Špatně zvolený svědek/svědkyně ??

Profilova fotka
Zdravím, zajímalo by mě, jestli se s tím setkala některá z Vás? Napište mi své zkušenosti prosím.... Dá se vůbec svědek špatně zvolit? Podle čeho jste se rozhodovaly? A stalo se snad někomu, že by původního svědka nějaký způsobem odvolal a vzal si nového???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Nevím jakou mas predstavu zalezi na Tobě co ocekavas od svedka ?:-) se mnou třeba byla svědkyně ohledně svatebních šatu ostatní si dělám, tesim sama se snoubencem...až ve svatební den bude řešit vše za mě od rána....:-)pomocí zdobit auta,roznášení kolacku, se záření na focení,oznamovat hostům co přijde teď a potom , starani o to aby nebyla na svatbě nuda atd....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Snad to vylustis tablet mi tu nasekal chyby :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo přečetla jsem o dobře, myslela jsem, jestli si někdo špatně zvolil svědka, jako že mu ten člověk ve své podstatě neseděl... Prostě jako špatná volba :)
Odpovědět
Profilova fotka
Je možné ,že tu takový někdo je :-) a Tobě tvůj svědek nesedí a v čem?
Odpovědět
Profilova fotka
@misickaua Špatně zvolit se určitě dá. Sama to teď řeším. Před pár lety jsem požádala někoho o roli svědka. Bylo to neuvážené, zpětně opravdu strašně neuvážené. Byla jsem tenkrát nadšená, že nějakého vůbec budu mít. Přátel totiž moc nebylo. Teď v době, kdy mě svatba už reálně čeká, si jsem jistá, že bych raději někoho jiného, ale absolutně nevím jak to dotyčnému říct. Je mi prostě trapně a jsem sama na sebe naštvaná za tu ukvapenost. Takže se teď rozhoduju mezi tím, vzít původního a nedělat "zle", vždyť s tím svědčením zas o tolik nejde, nebo vzít člověka který by si to určitě zasloužil ale dostat se tím do konfrontace s tím původním. No sama nevím jak dopadnu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jde dost o to, co od něj čekáš. Má být zapálený pro věc, řešit s tebou detaily svatby, být ti pravou rukou v den D, ale pomoct ti i předtím, nebo je to jen člověk, co v den D dá svůj podpis a prokáže se OP u formalit? V tom prvním případě se ti může stát, že zvolíš špatně, ten člověk nesplňuje tvoje očekávání - ale tomu se můžeš částečně vyvarovat už tím, že svá očekávání sdělíš už ve chvíli, kdy mu ten "post" nabídneš. Pokud se to projeví později a prostě ti nevyhovuje, vyložit karty na stůl a probrat to. Já jsem měla vybranou svědkyni + záložního svědka, kdyby ta mnou vybraná z nějakého důvodu nemohla (má tři děti), ale o shon okolo jsem se svěřovala nejlepší kamarádce. Pomocnou ruku jsem měla ve více kamarádech, ale primární byl manželův svědek.
Odpovědět
Profilova fotka
Manželovi se to tenkrát stalo... Měl kamaráda, chodili spolu na večeře (manžel není hospodský typ, takže ne na pivo), setkávali jsme se s ním i jeho rodinou... Všechno super. Nikdy mu neřekl, že mu jako partnerka nesedím. No a chvíli před svatbou spolu zase byli venku a on mu tam řekl, že mu za svědka jít asi nechce, protože tomu nevěří, že se všichni jeho kamarádi teď rozvádějí a on nechce koukat, jak mu jednou všechno seberu. Na to mu manžel řekl, že to chápe a nejen, že nemusí jít za svědka, ale aby se ani neobtěžoval chodit na tu svatbu. Druhý den mu volal, že se ukvapil, že to tak nemyslel, že se toho prostě kolem něj děje moc. Jenže manžel už to zpátky nevzal. Nutno říct, že od té doby vztahy na bodu mrazu, nevídáme se společně, nevídají se oni dva. Přátelství pryč:( Mě to mrzí, protože mám pořád pocit, že to bylo kvůli mě, na druhou stranu se to manžela dost dotklo a i když by dneska rád ty vztahy obnovil, z druhé strany o to zájem není. Takže to necháme tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@limda No mám to podobně jako ty, ale mě ta svatba opravdu čeká .... požádala jsem kamarádku, se kterou se znám ne příliš moc dlouho a jak ji poznávám, tak zjišťuju že to není "moje krevní skupina". Kamarádek moc nemám, a ona jediná měla čas mrknout semnou po šatech. Šly sme do salonu, byla tam semnou vybírat šaty, za což sem vděčná, ale paní v salonu si myslela že mi dotyčná jde za svědkyni a tak jí hned ochotně vysvětlovala jak zavázat šaty atd..... Na to jsem prohlásila, že svědkyni ještě nemám (obě na mě koukaly jak opařený) a v tu ránu mi to bylo hrozně trapně a bylo mi blbý, když už tam byla semnou a ochotně mi pomáhala vybírat šaty, ji nepožádat... :-S Ale nebylo to vhodné rozhodnutí .... :( :( :(
