Řešit svatbu s rodinou...

Ahoj všem, Chtěla bych vám všem jenom doporučit, abyste (obzvlášť v případě, že si svatbu platíte sami) svatbu neřešili moc s rodinou... a spíš je pozvali až k hotové věci (pokud tedy máte takovou rodinu, že by se vám do toho začala motat). My jsme rodinu pozvali až k hotovému, a teď týden před svatbou, když už všichni znají konečný plán a harmonogram, začali mít různé návrhy, připomínky atd. Tak jsme strašně rádi, že jsme nikomu nic neřikali dřiv. Máme relativně velkou svatbu (80 hostů), a přijde mi, že někteří zapomínají, že je to náš den... A kdyby nám tohle dělali celou dobu, tak jsme se z toho snad zbláznili. Takže doporučuju všem, pokud nemáte opravdu úžasnou rodinu, akorát oznámit datum a zbytek 14 dní před obřadem :D
Odpovědět
1
2
My máme mikrosvatbu (jak ji příbuzný nazval) a oznámili jsme to v sobotu (měsíc předem). Od té doby nemáme klid :-/. Chtěli jsme mít všechno připravené, aby s tím ostatní neměli starosti a jen si náš den užívali s námi, ale nesetkalo se to s velkým ohlasem. Část z nich hlavně nechce pochopit, že už máme to nejpodstatnější zařízené a že nám do toho prostě nebudou mluvit. Říkám si, že jsme snad měli ještě pár týdnů počkat :-D Ale nějak už to zvládneme.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Nás bude taky lehce přes 80 a mám to tak napůl. Ještě před měsícem všechno OK, zařizovali jsme si sami, co jsme chtěli, ale teď se to zlomilo. Obě rodiny (mamky) chtěly, aby se všechno peklo doma a už je z toho chaos a vidím vyhozené peníze za 40 druhů cukroví :( Obě řekly, že pečení zaplatí ony, hlavně z toho důvodu, abysme jim do toho s přítelem nemohli kecat... Navrhli jsme sami nějakou úspornou variantu a ta neprošla a odmítám to už řešit... Moje mamka je poblázněná výzdobou a my se moc vkusovně neshodujem, takže už nakoupila balonky, ktere na svatbě nemám ráda, neb mi to připomíná dětskou párty apod. Začínám být lehce protivná a pořád si říkám, že jsou to malé věci, ale víte jak... Bohužel u nás by je asi před hotovou věc postavit nešlo, mamky by se motaly i tak...
Odpovědět
@gabrielkaada U nas prave taky prichazi snahy resit vyzdobu (kterou mam zarizenou), cukrovi (ktery mam uz domluveny), ruzne 'zmeny' harmonogramu, poresit dopravu jinak (nejlepe tak, aby vsichni svatebcane jeli luxusnimi auty a dali jsme za to dalsich x tisic :D).. zmeny pisnicek (nejlepe tam objednat jeste kapelu..), atd... no proste jeste ze uz tyden pred svatbou nikdo nic zmenit ani nemuze, protoze uz takhle na to nemam nervy :). Taky si u nekterych veci rikam ''Jsou to male veci, mohla bych to nechat byt..'', ale pak si zas rikam, tak je to nas den, platime si to se snoubencem cely sami, bude to pekne drahy a nevidim duvod, proc bych mela cokoliv, byt i sebemensi malickosti, nejak kvuli nekomu dalsimu menit..
