Slíbil, že se vezmeme. Stále čekám, marně

ahoj, jsme spolu s pritelem skoro 4 roky. Je mi 29, jemu o 5 vic. Tri roky spolu bydlime. Myslim si, ze mame pekny vztah. Loni jsem zacla mluvit o svatbe nejdriv lehce pak cim dal vice, az jsem mu tim zacla lezt na nervy. Rekl mi, ze nevi, co resim, kdyz jsme se prece domluvili, ze se vezmeme v lete. Vubec jsem si na takovou domluvu nepamatovala, ale byla jsem rada, ze se svatbou pocita a nechala blbych reci. Pak se ale rok blizil ke konci a ja zacla byt nervozni. Kdyz se mame v lete brat a on je prosinec, tak na co ceka, proc mne jeste nepozadal? No a tak jsem o tom znovu zacala mluvit. Skoro jsem i vyslovila ultimatum, ze bud mne pozada nebo ze koncime, ale pak jsem si to rozmyslela. Nedavno mi rekl, ze uz ho tim tlacenim stvu a ze si mne nechce brata proto, ze se berou vsichni okolo, ze nas tlaci rodice, ale proto, ze to ma byt stvrzeni vztahu a potvrzeni toho, ze spolu ti dva maji byt navzdy. Dost jsem koukala a zarekla se, ze uz o svatbe nepromluvim. Mam strasne super chlapa, ale nejak mu vsechno strasne trva a ja se bojim, ze az budu chtit dite, ze to bude stejne. Ackoliv ted rika, ze deti chce, nejsem si jista, co rekne, az dojde opravdu na lamani chleba. Pomuze prestat o svatbe mluvit? Mate nekdo zkusenost s vahajici drahou polovickou? Diky.
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Dej mu čas! Já doma loni oznámila že se ve třiceti chci vdávat, chvíli jsem prudila, pak jsem toho nechala a v hlavě jsem si snila své a na mé 30. narozeniny mě požádal o ruku :-). Chlapi potřebují svůj čas a nátlakem to akorát zničíš!
Odpovědět
Profilova fotka
jedna kamarádka takhle taky dlouho čekala a čekala.. a on pořád váhal a váhal.. nakonec mu řekla, že pokud budou mít děti před svatbou, tak se budou jmenovat po ní ... a do půl roku byla svatba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak říká @koada. Chlapi nemají rádi nátlak. Chtějí nás překvapit a my jim to neustálými řečmi o svatbě ztěžujeme. U několika mých kamarádek jsem vypozorovala, že jakmile rezignovaly a o svatbě přestaly mluvit, vytasil se ten jejich s prstýnkem. Tomu mému to taky trvalo. Požádal mě po 7,5 letech :-D A to tehdy, když jsem přešla na taktiku, že vlastně na co se brát, když nám život na psí knížku vyhovuje :-D Chápu, že toužíš po rodině, ale zkus na chvíli zatnout zuby a mysli na to, jak je vám spolu dobře. Přijde to co nevidět. Držím pěsti!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já to dost dobře nechápu. Prostě chlap,,když vás miluje, tak přece chce sám,abyste byla jeho žena. On přece musí chtít sám mít krásnou nevěstu a pak paní, která se bude jmenovat stejně. Můj manžel to aspoň tak vždycky měl a takto mi to vysvětloval a na líbánkách v Turecku jsme si vyloženě užívali stejné příjmení...když přišel delegát,že jedeme na výlet a řekl naše příjmení, byl to nuádherný pocit. Já bych se nesnížila, abych se chlapovi vnucovala a nadhazovala mu to. Sbalila bych se a vypadla nebo on........a uvidělo by se,co udělá a když nic, tak ať jde do "prdele"...... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@irennn Tak to pak máš ale vydírání, buď půjdu (nebo on půjde) nebo se vezmeme...
