Přítel nechce svatbu - máte zkušenost?

Ahoj holky, můj přítel je dost velký odmítač svateb, z počátku našeho vztahu se k tomuhle tématu stavěl tak nějak neutrálně jakože: tak někdy jo...ale postupem času změnil názor a nyní nechce za žádnou cenu. Není společenský typ a nemá tyhle akce rád a nic to pro něj neznamená, ale mě to celkem mrzí. Ne že bych na tom nějak extrémně trvala, ale myslela jsem si, že taky jednou budu prostě nevěsta a užiju si tento krásný den s člověkem, kterého mám ráda. Jinak nám všechno klape dobře, v porovnání s okolními páry si troufnu říct, že i daleko lépe než ostatním. Měla jste některá podobného odmítače svatby? Změnilo se to?
Odpovědět
Profilova fotka
@lamiaaa Na svatebních stránkách asi moc odmítačů svateb nebude. :D Každopádně k problému... ví váš partner o tom,že svatba nemusí být velká společenská megaakce? Pokud jde i vám v prvé řadě o ten významný den pro vás dva, informovala bych ho o tom a nenápadně naznačila, že je pěkné mít svatbu z těchto důvodů, že to nemusí být žádná velká společenská sešlost, že se dva lidi můžou sebrat, vzít s sebou každý svého nejblišího, udělat si skromný obřad, zajít na oběd a dobrý. Se ženou jsme obě introvertní asociálky, co by se do nějaké svatební párty o 150 lidech někde v luxusním hotelu přemluvit nenechaly, tak si to prostě uděláme po svém. V kruhu nejbližších, v klidu, co nejvíc bez zbytečných stresů. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Důležitější je, zda je zastánce či odpůrce manželství. Sňatek se dá snadno uzavřít zcela soukromě, za přítomnosti snoubenců a jejich svědků. Nezapomeň prosím na to, co jsi psala - že se máte opravdu rádi a klape vám to, tak abys vztah zbytečně nekalila takovou zbytečností, jako je velká svatba - když bude ochotný si tě vzít.
Odpovědět
Přesně jak píše pirek, otázkou je, jestli je odpůrce manželství, nebo svatby :)
Odpovědět
Tak muj manžel byl nejen odpurce svateb, ale i manželství :-D měl (má) za sebou opravdu hodně hnusný rozvod a dost ho to poznamenalo. Naštěstí změnil názor. Musel na sobě dost zapracovat a já si teď našeho sňatku vážím o to víc. On je taky rád, často mne oslovuje manželko a celkově je vidět, že je spokojený :-) Svatbu jsme si oba moc užili, byla komorní, krásná a na horách. No jen tím chci říct, že nic není definitivní a že ti chlapi často potřebují víc času než my ženy, aby trochu dozráli. A že pokud ten chlap trochu za něco stojí, tak si tu svou vyvolenou vezme, i když sám o sobě by to přežil i bez svatby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik tvému příteli je? I to hraje roli. Mám pocit, že v dnešní době odmítá svatbu většina mladých kluků. Nevidí v tom smysl, prostě papír. Pak potkají ženu, která jim dokáže rozumně vysvětlit, proč je to pro ni důležité. Pak jim ta žena vyjde vstříc v něčem, co je pro ni důležité, a oni pochopí, jak funguje oboustranný respekt ve vztazích. Pak se jim narodí dítě a někdo se jich zeptá, jak o něj bude postaráno, kdyby něco. Nebo tak něco. Cest, které odmítače svateb přivedou až k pokleknutí s prstýnkem, je hodně. Důležité je netlačit, nenutit, ale nebát se mluvit o svých pocitech, přáních a tužbách, a brát ohledy i na potřeby druhého. Takových nás bylo a je, co se svatbou ani nepočítaly, a teď nosí prsten na prsteníčku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je ale hodne i tech co cekaly az se nedockaly... je hodne dulezite mluvit o svych pranich a planech do budoucna od zacatku. V klidu bez emoci, ale kazdy byl mel vedet, co ten druhy od toho vztahu ocekava a jak si ho predstavuje a ne jen tupe na neco cekat, to by ses taky nemusela dockat, protoze nikdo neumi cist myslenky. Byt tebou bych si jeste ujasnila, jestli chci svatbu a nebo manzelstvi a jestli jsem schopna se smirit s tim ze to mit nebudu...
