Přítel mi dluží peníze, jak je z něj dostanu?

Dobry den,potrebovala bych poradit... Mam svuj vlastni byt, ktery splacim hypotekou, tudiz, kdyz sem se vratila po 6 letech se zahranici, libila se mi predstava v nem bydlet. Avsak z financnich duvodu, bych to sama nezvladla, proto jsem ho dala do pronajmu. Pote jsme potkala sveho pritele. Vse bylo fajn, a tak mi navrhl, at zkusime spolu bydlet, ze mi financne pomuze. Souhlasila jsem a uz to slo sama. DOmluvily jsme se na mesicni najem (stejny dil) ktery by stejne platit tak i nekde jinde, jen s tim, ze budeme spolu a nemusi bydlet nekde jinde s cizimi lidmi. V te dobe zrovna ztratil zamestnani (manager ve financnictvi) ale i tak jsme byla ujistena, at se nelekam, ze ma sve rezervy a praci si najde jakmile bude psychicky pripraven.Uz jto neco pres 2 mesice a stale jsem od neho nevidela ani korunu. Stale slysim jen vymluvy, proc mi je nemohl poslat apod. Kdyz se k tomu udajne vzdycky chystal, zrovna jsme se hadaly a proto opet tak neucinil. Nase spory nejsou jen z financniho hlediska, ale i pro to, ze je vybusny a obcas cholericky (naposled prorazil sadrokartonovou zed pesti). Porad mu neco nebo nekdo vadi. Pak kdyz "zehli" je hodny jako beranek. Ale z jeho hlediska, kompromisy dela jen on, protoze jakmile se chova takhle, ja se uzavru do sebe a prestanu komunikovat a jen brecim. JA stale cekam, kdy mi da penize za 2 mesice najmu a stravu,kterou jsem dotovala ja. Dosly mi vsechny penize, nemam ani na zaplaceni inkasa z minuleho mesice, a i kdyz vi, ze jsem kvuli tomu psychicky hodne na dne, porad ceka a s penezmi, ze "az uvidim, ze se oba snazime" penize ti bezproblemu dam. Me se ale uz nechce cekat, mam 100 chuti ho vykopnout a penize si radeji pujcit od rodicu. Ani nevim, jestli ho mam rada, protoze se na nej nemuzu spolehnout ! Co delat, abych ty penize od nej dostala??
Odpovědět
Profilova fotka
obavam se, že už to neuvidiš :-( .. už sem tenhle připad u kamaradek zazila... myslim si, ze ani nebude chtit odejit a nebude vubec jednoduche se ho " zbavit" :-( , ale doporučovala bych ti to, protože tenhle typ človeka jinej uz nebude :-(
Odpovědět
On tě vlastně dost nepřijatelně vydírá.a vzhledem k tomu dalšímu co si napsala bych asi udělala to, nad čím sama uvažuješ...vykopnout ho.A udělala bych to i za cenu, že peníze od něj už neuvidím.Rodiče ti určitě finančně pomohou a časem jim to splatíš..
Odpovědět
Naprosto souhlasím s ilonkaseda. Rozhodně nic neprodlužuj, zbav se "hošana", rodiče ti určitě pomůžou a ty pak můžeš hledat někoho k sobě! Držim palce :)
Odpovědět
Tenhle případ jsem viděla na vlastní oči. Situace trvala 2 roky, kdy ta paní táhla svého partnera. Platila za něj pokuty, pak i exekuce, protože on se nastěhoval k ní, měl tam trvalé bydliště a exekutoři klepali na dveře. Na začátku super chlap. Pak začal být agresivní......a spoustu dalších věcí. A když měl dát na byt, stravu...... tak vždycky také 1000 výmluv i když peníze měl. A doporučení, za mě okamžitě ukončit, protože to bude jen horší a ty se budeš finančně dále zrujnovávat. Pokud rozmlátí co jde, není daleko k tomu, aby došlo k fyzickému násilí. Peníze od něj už 100% neuvidíš, pokud to nemáš nějak písemně, popř. pokud máte společné trvalé bydliště a máš na to svědky, tak soudně vymáhat. Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
Nohy na ramena a z takového vztahu rychle pryč.... ;-) .Hodně štestí...
