Říká vám partner často, že vás miluje?

Ahoj nevěsty! Jsme s přítelem 10 let a v září plánujeme svatbu. Musím uznat, že náš vztah...je a vždy byl až na pár mráčků parádní. Jediné nad čím občas (jako typická žena) :-) přemýšlím je to, že přítel přestal používat slovo miluji tě! Dříve ho používal poměrně často, ale postupem let přešel na slůvka typu zbožňuji tě, jsi můj poklad apod. Když sem se ho na toto téma ptala, odpověděl, že miluji tě pro něj "ztrácí" význam...že ho dnes používá každý a neustále, že to že říká zbožňuji tě...pro něj má daleko důležitější váhu. Je mi jasné, že léty se zamilovanost mění na lásku, ale jen mě zajímá jestli to někdo má nebo měl podobně! Děkuji a přeji všem nádhernou svatbu a pohodový manželský život!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,no já myslím,že každý si najde způsob,jakým vyjádřit partnerce či partnerovi,jak mu na něm/ní záleží. A řekla bych,že slova nejsou úplně to nejdůležitější. Vidím to třeba u svých rodičů,kteří jsou spolu už 34let a není to o tom,že by si na každém kroku vykládali,jak se milují, táta radši jde a něco udělá,čím dá mámě najevo,co k ní cítí.S mým manželem to máme podobně, místo obvyklého miluji tě ( občas si to řekneme taky) máme své vlastní způsoby,jak si vyjádřit lásku,pohledy nebo tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanibi jo, můj to také neříká nějak extra často...Ale to není až tak důležité, myslím si, že je mnohem důležitější, když je to vidět na chování, než kdyby mi to každou minutu říkal. ;-) Není to ani o zamilovanosti, přijde mi, že ti, co tu větičku musí používat moc často, se snaží o tom sami sebe přesvědčovat, že to tak je. To raději ať řekne cokoliv pěkného jednou za čas, aspoň z toho má člověk větší radost a nezevšední mu to ;-)
Odpovědět
Děkuji za odpověď:-) Osobně si i myslím, že s věkem a léty vztahu člověk opravdu nebude denně vykládat jak toho druhého miluje!!! Znám i případy, kdy partner neustále partnerce vypráví jak jí miluje a když nejsou spolu chová se na můj vkus až moc "hezky" k jiným slečnám:-), ale to tady nebudu rozebírat:-) Opravdu záleží na každém!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@hanibi Já jsem s partnerem taky už přes deset let a že mě miluje jsem od něj slyšela asi 3x :-D Nepatříme ke dvojicím, které se oslovují "miláčku" a nepotrpíme si na takové vyumělkované projevy. Ovšem co je podstatné - oba se navzájem milujeme a víme to. A já jsem mnohem šťastnější a spokojenější, když mi večer u telky hladí ruku, než aby mi 10x za den říkal nebo psal, že mě miluje
Odpovědět
Profilova fotka
@hanibi to samozřejmě. Na slovech až tak nezáleží :-) Hlavně když činy to dokazují :-)
Odpovědět
S bývalým partnerem jsme si pořád říkali, jak se milujeme, používali hezká slova atd. Nechával mi ráno vzkazy na lince, s tím co pro něj znamenám...S budoucím manželem jsme spolu sice krátce, ikdyž se budeme brát, ale on tohle vůbec nedělá, ani mi neříká co pro něj znamenám ...jednu dobu jsem si myslela, že to tak necítí...pak jsem si ale vzpomněla na bývalého partnera a říkala jsem si, že těch slov bylo až moc a jestli vůbec něco znamenaly? Když mi teď přítel jednou za čas řekne něco hezkého, daleko více si toho vážím a jsem hrozně ráda, než když by mi to říkal pořád, jako bývalé partner... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
primerene ;-) vetsinou, v situacich,kdy to vubec necekam :-D -( pomaham mu skladat drevo,necham vybouchnout papinak v kuchyni,dovezu domu prejetou kocku a dat 20tis do jijeho uzdraveni atd ;-)
Odpovědět
my si to říkáme celkem často a už jsem na to tak zvyklá, že jestli s tím někdy přestane, budu hodně vyjevená.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
my si to nerekli nikdy. presto to vime. myslim, ze ani jednomu nam to nechybi
Odpovědět
@mawenzi nápodobně, důležitější jsou činy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Týjo, tohle kdyby mi řekl manžel, tak začnu bulet, protože by to znamenalo, že je buď smrtelně nemocný nebo si našel jinou a má černé svědomí. U nás je to jako s tou pověstnou kytkou v Takové normální rodince - tys něco provedl, žek upuješ kytku? :-D
Odpovědět
Ono taky záleží, v jaké rodině vyrůstal. Pokud měl "studenou výchovu" tak pro něj bude skoro nemožné projevovat city. Někteří chlapi po vzoru svých otců prostě považují za normální, že si lidi po deseti letech nevyznávají lásku a nedělají ani jiná romantická gesta. Jestli k sobě máte blízko a můžeš se mu svěřit, tak bys mu měla naznačit, že by Tě občas nějaká kytka, večeře nebo něco takového potěšilo. Chytrému napověz, hloupého trkni :-) O vztah je třeba se starat.
