Přípravy na svatbu a plánování miminka

Profilova fotka
Ahoj, je tu už hodně podobných témat, ale přece jen by mě zajímal váš názor. S přítelem plánujeme svatbu v červnu nebo v červenci (termín závazně vybereme v nejbližší době). Ze zdravotních důvodů nám bylo doporučeno otěhotnění co nejdříve. Koncem roku jsem dobrala léky, nyní bychom se měli začít snažit. Stále přemýšlím nad pro a proti - můžu být těhotná na svatbě a kdoví, jak mi bude, a na svatební cestu bychom jeli maximálně po Čechách (na čemž nevidím nic špatného, i když jsem si spíš představovala moře). V naší situaci nemusí přijít miminko (těhotenství) hned, proto to nechci moc oddalovat - čím dřív se začneme snažit, tím dříve zjistíme, jestli nám "to půjde", příp. bychom mohli začít situaci řešit co nejdřív. Je tu možnost dojít se třeba zeptat na gyndu, zda bych mohla ještě do toho června dostat prášky a začít třeba až po svatbě, čím dál víc ale přemýšlím nad tím, že po x letech braní antikoncepce a po roce hormonální léčby by asi bylo lepší nechat to osudu a žádné další hormony už do sebe "neprat". Vymyslet si dvě varianty (líbánky těhotná x netěhotná) a podle situace vybereme :-) V naší situaci to asi nemůže dopadnout vyloženě špatně, buď budeme mít radost z budoucího miminka a nemusíme řešit náš strach z toho, že vlastní děti mít nebudeme, nebo to dopadne tak, že těhotná nebudu, svatbu i svatební cestu si užijeme se vším všudy. Zajímal by mě váš názor, jak byste se k celé situaci postavily vy. Ještě podotýkám, že využít do svatby formu jiné antikoncepce pro nás není moc vhodné řešení, protože vzhledem k nemoci potřebuju mít menstruaci blokovanou, nemoc se jí jen zhoršuje (což třeba kondom nevyřeší). Děkuju za všechny vaše rady, tipy, názory, příp. zkušenosti. :-)
Odpovědět
@khpeta Těhotenství není nemoc, nechala bych to osudu a podle toho se zařídila. Vždyť i těhotná můžu jezdit po Čechách. A když by mi bylo špatně, tak bych zas byla ráda,se to povedlo a holt bych jela někam neplánovaně až by mi bylo lépe. Třeba jen na víkend. My taky žádnou extra svatební cestu neplánujeme. Budeme rekonstruovat dům. Ze začátku mi to bylo líto, ale jet na víkend do lázní můžeme i tak. Přece na plný pecky si to můžu užít za každé situace. ;-)
Odpovědět
Kamarádka zjistila před svatbou že je těhotná, trochu neplánovaně, ale radost velká. Rozlučku neměla a na svatební cestu jeli v lisotpadu na wellness víkend a chrochtali si oba blahem :D
Odpovědět
jo svatba byla v září to byla cca ve čtvrtém měsíci.
Odpovědět
@khpeta já už bych prášky nebrala a pokoušela se o miminko co nejdřív. Někomu se povede otěhotnět téměř hned, ale někomu se to také dlouho nedaří. A přesně jak je psáno... na svatební cestu můžete jet i těhotná ;-) My jsme třeba hned po svatbě jeli jen na 4 denní dovolenou do Znojma, na tu "pravou" svatební cestu se chystáme tak nějak koncem února.
Odpovědět
Poslední dobou se tady na Beremese cítím jako demografický škůdce :-D Ale i tak ve tvém případě poradím stejně jako v ostatních diskusích - počkat. Pokud bys otěhotněla hned, byla bys na tom v době svatby v podobném stáří těhotenství jako já teď a bylo by ti sice dobře, ale nejspíš bys byla hodně unavená a pokud pracuješ, bylo by to spolu s přípravami hodně hodně náročné. Kdybys otěhotněla po nějaké době, ale ještě před svatbou, mohlo by ti být k tomu ještě špatně, bylo by ti třeba nepříjemné být zašněrovaná v šatech a nemohla by sis je užít celý den. Navíc někdo má do screeningu genetických vad o miminko velký strach (já jsem hned od začátku "věděla", že je všechno tak, jak má být, a časté kontroly mě spíš otravují, ale někdo jiný zas špatně nese každé píchnutí v břiše...) a mohlo by se i stát, že zrovna vy budete mít tu smůlu a budete mít problém. Na svatbě by si s vámi spousta lidí chtěla připíjet a tobě by bylo nepříjemné je odmítat, pokud bys jim o čerstvém těhotenství nechtěla ještě říkat. Když jsem po vysazení viděla, jak velký rozdíl ve vnímání tělesných pochodů to je být s antikoncepcí a bez antikoncepce, už nikdy znova brát prášky nechci. Ale jestli to u tebe zdravotně jinak nejde, tak bych to ještě vydržela. Fyzicky a možná ještě víc psychicky mi přijde lepší řešit jedno po druhém a mít při přípravách na svatbu "čistou hlavu", aby sis ji mohla pořádně užít. Když jsme se začali poprvé hned po vysazení snažit (pak jsme se zasnoubili, snažení odložili a znovu začali až méně než měsíc před svatbou), byla jsem z toho úplně rozhozená. Jednak probuzené hormony, jednak už jsem se viděla těhotná a za čímkoliv neobvyklým jsem hned viděla dvě čárky na testu a ten stres samozřejmě přispěl k tomu, že jsem to pak neodstala a byla zklamaná, že ještě nic...Tohle může být samozřejmě u každého jiné, ale pro mě to není ideální rozpoložení na to, abych k tomu ještě řešila předsvatební stresy. Tak bych si prostě užila svatbu a až pak v klidu začala pracovat na miminku :-)
Odpovědět
a co na to jít jinak a mít svatbu dříve?