Odpovědět
Profilova fotka
Jak je psáno výše, záleží zda mu vadí svatba nebo manželství. Mám mezi blízkými kamarády dvojici, chodí spolu 10 let, on by chtěl už rodinu, ona taky. Dítě bez svatby se jim příčí, ona se moc chce vdávat, chce velkou tradiční moravskou veselku, jemu to nahání husí kůži, když už stačila by mu nejbližší rodina. Před ní se tváří, jakože svatba nikdy... jsou na mrtvém bodě, jinak skvělá dvojice, mají krásný vztah, ale v tomto si prostě nejsou schopni vyjasnit situaci... Nemáte to třeba podobně? Že ty basnis o princeznovskych šatech a desteichodovem obědu a on by to radši odbyl ve 4 na radnici a pak šel na pivo?
Odpovědět
No je pravda, ze dockat se taky nemusis, jak uz bylo psano. To je ve hvezdach. Ono vyrikat si to je urcite fsjn, nicmene... dalsi moje zkusenost je takova, ze muj byvaly mi behem prvniho roku naslibival hory doly a kdybych se s nim nerozesla, tak stale jeste cekam. Nakonec nebyl schopny ani tech zasnub nebo se odstěhovat od maminky (zpetne jsem za to strasne rada). Jen same az, az... az jsem ho poslala do haje :-) no a muj soucasny manzel, jak jsem uz psala, zase obracene. Prvni reakce na svatbu byla dost negativni, ale neuplynul ani rok a uz jsme byli svoji :-) takze vyznat se v chlapech....
Odpovědět
Ted jsem nekde četla takove to moudro, jak to obcas koluje po fb. Ze jsou chlapi, kteri ti naslibuji hory doly a nehnou pro tebe prstem a takovi, kteri ti nic neslibuji a pritom by se kvuli tobe rozkrajeli. Tak u me to vyjimecne sedi :-)
Odpovědět
Díky za názory. Mluvím s ním o tom a jeho poslední slova na tohle téma byly, že je rozhodnutej to ponechat tak, jak to je :-(. Odmítá jak manželství tak samotnou svatbu. @ellinkasebudevdavat : možná to máme trochu podobné, i jsme spolu skoro stejně dlouho dobu jako tví přátelé, jen s tím rozdílem, že rodinu bychom rádi až za nějaký čas a on se do toho taky nějak moc nehrne. O princeznovských šatech, stopadesáti hostech a desetichodovém menu nesním, to mi taky nahání strach, ale odbýt si to podpisem na radnici taky zas ne, nicméně jak jsem psala-odmítá cokoliv.
Odpovědět
Fakt, že se tvůj přítel nežene ani do rodiny (a jestli jsem to správně pochopila, tak ty by sis nějaké dítě přála), mi teda připadá podstatně důležitější než nějaká svatba. Vsadím se, že na to dítě ho nakonec zlomíš (ono udělat dítě není zas taková práce, že), co pak ale s ním budeš dělat, když on nebude mít pocit, že to byl společný nápad a společný cíl - budeš na všechno sama? Jak se chceš na něho spoléhat? Podle toho, co píšeš, mi spíš připadá, že máte úplně jinou vizi budoucnosti a to je to, co bych s ním řešila. Pokud jsi to ale myslela tak, že rodinu chcete oba, ale oba až za nějaký čas, vytasila bych se s argumentací, že jestli mám trpět v bolestech na porodním sále, tak si svatbu zasloužím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?