Rodina mého snoubence se stále vrací k bývalém vztahu

Ahoj nevěstinky, od rodiny mého snoubence slýchávám častěji, než se mi to líbí o jeho bývalém vztahu, resp. o bývalé přítelkyni. Rodiče jsou pořád s jejími rodiči přátelé a v diskuzích se o nich mluví často. Několikrát si i tchyně pustila "hubu na špacír" a vyprávěla mi co a jak a jaká byla a podobně. Plakala jsem kvůli tomu a dokonce to řekla i snoubenci a ten, že je máma blbá a že nechápe, proč mi to vypráví. Byli spolu deset let, což chápu, že je taky kus života, ale je to pryč, minulost, ale já mám občas pocit, jakoby se s tím budoucí tchyně nesrovnala. Chci aby pochopili (hlavně tedy tchyně) že o tyhle žvásty nestojím, vůbec to poslouchat nechci a že mi to ubližuje.. Jsou lidé, kterým nevadí, když se o takových věcech mluví, někoho to dokonce zajímá, ale mě to vadí a přijde mi to i necitlivé. Zažila některá z vás něco podobného? Děkují za názory, Tereza
Odpovědět
Nezažila a asi bych byla z těch, které by to příliš netrápilo, ale chápu, že každý to cítí jinak. Je velmi pravděpodobné, že tchýni to samo nedojde, je nasnadě, že by jí to mělo být sděleno jasně a na rovinu. A v tomto případě se mi zdá víc než jasné, že tím někým , kdo jí to sdělí, by měl být její syn - Tvůj partner.
Odpovědět
@strelenka Ano, když se to opakovalo potřetí, tak se naštval a že už jí má dost a řekne jí to. Nemyslím si, že by to snad tchyně dělala, aby mi ublížila, jen jí prostě nedochází, že takové věci se neventilují... Díky
Odpovědět
@terezbride Řekla bych, že hodně záleží na míře...jak píšeš, 10 let je 10 let a je to kus života - těžko se občas nezmínit a tvářit se, že se to nestalo. Na druhou stranu chápu, že mít denodenně nasevírovanou partnerovu ex může být nepříjemné...sama musíš vědět, zda tchýně tu míru překračuje či nikoliv.
Odpovědět
No někteří lidé jsou prostě v tomto směru "jednodušší" někdy fakt ani nepomůže domluva, prostě to nechápou a možná ani nechtějí, chtějí si "jet" v tom svém způsobu. Takže myslím, že pokud přítelova domluva nezabere, tak s tím nic nenaděláš, jen budeš moct doufat, že po několika letech už na ni přestane vzpomínat. Když tak jedině až o ní zase začne, tak se prostě hned zvedni a odejdi z místnosti. Když zjistí, že takhle ztratí posluchačku, a nemá si s kým povídat, tak snad se přiště toho vyvaruje. :-D :-D :-D
Odpovědět
Denodenně se naštěstí nevidíme, to by mě vezli... :-D Ale podle mě je to prostě necitlivé a pokud to není nutné, tak by se o takových věcech, alespoň podle mě, nemělo mluvit (před současným a jak také doufám, budoucím partnerem). Mojí mamku by ani nenapadlo mluvit před přítelem o mém bývalém, prostě se to nedělá.
Odpovědět
@radkaja To jsem udělala minule. Začala a já se zvedla a bez řečí odešla. Ale i tak jsem z toho byla rozhozená. Ona se k tomu už potom nijak nevyjadřovala. Jsem citlivější povaha prostě.. :-) Říkala jsem si, že by jí to mohlo docvaknout, ale moc šancí tomu nedávám. :-D Od minule nic nebylo, ale když zase začne, tak jí to snoubenec už řekne.