Odpovědět
Profilova fotka
@hitchhiker Určitě také řešení :-) Ale chtěla bych svatbu v létě (úplně původně jsme přemýšleli ještě nad zářím), až bude teplo. A na květen jsem pověrčivá :-) I tak se bojím, abychom všechny ty přípravy stihli... Ostatním moc děkuju za názory! Bude to stát ještě asi hodně přemýšlení...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to je ze zdravotních důvodů a tušíš, že by s otěhotněním mohl být problém, nic bych neodkládala. Předsvatební stresy asi budou, ale hodně záleží na tobě, jakou svatbu chceš - ideální a sladěnou do posledních detailů nebo pohodovou "párty" s přáteli a rodinou, kde ti nebude zas tolik vadit, jestli si strýček omylem sedne jinam a nebo budou ubrousky moc nebo málo lila.... Teď to trochu přehánim, ale když bys chtěla svatbu v červnu, je teď cca půlka ledna, takže to je nějakých 5 měsíců a myslím, že svatbu bys zvládla i čerstvě těhotná (a vždycky ti můžou nalít nealkoholické šampáňo a nikdo z hostů nemusí nic vědět) ;) @khpeta
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych na miminku začala pracovat hned.Jestli by mohlo být těhotenství v budoucnosti nějaký problém, tak bych vůbec neváhala. :-)
Odpovědět
Řešíme to stejně, nechám to osudu. Jen šaty zatím neřeším, za 4 měsíce se do nich nemusím pak vejít.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje nejlepší kamarádka řešila uplně stejný problém jako ty. Probírali jsme to horem dolem. Nakonec se rozhodla okamžitě na doporučení vysadit všechny léky a zkoušet to, měsíc před svatbou se jim to povedlo a byli strašně šťastní. Udělala bych to samé kdyby mi tohle doktor řekl, nepřemýšlela bych.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vám všem děkuju za komentáře... :-) Přikláním se taky k názoru, že bychom to nechali na osudu, ale pořád to ještě doma probíráme... Je to těžké :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Řešíme to samé.. Antikoncepci mám do března, svatba bude v červnu. Raději bych vysadila dříve, ale pp přečtení různých diskusí, tak se bojím nevolnosti,ale zase vím, ze bychom s partnerem byli moc stastni brát se s vědomím, že čekáme potomka ;-)Pokud to resis kvůli zdravotnímu problému, tak bych do toho šla.. Ja zatím rozhodnuta nejsem :-D přeji hodně štěstí při rozhodování
Odpovědět
Profilova fotka
Řešíme něco poobého. Svatba v červnu, i když už mi bylo dávno třicet a anti beru už dlouhou řadku let, vysadím po svatbě. Měla jsem šílené problémy než jsem začla brát antikocepci, bolesti, že mě museli píchat injekce a hroznou plet samej bolák. Antikoncepce vše upravila a spravila, takže na svatbu chci být nejenom krásná, ale i v pohodě a vše kolem snažení atd začnu řešit až po svatbě. Nechci si zkazit svůj den D.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych pockala po svatbe,ze se nemusi povest hned je sice pravda ale mesic sem mesic tam snad nehraje roli,pokud neplanujete mit dite presne 9mesicu po svatbe,, :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
ahoj, nevim, jestli je to porad aktualni, ale ja bych jela na svatebni cestu ted - tim nemusíš resit co bude a když pocnete - tak co - uz budete mit po líbánkách a svatbu zvladnes ;) kdyztak se po anglicku vytratite ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já za sebe si neumím představit být na své svatbě těhotná. Pořád jsem si říkala, jak bude těhotenství fajn a kolik toho během té doby stihnu a nakonec jsem přesně na 3 měsíce zalehla a nedobelhala se dál než na záchod, kde jsem vyzvracela snad i podobu. Kdyby mi manžel nevozil jídlo a nepodával pití až k posteli, nevim jak bych to zvládla. I tak jsem skončila na kapačkách a byl to mazec.... Na svatební den vzpomínám jako nejrkásnější zážitek a asi by mne mrzelo, kdybych si ho nemohla užít. Pokud nemáte přesně stanovený den svatby, udělala bych jí co nejdříve a pak šup na prcka :-) . Ono se sice může říkat, že se třeba nepovede hned, ale během toho stresu a plánování by to určitě vyšlo na první pokus :-D . Ale ať se rozhodnete jakkoli, hodně štěstí, pevné nervy a užijte si svůj den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za reakce :-) Termín svatby máme v červnu. O miminko se pokoušíme už teď a necháváme to na osudu.... :-) Trochu mě tu děsíte se svými stavy, ale kdyby se to náhodou podařilo, budu doufat, že to zvládnu v pohodě! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?