Odpovědět
Hlavne mi prijde, ze to nekteri zacinaji brat tak jako ze ''Vdavam neter'' // ''Vdavam vnucku'' , kdyz pritom nam nedali (zatim) na svatbu ani korunu, predtim se vubec nezajimali o to, cim by mohli prispet, a ted najednou zjistili, ze jako ''Deda zenicha'' by meli mit hlavni roli oni... Hlavne, ze jsem tady predtim chvalila, jak mam uzasnou rodinu, a ono to bylo tim, ze o te svatbe nic moc nevedeli a ze se probrali az ted :-D. No diky bohu... protoze kdybych tohle resila pul roku tak jsme to odvolali a vzali se jenom se svedkama :)
Odpovědět
Profilova fotka
K tomuhle doporučení se připojuju, díky tomu, že všichni o všem věděli od samého začátku, tedy rok dopředu, bylo to vyloženě utrpení.. na tu svatbu se začínám těšit až teď, 8 dní před ní, a to jenom když neslyším tchýni, protože z ní člověk opravdu získá dojem, že to je celé jenom o ní...:) Přitom co se týče chystání svatby, řešila jedinou věc, a to cukroví, a to ještě proto, že to sama chtěla, aby mohla dát asi čtyřiceti lidem výslužky. Jinak jsme absolutně všechno zařídili se ženichem a po nikom jsme nic nechtěli. Přesto se zdá, že cukroví je ta nejdůležitější věc na svatbě. Jo, cukroví, a pak taky to občerstvení, co dělá ona ráno pro hosty, to je taky téma na x hodin. Kdybych každou věc řešila tak dlouho, tak se nikdy nevdám :). Takže opravdu radím - nesvěřovat se, neúkolovat, pokud víte, že mají k něčemu takovému sklony, jinak vám tu svatbu fakt znechutí...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nas byl pravy opak, meli jsme 52 hostu a nikdo nam do toho nekecal.. rodice jsme prubezne informovali, obcas neco navrhli, my vysvetlili nas uhel pohledu a normalne jsme se domluvili, nikdo nikomu nic nevnucoval, hlavni slovo jsme meli my, ale obcas jsme si nechali poradit nebo aspon nad jejich napady a argumenty zapremysleli.. ani ostatni pribuzni nebo kamaradi si nic nevymysleli a nedelali nam zadne komplikace.. naopak myslim, ze kdybychom si planovali potajnu sami dva a oznamili az na posledni chvili, ze je vse hotovo a ze maji jen tehdy a tehdy nekam dostavit, tak bychom si asi nejake remcave poznamky vyslechli.. a mne osobne se i tak nejak protivi, ze vyse prispevku by snad mela mit vliv na to, zda dotycny ma pravo do priprav kecat nebo ne.. ano nam rodice dali dost velky prispevek, ale i kdyby nam nedali nic, tak by to vubec nic nezmenilo, pripravy bychom s nimi probirali uplne stejne.. bud proste o neci nazor stojim a chci se s nim o necem bavit a nebo o to nestojim, ale nebudu se prece rozhodovat s kym co probirat, podle toho jak velky mi prislibi dar..
Odpovědět
@martaveg Píšeš, že se ti protiví, že výše příspěvku by měla mít vliv na to, zda dotyčný má právo do příprav kecat nebo ne. Teď si představ situaci, že byste si s manželem celou svatbu platili sami, vybrali hotel X a někdo z příbuzných by přišel s tím, že hotel X není dost nóbl a že to máte udělat v hotelu Y, který je mnohem dražší. Peníze na ten rozdíl v ceně by vám ale samozřejmě ten příbuzný nedal. Myslíš si, že to je v pořádku? Podle mého názoru tady platí pravidlo "neplatíš, tak do toho nekecej". Samozřejmě něco jiného je, zkonzultovat s matkou, jestli výzdoba má být víc do vínova nebo do červena. To je OK, bohužel ale někteří příbuzní jsou nesoudní a vlezlí a o těch asi karlajasmine píše.
Odpovědět
@martaveg Řekla bych, že hodně záleží na vzájemných vztazích a hlavně na toleranci. U nás jsem probírala svatbu s mou i manželovou mamkou a ani s jednou nebyl problém. Obě nám přispěly, obě se nám snažily pomoci, ale nevnucovaly se, měly spoustu podnětných rad a připomínek. My se nad nimi vždy zamysleli a buď se rozhodli, že to tak uděláme nebo že ne. Na druhou stranu si dovedu představit, že když jsou vztahy napjaté, je to jiné. Pokud třeba matka organizuje svatbu podle sebe, bez ohledu na přání snoubenců, tak je to podle mě špatně. Pokud v tom má své peníze, je jasné, že by ji novomanželé měli buď poslechnout a respektovat, nebo se osamostatnit a zařídit si to podle svého.