Odpovědět
Tak to je hrůza,já mám tchýni všelijakou,ale tohle si nedovolila. Ale z bývalého vztahu to znám. Matka mého bývalého přítele básnila pořád o jeho exmanželce,často ji zvala na návštěvy,a co mě dostalo úplně,na lednici si dala fotku jejího dítěte,které ale měla už s jiným. Jenže problém byl v tom že když jsem to řekla bývalému,ještě mě seřval. Já být tebou tak bych to dál nesnášela,buď tchýni řekni že ti to vadí,nebo ať si s ní promluví ten tvůj.
Odpovědět
@88renca88 To je teda taky hrozný... No měla jsem dost, když v létě přijeli její rodiče (samozřejmě bez ní) na oslavu narozenin tchyně. Její matka si mě pořád měřila a rádoby tajně mě očumovala a já se celej den schovávala, jen abych s nimi nemusela být v jedné místnosti. Bylo mi to strašně nepříjemné.
Odpovědět
Chápu, že ti to je nepříjemné, ale zase z druhé strany - 10let je opravdu hodně na to, aby sis k někomu vytvořila vazbu bez ohledu na to, jestli je to něčí partner nebo není. Když jsou jeho rodiče přátelé s jejími, tak se jen tak nepřestanou stýkat a nebudou dělat, že ta osoba neexistuje. Tvůj přítel by měl promluvit s mamkou, aby před tebou tu ex nevychvalovala, nevyprávěla zbytečně nějaké historky, nicméně člověk se tomu čas od času neubrání... Nevím, jak dlouho jste spolu, věřím, že časem si vytvoří vazbu i k tobě.
Odpovědět
@terezbride To si nemyslím, já to třeba za faux paux nepovažuji - s partnerem se o ex normálně bavíme (ne že by to bylo každovečerní téma našich rozhovorů, ale když na to přijde řeč, neděláme z toho "tabu téma"). Jak říkám, je to minulost, která k člověku nějakým způsobem patří, proč se tvářit, že neexistovala?. To bych se nesměla zmínit o deseti letech svého života, protože je těžké vyprávět o dovolené v Řecku nebo o příhodě z Krkonoš bez zmínky o bývalém, když tam se mnou byl... Samozřejmě to má jisté hranice - detaily soužití, intimnosti nebo nedej Bože srovnávání ("proč jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla?") už tam nepatří.
Odpovědět
@terezbride Tak to tě obdivuju,já bych tam asi nešla. A nebo šla, a snažila bych se být za hvězdu.
Odpovědět
@shigella Ano, já chápu, že kvůli mě přáteli být nepřestanou, to bych ani nechtěla. Jsme spolu už téměř tři roky, v září se bereme. A já jen chci, aby si uvědomili, že budeme za pár měsíců manželé a že nejsem nějaká puberťačka, která se s ním za měsíc rozejde. Nechtíc se tím mezi mnou a tchyní vytvořil blok a já se tak vyhýbám být s ní sama, abych si zase něco nevyslechla. Nevím, možná se zdá, že si to moc beru, ale opravdu mě to trápí. Od minule nic neřekla, ale chystám se jí to říct, když zase začne.
Odpovědět
Článek se načítá
@terezbride to bude určitě nejrozumnější, na rovinu si o tom promluvit a vyjasnit si to... Kolikrát si člověk ani neuvědomí, že dělá něco, co toho druhého mrzí. Snad to pochopí a nebude to překážkou ve vzájemném vztahu.
Odpovědět
@shigella Také doufám, jinak umí být i celkem fajn ženská.