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Ta osoba je super na plánování svatby, baví ji to, ale pro mě je svědkyně, někdo s kým bych chtěla být v kontaktu celý život a mít s ním určitý vztah. Kdežto ta slečna by byla výborná svatební koordinátorka, na přípravy a pod. je skvělá! Jde mi o to, že si s ní nerozumím, jako člověk s člověkem... :(
Odpovědět
Profilova fotka
@misickaua Rozumím tomu. Taky jsem až časem zjistila, že to není úplně ono. Když se nad tím člověk zamyslí, tak by to možná ani řešit nemusel, spíš jde o to jak každá vnímáme svědka. Já ho neberu ani tak jako někoho, kdo mi má pomáhat se svatbou, ale spíš jsem si vždycky představovala, že to bude člověk mě hodně blízký. Odjakživa vnímám pozici svědka jako takovou výsostnou povinnost pro někoho, kdo si to za přátelství (nebo jiné třeba rodinné vztahy) zaslouží... I když teda to zaslouží není úplně ideální slovo, ale nejvíc vystihuje, jak to myslím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže jak teď té svědkyni říct, že to není ono a že bych chtěla jinou :-x Připadám si jako tele :-( :-( :-(
Odpovědět
Mně jde za svědkyni sestra - tak nějak mi to přišlo nejvhodnější. Zůstane to v rodině, kamarádky-kolegyně si nebudou závidět, proč ta a ne ona. Ale čím dál víc si říkám, zda to je správně. Kamarádka-ze školy, mně velmi blízká si vzala dovolenou i když vím, že to v práci nemá lehký, aby se mnou jela do Madory vybrat šaty, sama se nabídla, že mě přijede obléknout. Když dostala k oznámení pozvánku ke stolu i s partnerem (čekala, že půjde pouze na obřad), bylo vidět, že má opravdu radost. Sestra vše přehání, vymýšlí, spíš mám pocit, že nepochopila, že to není tak úplně její den, jak kdyby se mě snad snažila trumfnout. Ale zlou krev už si doma radši dělat nebudu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krtikkrtovaty Taky to nemáš jednoduché .... :(
Odpovědět
@misickaua Tele určitě nejsi. Holt člověk se občas utne a nelze vzít zpět. Byla jsi v tom salónu nepřímo zatlačena do kouta a rozhodla jsi ukvapeně. Ale asi už bych jí teď taky nedokázala říct, že jsem si to rozmyslela. Kdyby to byla "opravdová" kamarádka, tak byste si u kafe pokecaly a vysvětlily si to, ale z toho Tvého příspěvku cítím, že ona by to spíš nepochopila a Ty bys z toho pak vyšla jako ta špatná.
Odpovědět
@kajovaevicka Manžel ale reagoval skvěle. (Já takhle měla jeden čas skvělou kamarádku. Nejdřív jsem začala chodit s jejím známým, staršně mi ho rozmlouvala. To jsem si ještě říkala, že ho třeba z ná lépe. Pak jsem měla další vztah a ona mi k tomu jednou řekla, že si zasloužím někoho mnohem lepšího. To jsem si říkala, že mě má třeba jen moc ráda. No a pak to udělala potřetí a mně došlo, že jí nikdo není dost dobrý a že se nechci stýkat s někým, kdo mi pomluví každého aprtnera.) @limda Před pár lety? A ten člověk si pořád myslí, že bdue svědek? Jakože mi přijde, že takové letité sliby ("až se budu jednou vdávat, tak mi půjdeš za svědka") není nutné doržovat, pokud se "přežily". Prostě bych takového člověka nepožádala, kdybych ho nechtěla...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Udělal. Nejvíc mě to tenkrát dostalo, že mu to vlastně řekl bez rozmyslu, protože většinou se o takových věcech bavíme a pak se nějak rozhodne... tohle mi v podstatě oznámil jako hotovou věc. Ale my měli před svatbou tolik průšvihů, až se svatba stejně nakonec zrušila a udělala později a úplně jinak. Mrzí mě, že to tenkrát tak dopadlo. Ale na druhou stranu jsem byla tenkrát ráda, protože se mě to prostě dotklo... A chápu tě... i když občas si my ženský fakt představujeme pro kamarádky lepší mužské. Jen to nesmí být pokaždé.
