz Pravidla 2:"Nediskutuj mimo téma. Téma je definované svým názvem a prvním příspěvkem, který vytvořil autor tématu.")Děkuji za tip na charitu;)
Odpovědět
Postupně se také stěhuji a náš problém řeší sběrný dvůr, kde je možné zanechat i funkční věci a někdo si je tam ještě může koupit. Oblečení vozím do oranžových kontejnerů a stará psaníčka, fotky a jiné věci z dětství jsem nechala u rodičů na půdě.
Odpovědět
A ještě mě napadla další věc, existují i charitativní bazárky např. ze sdružení Lékořice, tak třeba ještě napsat tam jestli něco nechtějí nebo kam případně odnést.
Odpovědět
knihy - pokud dobrý, třeba klasika, tak knihovny - nejen normální, pkud nebudou mít zájem, zkuste oslovit třeba školní knihovny. moje střední škola třeba klasiku musela nakupovat novou, což mi přišla dost škoda, když se toho spusta lidem válí doma. oblečení, ložní prádlo, jakýkoliv látky - diakonie (pozor, aby ty kontejnery byly opravdu od charity, ty bílý sou komerční, a ty hadry se dál prodávaj, což charita a potřebný lidi ostrouhaj) elektrospotřebiče - no zkuste bazary na netu, těch je spousta časopisy - zkuste opět čítárny, knihovny... jinak to protřiďte, a co by se mohlo hodit (nějaký rádce ohledně bydlení třeba? nebo tak podobně) si můžete nechat, ostatní dát do sběru) ohledně všeho - poptat se známejch... třeba někdo do začátku ocení nějaký starší kusy nábytku, než si pořídí zcela novej nábytek. třeba na privátě mám různý skříně atd. a všecko jiný dřevo skoro:-D do těch privátů, na koleje se taky nějaký ty skřínky právě hoděj, a je docela škoda to kupovat nový. a počiny z dětskejch let rozhodně nevyhazoat, ale schovat do krabice, aby se nad čímbylo smát:)
Odpovědět
Na modrykonik.cz (máš tam stejný profil jako z beremese) je skupina "Daruji za poštovné" nebo tak nějak :) Takže pokud to nechceš přímo vyhodit, tak to zkus nabídnout tam :)
Odpovědět
@pavelsoucek Něco můžeš darovat do dobročinných obchodů, třeba sem: http://www.sue-ryder.cz/dobrocinne-ob... Jinak já jsem oblečení vozila do různých charit, někde jsem "udala" i nádobí. Ještě plánui využít těchto stránek, ale zatím s nimi nemám osobní zkušenost: http://www.nevyhazujto.cz, http://www.darujizaodvoz.cz
Odpovědět
@lemona Díky za odkazy určitě vyzkouším;) Jinak co děláte se starým nádobím (servisy, broušené vázy) z dob babiček a dědečků,... Kam je nejlépe darovat či prodat?
Odpovědět
Porcelánový servis, hlavně pokud jsou zachovány talíře, tak rozhodně se jich nezbavujte. Můžete je používat při rodinných oslavách, Vánocích apod. Sice nejdou dát do myčky, ale většinou jsou krásné, z kvalitního porcelánu a časem je oceníte. Broušené skleničky totéž. Těžké broušené sklo je jiná - pokud se vám nelíbí, zkuste starožitnosti nebo bazary.
Odpovědět
@linie_praha Já bych se naopak porcelanoveho nádobí zbavila, pokud by se mi nelíbilo. Naprosto bez výčitek. Na co to mít doma, když bych to používala 2x do roka z donucení? Není lepší to jednoduše prodat a udělat radost někomu, kdo to bude používat s chutí? Naopak třeba brousene sklenice mají obvykle naprosto nadcasovy design a ty používáme na konak naprosto bezne.
Odpovědět
Článek se načítá
@pavelsoucek knihy - mistni knihovna obleceni - davame do textilnich kontejneru dekorace, obrazy atd. - bazar nebo spolky, co delaji ,,aukce,, a pak si privydelaji na cinnost nabytek - oslovila jsem detske domovy, reditele baby boxu nebo pokud opravdu nepouzitelne, tak drevo spalit nebo sberny dvur
Odpovědět
@pavelsoucek Tyhle věci bych ti poradila dobře zabalit a uložit do sklepa. Kdysi jsem se jich taky v rámci rekonstrukce s lehkým srdcem zbavila, ale to mi bylo tak dvacet a neměla jsem rozum |-| ... Teď toho hořce lituju. Uvidíš, buď budeš tak za deset let rád, že je máš, a nebo je za těch deset let, pokud je pořád nebudeš chtít, s velkým ziskem prodáš.
Odpovědět
Lemona: Souhlasím. Mladé holky by nejraději vše staré vyhodily, jenže ty věci mají většinou větší hodnotu, než nové. Navíc vše starší 50. let jsou již starožitnosti. Takže nevyhazovat, uložit na půdu nebo do sklepa a za pár let to možná oceníte. Neplatí pro opravdu kýčovité věci /i když i ty někdo sbírá/.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelsoucek ty servisy, vázy apod. - za to rvou ruce ve starožitnostech :-) (aspoň tedy u nás ano..)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?