Rodina si myslí, že obřad na radnici je normální a vše jinak je debilní

Profilova fotka
Máte taky zkušenost s někým z rodiny, kdo má pocit, že Váš plán svatby je zbytečnej? Náš táta to dělá na všech svatbách, sestry, bráchy.. čumí tam jak tele, nejí, nepije a maximálně v 16h odchází z oslavy s tím, že na to není. Nejhorší je, že "naočkoval" i bráchu a oba nenápadně prudí stylem : proč se nevezmete na radnici jako všichni? Není to škoda peněz? Proč jste do toho vašeho hotelu jeli potřetí na schůzku? Jste to jako vyřídili napoprvé? Vy nejste normální, proč jste tak trapný s musíte mít něco extra? Apod. Mě to nemrzí, mě to přímo víte co sprostý slovo , mám už jen tátu, maminku nemám.. měli by bejt na svatbě, nemůžu je nepozvat, jen se ptám, máte někdo tohle taky v rodině nebo okolí? :(
Odpovědět
1
2
Ahoj, to je mi líto. Nedivej se na jejich názor, bude to vaše svatba. O když věřím, že to není příjemné. Máme taky ,,horší,, vztahy v rodině ale svatbu si financujeme sami a bude podle našich představ. Taky budou někteří remcat ale čert to vem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud na to maji takovy nazor, tak podle me by bylo nejlepsi s nimi VUBEC zadne plany svatby nesdilet a jen jim proste rict kam a kdy se maji dostavit.
Odpovědět
Tyhle pindy jsem poslouchala z tatove strany taky. Jak je to zbytecny, ze si to mame udelat jen svedkama, vyhazujem penize zbytecne a musime mit neco extra. Ze zacatku me to mrzelo, ale ted uz mam spis vztek. Prestali jsme jim cokoliv rikat a je mi jasny, ze jestli na to prijde jeste rec a zase budou kritizovat tak uz je poslu k sipku, ze muzou zustat doma. Ze je to nas ten a ze budou respektovat, ze je to takhle.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim, jestli te to uklidni, ale ja to posloucham od mamy i od taty (jsou navic rozvedeni, takze je tech reci dvojnasob). Vyresila jsem to uplne stejne, jak pisou holky. Proste jim nic ohledne toho uz nehlasim a snazim se to s nima neresit. Taky mi to leze silene na nervy!
Odpovědět
Já to poslouchala od babiny s dedou, co blaznime planovat svatbu 8 mesicu predem, ze oni to stihli za 10 dnu, ze nam treba nikdo neprijde, ze je zbytecny zvat pritelovi bratranky, a vlastne i myho strejdu..ze svatba se ma delat na rychlo, kdyz je nevesta tehotna, ze jinak to za jejich casu nebejvalo :-x .bylo mi to lito, ale ted zbyvaji mesice 4 a uplne otocili a zajimaji se, babina nadepisuje adresy na obalky :-D deda vyrezava kruhy, takze asi to vydrzet, ignorovat a nenechat si to zkazit.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju, jsem ráda, že v tom nejsem sama . Já jsem jim oznámila, že je nenutim na tu trapnou estrádu lézt. Ale od vlastního bráchy poslouchat- hele ségra, co děláš? Proč vymejšlíte takovýhle kraviny drahý? - On měl hnusnou svatbu, kterou nechci - radnice, kde stará bába pouští hudbu z CDčka, určuje kde kdo bude sedět, stát a jak se má člověk a kam koukat. Pak jet do hnusný hospody, sedět uvnitř a žrát rolku s křenem. Játrový knedlíčky v polívce a rozbíjet talíř a dělat, že to tak chci. Naše svatba bude venku, na zahradě, 10 m na terase bude hostina. Mrzí mě,. že nevidí to pěkný. Tu pohodu, tvrdí, že je to drahý, ale brácha je o 11 let starší, ženil se před 20 lety, v tý době to možná stačilo. Ale já jsem k tomuhle získala odpor, proto jsem se nechtěla vdávat. Finančně to vyjde stejně, jen obřad bude dražší než na radnici, s tím počítáme.. jinak je to totožný. My to chceme pojmout jako grilovačku pro lidi, co máme rádi, pohodu a táta má pocit, že to není dostatečně důstojný. Snažim se jim to neříkat, ale stejně kdykoliv brácha zavolá ( mám ho strašně ráda a měli jsme krásnej vztah ) to načne. Volá , kecáme a pak tam řekne něco takovýho, že táta si myslí a on taky a blabla..
