Předsvatební deprese

Ahoj nevěsty, mám 5 měsíců do svatby. Restauraci, kapelu, fotografku, matriku máme zařízené už od října a teď začínáme řešit vše ostatní. Tolik jsem se na svatební plánování těšila, myslela jsem, jak si to budu užívat, ale opak je pravdou. Mám hroznou depku z toho, že ten den nebude takový, jaký bych ho chtěla mít. Že bude pršet, nebo že bude moc teplo, že nepřijede kapela, že se nepovede jídlo, že budou špatně zorganizované rozvozy, atd. Všechno to začalo tím, že jsme museli přesunout obřad z 13:00 na 12:00 a já mám strach, že se hosté mezi obědem a rautem budou nudit, zatímco my se budeme fotit. Bude to zhruba 3 hodiny času. Pokud bude hezky, nebude problém, ale když bude pršet a nebudou moci ven, nevím jak se zabaví. O mojí část rodiny nemám strach, ti dokáží prokecat celý den, ale od přítele jsou takoví, že nikde dlouho nevydrží, mám strach, že odjedou ještě před kapelou, nebo že to pronudí. Další věc je, že pořád přemýšlím nad tím, jestli jsme vybrali dobré místo, mám pořád tendence hledat něco jiného, ikdyž toto místo jsme vybrali po dlouhém hledání a máme vše podstatné zařízené na to datum a místo. Chtěla jsem mít celodenní svatbu, cítit se jako princezna v dlouhých šatech, krásně nalíčená a učesaná, ale mám strach, že se účes nepovede, nebo že mi zplihne, pokud bude pršet. Mám mastnou pleť, takže se budu líčit radši sama a málo, protože mám strach, že bych v líčení od kosmetičky vypadala jako maska. Navíc potřebuju zhubnout tak 5 kg abych se cítila dobře. Opálit se abych nebyla bílá, ale bojím se že to do 10.6. nestihnu, že nebude svítit. Pořád přemýšlím nad tím, že jsme měli udělat tajnou svatbu někde v zahraničí, ale pak si zas vzpomenu, že jsem tam přeci chtěla mít celou rodinu. Pěkně mě to sebralo. Přítel mě uklidňuje, že to bude dobrý, já sebe taky utěšuju, že nejdůležitější je, aby byli všichni zdraví a mohli přijít a na nějaké výzdobě atd. nezáleží. Zažila jste nebo zažíváte před svatbou něco podobného?
Odpovědět
Předsvatební období by mělo být krásné a příjemné a ne stresující. Mrzí mě, že se s přípravami trápíte, ale vše podle mě až moc řešíte. Netrapte se už teď tím, že se účes nepovede. Povede, zařiďte si zkoušky účesu, vymyslete různé varianty a budete tak podle mě více v klidu. Čas na to ještě máte. :) Pokud se už teď bojíte, že bude něco špatně zorganizované, dejte si s tím čas už teď, poproste o pomoc s organizací kamarády, rodinu. Sepište si, kdo s kým pojede, kolik bude aut, ptejte se všech na všechno předem. Ušetříte si hodně nervů.
Odpovědět
Naprosto souhlasím s neyki. Moc řešíte zbytečné věci. Opálení? Ale no tak, to přece nestojí za vrásky. Že se budou nudit? Pokud jsou takoví jako jste je popsala tak i kdyby tam měli kdo ví jakou zábavu tak se budou asi nudit, ale co s tím. Maximálně můžete nechat udělat svatební noviny, nebo soutěž, která by je mohla strhnout a zabránit tak nudě. Pokud se ale nebudou chtít účastnit tak s tím stejně nic nenaděláte a jen se zbytečně budete užírat. Počasím se taky netrapte, stejně ho neovlivníte a navíc, vždy se vše přizpůsobí situaci. Pokud máte super přátelé tak udělají vše proto, aby jste si to hlavně užila vy a váš muž. Co doporučuji udělat si seznam, kdo co a kdy má na starost, co od koho půjčujete, co kde koupit atd. Já jsem měla alespoň tři seznamy, které jsem neustále doplňovala, mazala atd. Ale zase jsme měla stálý přehled o tom, co nám chybí a co už se nemusím starat. Také jak píše neyki, pokuste se zapojit přátele, nebo rodinu, kohokoliv kdo vám bude chtít pomoct, ať toho tolik nemáte na sobě. My třeba řekli svoji vizi ohledně programu svědků a oni už se chopili kompletní organizace. A musím říct, že nám to moc pomohlo. Také nám pomohla naše známá, která dělá profi svatby a má na to i agenturu. Její služby nejsou drahé a pomohla nám hlavně s výzdobou a organizací obřadu, což jsme taky velmi ocenili. Zkuste tyhle varianty. Ale opravdu na to nesmíte být sama. Svatba má být radost a ne marathon ;)