Odpovědět
Článek se načítá
@okechukwu " Chytrému napověz, hloupého trkni.. " a já bych dodala " ... a chlapa kopni! " :-D
Odpovědět
@hanibi Jestli Tě to uklidní, tak jsem to neslyšela nikdy! Asi 2x mi to napsal do sms (spíš jako odpověď na moje vyznání) a ještě k tomu měl určitě něco vtipného. Jednou jedinkrát jsem od něj sama od sebe slyšela, že mě "má moc rád", to bylo noc před tím, než šel na operaci páteře a byl přesvědčený že tam umře :-D (klasika, chlap, hypochondr). A přesto jsem v klidu, myslím, že to, jestli to říká nebo ne, nic neznamená. Znám spoustu párů, které jsou samé "Lásko, miláčku, ťu ťu" a podvádí jeden druhého kudy chodí! :-(
Odpovědět
Nejsi jediná. Můj manžel, jelikož jsme manželé teprve necelé 3 měsíce, mi ještě neřekl, že mě miluje. A když jsme žili tzv. na psí knížku od něho jsem to slýchavala max. 2 krát za rok a to jsme teprve necelé 4 roky spolu. Když mu to řeknu, on jen řekne však ja tebe taky. V jistém slova smyslu už i u mě to nemá cenu jemu něco takového říkat. V tomhle jsem chodně ochuzená. On mi ani na svatbě neřekl, že mě miluje a to jsem si myslela, že mi to řekne. Ani mi neřekl, že jsem moc krásná. To jsem akurát slýchavala od ostatních lidi, aspoň někdo mi řekl, že jsem krásná. Byla jsem docela naštvaná. Takové různé gesta vyznávající lásku - kytky, nějaké maličkosti, neexistuje, abych to dostala jen tak. Vždy kytku dostávám když je nějaká příležitost a to narozeniny, Valentýn a výročí. Připadá mi, že je poněkud chladnější ve vyjádřování.
Odpovědět
Jak to tak čtu, tak si ho budu zas o něco víc vážit, protože mě v tomhle ohledu opravdu rozmazluje :-) Čímž nechci říct, že Ti vaši jsou nějak míň milující, jen jim to asi nejde přes pusu nebo to nepovažujou za důležitý (a nechápou, že pro nás to důležitý je!!) ]-( Bylo by dobrý, kdyby jim někdo položil otázku: "A podle čeho vaše žena pozná, že ji máte rád?" Některý si myslí, že fakt, že si jí vzali, stačí jako důkaz lásky na celej život nebo co :-)
Odpovědět
@okechukwu NO musím uznat, že co se kytek týče a "jiných" způsobů projevování lásky...tak si nemůžu stěžovat. Přítel říká, že je poloviční ženská...za vše poděkuje, je ohleduplný...když cokoli zařídím, slyším od něj vždy nějakou pochvalu....samozřejmě to není denně.....to by člověka ani nebavilo, ale i po těch letech je prostě božíííííí:-D
Odpovědět
@okechukwu Jako bys psala o mém bývalém příteli...Byl to zlatý chlap, ale dělala mu dost problémy jakákoliv intimita, zvláštní je, že hlavně na veřejnosti, od držení se za ruku přes pusu až k objetí. Rozumějte, já taky nejsem příznivce divokého olizování v tramvaji :-D , ale když jsme byli někde spolu, vypadali jsme jako cizí :-S . Vyznání jsem od něj skoro neslyšela, tak 1x za rok ho napsal do SMS, a to už musel být hodně na měkko. Pořád jsem dumala, proč, až z něj jednou vylezlo, žeto s bratrem jako děti vůbec neznali, že by je rodiče nějak objali, pomačkali, a ani u rodičů to nikdy neviděl =-) To mě úplně dostalo. Pak jsem se na to i zaměřila a opravdu, jeho rodiče se za těch pět let, co jsme byli spolu, ani nedotkli, nechytli za ruku, ani ťuk...takže jsem pochopila, odkud vítr vane a nikdy jsem to pořádně neskousla, já jsem hodně kontaktní člověk a potřebuju cítit lásku (spíš než slyšet). Jinak současný přítel mě naopak zahrnuje vyznáními (ale jsme spolu relativně krátce) a po předchozím vztahu se pořád nemohu zbavit údivu, spíš skoro jako bych za tím čuchala zradu :-D Ale ne, užívám si to ;-) Myslím, že je důležité, jak člověk cítí to mezi řádky, i když se nic nevysloví x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nas je to naopak, manzel to rika casteji nez ja, mame v podstate takovou tradici, ze se mne temer denne zepta, jestli mi uz dnes rekl, ze mne miluje :-) a ja jsem naopak v nasem vztahu ten kdo to nedokaze jen tak rict (jeste tak zvladam odpovedet "ja tebe taky") ale spise to vyjadruji prave tim, jak se o nej staram, pripadne koupim nejaky darecek pro radost nebo drobnosti jako nakreslene srdicko na zrcadle v koupelne apod. Ja jsem ale povahou takova, ze emoce moc navenek nevyjadruji a uz vubec ne slovne..