Odpovědět
Profilova fotka
tento typ lidí se nazývá jedním slovem "parazité", nejsou to jen muži ale i ženy... využívají v tvém případě tebe, takový typ lidí, kteří mají s nimi pořád jakýsi soucit a nemají srdce na to je vyhodit tzv. na ulici. Jak už ti tady holky přede mnou napsaly, bude to jen horší. Na tvém místě bych si zkontrolovala jestli si nemohl někde ofotit osobní doklady, jako je rodný list, pas, občanský průkaz, doklady o bytě, hypotéce a podobně, pak bych ve chvíli kdy tam nebude nechala vyměnit zámky a nechala mu jeho věci před bytem s lístečkem ať vypadne a upozornění s klidem, jinak voláš policii. Nemůže to dopadnout jinak, než že začne dělat na tebe větší nátlaky, rozprodávat majetek, nebo si do tvého bytu přivede nějakou holku a v tvém vlastním bytě si to s ní rozdá. tenhle případ jsem viděla už u tolika kamarádek, že mě až mrzí že se to znova opakuje. Oni prostě takto fungují, jedna je vykopne, oni jdou dál najdou další tu zase zrujnují a jdou dál.... takovej kolotoč. :-( tamaricko když to uděláš teď nepřijdeš ještě o tolik jako o co můžeš přijít, chlap se nikdy nezmění, někteří mohou najít jen kompromisy ale to musejí chtít. hlavně pozor na ty doklady, kamarádce si takhle chlap nasekal na nebankovních půjčkách několik tisíc....
Odpovědět
Profilova fotka
Ježiši, kudla se mi otvírá v kapse! Přesně můj bývalý, naštěstí už dávno bývalý!!!! Dlužil mi 70 tisíc a proto jsem se bála se s ním ve zlém rozejít, ale je fakt, že byl hodně agresivní, dlouho mi po našem rozchodu trvalo, než jsem si zvykla, že nemoct něco najít nebo jít s kamarádkou na kafe neznamená vyvolání rozčilení u toho druhého. A spoustu dalších extrémních situací, byla bych tu do zítra, kdybych měla všechno vypisovat. Prosím, pokud aspoň nevíš, jestli ho máš ráda, vezmi nohy na ramena a ukaž takovýmu hajzlíkovi, že my ženský nejsme žádný chudinky, který bude využívat! A i jestli ho máš ráda, protože já toho mého tenkrát milovala a neuměla si představit život s někým jiným.. (dokud mi nedošla trpělivost a nezačaly se mi otevírat oči). Chlap, který tě takhle vydírá a ještě tě v tom nechá koupat, když nemáš na placení sama... Který hledá výmluvy a není mu hanba, že parazituje? Zaslouží jedině poslat ..... tam, přesně tam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Představ si, že s takovým člověkem by jsi měla být po zbytek života.... A to ještě neřešíte problémy, jako jsou finance po dobu mateřské a rodičovské. Odeslat peníze z účtu není náročné a jakékoli výmluvy, proč ti peníze ještě neposlal jsou z jeho strany dost nevhodné. Alespoň jsi společným bydlením zjistila jaký je. Výbušnost a agresivita také není ve vztahu nic příjemného. Přeji ti hodně štěstí - ať už aby se situace vysvětlila nebo aby jsi našla partnera, který ti bude oporou a ne přítěží.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s @ilonkaseda a @jennyexx od takovych lidi rychle pryč, má to tu nevyhodu, že on bydli u Tebe, to jde hůř, nez kdyby ses mohla sbalit ty a uklidit se nekam ke kamaradce. Navic pokud je to opravdu cholerik, tak pocitej s tim ze i kdyz se ti ho podari vystehovat, bude chodit zvonit a otravovat nebo prosit u dveri at ho vemes zpatky, ze se zmeni... nebo ti posilat do schranky ci mailu v lepsim pripade omluvne a prosici psanicka v horsim vyhruzne a urazlive. Jo a doporučuju pořídit si novou simku s novým číslem. Jak píše @sestakova88 je smutné kolik lidí, ti tu může sdělit zkušennosti ať už osobní, nebo zprostředkované od kamarádky. A umí být opravdu zákeřní, pana exekutora to ovšem nezajímá ...
