Sacharidová dieta, máte zkušenost?

Máte někdo nějaké zkušenosti se sacharidovou dietou ? Já se na ni chystám, ale stále si nejsem úplně jistá jídelníčkem, abych si spíš neublížila než pomohla. Potřebuju nastartovat tělo a po silně redukčním jídelníčku změnit styl života a začít s udržovacím.
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
Sacharidová dieta je to nejúčinnější, co existuje. Dělají to kulturisti před soutěží. Teď dělám 5 holkám jídelníčky, dělám jim sacharidový cyklus, ono tělo neví, co se s ním při dietě děje, protože jednou je v pohodě a jednou má dost. Ale to je rýže, kuřecí, brambor, zelenina a vydržet, nic moc :-) ale dá se :-)
Odpovědět
není lepší jíst všechno, ale omezit se? :-D mám jídelníček od paní, která se zabývá "dietami" není to o dietě, je to o tom jíst méně, nežrat a jíst zdravě...kdybyste měl někdo zájem, dám vám kontakt
Odpovědět
Profilova fotka
@lenus202 Není, protože pokud chceš shodit nebo cvičit, aby to mělo efekt, tak je lepší jídelníček upravit a pak se toho jen držet a jíst jinak :-) Jídelníček jí můžu udělat i já ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono se to řekne jist jinak, jenže bych chtěla vidět toho smělce, který by to vydržel dlouhodobě-nejlépe do smrti. Jasně , docela rychle a efektivně shodíš, ale jakmile to přestaneš dodržovat, máš to zase za chvíli zpět...Podle mého názoru je lepší jist co ti chutná v menší množství nebo v méně kalorické variantě. A cvičit samozřejmě....Sice budeš hubnout pomaleji, ale když si přijdou i tvé chuťové buňky na své, je větší naděje, že to vydržíš dlouhodobě...Jíst rýži ,brambor a kuřecí vydržíš jen do určité doby, pak se na to vybodneš (a sbodneš na co přijdeš:) a ten jojo efekt bude stát za to.
Odpovědět
Profilova fotka
@senoritapetra to pak budeš dělat každej měsíc novej jídelníček ? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, myslím, že je opravdu nejlepší se jen omezit, ale jíst normálně. Samozřejmě se necpat pytlíkama brambůrek a tunou čokolády. Ale zase si nedat už nikdy v životě nic sladkého nebo tak je blbost. Já jsem se před 14 dny začala držet - není to přímo dieta, ale vařím si zdravěji a vždycky se snažím si vybrat menší zlo a už mám 7 kilo dole.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a to ani necvičim, páč sem hrozně línej člověk. Ale je fakt, že máme velkou zahradu a pořád tam něco dělám a v práci se taky docela hýbu. Ale to jsem dělala i předtim..
Odpovědět
Profilova fotka
@barbarra JO JO efekt by se dostavil v případě, když bys držela tak radikální dietu, že bys nejedla vůbec a pak z ničeho nic začla. Jídelníčky se dělají proto, aby se člověk dostal na "zdravější" stravování. Né každému se podaří shodit pouze tím, že omezí čokoládu nebo brambůrky, až zas tak to nefunguje, každý máme úplně jinak nastavené tělo a spalování :-) A není to jen o kuřecím, bramborách a rýži :-) Normálně se dá jíst vždycky, chce to tu stravu pouze uzpůsobit :-) @chris_n Né pipi, ten jídelníček se dodržuje, až se dostaneš na váhu, na kterou chceš, pak se to uzpůsobí tak, abys nehladověla a jedla normálně, ale udržovala si danou váhu. Člověk při dietě hlavně nesmí hladovět, taky záleží na tom, JAKOU dietu drží a PROČ :-) já miluju, jak někdo chytračí a přitom tomu třeba prd rozumí .-D :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 Jinak sacharidovou dietou si určitě neublížíš, ale těžko odpovídat - neznám tvou výšku, váhu, kolik chceš zhubnout, v jakých partiích, jak máš udělaný jídelníček apod :-)
