Postinor

Profilova fotka
Ahoj, měli jsme s přítelem v noci trochu úlet, nějak jsme se prostě neovládli a "zapomněli" na kondom. Jenže ted se to ve mě tak nějak bije - oba chceme srdcem miminko už dlouho, ale rozumově jsme se dohodli, že počkáme až poté, co budu chvíli pracovat, po svatbě atd...tudíž kdybych otěhotněla, nebude to vyloženě problém, jen by to řekněme trochu zkomplikovalo situaci. Takže ted váhám, jestli vzít nebo nevzít Postinor. Jenže problém je v tom, že obecně nemužu brát HA kvůli trombofílii a Postinor je údajně ještě větší svinstvo, ale zase si říkám, že to bude jednorázově..jaký je váš názor? Vím, že je to pitomá otázka, rozhodnout se musím sama, ale jsem z toho prostě nějak v koncích :( Samozřejmě, že pokud otěhotním, budu zodpovědně nést následky a na mimi se určitě i těšit, ale je mi tak nějak líto, že se to stalo nebo jak to říct. Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Pokud máš trombofilní stav nikdo Ti Postinor neprodá. Pokud to samozřejmě uvedeš v lékárně. Jsem z oboru, nebuď blázen, nezlob se za tak ostrá slova, ale hazardovat se zdravím, je hloupé. Navíc ani Postinor nemusí být potřeba, záleží, v jaké fázi cyklu se nacházíš, jestli máš ovulační cykly... Prosím buď opatrná..
Odpovědět
@sarkoc já bych to asi nechala náhodě a kašlala na Postinor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Postinor je pěkný svinstvo...
Odpovědět
Profilova fotka
kašli na to.. když otěhotníš buď jedině ráda, až se budete snažit, nemusí to vyjít - mám kolem sebe takových hromadu.. :-) u nás bylo taky neplánovaně a né v nejlepší dobu, ale je to to nejkrásnější, co se mi v životě přihodilo - dítě je zázrak :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Nech to osudu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za názory...taky si říkám, že kdyby se to napoprvé povedlo, mohla bych být teoreticky vlastně štastná, že se nám daří a nebudou z toho jednou problémy jako má spousta známých...ono já bych to vůbec neřešila, pár takových úletů už jsme měli, jenže v nepravděpodobných dnech pro otěhotnění a tehdy to bylo tak nějak i úmyslně...jenže tentokrát jsem zjistila, že jsem v nejvíc plodném období...navíc čerstvě po hádce s tátou, který mi dal včera najevo, že jsem neschopná, nevděčná a já nevim, co ještě, protože jsem od června inženýrka a ještě nemám práci a nejlépe za 50 tisíc měsíčně a že je to kvuli tomu, že jsem šla za svým snoubencem a odstěhovala se z Prahy, tudíž je vlastně jeho vina, že budeme žít celý život v chudobě, což je blbost atd....byla jsem z toho hrozně špatná a pak v noci tohle...tak jsem si prostě představila, jak mu to oznamujeme, že by snad přítele byl schopný v tu chvíli zabít...ale ted si říkám, že se mužu na tátu vybodnout, at se třeba po...., svatba se dá kdyžtak taky posunout na neurčito a bydlet kde máme...hlavně, že budeme šťastní :)
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych to nechala osudu.... :-) když není problém ve Vašem vztahu - oba jste stejně už miminko chtěli, tak není co řešit... :-) než riskovat svoje zdraví jen kvůli tomu, že není vhodná doba :-)
Odpovědět
To si prober spíš s přítelem, než tady s námi. Ale pokud se rozhodneš pro Postinor, zajdi si pro něj ke svému lékaři a prober s ním svůj stav. Trombofilie není sranda. Jen tě upozorním, že těhotenství je pro trombofolii ještě rizikovější, v některých případech to vyžaduje léky, někdy dokonce injekce. Trombofilie je nebezpečná jak pro matku, tak pro dítě.