Odpovědět
Bylo to ještě když jsem chodila na vysokou a můj (teď už zaplať pánbůh) expřítel už chodil do práce. Já za něho platila splátky za mobily, platila útraty adt. On měl svou celou výplatu na to aby splatil půjčku za auto a zbytek hospoda. A to já měla peníze jen z brigády, kterou jsem měla při škole. Už je to 4 roky co jsem ho poslala někam, a jak dopadl on? Barák jim prodala exekuce, hošánek je zadluženej tak na 20 let a bydlí na nějaké ubytovně. I když jsem ho milovala, rozum naštěstí zvítězil, protože kdyby ne, kdoví kde bych těd byla já. Nyní mám naprosto spolehlivého chlapa, který ví jak s penězi hospodařit, a i když bydlíme u mých rodičů dává mi peníze na jídlo a tak...
Odpovědět
Od takového chlapa rychle pryč, a je dobře, že jste spolu začali bydlet, jinak bys třeba vůbec nepoznala, co je zač. Už na začátku se projevuje jako nezodpovědný a takový chlap do vztahu je neštěstí. Umíš si představit mít s někým takovým děti? Jak tady píšou holky, asi nebude lehké to s ním ukončit, já bych se na pár dní sbalila, napsala mu třeba dopis, že až se vrátíš, tak chceš, aby tam už nebyl. Ty jeho výbuchy můžou být i nebezpečné, neznáš ho tak dobře a mohl by být i agresivní, takže bych se tam pak ideálně vrátila za doprovodu nějakého muže, kdyby třeba nechtěl odejít. Snad Ti rodiče finančně pomůžou, zkusila bych ten byt pronajímat nebo jestli je to dispozičně možné a Tobě by to nevadilo tak si tam najít dalšího do party, kdo by Ti vypomáhal, abys tam mohla zůstat. Moc držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
Pryč, pryč... rychle ho vykopat!
Odpovědět
Článek se načítá
doporučuju vyměnit zámek, až nebude doma a ukončit to opravdu rázným a jasným způsobem... pokud pomůžou rodiče, není se čeho bát... a pokud by byl agresivní, v bytě snad hlášený není, ne? takže stačí zavolat policii a myslím, že si to pak rychle rozmyslí... hlavně v tom "vztahu" nezůstávat
Odpovědět
Profilova fotka
Smir se s tim, ze ty penize od neho uz neuvidis, a jestli se s nim hned nerozejdes, tak ti za chvili bude dluzit za tri mesice, pak za ctyry a tak dale.. Misto cekani na nejakou tragedii, vymen zamek a zbal mu veci, pozvi si na pripadnou pomoc nejakeho kamarada nebo rodice a rekni mu at jde. Najdi si trebas nejakou podnajemnici, nebo jdi k rodicum a ten byt zase pronajmi..
Odpovědět
tenhle případ mi připomíná úplně mojí kolegyni...s manželem se rozvedla, ale protože u soudu neměli udělané majetkové vypořádání tak je nechtěli rozvést..ale protože kolegyně to chtěla rychle tak řekla, že se po rozvodu nějak dohodnou a vše si domluví...nyní jsou 3 roky rozvedení..stále s ní bydlí v bytě, uklízí po něm, pere mu, vaří a ještě všechny půjčky platí sama...nájem, jídlo prostě vše a on jí nedá ani korunu...je z toho úplně psychicky na dně a neví co dělat...nemá na to ani sílu...takže být tebou řešila bych to co nejdříve..
