Rozchod a po čase usmíření a svatba? Jde to?

Profilova fotka
Ahoj holky. Se svým přítelem jsem už 7 let a za tu dobu jsme si stihli dát dvě pauzičky. Pokaždé jsme se poučili z chyb a znovu to náš vztah upevnilo. Několikrát u nás poslední dobou padlo slovo svatba a tak by mě zajímalo jestli jste se svým partnerem i přes rozchod šli do svatby. ¨ Není trochu divné, že i přes rozchod by jsme se brali? Díky za názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Vůbec v tom nevidím problém, ty snad ano? ;-)
Odpovědět
Pokud už dneska víte, co od sebe očekáváte, tak proč ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my sme spolu s priateľom 6 rokov, rozišli sme sa niekoľko krát a v apríli sa berieme. Každý rozchod bol pre nás obrovským posunom vpred a vzájomne sme sa učili, ako spolu žiť a robiť toho druhého šťastným. Niektoré vzťahy sú perfektné od začiatku do konca. Niektoré sú na začiatku perfektné a po pár rokoch idú do hája. A ten náš bol na začiatku hrozný a je každým rokom lepší a lepší, a som si istá, že k dokonalosti máme aj vďaka tým rozchodom perfektne našliapnuté :))
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika No já určitě ne, ale říkám si že když už se to stalo dvakrát tak je možné, že i potřetí. Důležité je aby se taky někdy vymáčkl aby k té svatbě vůbec došlo :oD
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena jde to :) my spolu chodili rok, pak jsme byli dva bez sebe a v srpnu jsme se po dalsich dvou letech spolu vzali. Ani jeden ty dvoulety pauzy nelitujeme. Asi jsme se poprvy potkali moc brzy.. Vztah mame nadhernej. Drzim palce! :)
Odpovědět
Po 4 letech jsme se take rozesli, pak asi tak necely rok nic a uz jsme manzele. Oba jsme to potrebovali, abychom zjistili, ze spolu nam je nejlepe
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena Já osobně si myslim, že to moc nejde... Ale vycházím ze zkušeností, ne vlastních, ale lidí kolem mě. I když se ti dva dotyční dali dohromady a byli spolu třeba dalších 5 let, tak se nakonec stejně zase rozešli a vlastně ze stejných důvodů jako poprvé. A nebyl to jeden pár... Když Tě na tom druhém něco štve a kvůli tomu se s ním rozejdeš, tak Tě to pravděpodobně začne štvát znovu...;-) Na nějaké poučení z chyb moc nevěřím... Ale! znám jeden případ, kdy se lidi rozešli, pak se dali dohromady a byli spolu až do smrti, moje babička s dědou :-) Takže vy můžete být klidně další :-) Neber to tak, že tady tvrdím, že to 100% nemůže klapnout, jen píšu, co jsem viděla a zažila kolem sebe :-) Ale pokud cítíš, že Vám to klape a že to bude napořád, tak hurá do toho :-)
Odpovědět
Všechno jde, když se chce. Tedy když chtějí obě strany. Taky bych řekla, že záleží, proč ty rozchody byly, podle toho asi hádat, zda se chyby budou opakovat.
Odpovědět
@majdulena Zda si sama pokládáš tuto otázku, zda to je divné či nikoli, tak si sama dalším krokem, jako je svatba asi nejsi jistá. ;-) Takže být Tebou nepřemýšlím co je a není normální, ale co opravdu chceš a jak vše cítíš. ;-) Také souhlasím s @dzogobela, zda tě na člověku rozčiluje něco natolik, že kvůli tomu vztah ukončíš, tak je velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat. ;-) Ale na životě je krásné to, že člověk může plánovat cokoli chce a vše může dopadnout jinak. :-) Takže když to oba cítíte tak, že nastala ta chvíle, kdy oba chcete svatbu a cítíte to tak, že to bude navždy, tak do toho běžte, ale jakmile nad tím začne člověk moc přemýšlet, zda ano či ne, tak to není dobré. :-) Ale to je jen můj názor. :-)
Odpovědět
Pokud jste vyřešili ty problémy , kvǔli kterým jste se rozešil, ne jen je potlačili, nebo se s nimi ještě snažíte poprat a teď už máte vztah, ve kterém jste šťastní a spokojení, tak není důvod se nevzít.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozchod vznikl, protože jsem z práce přišla domů a uklízela, vařila, prala, žehlila a pak jsem byla ráda, že si sednu k telce. Do toho mi přišlo ještě předcvičování a dálkové studium. Tak že se nemohli lidi pak divit, že jsem zůstávala doma na gauči a nikam se mi nechtělo. Partner narazil na nové kamarády (huliči, chlastači, lemplové). A pak už to šlo od desíti k pěti. Ukončila jsem to a on začal žárlit. Dala jsem mu poslední šanci a za půl roku jsem v bytě skoro na nic nemusela sáhnout. Jen občas něco vypomůžu. Pořád tvrdí, že už nedopustí abych se sama o celou domácnost starala jen já a už se s kamarády neschází a vrátil se k těm starým slušným kamarádům. Začal na nám na netu vyhlížet chatičku aby jsme se v létě mohli odreagovat mimo město. Prostě jako vyměněný.