Odpovědět
neříkáme si to skoro nikdy, přijde mi to spíš jako sentimentalita z amerického filmu, ale říká a dělá plno jiných hezkých věcí a nejdůležitější je, že se přijde pomazlit, když ráno vstane, když dojde z práce nebo když se ukládáme ke spánku, to je pro mě větší důkaz lásky než slova
Odpovědět
@martaveg Mám to podobně...emoce si vesměs dost nechávám pro sebe, ve vztahu se je snažím dávat najevo, ale spíš gesty a tak nějak neformálně, vlastními slovy vyjádřit to, co je momentálně třeba :-) ...Takové to klasické "miluju Tě" mi přes pusu taky nikdy moc nešlo...někdy mi to připadá strojené.
Odpovědět
Profilova fotka
My si to říkáme každý den, zatím :-) Nikdy člověk neví, co se nedej Bože může stát, takže chci a ráda mu to řeknu každičký den a on mě také...:-) Když to tak je, tak proč ne :-) Samozřejmě to není jediný způsob, jak si dáváme lásku najevo :-) V předchozích vztazích jsem to tak neměla, takže naprosto chápu i respektuji ty z vás, které to tak nemáte a vím, že to není nejdůležitější, rozhodující...,ale je to milé a vždy to potěší slyšet...
Odpovědět
Profilova fotka
neco vam sem prihodim, strasne me ta hlaska vcera pobavila. Divali jsme se na nejaky serial (myslim Takova normalni rodinka) a zenska se ptala manzela kestli ji jeste miluje. A on na to: Rekl jsem ti to jednou na svatbe a od te doby se nic nezmenilo, az se to zmeni, reknu ti to :-D Fakt drsna hlaska, ale asi na tom neco bude... mimochodem Miluji te mi taky nejde pres pusu, ale mam te rada rikam docela casto. A manzel taky :-)
Odpovědět
Jo jo to slovíčko používá hodně často a už plných sedum let... :-) narozdíl ode mě ... já na to moc nejsem,raději to vyjadřuji ze vnitř sebe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my si to říkáme nebo píšeme do sms relativně často :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem docela překvapená, kolik je tu mužů, co tohle neříkají, už jsem se bála, že je takový jen ten můj :-D za těch 6 let jsem to slyšela možná 3x. A když mu to náhodou řeknu já, tak mi dá pusu a neopětuje to. Často říká, že mě má rád, činy lásku dokazuje, ale ta slova...Tak jsem se aspoň uklidnila, že je to relativně normální.
Odpovědět
@fallingstars: ta rodina je opravdu klíčová.. čili jestli budu mít někdy dítě-chlapečka, tak ho budu hladit a pusinkovat celý den (holčičku samozřejmě taky) :-) aby v ranným děství zažil pocit bezpečí a mohl tu lásku jednou dát svý ženě.. nejhorší je, když se chlapeček vychovává stylem "chlapy nebrečí, nedrž se máminy sukně" apod. Jinak taky jsem zažila vztah s citově rezervovaným chlapem - jako jde to, ale moc radosti v tom teda není :-| Že jsem ho vyměnila za svýho současnýho milujícího romantika považuju za darwinovský přirozený výběr (berte to s nadsázkou) :-) Milé nevěsty, všímejte si rodiny Vašeho nastávajícího. Jeho vztah jen těžko překročí stín vztahu jejich rodičů, to by musel jít fakt do sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Říkáme si, že se milujeme, ale ne moc často. Spíš když už, tak si to napíšeme v smsce, když se třeba nevidíme pár dní. Ale jinak i normálně, jen ne denně a na každém kroku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ano, říká mi to každý den .... a ne jednou .... nezůstává jen u slov, svým chováním ke mně a tím co pro mě dělá mi to i dokazuje ... a noa co, že si to řekneme třeba 10x denně .... víme, že to tak i myslíme a je to upřímné celou dobu .... předchozí vztah sem to neslyšela ani jednou ... vlastně ano, na začátku, když ptáčka lapají..... a k tomu ještě absolutně neupřímné, prostě lhal, myslel si, že se do toho prej dostane....
Odpovědět
Ano, říká mi to často a nejen že mi to říká, ale i tím jak se ke mně chová, svými pohledy... mi to dokazuje :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?