Odpovědět
pokud ti to hodně vadí, tak řekni příteli, ať jí řekne, že to není vhodné... ale ono pokud to vyloženě neříká tak, aby poukazovala na to, v čem ona byla lepší a tedy úmyslně ti neubližuje, asi bych to nijak nehrotila, 10 let je prostě 10 let a hold si na ni za tu dobu zvykli a tak o ní mluví no... já už asi 15krát slyšela od tchýně, jak probíhala jejich svatba, že měli tolik a tolik lidí a že to měli tak a tak a pořád mi to mele dokola, nejlépe, kdybych to udělala přesně jak to měli oni :-D taky mě to už vytáčí, vždy to komentuju, že dnes už je to prostě všechno jinak a nehodláme na svatbu pozvat půl dědiny, ale taky mi to leze krkem :-D
Odpovědět
To zase ne, ale jen mi prostě z principu vadí tyhle řeči k ničemu. Nikomu to nepomůže, je to minulost a já to poslouchat nechci. Nemyslím, že by to se záměrem mi ublížit, jen si asi myslí, že mě to zajímá. Ale chystám se jí to říct a když to nezabere, tak nastoupí snoubenec.
Odpovědět
Však já se s tím nějak poperu. Díky za podporu, holky! :-)
Odpovědět
Rozumím, že ti to vadí. Ovšem pokud máte vztahy jinak vcelku normální, nechápu ty zdejší rady, aby ses zvedala a odcházela z místnosti nebo to nechávala řešit přítele. To je skutečně až poslední možnost. Na prvním místě je prostě úplně v klidu říci, že ti to není příjemné a že je moc prosíš, aby jeho bývalou nezmiňovali. A teprve až když se to nevyřeší, má nastoupit přítel, a teprve pak nějaké trucovité odcházení z místnosti. Nicméně bych doporučila si v klidu v sobě ujasnit, co o ní říkají a proč. Manželovi rodiče jsou skvělí přátelé s manželovou bývalou přítelkyní a jejími rodiči. Takže o ní občas také mluví, ovšem nevyznívá to skutečně tak, že by ji nějak opěvovali, je to prostě jen jedna z blízkých. (A i ve mně občas píchne osten žárlivosti, ale prostě to v sobě překonám, protože jsem si jistá, že to nemyslí zle a dnes už ji možná ani nevnímají primárně jako jeho bývalou, ale jako rodinnou přítelkyni.) Zvlášť pokud jsi citlivější, zkus si v sobě najít i trochu nadhledu.
Odpovědět
Nadhled zkouším hledat, ale pokud jde o tohle, nějak mi to nejde. Snad to jednou překonám. Díky za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Souhlasím. Pokud ti tchýně při každé přílěžitosti vyloženě nedává najevo, že ji preferuje před tebou, zkusila bych to v sobě potlačit a převést hovor na jiné téma. Když by se to opakovalo, říct jí, že ti není příjemné se bavit o snoubencově ex. Pokud je to rozumná ženská a nedělala to úmyslně, tak to pochopí a dá si na to pozor.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezbride ahoj ja mam to samy... Taky o ni obcas mluvi. Manzel ji potom vynadal, ze proc o tom predemnou mluvi, ze to nikoho nezajima a on se citi trapne. No a tchyne mi pak o ni vypravela stejne, ale za jeho zady, a ze mu to nemam rikat, ze ji to zakazal. Nakonec, me to nevadi a ani ale nezajima... Spis jde o to, ze nevim jak se mam tvarit a citim se akorat trapne :D Na jednu stranu na tu byvalou tchyne nadavala, ze byla takova a makova a na druhou stranu kdyz si na neco vzpomnela v dane situaci spojene s ni, tak pouzivala zdrobnelinu jejiho jmena... S jejimi rodici jsou tez pratele a jeji mamka u ni kazde pondeli vysedava.. Neresim to fakt, vim, ze manzelovi urcite hned tlumoci, co noveho, byt uz ne predemnou, ale nevadi mi to, vim jaka je a vim a aspon to nemusim poslouchat. Netrap se tim fakt, ona to vzda kdyz to budes ignorovat. Ach ty zensky.. :)
Odpovědět
@zorro4 V ideálním světě je určitě lepší říct to za sebe a na rovinu, ale - vztah tchýně-snacha považuji za všeobecně jeden z nejcitlivějších a třeba moje osobní zkušenost je taková, že tchýně vezme případné připomínky lépe od mého muže než ode mě. Ne, že by mě nerespektovala, ale moje vymezení (jakkoliv slušné a věcné) se většinou neobejde bez vyvolání jistého dusna a v rámci zachování dobrých vztahů je obvykle produktivnější, když s ní promluví manžel.