Odpovědět
@lenus202 ptám se na sacharidovou dietu. ne na rady typu nežrat a mírnit se. Děkuji
Odpovědět
Nechci být zlá, ale děkuji za zcestné odpovědi, typu nežer. Prosím Vás, kdo o účiiných dietách, redukčním jídelníčku a udržovacím jídelníčku neví nic, nekomentujte............O sacharidové dietě mám toho zjištěného dost, ale ne každý jídelníček či vlna na internetu je ta pravá pro Vás. Proto jsem si tím nebyla jistá. Jen jsem chtěla zkušenosti normálních bab, které do toho šly po hlavě... A ne vždy je důvodem hubnutí předchozí přežírání se !!!!!!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@senoritapetra no, si povime o zmene, az otehotnim :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucka299 Jo a Luci, ono ty jídelníčky budou vždycky nic moc, ale fungují. Jde jen o to, jestli chce ten člověk se sebou opravdu něco dělat, pokud to nemíníš třeba vydržet, tak nemá smysl se do toho pouštět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Až otěhotníš, tak nebudeš držet dietu :-D :-) tam je normální, že přibereš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@senoritapetra trochu te skadlim :-D ale treba to brzo prijde :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n jsi kozena :-D :-*
Odpovědět
@senoritapetra Moc děkuji, sestra si tím prošla, 7kilo za 5 týdnů bez následného JOJO efektu, zkrátka pak začla jíst zdravě a několikrát denně. A přesně tak to já potřebuju, změnit svůj styl života, jíst často a jinak. Jen jsem si tou dietou chtěla pomoct (plus cvičení) a pak začít s normálním častým jídelníčkem (plus mínus v nadsázce, fungovat celý život jako krabičková dieta - chystat si krabičky a hromádky, to mě baví) Bohužel minule u upraveného jídelníčku přišli zdravotní komplikace, proto teď chci zkusit něco nové a s novu chutí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 Já to nemyslela zle. Promiň, už mlčim.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 :-) V dietě jde o to, abys nehladověla :-) hladovět se nesmí, zhubnout se dá i rychleji, ale né každý má tu vůli a uzpůsobený organismus. Já, než jsem se tomu začla věnovat, jsem makala jak šrub a bez efektu. Nehubnu, nemám proč, spíše teď nabírám, ale fitness se věnuju hodně dlouho a jídelníčky píšu taky hodně dlouho .-) trénuju ženské, můj chlap také :-) Tam jde o to se toho držet, né vždycky je to mňam mňam, jídel je za den 5 :-) viz třeba vajíčka, zelenina, maso (dle výběru, čistou bílkovinu máš v kuřecím, je fajn i hovězí), rýže je třeba super v tom, že se dá jíst, i když shazuješ kila, tak i když potřebuješ nabrat váhu. Zelenina je fajn (na večer třeba není dobré jíst mrkev, má hodně velký podíl sacharidů). Ryby do toho, taky je střídat, je tam hodně omega, vitamín D apod., brambory, rýžové chleby, nízkotučný tvaroh. Co se týče pití, tak z běžného zelený čaj, voda (třeba s citronem a mátou) žádné šťávy apod. Z alkoholu šampus a bílé víno. Já třeba píšu takové ještě light diety, aby to nebylo moc odříkání, jsou mnohem tvrdší :-) podle těch ženských časopisů apod to moc nefunguje, jak nabízí ty slim koktejly a fotí se tam :-) Koření se třeba nemusíš bát (viz úprava masa nebo salát).