Odpovědět
Profilova fotka
@koada Tak žádné vydírání....normálně pokud by ten vztah nesměřoval kam chci i já,tak bych se s ním rozešla. Promiň,ale doprošovat se někoho,aby si mě vzal...a nadhazovat to, tak to okamžitě ztratí pro mě kouzlo toho,že to chce ten muž udělat sám. že něco vymyslí a ženu překvapí,protože chce. A pokud mu to nepřijde normální udělat to po dlouhodobém vztahu, tak něco není v pořádku.......asi se změnilo to chápání..proč si tě brát, když takto to přece stačí. Mám co chci. Znám takové případy...s kamarádkou chodil kluk 11let...stále čekala a nadhazovala svatbu. pak se s ním rozesla...a on se zabouchnul do jiné a do pul roku byl zenaty. Tak kdepak byla chyba?
Odpovědět
@grumpl tak z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že můj chlap nechtěl svatbu. Nepřišlo mu to vůbec důležité. Sice jsme o naší svatbě spolu mluvili ale ne nějak závazně. prostě že jednou se to stane a chtěli by jsme to tak a tak. Prošli jsme hodně svateb, kde jsem si vždycky říkala, že hold teda se musím smířit s tím, že budeme spolu na hromádce ale hlavně že budeme spolu mít stále hezký vztah jako máme dosud. Taky jsem měla období narážek a povídání o svatbě. Pak jsem si řekla, že musím být děsně nesnesitelná a nechala to prostě být. Smířila se s tím, že i bez svatby se dá žít :-) A na naše 4. výročí jsme se zasnoubili :-) a na 5. se budeme brát :-) chlap musí dospět k tomuhle rozhodnutí sám. Pro něj je to mnohem těžší než pro nás.
Odpovědět
Holky, diky za rady i sdileni vasich zkusenosti. Zkusim o tom tedy nemluvit a uvidime, snad se rozhoupe. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@grumpl souhlasím s @irennn... :-) Zažila jsem to totiž v bývalém vztahu, byli jsem spolu 5 let, z toho 4 roky bydleli....po pěti letech mi už připadalo, že je čas někam se hnout, protože vztah začal upadat do stereotypu...jednou sme se nějak bavili o svatbě, protože se nám ženil kamarád, no a z něj vylezlo, že si mě v nejbližších letech vzít fakt nechce a děti nejdřív ve 30 (tedy i v mých 30) což pro mě bylo neakceptovatelné, vzhledem k tomu že jsem dítě nechtěla nikdy před svatbou...ještě po nějaký době jsem o tom začla mluvit znova, a pořád stejný názor..nakonec sme se rozešli (svatba nebyla hlavní důvod samozřejmě) a já po půl roce potkala svýho nynějšího manžela a do roka mě požádal sám od sebe o ruku :-)
Odpovědět
@grumpl Za sebe musím říct, že svatbu za takových podmínek bych v životě nechtěla. Stylem, že bych si ji musela vynutit a pořád nadhazovat svatbu a ptát se partnera jestli se tedy vezmeme nebo ne......... Tohle je divné. Muž s touto žádostí má přijít sám od sebe. Souhlasím s @irennn pokud muž miluje ženu a chce s ní strávit zbytek života, tak se sám vysloví.
Odpovědět
@irenn musím říct, že mi to přijde trošku drsné a s takovým nátlakem nesouhlasím ... Nemělo by hlavně jít o to, že jsme se svým partnerem spokojené a štastné a on je s náma ... pokud se stane zázrak a někoho takového potkáte, tak pak svatba je přece maličkost ... nevím no ... já si jen myslím, že spokojenost a štěstí s partnerem se svatbou a manželstvím nesouvisí ...