Odpovědět
Já mám taky strach, že bude svatba třeba nudná, ale je ještě dost času na to, abychom vypilovali program. Zatím máme naplánované, že po obřadu se fotíme skupinky, během toho budou mít hosté k dispozici koláčky a vodu na menší občerstvení. Pak je oběd a po něm se jdeme s mužem fotit. Máme štěstí, že nám to vyšlo dobře tak, že po obědě bude možné hosty ubytovávat a tak se ten čas nepovleče. Než se všichni ubytují, zkrášlí apod... Navíc máme svatbu v přírodě, kde si můžou projít trochu areál. Dostanou k ruce svatební noviny na zkrácení chvíle a o zbytek se postarají svědci. Počítáme s focením tak max 2 hodiny. Dejte třeba k dispozici svatební strom nebo krabici, kde vám napíší přání do manželského života nebo já chci ,,rady do manželství od zkušených" :-D Tím se taky zabaví. Co se hubnutí týče, máte 5 měsíců a chcete 5 kilo. S trochou disciplíny shodíte kilo měsíčně dobře ;-) Zkuste mrknout na kalorické tabulky na netu, příp. nutriční terapeut na sestavení jídelníčku. Opálení jde vyřešit solárkem, já jsem dostala poukaz od muže na narozky, takže na jaře začnu chodit, abych trochu chytla barvu ;-) Vemte papír, všechno si naplánujte vklidu, přehrajte si svatební den, jak byste jej chtěla mít a hoďte všechno na papír at v tom máte pořádek ;-) U nás někteří nemají auto ani řidičák, tak to budeme muset taky řešit, takže taky vezmu papír a napíšu prostě kdo s kým pojede :-) Máte ještě spoustu času na detaily :-) A z deště si vůbec nic nedělám, bude pršet, tak bude... :-D
Odpovědět
Děkuji všem za reakce. Máte pravdu, že vše moc řeším, to je můj problém i v jiných situacích. Ve všem se moc pitvám a pak jsem z toho na nervy. Moc jsme právě nechtěli úkolovat hosty, aby něco dělali, zároveň ale vím, že sama na organizaci stačit nebudu. Budeme mít svatební noviny, strom, kartičky na přání a stěnu z našich fotek jak šel čas, tak to snad hosty na chvíli zabaví. Hry plánujeme v pauzách kapely. Myslíte, že není pozdě, když kapela začne hrát od 19:00? Obřad ve 12, pak skupinové focení, oběd ve 14:30 počítám tak do 15:00 a pak od 18:00 raut a od 19:00 hudba. Jsou tam právě ty 3 hodiny času a to mi přijde hodně. Zas si říkám, když bude venku třeba hezky, lidem se nebude chtít tančit vevnitř, když budou moci být na terase. Možná se domluvím v restauraci, zda kapela může hrát i venku, nebo s kapelou, že by při špatném počasí přijeli už dřív.
Odpovědět
V klidu, takto je to ideál. N jednu stranu ze zkušenosti vím, že oběd určitě jen 30 minut trvat nebude a že vše prostě nepůjde podle časového harmonogramu. A na druhou stranu, i hosté si budou chtít pokecat, seznámit se mezi sebou pokud se Vaše rodiny uplně neznají, budou Vám gratulovat, přečtou si noviny, prohlídnou fotky, budou vzpomínat atd. Takže určitě uvidíte, že ani nemrknete a ten čas uteče. Co by bylo ale dobré, domluvit se s kapelou ať přijedou v tolik hodin, aby mohli v 19h začít hrát. A ne třeba aby v 19 h teprve dorazili a vše teprve chystali ;) ..to je jen drobnost co mě tak napadla ;)
Odpovědět
@galikl jé pardon, oběd má být 13:30-15 :-). Pak ještě krájení dortu, kafe, takže to se možná ještě natáhne. Díky za tip s kapelou, to jim určitě řeknu, aby přijeli dřív podle toho jak dlouho jim bude trvat příprava.
Odpovědět
@beruskalenuska Ideální je, když úkoly rozdělíte mezi více lidí. Takhle se nestane, že byste hosty zahltili a nestane se, že by si kvůli pomoci svatbu neužili. Navíc když poprosíte každého o pomoc s jedním úkolem, budete mít jistotu, že si to budou pamatovat - jeden úkol nezapomenou. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?