Odpovědět
Profilova fotka
@paja04 Pisu ze se mi protivi, ze obcas tu z nekterych prispevku (myslim obecne na beremese, ne v teto konkretni diskuzi) temer vyplyva, ze pokud nekdo da dostatecne vysoky prispevek, tak ma pravo do priprav kecat nebo si dokonce neco diktovat.. vlastne i z tveho prispevku by se dalo usuzovat, ze pokud by ten dotycny rozdil v cene hotelu zaplatil, tak by se melo misto zmenit jen protoze si to zaplatil..? (netvrdim, ze to jsi tim chtela rict, ale dalo by se to i tak pochopit) kdyz podle tebe plati "neplatis, nekecej" tak plati i "platis, kecej" ? ja tim jen chtela rict, ze se neda pausalizovat, ze v kazde rodine je lepsi planovat samostatne a jen jsem chtela ukazat, ze to nekde jde i jinak.. uprimne receno, ja proste v okoli nemam lidi, kteri by si dovolili nam do svatby nebo obecne do zivota takhle kecat a kdybych je mela, tak se s nimi asi stejne prestanu stykat a na svatbu bych je tudiz nezvala..
Odpovědět
Ono to neni jako ze by kazdej vylozene neco diktoval, spis jde o to, ze kdyz ti najednou 15 lidi prijde s ''navrhem'' ohledne neceho, treba typu ''tenhle hotel stoji stejny penize ale me se vic libi, protoze tam mam vernostni kartu'' (ale treba do druheho hotelu chodime se snoubencem casto, takze to tam uz zname..a stejne uz je to zarezervovany), nebo ''me by se vic libilo, kdyby tam bylo vic pisnicek napr. od Karla Gotta'', ''A proc to neudelate s dopravou tak, ze byste vzali tamtu teticku a my zase tam tu druhou''.. Proste takovy rekneme ''nesmysly'', tak je to frustrujici, kdyz sami v tuhle chvili resime dulezitejsi veci :) A myslim si, ze ano, trosku plati ''Platis, kecej''.. kdyz ti nekdo neco plati, tak mu tim proste vznikne pravo se k te veci vyjadrit.. napr, kdyby strejda xy se nabidl, ze bude platit ubytovani, a chtel by jit do hotelu xz, tak bysme mu proste asi museli vyhovet..
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Presne tak, je to o vzajemnych vztazich, tak proc svatbu degradovat na obchodni transakci, kde si kdokoliv muze zaplatit pravo do priprav kecat :-( (to je samozrejme prehnane, ale tak nejak to vystihuje pointu toho, co mi tu z nekterych prispevku obcas vyplyva a co se mi prave protivi) nescetnekrat jsem si tu precetla variantu argumentu "nic nam nedaji, tak co nam do toho kecaji" , vazne by si do toho nechali kecat, kdyby jim dali dost penez..? pochybuji.. tak proc vubec argumentovat absenci financniho prispevku.. mne tohle rict moje dite, tak ho proplesknu a pak asi i sebe, kde jsem udelala chybu ve vychove
Odpovědět
@martaveg Tak ja nevim, ale kdyby mi nekdo z pribuznych zaplatil svatbu, tak bych predpokladala, ze ano, ze si s nim sednem a probereme svatbu a zakomponujeme tam veci, ktere jsou pro toho daneho pribuzneho dulezity. Aby mi nekdo dal napr. 50.000Kc, a ja mu pak v nicem nevyhovela, vzala si proste 50.000 a cely si to naplanovala podle sebe, by mi bylo proste trapny..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@karlajasmine Chapu ze takove reci jsou frustrujici, my to fakt nezazili, nastesti.. v podstate u nikoho z nasich hostu si moc nedovedu predstavit, ze by si to vubec dovolil.. asi jsme mozna s malnzelem moc striktni ohledne lidi se kterymi se stykame a kdyz si s nekym nerozumime, tak s nim proste styky prerusime, at je to klidne rodina, ale proste nemame zajem.. ale vazne si nedovedu predstavit, ze bych prijala nejaky svatebni dar, ktery by byl vlastne podmineny nejakym pranim/pozadavkem darce :-/ a naopak ja byt darcem, tak by mi bylo trapny si na zaklade vyse meho daru neco diktovat.. mne to prijde, jak kdyby uplatky fungovali uz i ve svatbach :-(
Odpovědět
@martaveg No nevím, pokud bys měla autoritativní matku nebo otce, co by ti měli tendenci do svatby těžce kecat, tak bys ses s nimi přestala stýkat a na svatbu je nepozvala?