Odpovědět
Profilova fotka
@senoritapetra to zni celkem lakave, se tesim, az budu mit doma kuchyn a nebudu odkazana hlavne na moznosti jinde... jinak s tim hladovenim... je super, ze moje zkusenost s dietou "na miru" byla asi ojedinela, pac mi slecna dala kaloricky 5500 - 6000kj/den coz teda mi prislo docela malo, ale nerozumim tomu tak to treba bylo spravne, ale kdyz jsem ji prvni 3 dny rikala, ze mam fakt vecer hodne hlad a ze proste sem si neco k veceri dala, protoze to bylo treba po hodce na tancovani docela uz k nevydrzeni, tak mi rekla, ze hlad mit musim, ze to si telo zvyka na spravny jidelnicek a ze to mam jeste tyden vydrzet, ze si zvyknu... a za tohle clovek vyhodi 1600/mesicni jidelak... kdyby na tohle forum clovek sel i bez svatby, mozna bych mela kvalitnejsi jidelnicek a mozna i levnej:D
Odpovědět
@mawenzi No, já myslím, ale že ta paní měla pravdu. Pokud ses třeba cpala a snědla sice málo, ale za to pizzu a 4 rohlíky a pak čokoládu, tak si měla třeba příjem 8000 a tak Ti to snížila na redukční (já si to dala na 5000). A hlad jsem měla, ale taky jsem zjistila, že za hodinku si dávám svačinu, tak jsem ten hlad pořádně zapila :-D A tím jsem si zase aspoň splnila denní dávku vody. Ale já vím prd..... já to mám jen vše sama nastudované. Bohužel nevím zda dobře (minule komplikace), ale teď do sacharidové rozhodně jdu svatba nesvatba. Jen to bude pěkné plus, kdýž to výjde ! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Pro mě nehraje roli nějak energie. Já nepočítám kilojouly, ale bílkoviny a sacharidy. Ono to z toho stejně vyplyne, že jich je málo. Mám prostě nějakou váhu a počítám, že nula - 3g sacharidů na kilogram váhy denně je spalovací režim v podstatě a tom to se to snažím měnit a do toho se snažím udržet 1,5 - 2,5 bílkovin na kg váhy denně. MÍRNÝ pocit hladu je v pořádku, protože v tom jídelníčku je dostatek masa, tudíž bílkovin k tomu, abys udržela svalovou hmotu, ale nízký/nižší podíl sacharidů ve stravě + tuky, které tam nejsou, jak jsem psala výš, Ti garantuje energetický deficit, protože tělo neví, co se s ním děje, chybí sacharidy, proto ta únava. Já většinou dělám 5 jídel za den, ale můžeš si to ještě víc podělit tak, abys neměla hlad. Prostě ale máš méně energie. Je to jednoduché, chceš zhubnout, tak jíš no, ale uzpůsobeně :-)
Odpovědět
@senoritapetra Co Tvůj komentář, to radost číst... kdo umí, umí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 celkem se zivym celozrdnyma vecma, hodne zeleninu, ovoce, kysane vyrobky, omezuju tucne, snazim se dost kure, ryby a tak... pokud se takhle stravuju dva roky a celkem v pohode a najednou s drahym jidelnickem po hodinovym tancovani nebo poposilce fakt silham hlady s tim, ze uz do posilky jdu hladova a k veceri mam jeden dalamanek s tvarohou pomazankou, tak proste to podle me nema s kvalitnim jidelnickem nic spolecneho... ve dnech kdy jsem necvicila to bylo jen kruceni v brise, ve dnech co chodim cvicit se mi sviral zaludek a bylo mi fakt z hladu zle... to nevim teda, jestli slecna mela pravdu... navic ja si objednala nizkocholesterolovej, ne redukcni, ale slecna asi nevedela, ze v tom je rozdil... @senoritapetra jojo, vim ze to neni uplne smerodatne, ale nekolik dni jsem si spocitala a proste se mi to celkem zdalo hodne malo... prave ja hubnout vubec nechtela, jen jsem chtela zkrotit trochu ten cholesterol, kterej se mi stejne dr divi z ceho ho mam kdyz jim jak jim... tak sem si rikala, ze odbornej jidelnicek mi treba pomuze, ale hodnota mi po mesici jidelnicku akorat stoupla:( i kdyz jen o 0,1 takze to je zanedbatelna chyba mereni...