Odpovědět
@babu88813 Díky, aspoň vím, že to někdo má podobně. :-) To ona to samozřejmě také dělá za jeho zády, vlastně za zády všech, jen když jsme samy. Ale my se třeba bavíme o něčem a ona na tohle téma přejde jen tak. Prostě co na to říct no, snažím se to mít v pr... a netrápit se tím. ;-)
Odpovědět
taky souhlasím se zorro4. Nejdřív rozhovor jen mezi tebou a maminkou, pak přítelova domluva gesta až nakonec. Byla jsem v úplně stejné situaci. Od přítelovy maminky jsem poslouchala o jeho bývalé přítelkyni (a i jiných jeho vtazích před a po) neustále. Taky už jsem se děsila chvilky, kdy zůstaneme u stolu samy dvě, protože před ostatními to nikdy neventilovala (a to jsme u ní 2 roky bydleli :-) ). Navíc ten vztah skončil 3 roky před tím, než jsme se poznali. Bývalá přítelkyně ale byla s rodinou v kontaktu, protože se prostě měli rádi jak s jeho maminkou, tak i švagrovou a bráchou. Taky jsem se tím hodně trápila a dlouho jsem nic neříkala, ani příteli. Pak už mi ale jednou ruply nervy, a když jsem kvůli tomu začala brečet (po jedné pikantní historce, kterou jsem fakt nepotřebovala slyšet), šla jsem s pravdou ven. Nejdřív jsem to řekla jemu, s tím, ať mamce zatím nic neříká, a při dalším rozhovoru s mamkou o ex, jsem jí prostě řekla, že mě to trápí a že se o tom bavit nechci. Omluvila se mi, že jí to vůbec nedošlo, protože se bavíme spíše jako mamka s dcerou, nebo kámošky, na místo vztahu tchýně-snacha a ex jim byla taky hodně blízká. Od té doby jsem v tomto směru neslyšela jedinou poznámku. Do toho mne přítel ujistil, že co bylo, bylo a že stejně čekal jen na mne a od té doby jsem v pohodě. Dokonce se s jeho ex potkáváme jednou ročně na chatě a nemám s tím už sebemenší problém.
Odpovědět
Jste moc milý holky, děkuju moc za Vaše názory a rady!! :-)
Odpovědět
@strelenka Tak to naprosto chápu, máme to stejně :-D (s tím dusnem, nikoliv s produktivitou) Akorát já jsem takový don Quijote a furt se o ten ideální svět pokouším :-D :-D
Odpovědět
Ja bych asi v prvni rade rekla sama tchyni (nebo komukoliv), ze ti to neni prijemne / ze te to nezajima. Slusne, jasne a v klidu. A pokud by tohle nezabralo, pak bych chtela reseni po priteli. Muze byt, ze dotycnym vubec nefochazi, ze ti zo neni prijemne a prestanou, kdyz je upozornis. Pokud ne, rekla bych to priteli, aby s nimi promluvil. A pokud by ani to nezabiralo, zasadne bych v tech chvilich menila temata ci odchazela od diskuze. A pokud by nepomohlo nic, omezila bych sama pro sebe styky s nimi. Ze zacatku v klidu a miru a prejit do obrany az kdyby to nepomihlo.
Odpovědět
Az priste zase tchyne zacne mluvit o byvalce, tak bych na oplatku zacala mluvit o tom, ze matka myho byvalyho byla super, rada na ni vzpominam a ze jsme si uzily spoustu legrace atd :-D 8-) Proste ochutnavka vlastni mediciny...To by bylo, aby ji to netrklo ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?