Odpovědět
@martaveg @karlajasmine My jsme vyslechli připomínky kohokoli, bez ohledu na to, jestli nám něco dali nebo nedali. Pokud nám ty věci nenarušily naše hlavní plány, nebyly proti našemu přesvědčení a zbytečně se to neprodražilo, tak proč nevyhovět? Kolikrát tu čtu, že jsou nevěsty naštvané jen proto, že někdo nechce jídlo, které je na hlavní chod a berou to skoro jako osobní útok. Mně tohle tedy nevadilo, prostě jsem si udělala poznámku, že dvě porce budou upravené a je to. Na druhou stranu, pokud se nám něco nelíbilo, tak jsme to slušně zamítli s tím, že si to přejeme jinak. Pokud to někdo platí, zdá se být logické, že se mu v plánech vyhoví. Ale podle mě by to nemělo platit absolutně stylem: - platíš nám to, tak to bude celé podle tebe - přispěl jsi, takže tě budeme muset alespoň trochu respektovat - nepřispěl jsi, tak mlč Podle mě by možnost se k něčemu vyjádřit neměla být závislá na výši příspěvku.
Odpovědět
@martaveg Musím souhlasit. Co se týká lidí, se kterými se stýkáme, tak jsme docela přísní. Přece nebudeme trávit čas s někým, kdo nás nerespektuje, kdo neuzná náš názor ani naše přání. Co se týká svatby, měli jsme konflikt, kdy osoba měla požadavek, který jsme opravdu splnit nechtěli, bylo by to nemístné, jelikož šlo o nepozvání osoby, kterou jsme my pozvat chtěli. Takže jsme dotyčnému rázně vysvětlili, že tohle je věc, do které nemá co mluvit, a že pokud s tím má problém, budeme respektovat, pokud nedorazí, ale jinak, ať respektuje naše přání. Sama bych možná byla striktnější, ale zase to nejde vždy.
Odpovědět
Profilova fotka
@paja04 Uprimne priznavam ze nemuzu jednoznacne odpovedet, ono je dost pravdepodobne, ze kdybych mela natolik autoritativniho rodice, tak by ze mne asi vyrostla uplne jina osobnost a nedovolim si tipovat, jak bych se zachovala.. ale vzhledem k tomu jaka jsem povaha ted, tak ano, s lidmi co mi rozkazuji nebo mi neco vnucuji nevychazim dobre a vetsinou je vzajemny zajem se nestykat.. @kacenkakaca Presne to jsem chtela rict, ale nedokazal to tak dobre formulovat :-)
Odpovědět
Samozrejme, ze zveme na svatbu lidi, ktery mame radi, ale nekteri lidi, ktery mame radi, jsou zaroven v necem otravni, hlucni, trosku nevychovani.. ale jsou to clenove rodiny, kteri maji i spoustu dobrych vlastnosti a ktere mame radi i pres ty nektere spatne vlastnosti :) Opravdu kazdy nema to stesti, ze ma naprosto 'neotravne' rodice, kteri do niceho nekecaji :) A neni mozne je kvuli tomu, jaky jsou, nepozvat na svatbu, kdyz s nimi jinak vychazime dobre. A opravdu je jednodussi nekomu rict, at nekdo do neceho nekeca, kdyz neprispel.. a bylo by tezsi jim rict to same, kdyby to platili oni.. Takze asi tak :) Proste nekdo to ma tak, ze nektere cleny rodiny pozvat zkratka 'musi' (a chce), ale zaroven chce, aby se do niceho nepletli..
Odpovědět
@martaveg Přijde mi, že se na svět díváš takovou dětskou optikou - lidi jsou buď bílí nebo černí a nic mezi tím. Přeju ti, abys nemusela někdy řešit někoho, kdo je třeba šedý, protože ten by ti do toho tvého přehledného světa nepasoval.