Odpovědět
Myslim si ze pokud ve vztahu resite neshody rozchodem, resili byste neshody v manzelstvi rozvodem. Musite si uvedomit jestli vam to za to stoji.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si myslím, že je důležité, co jste si z rozchodů vzali a kam vás posunuli. Píšeš, že vám byly vždy pro dobro věci, proto se domnívám i ze zkušenosti svých přátel, že rozchod může nastartovat daleko hlubší a otevřenější vztah, proto bych se nebránila jít do svatby, pokud máte pocit, že problémy, kvůli nimž jste se rozcházeli jsou vyřešené.
Odpovědět
Řeknu ti svůj zážitek. S přítelem jsem začala chodit v 15 po dvou a půl roku jsme se rozešli, kvuli tomu že jsem byla na operaci a nikam jsem nechodila. Měla jsem bolesti a jeho nebavilo pořád semnou jen sedět doma.Tak žačal létat všude možné až mě nakonec podvedl a asi 5 měsíců jsme byli rozejití. Prala jsem to jako blbost mladých lidí :-) když jsem si našla v 21 práci jako finanční poradce, byla to pro nás další zkouška. Přítel tehdy byl bez práce a já jsme ji naopak měla strašně moc. Ještě mě tak jedna kolegyně psychicky šikanovala. Takže jsem byla uplně zničená jak psychicky tak fizicky, protože jsem z práce dojížděla klidně i v 11 večer. Přes den v kanceláři a večer na schůzkách, přišla jsem domů a šla spat takže i náš milostný život šel úplně do háje. Trvalo to tak 4 měsíce dokud se úpřítel nazačal až moc zajímat o mou kamarádku, která tehdy měla problémy ve vztahu, Chodila si za náma zapálit pak i za mojím ikdyž jsem u toho nebyla. Nijak divné mi to nepřišlo, když se znají kolik let. Najednou ji začal zvát do kina a mě o tom ani neřekl, chodili na dlouhé vycházky o kterých jsem taky neměla ani ponětí až to jednou všechno prasklo. Trápila jsem se tím 3 týdny tím jak se ke mě choval a ptala jsem se ho jestli se chce rozejít a on že ne ale já jsem to pak už nevydržela, trápení v práci, trápení tehdy ještě doma a do toho přítel. Tak jsem se s ním rozešla. Byl to rozchod jen na 3 týdny ale byly to dlouhé 3 týdny na přemýšlení o nás dvou. Pak přišel že by se chtěl vrátit vyříkali jsme si to. Vysvětlil mi že se rozejít nechtěl, že ani s ní nic neměl ale prostě se s ní cítil dobře. Že semnou si už ani nemohl popovídat protože jsem přijela protivná a unavená. Uvědomila jsem si že to až tak jeho vinna nebyla. Vrátila jsem se k němu to byl tehdy březen. Od té doby se to mezi náma uplně změnilo ( k lepšímu ) v srpnu se k nám nastěhoval a v listopadu mě požádal o ruku a jsme spolu moc šťastní. Je pravda že občas mám takové blbé myšlěnky že někde něco vyvádí ale člověk žárlí i když se nic nestane. Takže si myslím ano jde to i po rozchodu :-) a jsem šťastná že jsme se k sobě vrátili.
Odpovědět
@maagda Vím, že ty se na nic neptáš, ale nedá mi to. V tvoji situaci bych už muži věřit nemohla. Za celý ten vztah, podle toho, jak pises, předvedl akorát to, že se na něj nemůžeš spolehnout, že ve chvílích, kdy jsi na tom špatně, ti nepomůže a ještě ti vrazi kudlu do zad. S takovým člověkem bych nemohla žít a s klidným svědomím si ho vzít.
Odpovědět
@kacenkakaca já nejsem ty :-)
Odpovědět
@maagda samozřejmě, jen můj nazor. Ty musíš vědět, jestli ti za to stojí.
Odpovědět
@kacenkakaca nejsem zas tak blbá. Kdyby za to nestál tak bych se k němu nevrátila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, sama píšeš, že jste se poučili z chyb a Váš vztah to upevnilo. Svatba je pro mne logickým krokem - ve smyslu - ano, rozhodně to má smysl . Katka
Odpovědět
Profilova fotka
@maagda Tak to musim rict, ze mas (svym zpusobem) muj obdiv... do toho bych uz znovu nesla.
Odpovědět
@dzogobela víš to první bylo vážně z blbosti mladí lidi také věci vyvedou to se stává. To druhé první jsem říkala že už bych nikdy ale jak jsem nad tím přemýšlela můžu si za to sama. Nevěnovala jsem se mu, pořád jsem byla v práci a nemluvila jsem s ním. Nedivím se že si potřeboval s někým promluvit a cítili se spolu hezky. Jde hlavně o to že s ní opravdu nic neměl ani pusu ji nedal.On se rozejít nechtěl jen potřeboval čas se z toho dostat. Já jsem se tehdy opravdu změnila. Distancovala jsem se od kamarádu od rodiny od všech. A ukončila jsem to tehdy já. Jenže jsem si uvědomila co pro mě znamená a že s nikým jiným žít ani nedokážu. Jeho to taky strašně poučilo a uvědomil si to co já. Teď spolu mluvíme pořád i v noci když nemůžu spát což je často mám poruchy spánku tak se vzbudí a mluví semnou. Je to už uplně jiné. Spojilo ještě víc i to že spolu žijeme a řešíme každodenní problémy. Každý mi říká že to jak jsem to zvládla a že jsem mu odpustila že by to nezvládli ale pokud vědí že je ten praví je to něco jiného.