Odpovědět
Vykopnout, nebo tě vysaje a budeš ve finále ještě ve větších problémech než teď!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je síla, to by na mě nebylo. souhlasím s holkama, dát mu nůž na krk a pokud ti nezaplatí,tak ho vykopnout. Ať máte problémy jakékoliv, bydlí tam stejně jako ty a tak je povinen se podílet na výdajích za bydlení. Já bych chlapa,co se nechá v podstatě vydržovat od ženské teda nesnesla,to není žádný chlap,ale ubožák. Držím palečky,ať to dobře dopadne,ale pokud ti peníze nedá,tak už dlouho neváhej, takový člověk se nikdy nezmění.
Odpovědět
V každém případě ho vykopni, tak jak psaly holky, peníze nejspíš neuvidíš, ale pokud ho tam necháš bydlet bude to ještě horší a aby ses ještě nakonec nedivila, že jednou příjdeš domů a byt bude prázdný.... Popřípadně pokud máš s ním nějákou smlouvu a máš dukaz že ti dluží 2 nájmy, tak ho dej na policii, je to asi hnusné, protože to byl člověk, který ti byl blízký, ale jinak s penězma nepočítej a jak jsi psala, stal se z něj celkem vypočítavý hajzlík...
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem tady asi jeden z mála mužů, jak já o sobě říkám jsem taková "fousatá feministka". Po světě chodím už poměrně dlouho, abych něco viděl a zažil. Shodnu se s názory diskutujících - rychle od něj pryč, protože dnes prorazí pěstí sádrokarton a co bude zítra a co potom po svatbě? Nabude dojmu, že získal manželku jako majetek, který nemá žádná vlastní práva? A nedej Bože kdyby byly děti - z toho kouká jenom děsný teror na celý život, nebo přinejmenším do komplikovaného rozvodu. Muž by měl držet slovo a ne se vymlouvat jak malé dítě. Čím dřív pryč, tím lépe. :-) Život má bát o společné radosti a ne neustálý boj a stres.
Odpovědět
Za me muzu rict, ze uz by mel mit sbaleny kufr (jestli ho vubec mel). Samosebou ho neznam a 2 mesice nejsou nic drastickeho pri hledani slusne prace, ale trosku me zarazi, ze manager ve financnictvi ma problem jak s praci, tak s penezma - to me trosku nahlodava, proc asi prisel o praci. Ted budu asi trosku hnusny, ale neni "manager ve financnictvi" eufemismus pro bouchace zivotnich pojistek?
Odpovědět
Je to normalni prizivnik rekni mu jak neda hned at jde asi nebude chtit nebo zase neco rozbije je to chudak opravdu kdyz jeste vi ze nemas vykasli se na nej a najdi si chlapa co za to stoji a ne tohle mezi tim akorat ztracis cas par takovych prizivniku znam sama a i od mych kamaradek v dnesni dobe je tezke najit chlapa ktery se o tebe postara vzdyt to neni opora do budoucnosti . Nevim co to je za dobu ale spoustu chlapu se rado v dnesni dobe necha zivot od zenske ja bych to snim ukoncila
Odpovědět
Vyměnila bych zámek a kufry postavila před dveře na chodbu... utíkej od něj, utíkej a hodně rychle!
Odpovědět
Holka zlatá, pryč od něj. Nepočítej s tím, že ti ty peníze dá a buď ráda, že je to "jen" za 2 měsíce... Je to hnusné, kruté, ale je to bohužel realita. Pokud je tak výbušný a cholerický, že je ti schopen prorazit jen tak stěnu ( byť ze sádroše ), tak je něco špatně.... Jednou je to stěna, podruhé tu ránu můžeš dostat ty. Sbal mu kufry, vyměň zámek v bytě a vyměň telefonní číslo. A udělej to rychle, nejlépe když nebude doma (pokud se to podaří). Hodně štěstí!!!