Odpovědět
@karlajasmine No, chapu Te. My si svatbu platime sami, ale neznamena u nas, ze si od nikoho nenechame poradit, ikdyz spis uz jsou otravny ty dotazy a proc to neudelate takhle, a proc tam nebudete mit svickovou a coze, vy nebudete jist z jednoho talire atd atd... Jednoducha odpoved, protoze tak si to predstavujeme my. :-) Jenze slyschat tohle furt uz je na palici uprimne. Kazdy ma jinou predstavu o svatbe, kazdeho jeho nazor beru, ale i on musi pochopit, ze poradit neznamena vnucovat a trvat si na svem. Posledni priklad - cukrovi. Mame tam dort, makronky, ovocne misky a sem tam nejakou laskominu. Pohled obou matek je takovy, cozeeee, bez kolacku a rolad!!?? Ano, bez kolacku a rolad. No, to ne, to semusi upect, co bychom rekly v praci. Tak rikam, co by kdo mel rikat v praci obou mamin, kde nikoho neznam, ze pokud zbyde nejaky sladky, klidne jim to podelim. No dopadlo to tak nebo asi dopadne, ze kazda si upece svoje rolady a kolacky, podeli si to a odvezou si to do svych praci. Proste nepochopim, ale pro nas je dulezite, aby nam to necpaly na svatbu, protoze ani jeden o to opravdu nestojime.
Odpovědět
Profilova fotka
@paja04 Ano v nekterych vecech, resp. lidskych vlastnostech, mam hodne cernobily pohled a v nekterych jsem naopak az extremne tolerantni.. spis nez detsky pohled, tak prave naopak si pripadam uz moc stara na to, abych ztracela cas s lidmi, kteri mne stresuji a nici mne psychicky a vlastnost "vmesovat se ostatnim do zivota" je jedna z tech, ktere snasim spatne :-/ a uprimne ani nevim kde se ta averze vzala, protoze jsem to v detstvi nikdy nezazila, mozna prave to ze jsem se uz od detstvi mohla rozhodovat o spouste vecech sama je proc mi vadi, ze bych jen kvuli cizim penezum mela sve nazory a prani prehodnocovat.. @karlajasmine Vsak jasne, kazda rodina je jina, ja jen chtela prispet svou zkusenosti, ze existuje i varianta s rodinou pripravy probirat a nezblaznit se :-) vubec jsem tim nechtela rozvijet nejakou dalsi diskuzi :-/
Odpovědět
@martaveg Nechces me naucit, jak videt cerno-bile?? Protoze ja presne jsem opak, vsechno moc resim i to, co bych resit nemusela a to je treba v pripade nasi svatby to vyhovet vsem a mit s tim akorat tak starosti navic a kazdeho poslouchat. No, neni to uz se mnou zas tak hrozny, dokazu si dupnout, ale nekdy mi to furt nejde. :-D A ty ze jsi stara?? Co mam rikat ja.. :-)
Odpovědět
@martaveg Ja tohle delam s prateli a s kolegami z prace atd.. jako ze tam s nikym, kdo neni muj ''nejlepsi kamarad'' neztracim cas, ale s rodinou se trosku snazit musim no.. nebo proste mi prijde, ze nemuzu rict '' s babickou uz se nebudu bavit'' :)
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka @roozenka Ja to slycham uz od 25.narozenin, ze jsem stara, tak jsem se s tim za tech pet let uz szila a rikam to vsude a porad :-D to ja se chci taky porad vsem kolem zavdecit, ale jen do chvile, dokud to nezacnou oni vyzadovat, pak se sprajcnu a vetsinou natruc neudelam ani to co bych pritom udelala, kdyby s tim nezacali otravovat.. a mozna uz lidi kolem mne vi, jak se mnou pracovat, takze mi vnucovali sve pozadavky na nasi svatbu nenapadne a ja mam ted pocit, ze to vsechno bylo nase rozhodnuti :-D jinak ja jsem proste takova divna povaha, ze kdyz si zduvodnim neco rozumem, tak jsem schopna ovladat i sve emoce, takze u mne slo opravdu obcas proste jen prepnout a zacit videt cerno-bile.. @karlajasmine Je fakt ze s tou rodinou za nas udelali selekci uz nasi rodice (jak u mne tak u manzela), s polovinou pribuzenstva se ani nestykame, protoze si s nimi nerozumeli uz ani nasi rodice.. takze vetsinu "teticek a strycu" tvori rodinni znami, se kterymi se rodice stykaji z vlastniho rozhodnuti a ne jen ze slusnosti kvuli rodine..