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Já mám třeba odzkoušeno s těmi mými jídelníčky, že když je například člověk těžký cukrovkář (kamarádka) a drží se toho, tak si za nějakou dobu nemusela píchat inzulín :-) Jinak v ovoci je přirozená fruktoza, má velký obsah přírodních sacharidů, to bych doporučila 1x denně dopoledne :-) nebo po tréninku banán, to je třeba fajn pro doplnění energie, kterou ve fitku během makačky spálíš :-) + dát si protein .,-)
Odpovědět
@mawenzi Promiň, fakt tomu nijak extrémně nerozumím. Možná Ti to spočítala špatně, že si měla o dost větší výdej než příjem..... :-S A asi je dost rozdíl, jestli chceš zhubnout nebo jen něco snížit, nevím... Asi fakt záleží, na těch "Rychlokvaškách" s papírem z kurzu a pořádným výživovým poradcem.... i když vlastně.... někdy tomu ten s tím papírkem rozumí víc, než unuděný student co ? Já jsem právě přemýšlela, zda si mám taky nechat jídelníček na míru, napsali mi, že mě to bude stát 2 000kč. No a to jsem řekla, no doprkýnka...v rodině trenér, Ph.D technologie potravin a já vypláznu 2000kč za někoho, komu moc nevěřím ? To už mám zálohu na šaty :-D Musím na sobě máknout především sama !!!!! a jen si nechat sem tam trošku něco poradit.
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Jinak pokud máš daný cholesterol geneticky, tak s tím moc neuděláš :-/ známá chodila ke specialistovi a ten jí narovinu řekl, dejte si bůček nebo chuť na ryby, když chybí jód, dejte si rybu.. ono to tělo si o to řekne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 ahoj se sacharidovou dietou moc zkušenosti nemám, i když mám doma knihu na jednu 28. denní sacharidovou dietu o 5 jídlech denně a přijde mi právě, že je to celkem normální jídelníček jen vyšší míra zeleniny a například bílé pečivo nahrazené zdravější variantou ... Mám zkušenost s bílkovinovou dietou, která je opravdu pouze na týden, maximálně 14 dní, tak jednou za rok, když che člověk trošku změnu, jí se taky 5x denně a je složená hodně s mléčných výrobků a zeleniny, v menší míře ovoce, libové maso, ryby a vejce, zcela bez pečiva ale má i své nevýhody protože dost zatěžuje ledviny, takže opravdu jen pro zdravé lidi a opravdu pouze krátkodobě a ne moc často
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 ja se prave nechtela spalit rychlokvaskou s nejakym papirem, dostala sem doporuceni od kamaradky, jak je slecna skvela, jak tomu rozumi, ma na to vysokou skolu... tak prave tim, ze jsem nechtela hubnout, ale jen upravit ten cholesterol, tak bych nemela dostat jidelnicek s tak brutalne nizkym prijmem proti memu beznemu normalu... a nakonec jsem tech penez dost i litovala, ze to bylo fakt vyhozeny uplne za nic... a nakonec sem zjistila, ze slecna naklikala jidelnicek podle verejne dostupnyho webu a nekde sem cetla i o tom pomeru bilkovin na kilo cloveka a to jsem v jidelaku mela mnohem vyssi... tak sem s krvi dostala i verdikt moc bilkovin v moci:D tak skoda, ze jsem tenkrat neznala tenhle web, mohla jsem si tu ocihnout nektere, ktere o tom neco vi a nejit do toho tak "naslepo" i kdyz s doporucenim... ted, kdyz premyslim o hubnoucim jidelnicku uz vim, ze se radsi poptam tady a ze se tu da celkem dost vybrat i z ruznorodych temat:)
Odpovědět
Profilova fotka
@anunek Napsala jsi to suprově :-) Jinak @lucka299 sacharidová dieta = sacharidové vlny :-) ..energii bereš hlavně z bílkovin, ty sacharidy jsou tam proto, abys přežívala nějak normálně a nebyla zdevastovaná a úplně KO, jen jich trochu ubyde a než si tělo zvykne, hold budeš unavenější :-) Jakmile vydržíš první týden, tak už je to pohoda a zvykneš si, začátek je nejtěžší :-)
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?