Odpovědět
@sarkoc No hele, jsem taky z oboru a Postinor bych asi vynechala. Vis, kolik dni v mesici se da otehotnet? Sakra malo na to, aby clovek do sebe cpal chemii a kort takovouhle, ale mohli jste se trefit, o tom zadna. Nestresuj se, priste bych volila treba Pharmatex nez pilule.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Přítel je věřící, ten by mi řekl rovnou, že je proti...což je další věc, musela bych to udělat za jeho zády a to bych strašně nerada. Jinak, o tom, jak vypadá těhotenství s trombofílií samozřejmě vím, ale je to hodně individuální. Počítám s celými devíti měsíci na rizikovce a že mi asi nebude úplně skvěle, ale věřím, že to dobře dopadne a alespon dvě děti zvládnu :)
Odpovědět
kašli na to. Postinor mi sice cyklus nerozhodil, ale pár dní po něm mi rozhodně nebylo dobře a to jsem HA brala poměrně dlouhou dobu než jsem se rozhodla to ukončit...
Odpovědět
Profilova fotka
@lendulos @roozenka Díky, taky trochu vím, o čem je řeč, mám obor Výroba léčiv...a já jsem právě zastánce alternativní léčby atd, chemický lék už jsem nepolkla tak 5 let, takže samozřejmě i z toho důvodu se mi do toho nechce...snažím se žít zdravě, hodně i bio atd a taky si nechci rozházet organismus něčím takovým....
Odpovědět
Článek se načítá
@sarkoc Pokud je přítel proti, nedělala bych to (pokud by to nebyla krajní situace).
Odpovědět
Postinor neber.. ja jsem si ho vzala 2x, jednou kdyz mi bylo 16, to bylo tesne pred MS a nevedela jsem, ze v tyto dny je temer nulova sance otehotneni (byla jsem mlada a neinformovana ;) ), a to mi nic neudelalo, protoze mi to akorat vyvolalo MS, ktery mely co nevidet prijit.. ale podruhy jsem si ho vzala kdyz mi bylo asi 23 a s tim dotycnym klukem jsem fakt otehotnet nechtela.. a reknu vam ze uz nikdy vic.. byl to asi 13ty den cyklu, zacala jsem strasne krvacet a krvacela asi 8 dni s krecema jako nikdy.. a za 14 dni 'to' dostala znova.. Pak uz to bylo ok, ale proste fakt neprijemny zazitek. Nech to nahode..
Odpovědět
Ja bych proste Postinor doporucila komukoliv jenom v krajni situaci (napr. po znasilneni, kdyz to reknu primo takhle..), ale pokud je clovek v dlouhodobym vztahu, tak tam vzdycky nejakej risk otehotneni je, a je lepsi se proste chranit ale zaroven to trochu nechat nahode, protoze nema smysl si nicit zdravi, obzvlast v tvem pripade.
Odpovědět
@karlajasmine Já bych užití postinoru neomezovala na krajní a až tak krajní situace. Vždycky je to na uvážení ženy, pokud dítě nechce, je lepší utnout to hned v začátku.
Odpovědět
@kacenkakaca Jo.. tak jako pokud je to rozhodovani mezi postinorem a potratem, tak samozrejme lepsi si vzit ten postinor..
Odpovědět
@karlajasmine Jenže to je v podstatě vždycky. Nejde se spolehnout na plodné a neplodné dny, prakticky po jakémkoli styku je možné otěhotnět. Ne každá žena má ovulaci v předpokládaných dnech cyklu. Takže pokud žena dítě nechce, je to dobrá volba, pokud ho chce, tak není.
Odpovědět
Profilova fotka
Také mám trombofilii a také nesmím brát HA. Před asi dvĕma lety jsem byla ve stejné situaci, zašla si za obvodní a ona mi ho předepsala, o nemoci ví. Mnĕ se nic nestalo, ale náhoda je blbec a nikdy nevíme, co to může udĕlat. A přítel je také vĕřící, ale tuto formu a kór ještĕ pár hodin po styku akceptoval celkem v pohodĕ. A i když jsme spolu osm let, dítĕ chceme, stejnĕ jako ty jsem myslela na kariéru. Bez praxe a s dítĕtem hledat poprvé práci mi nepřišlo jako úplnĕ ideální, nechtĕla jsem tím zahrabat sebe ani i tu budoucí rodinu. A jsem si jistá, že to bylo správnĕ. Ale jak už psaly holky, musíte vĕdĕt vy dva, co je pro vás nejlepší..