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine No tak pokud se jen zeptají či navrhnou, vy odpovíte, že už je to zařízené, a oni dají pokoj, tak je to v pohodě. Horší je, pokud začnou tlačit a přesvědčovat :-| My jsme taky jen oznámili datum a místo (tři čtvrtě roku před svatbou), ale v mojí rodině to tím neskončilo, všichni se pořád ptali, tak co nového se svatbou, takže nešlo je pak postavit až před hotovou věc :-D A bohužel u jedné věci nastal tvrdý nátlak (nechtěli jsme platit tvrdý alkohol, ovšem nealko, pivo, víno a teplé nápoje neomezeně), nejdřív že nám to naši teda zaplatí, nechtěli pochopit naši argumentaci, že na to máme, ale že nám to v té restauraci prostě připadá předražené (všechny ostatní ceny jinak relativně v pohodě), navíc na rodinných oslavách se vždycky pije hlavně víno, tvrdý alkohol jen domácí (který jsme MĚLI na počastování během dopoledne, před obřadem a před přesunem do restaurace). Argumenty typu: "Ale Ivana od nás z práce nic jiného než tvrdý alkohol nepije," mě fakt vytáčely (Ivanu od mamky z práce jsem v životě neviděla). A když jsem prohlásila, že je to naše svatba, tak se zeptali, jestli tam teda mají vůbec chodit... Fakt zábava :-S Zato tchýně naprosto zlatá, nezajímala se absolutně o nic, až mě to překvapovalo, jen pár dnů před svatbou mi po své dceři vzkázala, jestli nepotřebuju pomoct s koláčky a výslužkami, což mě fakt pobavilo, když už bylo všechno dávno zařízené :-)
Odpovědět
@makovaapanenka presne tohle mam taky nejradsi, ze ale to mi nekdo v praci rikal, ze to tam mel takovy, tak proc to neudelate taky tak.. ._( Grrrrr
Odpovědět
No my jsme se vytrestali co to šlo, oznámili jsme svatbu 5 měs. před a nakonec jsme rušili zarezervované věci a posunuli na neurčitlo. Kdyby se to dalo vrátit, opravdu zvu až 14 dní předem, aby si nikdo nemohl vymýšlet :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Jooo oznamili jsme to vsem mesic pred svatbou a to i s rizikem, ze nekdo nebude mit volno (z 23 lidi nemohl 1). Vsichni dostali informaci, ze je jejich jedinou starosti se radne oblect a take prijet vcas :-) moje mama mi to vycitala chvilku, protoze za mesic si nemohla vybrat saty ktere by se ji libily ( ty ktere mela, byly ale supr). Tchyne delala vopruz s kolacema, nejdriv je nechtela, pak chtela a kdyz jsme ji je privezli, tak si jeste napekla vlastni... skoda slov, vzdy si musi postavit hlavu. Letos to prave opakuje u svagra, kteri maji svatbu pristi vikend. Opruzuje, ze nechce jet k nastavajici, ze nechce jet v kolone, komedie s kolacky se opakovala. Do toho se jim pletla do stanoveni datumu, protoze oznamili zasnuby a od take byli pod palbou co, kdy, kde, jak. Tomu jsme se vyhnuli a jsem rada :-D
Odpovědět
@karlajasmine Z vlastní zkušenosti můžu říct, že odstřihnout se od babičky (či kohokoli jiného, kdo se k tobě chová hrozně), je to nejlepší, co člověk může udělat. Ke mně se babi chovala fakt hrozně, nerespektovala mě, neustále do něčeho tlačila a vydírala. Já se pro klid v rodině snažila, ale nikam to nevedlo, než jen k další šikaně. Tak jsme se s přítelem po jednom výstupu sebrali, odstěhovali a rok bylo ticho, nulový kontakt. Neuvěřitelně se mi ulevilo. A najednou se babička sama začala ozývat, snažila se a teď máme vztahy na relativně dobré úrovni. Chci tím říct, že ani to, že je to rodina, neznamená, že si musíš nechat všechno líbit, většinou to stejně nikam nevede, akorát si dotyční dovolí ještě víc.
Odpovědět
@kacenkakaca Jj s tim souhlasim a umim ze sa sebe postavit.. nebojim se ani s rodinou poradne pohadat nebo se s nimi chvili nebavit, ale kdyz mame pred svatbou tak se mi ted nechce vyvolavat hadky :) Samozrejme, ze kvuli nikomu plany menit nebudu, ale spis jsem proste akorat rada, ze jsem s nikym neresila svatbu az do ted :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?