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo no říkat o svatbě svého bratra, že byla hnusná a museli jste tam něco žrát... tak si vlastně nejste nic dluzni, co se řečí týče... Jinak nezavdecis se nikdy všem, my měli malou svatbu poměrně narychlo a taky byla určitá kritika a nepochopení :) ale což, samotnou svatbu jsme si moc užili :) Lepší je se s nikým o tom nebavit, rozdat instrukce, přijďte v tolik a tolik, tam a tam a do podrobností nezabihat.
Odpovědět
@tarbo Hm, brácha měl oldschool svatbu, s tím nic nenaděláš. Nesdílej s nima žádný informace a před svatbou bych je požádala, ať to nezkazí, že si to přesně takhle přejete. BTW též máme svatbu venku, párty též venku. Ze svatby na radnici je mi špatně, z rolky a hnusný hospody též, jelikož jsem jednu takovou svatbu sama absolvovala v roli hosta a byl to odstrašující případ. Jestli se to líbí těm lidem, tak ok, ale já jsem si na radnici přišla jak ve smradlavý díře, kde je všude prach a hospoda byla prostě umatlaná a hnusná. Odjela jsem v nejbližší možný čas to šlo. Nikomu jsem se půl slovem nezmínila, to je jasný. Ale pamatuju si to dodnes :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad na radnici a oslavu pak ve staré hospodě, takový ta klasická venkovská hospoda, v sále, juj já se těším! Za prvé mně nebaví si ladit život do detailů, takže příprava svatby mne dost nebaví, a za druhé si taky myslím, že spousta věcí, kterými si nevěsty přidělávají starosti, je zbytečných.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikinkacs Jsem ráda, že mě pár lidí pochopilo jako vy a nemáte potřebu mi vyčítat můj názor, díky :D Přesně tyhle pocity mám a proto mě mrzí, že můj táta s bráchou si myslí, že takhle se to dělá a všechno jiný je zbytečný, vždyť se to voddřít třeba v kočárkárně, ne? :D ellinkasebudevdavat - pochopitelně jsem to neřekla jemu. Píšu to tady, abyste pochopily, že mám k tomuhle druhu svatby averzi. pirek No dobrá, na to jsem se ale neptala. Já nikomu neberu jeho oblíbenej způsob oslav. Já se ptám, jestli je nás víc, komu rodina frflá do všeho okolo svatby. Mě to taky nebaví, ale tohle neřeším, protože mám vše skoro už zařízený a nestálo mě to zase tolik úsilí, o tom diskuze ale není.. I tak děkuju za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo Ber to jako radu zkušenějších. Opravdu se ex post ukazuje spousta věcí jako zbytečných. A co se týče hanění různých způsobů oslav, uvědomila sis po mém příspěvku, že to samé děláš ty ve věci obřadní síně na radnici?
Odpovědět
Profilova fotka
A tak proc se s nimi o tom vubec bavis? Muj tata treba vubec nevedel, co jak bude, jen kdy a kam ma prijet. Kdyz se ptal na detaily, proste jsem mu rekla, at se necha prekvapit. Vsetecnym tetam z rodiny, ktere se chtely cpat do priprav, jsem podekovala s tim, ze si toho vazim, ale ze to zvladnem sami a ohledne nazoru co a jak ma byt ze je to nase vec. Dokud si nebudes umet dupnout a budes ze vseho jen fnukat, asi se z mista nepohnes...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pirek dělám, ale tahle diskuze není na téma radnice vs. pláž vs. hospoda co máte raději....nebo potřebuju vědět, co máme navíc, opravdu se omlouvám, ale tohle já vědět nepotřebuju. Kdyby jo, založim na tohle téma diskuzi. Je to můj názor a nechápu smysl se o tom tady bavit. Stěžuju si na vzniklou situaci, chtěla jsem vědět, jestli s tím má někdo zkušenosti. Vy nemáte. Tak děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@emendem to byla asi chyba. Mám už jen tátu. Chtěla jsem aby to věděl. Jsme si blízcí..To on to řešil s bráchou, mě by nenapadlo bavit se o svatbě s bráchou, fakt ne :) Nefňukám, jen chci vědět, jestli má někdo zkušenost a jak to řešil. Nic víc nějak nechci. Chtěla jsem spíš vidět, že nejsem sama. Já se z toho nezhroutím, jen jsem měla pocit, že tu tak nějak najdu pochopení, tak nic :D