Odpovědět
Jak to aktualne vypada? urcite jej vykopni, protoze "az se uvidi, ze se oba snazite" je snad malo, ze jej dva mesice zivis a platis mu bydleni? To se mi zda, ze se snazis tak akorad ty. Kazdopadne, az jej budes vyhazovat, urcite poprosi nejakeho kamarada, aby ti s tim pomohl. Nemyslim to zle, ale aby ta jeho pest neskoncila nekde jinde, ze ve zdi... Asi bych mu dala ultimatum, ze do 15 ti to musi vsechno zaplatit, jinak opravdu ne a je to tve posledni ultimatum,. Pote, jak pise tanula, sbalila bych mu veci a vymenila zamek. Urcite ale nebud v tom byte uplne sama.
Odpovědět
Profilova fotka
To je věčný problém vztahů, já svého bývalého opustila s tím, že mi dlužil asi 80 tisíc ( plus další desítky tisíc jsem do něj investovala, to jsem ale jako "dluh" nikdy nebrala, prostě jsem to dělala z lásky, protože jsem měla a on ne). Rok jsem se to z něj snažila dostat, ale citově mě to hrozně ničilo (hodně jsem ho milovala a tahat se s ním o peníze jsem prostě nedávala), takže jsem se na to prostě vybodla....s manželem dnes splácíme půjčku, kterou jsme si na tenhle dluh vzali. Já být na Tvém místě, s přítelem bych se rozešla, ne kvůli tomu, že ti dluží peníze, ale že nemá snahu to řešit a tenhle přístup bych u svého partnera už nevydýchala....prostě chci vedle sebe zodpovědného a dospělého chlapa u kterýho vím, že mě NIKDY nenechá v podobném průseru. Sbal mu kufr dokud je čas!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Damy a panove a jiny - no jedne divce jsem pujcil peníze celkem to dela hodne kč ale jde me o castku jen 20 000 kč aby je vratila a to jen aby vedela ze nic není zadarmo - no ? jak to zni dostat ?? na Policii se chystam na exekucni taky primo na soud ale je tu ještě nejaka varianta - nevedel jsem že ona ma exekuci a to nemalou asi 100 000,kč na eletrice 77 000,kč na plynu a pak jsem zjistil ze chodi z pronajmu do pronajmu a zde snad na koho se clovek podiva kde bydlela dluži taky nemalé peníze- ted bydli u rodiny ale adresu ma trvalou i v občance jinde nez bydli- ted se ma jak v bavlnce rodina ji živí ale nevi jak se věci mají a že exekuce muze zasáhnout i je a tak jim lže a lže a oni ji to žerou - poradte dekuji vsem
Odpovědět
Není to náhodou můj bývalý??? 8-( No, myslím si, že peníze z něj nedostaneš, naopak za něj ještě budeš pár měsíců platit, než Ti dojde trpělivost! Takže si myslím, že jediná rada je - vykopnout ho! A pokud možno hned! Já jsem to udělala ještě jinak - nájem byl tehdy psaný na něj (což jsem měla oproti Tobě výhodu), takže jsem mu vždy dala půl nájmu na stůl a dál se o to nestarala. A co se týče jídla, tak jsem ho nekupovala! Já jsem se najedla v práci a on asi ani nejedl. Čekala jsem, že aspoň tato situace ho donutí najít si práci. Nestalo se tak. :-( Dodnes mi dluží asi 20 tisíc a už je to 7 let nebo kolik... @vildak jediné, jak dostat peníze je asi jít za její rodinou, jinak je nikdy neuvidíš....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Vzhledem k agresi bych asi takového vykopla, ale řekněme, že by byl normální, v takovém případě bych mu prostě řekla, že tohle je můj byt a pokud mi nezaplatí, tak půjde. Jakýpak "až bude vidět"... to není jeho rozhodnutí. Byt patří tobě a ty taky rozhodneš, jestli ti zaplatí. Pokud ne, nemá tam co dělat!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?