Odpovědět
Chlap si k tomu musí dojít sám, jinak se blokne a nebude nic! Ten můj je povaha, že natruc by nic nebylo. My jsme spolu 4,5 roku, máme tříletý dítko a vždycky jsme říkali, že se brát nebudeme, já si tím už jednou prošla, tak jsem fat nechtěla a on taky neměl potřebu. No ale starší dcerka chtěla být pořád za družičku :-) No a najednou přišel pár dní před mýma narozeninama nečekaně se zásnubákem, dokonce už i s vybraným datumem svatby a nakonec mě popoháněl, abych ho šla na úřad zamluvit, protože já měla stále dost času :-) Teď už se na svatbu těším, chystám pomalu drobnosti i když chceme spíš jen zahradní párty. 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já souhlasím s tím, že oba to musí chtít a když jeden nechce, tak se nedá nic dělat. Můj přítel taky nechtěl svatbu ani za boha. Maminka rozvedená, tatínek dokonce dvakrát, strýc se mu právě rozvádí atd. atd. Byli jsme spolu 4 a půl roku, když jsem se s ním rozešla. Chtěla jsem se posunout dál, on chtěl jen pařit a chlastat. Tak jsem řekla dost, jdu od tebe. Za čtvrt roku jsem odjela do Anglie a on za půl roku za mnou přijel, že si uvědomil, že si mě chce vzít, že už nechce žít tak jak žil a teď je to super. Nevyhrožovala jsem, nenutila, prostě nechceš, jiní budou chtít a hotovo. A nakonec dospěl... Jako z červené knihovny, že?? :-D
Odpovědět
naprosto souhlasím s jennyexx.. můj by si mě nikdy nevzal, kdybych o tom stále mluvila a ještě bych mu na závěr řekla,že je teda konec,když si mě nevezme...by mě poslal ke švestkám:-) taky jsem se chtěla vdávat,ale vždy jsem si říkala,že toto musí říct chlap sám..styděla bych se,kdybych ho k tomu nutila,jakože podlézám :-( pokud to bude chtít udělat,tak to udělá - nucením to neudělá na truc.tím bych ho spíše odradila..Jsem s přítelem 5 let a jednoho dne o tom začal mluvit sám od sebe a jednoho dne mě požádal (po 5 ti letech) - myslím,že to,že jsem o tom nikdy nemluvila a do ničeho takového ho nenutila udělalo své ;-) zkus ho nechat vydechnout a nemluv o tom, protože se taky může stát,že ho to bude tak šíleně otravovat a neodhodlá se k tomu nikdy...
Odpovědět
Profilova fotka
no,mě ten můj zase požádal po půl roku jen :-D čuměla jsem jak puk. Pořád žbleptal o tom,jak se musíme vzít do roka a do dne a tak :D tak jsem plná natěšení začala vše plánovat a nakonec se bereme po 3 letech :D
Odpovědět
Já mám spíš pocit, že dnešní chlapi jsou spíš bambulové. Do čeho je nedokopete, tak prostě není. Když jsme se seznámili s mým teď už téměř mužem, tak jsem mu na rovinu řekla, že nejpozději ve 30ti chci být vdaná a hned na to dítě. No a loni v létě mi dal prsten, příští týden mi je 30 a v červnu je svatba. Holky musíte to s nima umět, oni potřebujou často popostrčit. Ale každej je jinej a po těch letech soužití, už snad víte co na ty vaše platí :-)
Odpovědět
@claryka přesně tak, souhlasím. Hlavně mi příjde žádost o ruku stylem buď si mě vezmeš a nebo čau úplně postavená na hlavu........ Tady tohle si myslím, že muž musí cítit, aby tento krok udělal. Ne ho donutit a pak celý život žít s tím, že byl muž dokopán k manželství a vlastně jestli si ženu vzal z lásky a nebo proto, aby už konečně dala pokoj a přestala pořád otravovat se svatbou. Tímto vnucováním se vše kolem svatby akorát chlapovi zhnusí. Také bych se styděla tímto způsobem si něco takového vynutit. Svatba je důležitý krok v partnerském životě a měla by být s obou stran dobrovolná a hlavně chtěná.... Upřímně se pak nedivím, že jsou svatby, kde se stane, že v den svatby chlap nepříjde k oltáři. Je zapotřebí tomu nechat voln průchod. Muž se musí rozhodnout ohledně tohoto okamžiku sám. Mám štěstí se svým partnerem, protože je poklad a k ničemu ho dokopávat nemusím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@akalinka Přesně, není o nucení, jen o tom, říct co chceš, to je to samý jako v sexu... necháš ho dělat co se ti nelíbí nebo mu řekneš jak to vidíš ty a zbytek necháš na něm? @ajuskaa23 Rozdíl mezi nevyzrálostí (pařením, chlastáním, no obdiv žes to dala víc jak 4 roky) a tím, že se nerozhoupe ke svatbě je veliký. Třeba to nevidí jako důležitý a když mu to naznačíš, decentně, žensky tak to pochopí :-). To není nic o vnucování, to je jen chytrá ženská taktika. Než bouchnout dveřmi.... To je to nejlehčí :-)
Odpovědět
@jennyexx no to je moje řeč - mně by strašně vadilo, že si mě vzal jen kvuli tomu, že jsem ho "donutila" ..můj chlap je naštěstí dost tradiční, takže svatbu považuje za samozřejmost a po svatbě děti:-) něco jiného asi je, když je ženská s partnerem pomale 10 let, chce mít děti a on se pořád ke svatbě nemá a nechce ani slyšet - ale zase platí,že když se k tomu nemá a je nucen ,tak to je spís horší..
Odpovědět
@claryka tak tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@irennn já si s tebou dovolím nesouhlasit. Ne každý chlap touží po svatbě a ne každému to přijde důležité, když se tak dívám po svém okolí, tak mám pocit, že většině to důležité nepřijde. Oni tolik nerozlišují, jeslti jsou manželé nebo ne, pro ně (a upřímně ani pro nás) se nic nemění a nemají většinou potřebu se hnát k oltáři. To že ty máš vyjjímku ( a já taky, chtěl svatbu víc než já), nic neznamená. Svatbou se opravdu nic nemění, to my ženy toužíme po těhle "jistotách" protože jsme k tomu tak nějak vedeni od malička společností.....všechny ty řeči "až se vdáš....." v nás myslím zanechali stopu že vdát se je důležité a pokud se dotyčný nechce ženit, nemiluje nás tolik....většina mužů ale přemýšlí jinak. @grumpl Já bych to fakt nechala být. Hoď to za hlavu, mě prahnutí po svatbě přijde zbytečné. Svatbou se opravdu NIC nemění a pokud teď hned nechcete dítě, nevidím důvod proč ho tlačit...akorát ho otrávíš a která holka by chtěla chlapa "uhnat"? Já věřím, že oni potřebují prostor, a když dáš najevo, že je ti to už jedno (ideálně v kombinaci s tím, že si musí uvědomit, že není jediný chlap na světě), časem se vysloví. Jestli se milujete a je vám spolu dobře tak bych nebláznila.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajuskaa23 můj manžel je z rozvedené rodiny, samé špatné zkušenosti a přesto se vždycky chtěl brzy oženit, požádal mě o roku po necelém roce. Myslím, že to že se chce někdo bavit a pařit se nemusí vylučovat s tím, že se chceš oženit...my žijeme dál společesnký život jako dřív a jsme manželé :-) Já myslím, že důležité je to, aby věděl co chce a kam by jeho život měl směřovat.....užívat si rozhodně můžeš i v manželství, což je bohužel věc, co spoustu chlapů nechápe a myslí si, že svatbou končí všechno hezké a začíná jen tak zodpovědnost a život, který viděli u svých rodičů, a ze kterého jsou otrávení......a v neposlední řadě se setkávám s tím, že chlapi se bojí samotného obřadu - přijde jim to stresující, trapné a zbytečné.....