Odpovědět
Máme stejnou zkušenost, protože chceme svatbu doma na zahradě, oddávající přijede, oběd si necháme dovézt od firmy a večer bude grilovačka bez nějakých formalit. Prostě doma, bez čumilů (malé město) :-) Táta hloupě komentuje vše od místa až po prstýnky, na které nám řekl, že "titanový??? No na tu chvíli je to stejně jedno" 8-( My to tak ale chceme a jeho "invazi" řešíme co nejmenším množstvím informací. Asi ho to mrzí, ale dělá si to sám a pokud nezmění přístup, přijde také jen k hotové svatbě a šmytec. :-) Hlavně si to nenechte zkazit a udělejte si ten den, tak by bylo dobře Vám dvěma. Jak psal už někdo výše, všem se stejně nezavděčíte a pokud nejsou rádi, že mají možnost se v dnešní uspěchané době potkat s rodinou a přáteli, tak jsou hloupatí a je jo jen jejich prohra. :-) Vy jste nezkazila jejich den i když vám nebylo příjemně, tak ať oni vyrží a nekazí ten Váš. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo Já měla něco podobného, ne stejné, ale podobné. Po zásnubách jsem byla tak natěšená a zároveň dost vykolejená, co vše je potřeba a kdy, tak jsem si přišla ke tchyni pro rady - svatbu jedno organizovala a celkově má zkušenosti s organizací velkých oslav... Skončilo to udáváním dobře míněných rad, které by sami o sobě nevadily, kdyby byla zároveň ochotná akceptovat naše rozhodnutí a plány... A víš co? Jak říkají holky, přestali jsme jí věci říkat, až sama pochopila, že tudy cesta nevede. Samozřejmě byla zvědavá, jak jsme na tom s plánováním, tak se občas zeptala a my jí v krátkosti odpověděli. Nemá moc odvahu teď se prosazovat, protože už pochopila, že pokud toho nenechá, nedozví se vůbec nic. Vím, že chlapi to mají jinak, ale třeba ti i tato zkušenost nějak pomůže... PS: Také jsem nechtěla radnici a hospodu. Zdejší obřadní místnosti mi připomíná tu zasedačku ve škole, kde jsem dělala státnice a všechny hospody, byť vaří dobře, jsou nasáklé kouřem a kuchyní, bohužel u nás i ve většině případech oranžově vymalované a to se poněkud neshoduje s mou představou klidné, vzdušné svatby v rodinném prostředí... :)
Odpovědět
Ano obřad na radnici je normální a svatba tvého bratra byla taky normální,oni si ji nejspíš užili a není pěkné jak o ni mluvíš. Nemám ráda když někdo plive na cizí svatby..jen proto že byly klasické,někomu to tak vyhovuje...To že ty chceš mít svatbu jinou je vpořádku a nenech si do toho mluvit..
Odpovědět
@leneka222 Tak snad má paní právo vyjádřit názor??? Není nic špatného být na svatbě host a vyjádřit nesouhlas a na své svatbě se toho vyvarovat. Tohle je jen poučení se ze zkušeností...
Odpovědět
@mikinkacs Napsala si,že brácha měl hnusnou svatbu v hnusný hospodě do veřejného portálu.Kdybych byla tvůj brácha nebo jeho žena a toto tu našla hodně by mě to mrzelo,to bych asi byla raději kdyby si mi to řekla přímo a nepomlouvala moji svatbu veřejně..
Odpovědět
@leneka222 Napsala, co tě na tom štve? Pokud to někdo najde, je to její věc, ne tvoje.
Odpovědět
Profilova fotka
Mrzí mě, že se takhle chovají, ale asi s tím nic neuděláš. Ideálně se o tom s nimi nebavit a nesdělovat další plány. Říct jim - svatba se koná tehdy a na tomto místě. Prosím přijďte. Když se budou ptát, jak to pokračuje - dobře to pokračuje, vše jde podle plánu, stíháme. Bude to takové, jak se nám to líbí. Tečka. Konec řečí. Moje máma se o naši svatbu téměř nezajímala, tchýně ano, ale mírně jsem jí odbyla, protože se mi moc nelíbily názory. Taťkovi a jeho ženě jsem naznačila pár drobností a byli nadšení. Ale vše jsme si řešili sami podle svého.