Odpovědět
@kajovaevicka Jasné, však z dnešního pohledu měla pravdu :-D Jenže nikdo nechce psolouchat, že jeho partner je naprd... :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 no jistě:D zato pak ale může říkat "Já ti to říkala":-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, prispeju i z te opacne stranky, kdyz se vdavala kamaradka, tak to nejdrive taky vypadalo, ze ji pujdu za svedka, i jsme se o tom bavily, takze to nebyl "jen muj pocit", nakonec si vybrala jinou kamaradku... Ano, v prvni moment me to trochu mrzelo, protoze mi to mela rict drive, nez na oslave zasnoubeni "predevsema", ale pochopila jsem to a brala i tak, ze to nejdulezitejsi je, aby byli spolu stastni a vydrzelo jim to... a je tedy uplne jedno, kdo se podepise pod ne :-)
Odpovědět
Jo a já si vybrala blbou svědkyni! Cestou z ubytování do místa obřadu (asi 4 km) zabloudila a nepřijela včas, aby mě zašněrovala do šatů. Ale kamarádíme se dál. :-D (ale naštvaná jsem furt, protože přijde pozdě vždycky všude,a le an tý svatbě se mohla nějak vyhecovat :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@kuratko90 Aha, tak to jsi velkorysá, někdy to tak špatně asi výde. Na druhou stranu se nedivím, že ti o neřekla předem, že si to rozmyslela, asi neměla odvahu :( Ale je fajn, že jsi to přijala :)
Odpovědět
Profilova fotka
@misickaua Svym zpusobem to taky chapu... Ano, ne vzdy vse vyjde a ne vzdy clovek vi o vsech variantach, ktere jsou zvazovany a brany v uvahu...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Pořád se s tím počítá. Nejsou to totiž letité sliby, byla to tenkrát "oficiální" žádost a pořád se s tím počítá. U dotyčného se nic nezměnilo, u mě bohužel hodně. Nebylo to tenkrát "až se budu vdávat, tak...". Měli jsme se brát opravdu, za pár měsíců, jen nakonec nebrali. ;-)
Odpovědět
@limda aha, díky za vysvětlení...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ono je to složitější jen jsem sem do diskuze nechtěla vypisovat radosti a strasti mého života. :-D Každopádně kámen úrazu je ten... když už se člověk takhle unáhlý, jak to pak dotyčné osobě citlivě sdělit a jestli vůbec jí to sdělovat nebo se přes to prostě přenést. :-)
Odpovědět
@limda Já bych, pokud by mi na tom člověku nadále záleželo, to asi nechala, jak to je. V podstatě o moc nic nejde, ten člověk za tebou chvíli postojí a podepíše se... (jako chápu, že ti na tom záleží, ale touhle cestou bych se přesvědčovala já).
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Jo přesně tohle si říkám, protože je to ve finále přesně tak, jak říkáš. O nic víc než o ten podpis vlastně nejde. Sice jsem si malovala, že svědek určitě bude člověk z přátel mému srdci nejbližší, ale otázka je jestli to za ty trochu pošramocené vztahy vůbec stojí. Vždyť ten "druhý svědek" mi může být v daný den blízko i bez toho. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky řeším něco podobného, ale z druhé strany. Přítel se rozhodoval mezi třemi kamarádky, přičemž byl jeden, kterého jsem si fakt nepřála (- ano vím, že je to jeho věc, proto mlčím a šoupou nohama) a to z důvodu, že jsem věděla, že mě má nejmíň v oblibě. Nakonec si ho samozřejmě vybral a ja po tom, co ho požádal od něj párkrá slyšela na see narážky typu: "Teď si na tebe budu dávat pozor" apod. A ve sradně to řečený nebylo.. Je mi z toho smutno, vím, že s tím nic nenadělám, ale skoro si přijdu jak zločinec, že si přítele beru :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ja posledni dobou premyslim nad svou volbou. Vicemene jsem nemela na vyber protoze po odstehovani do zahranici tu mam Jen par znamyxh/kamosek ale nekdy mi prijde Ze mluvim do zdi. Reknu neco a ona se za dve minuty zepta jestli nebo jak to budeme MIT...nj co uz:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mám tři hodně dobré kamarádky, ale nevěděla jsem kterou si vybrat, tak jsem zvolila svého ,,neschopného" bratra a holky jsem pasovala do rolí družiček a pravé ruky nevěsty :-D Jak z toho holky byly nadšené :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?