Odpovědět
@maagda Vis, podle me je celkem vedlejsi, jestli te s kamaradkou podvedl nebo nepodvedl. Problem je, ze te nepodporil v dobe, kdy jsi to potrebovala a misto toho, aby to resil, hledal si rozptyleni. Samorejme to lze brat tak, ze je to tvoje chyba, ze jsi se mu nevenovala, ale neni to blbost? Ocividne jsi byla v uzkych a on te nepodporil. Jak jsem psala, je to tvuj zivot, tve rozhodnuti, ale ja bych tohle proste nemohla. zit s clovekem, na ktereho se nelze spolehnout.
Odpovědět
@kacenkakaca šak já ti ani neříkám nech to děláš. Laskavě nekomentuj muj příspěvek. Slečna chtěla vědět náš pohled na to jak to někdo zažil a tak sem ji to napsala prostě to jde. To že ty si tele a nedokázala by si nikomu odpustit i když je to ten praví za to ti nemůžu. Člověk má i odpouštět.Každý to má jinak a nemyslím si že jsem udělala blbost. Hlavně pokud bych si myslela že je to blbost a nedokázala mu odpustit tak se k němu nevrátím a hlavně si ho neberu. Jsem mlada nepotřebuji se hrnout to svatby a manželství ale když někdo vím že je to ten praví tak bych byla pěkná kráva kdybych se i přesto naň uplně vysrala.Pro tebe to je blbost že jsem ho vzala zpět pro mě je kravina to že říkáš že by si neodpustila. Každá na to má svůj pohled. Ty jseš strašně vždy nejchytřejší v těch komentářích :-D to je fakt stranda :-D nikomu nic neodpustit a vše je špatně :-D nečtu tvoje příspěvky poprvé.
Odpovědět
@maagda Pokud mě nečtes poprve, tak by sis mohla vsimnout, ze nikdy nikoho neurazim. Tak si telaty nazyvej treba svoje kamaradky, ale ne me. Co k tomu vic rict, myslim, ze uroven tveho prispevku jiz nepotrebuje muj komentar. Tvuj zivot, tvoje vizitka.
Odpovědět
@kacenkakaca já mám super život a to může říct málo která. Každý člověk má právo na nějakou chybu aby se měl z čeho učit. Až by ses jednou dostala do takové situace mluvila by si jinak. Myslím že je lehké zrovna někomu říct ne kašli na to.Nikdy bych ale realita je vždy jinší a na takovou situaci se nikdo nedokáže nachystat nech si říká co chce. slečna chtěla radu ze života tak sem jí ji dala. Nechtěla tvoje blbé kecy na život druhých :-)
Odpovědět
@majdulena takto, určite by som ani len neuvažovala nad svadbou pol roka po "uzmierení", ale počkala by som minimálne na ďalšiu krízu/vačšiu hádku (a že ich ešte bude) a podľa toho, ako to ustojíte, tak sa rozhodovať. Pretože riešiť každú krízu rozchodom mi neznie ako moc pevný vzťah. A teraz osobná skúsenosť - s ex som sa rozišla po skoro 3 rokoch vzťahu, prosil ma, nech sa k nemu vrátim, že sa zmení, že teraz už chápe, že tak sa dospelý človek nespráva. Nevrátila som sa (vždy som to hovorila a trvám na tom - všetko sa snažím riešiť kým som vo vzťahu, ale v sekunde, ako sa rozídem, tak je to nevratné - aj keď, samozrejme, prirodzená reakciami po pár týždňoch začal chýbať (viac tá istoto, že niekoho mám, než on)). Asi na pol roka sa naozaj zmenil, aj keď vedel, že už spolu nebudeme. A potom sa pomaly začal vravať do starých kolají a teraz je na tom snáď ešte horšie, než keď som s ním chodila. Neverím tomu, že sa ľudia nemenia, menia - časom, vekom, skúsenosťami, ale nezmenia sa radikálne zo dňa na deň, ak áno, tak tá zmena nebýva trvalá.
Odpovědět
@maagda Obecne problem diskuzi. Vsichni maji najednou svaly jak Pepek namornik :)
Odpovědět
@karol2014 každý má velké řeči ale opravdu to je v životě jinak :-)
Odpovědět
@maagda To není o recech, ale o zivotnich postojich a nazorech. Kazdy je sveho stesti strujce, tak asi tak.
Odpovědět
@kacenkakaca šak právě, pokud by sis nechala projít štěstí pod rukama tak tvuj problém já nejsem hloupá a štěstí jsem si chytla.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?