Odpovědět
Profilova fotka
@leneka222 Bratr nechodí na takový diskuze a jeho žena je už bejvalá. I kdyby to našel kdokoliv, tak je to moje věc a s touhle diskuzí to nemá co dělat. Proč někdo má potřebu moralizovat 8-(
Odpovědět
že mě to štve není to správné slovo,spíš se ti divím že si takto schopna pomluvit svatbu vlastního bráchy veřejně..Vše šlo přece napsat jinak.např.že jeho svatba nebyla taková jakou máš představu ty sama..ale napsat že byla hnusná je prostě taky hnusné..Možná je to moralizování,možná jen údiv co tu všechno jsou schopni lidio napsat.
Odpovědět
@mikinkacs Jinak se omlouvám,odpovídala jsem ti jak kdyby si to napsala ty..což tak není....prostě mě to od autorky zamrzelo jak ošklivě mluví o svatbě svého bratra..šlo to přece napsat mnohem kultivovaněji,že má o své svatbě jinou představu než použít slovo Hnusná
Odpovědět
Profilova fotka
@leneka222 ne každá nevěsta je křehká květinka. Já se omlouvám, jestli tě to pohoršilo, ale vážně to byla nejhorší svatba na jaký jsem kdy byla. Lidi dělají horší věci. Já nazývám věci pravými jmény, je mi líto.
Odpovědět
@tarbo V každém případě ti přeji svatbu podle představ a aby se o ni nikdo nevyjádřil podobnými slovy ani za rohem natož veřejně ( bez ironie)
Odpovědět
My taky budeme mít svatbu po svém a ano každý do toho mluví a říká jak a co je zbytečné a drahé. Včetně toho že máme moc hostů a měli by se vyškrkat. že jsou to jenom darmožrouti a samoserové (bohužel to je pravda, ale rodinu nezměníš) :D :D Tak s toho nervuju, ale nepřipouštím si to. Hlavní jsme my dva a ostatní at si trhnou! Já třeba nejím ovocné zakusky - tak žádné nebudou :D miluju rakvičky ze šlehačkou - ty zase budou at si říká kdo chce, že to je morbidní? No a? :D
Odpovědět
@leneka222 Ok, budeme tedy slovíčkařit. Autorka to vystihla naprosto perfektně tak, abych si například já to svatbu uměla představit. Za mě super :-) Na slově hnusná není nic špatného, já bych použila klidně lepší slovo, které začíná na p.
Odpovědět
Profilova fotka
@leneka222 děkuju, ovšem nám zase tolik nezáleží na tom, co o nás kdo bude říkat, je to náš den a sobecky si ho užijeme a komu se to nebude líbit, může jít. A jestli někdo řekne, že je hnusná, ať je, ale je naše. Brácha se ženit musel, v tom je ten rozdíl a asi nechápe, že se lidi berou i z blbějších důvodů :-D už toho necháme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo, ať se každej bere podle svýho, ale prosím prosím PROSÍM - neříkejte svatbě ve stylu z radnice do hospody KLASICKÁ. Protože sorry, ale to přece není klasická svatba. Jako brácha zakladatelky se ženil támhle za krále klacka a tehdy to tak prostě bylo. Ale kolik je tady nás, co si zažilo tu dobu. Všechno se posunuje permanentně dál, svatba taky podléhá trendům určitý doby, ale zaškatulkovat to, co se dělo před xy rokama do kategorie klasika je teda sada. A jasně, někomu to přijde pořád v poho, já bych to těm lidem nebrala, každej podle svýho. Ale trendový to není. Nevěsta v obřích šlehačkovejch šatech v hospodě s roku raz dva je prostě bizár, ale někomu je to jedno. A osobně si myslím, že by zakladatelka ani necekla o bráchové svatbě, kdyby jí nepindal do té její. Pokud si teda lidi myslí, že mají nárok mluvit do cizích svateb, tak ať to funguje oboustranně. Já jsem se třeba smířila s touhle variantou už v době, kdy jsem já nechápala svoje rodiče, že nosí prestige a oni mě, že si kupuju kecky za dva litry, protože je na nich našitá fajifka. Stejná krev, odlišný vidění světa. Ale svatba je moje, takže komu se to nelíbí, .. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?