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy @koada já jsem udala pouze svůj případ, neříkám, že všichni jsou stejní. tohle byla pouze moje zkušenost. nic víc
Odpovědět
Profilova fotka
@ajuskaa23 však já to nemyslím zle. Jen říkám, co vidím ve svém okolí ;-)
Odpovědět
Přijde mi, že o svatbě snad musí rozhodovat chlap. Dneska to beru úplně jinak a vůbec mi mluvení o svatbě nepřijde divné, natož podlézavé. :-S Proboha, kde žijeme...holt nejsou všichni chlapi jako z červené knihovny, romantici až po strop, je pro ně těžké se rozhoupat nebo co já vím... Nikdy jsme svatbu extra neřešili, i když jsme spolu už 7 let a máme tříletou dceru, přesto jsem o svatbě mluvit začala, protože najednou pro mě byla nějak důležitá. Věřím, že kdybych o tom mluvit nezačala, doteď se nic neřeší a neděje. Většina chlapů na tohle prostě buňky nemá, kor když má tak nějak jiné starosti a svoje jisté, jak se říká. Nevím no, asi bych nemohla žít ve vztahu, který by stagnoval a neměl žádný vývoj. Pokud toužíš po svatbě a myslíš na děti,je třeba si o tom s přítelem promluvit, ať si za pár let neuvědomíš, že ti ujel vlak... :-S
Odpovědět
Právě že si chlapi asi uvědomují , že se svatbou pro ně něco mění a proto se do ní neženou. Dříve, když se mohlo bydlet spolu až po svatbě , to holky měly jednodušší , dočkaly se jí podstatně dříve. Takhle za chvilku tyto stránky budou skoro zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy však jo ;-) ;-) já se přece nezlobím 8-)
Odpovědět
být tebou tak jsem klidná a vůbec to neřeším,chlapi jsou jiní než my....pro ně je svatba jen formalita a nechápou proč my holky na tom tak lpíme....já tomu svýmu pořád tvrdila,jak se vdávat nechci(netvrdím,že je to dobrý způsob,pak se ještě víc bojí)pak se v září 2012 vdávala moje ségra a on mi při tanci(normáljně vůbec netancuje)pošeptal do ucha,že si mě klidně vezme,ale že to bude bez těch ,,opičáren,,krerý měla ségra,jen malá klidná svatba.....pak jsme jeli na zakynthos na dovču,de přede mnou poslední večer poklekl(a to tvrdil že to nikdy neudělá)a požádal mě o ruku s prstýnkem,který mi tam koupil, s tím že mi v praze koupí zlatý..........zlatý jsem dostala v listopadu,ale dal si podmínku,že to vbšechno zařídím sama,jen že mi pomůže s prstýnkama,protože on má rád žluté a já bílé zlato,tal bude asi kombinace,clapi to prostě neřešík,tak to taky neřeš přestaň se tím trápit a uvidíš,přijde to samo.....jedno vím jistě i když ti dá z ,,donucení,,prsten,tak nebudeš spokojená,proto to nech na něm,on bude cítit klid a bude se mu líp vbybírat a plánovat...hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@violet12 nevěřím ti, že ti nikdy nebylo líto, že jste měli dítě a nebyli jste doopravdy rodina. To říkají holky vždycky,aby jim to nebylo líto a různě se tak vymlouvají,ale podle mě,když je žena těhotná a rodinu s partnerem plánovali, tak je to blbec, že to neudělá hned...ale až potom,co malá pořád "opakuje" že chce být družička....asi to taky někde zaslechla...A co říkají rodiče?
Odpovědět
@irennn To že nemáš papír v ruce znamená že nejste rodina? Tak to teda takhle nastavený fakt nemám, já mám rodinu už teď i bez papíru, nepotřebuju k tobu aby jsme byli rodina nějaký lejstro. Navíc u nás je to všechno složitější, takže ani nebudu přejímat příjmení po partnerovi, zůstanu s tím nynějším stále a i přesto budeme rodina, i když to nebudeme mít tak jak celá republika 8-) Nesuď podle sebe druhé, už jsem dost stará na to, abych v tomhle měla jasno a nepotřebuju si honit triko na veřejným webu, abych psala nesmysly a lži. Z toho už jsem vyrostla a navíc jsem to nikdy nedělala. Takže si klidně nevěř. A malá už není malá, chce jen být za princeznu, líbí se jí šaty, to je vše :-p
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?