Odpovědět
@kacenkakaca To nemusi byt vzdycky :) Ja bych treba na potrat nesla, ani kdybych otehotnela s nekym neplanovane.. Samozrejme, ze clovek nemuze spolehat na plodne dny, jde o to, ze v podstate po jakemkoli (i chranemem) sexu, je mala pravdepodobnost, ze clovek otehnotni (napr. moje teta - protrhl se jim kondom a ona o tom ani nevedela).. a ten Postinor by clovek proste mel pouzivat jako krajni reseni (pro pripady, kdy by v pripade nechteneno tehotenstvi clovek zvolil nejspis potrat).., ale Postinor by se nemel pouzivat misto antikoncepce, takhle jsem to myslela.. :)
Odpovědět
@karlajasmine Já netvrdím, že by se měl používat místo antikoncepce, to vůbec. Myslela jsem to tak, že pokud dojde k nechráněnému styku nebo selhání antikoncepce, je šance na otěhotnění kdykoli bez ohledu na den cyklu, protože ne všechny ženy ovulují v ten správný den. Takže když to vezmu takhle, tak pokud žena dítě nechce, je postinor dobré řešení, lepší než čekat, jestli se zadařilo a pak jít na potrat. Vycházím z předpokladu, že žena, která dítě nechce, by na potrat šla.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca @sarkoc 9 měsíců na neschopence kvůli trombofilii? Proč proboha? Já mám taky trombofilní stav, jsem i po tromboze a hold si budeš muset píchat preparáty na ředění krve, ale není důvod ležet, těhotenství není nemoc ;-) . Prášky na ředění se v těhotenství nesmí, ovlivňují vývoj plodu...
Odpovědět
@lendulos Ono záleží na celkovém stavu, známá je kvůli trombofilii opravdu na neschopence hned od začátku, léky si píchá. Záleží na individuálním stavu.
Odpovědět
Profilova fotka
Lidí, kterým se podařilo otěhotnět víceméně náhodou a napoprvé stále ubývá, pokud by se to povedlo, ještě s problémy, které máš, pak by to bylo jen štěstí, žádný problém....na postinor bych se z vysoka vykašlala a nechala to být...chápu tu vizi s prací, manželstvím...také jsem to tak měla...při vysoké pracovala, v práci dodělávala Ing., stále jsme měli tendenci vše odkládat, nejdřív to, pak tohle, pak támhleto...teď si říkám, že ta vidina hlavně mít práci a mít se kam vrátit je úplná blbost, protože když teď najdeš nějaké super místo, jsou to další 2 roky, které musíš vložit do práce, abys mohla na mateřskou odcházet s pocitem, že sis vybudovala nějakou kariéru a že na tebe budou 3 roky čekat, než se vrátíš, popř. i déle, pokud se rozhodnete mít početnější rodinu...stejně si po mateřské musíš budovat svoji kariéru znovu, za 3 roky se změní tolik věcí...já bych to nechala osudu, všechno nějak má být....:-)
Odpovědět
@kacenkakaca No to samozrejme souhlasim :) Akorat jsem vychazela z predpokladu, ze by zakladatatelka na potrat nesla (takhle to nejak psala), a ze je to pro ni riskantni.. Ale jak rikam, pokud je to rozhodovani mezi potratem a postinorem, pak samozrejme doporucuju ten postinor :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine @kacenkakaca Já bych na potrat určitě nešla...je, resp. bylo :), to rozhodování mezi postinorem a případným miminkem...já jakoby vnitřně vím, že mimi chci a vím, že přítel je na tom stejně, popravdě řečeno jsme z toho byli oba dost smutní, když jsme se nakonec domluvili, že snahu o něj necháme až na další rok kvůli výše zmíněným skutečnostem...ale věřím, že vždycky se to dá nějak zvládnout a že bysme ho uživili i kdybych já ještě nepracovala, máme oba rodiny (já teda resp. hlavně mamku, tátu by z toho kleplo), které by nás v nejhorším podpořily...takže jsem se rozhodla nechat to osudu. Je mi jasný, že by to bylo spíš štěstí, kdyby to takhle hned vyšlo. @lendulos Já doufám, že to také nebude celé těhotenství, toto mi řekli na hematologii. A právě když to doktor řekl, tak jsem se ho ptala, že přece když to nebude nějaké fyzicky námáhavé zaměstnání, tak by to třeba do pátého měsíce mělo jít v pohodě zvládnout...se na mě tak podíval a řekl, že to si myslím teď a pak budu ráda, že můžu ležet s nohama nahoře a ještě že to může být doma a ne v nemocnici pod kontrolou...já teda věřím, že tak "horké" to nebude a že radši připraví na horší než to pak je. Je pravda, že to není jediný zdravotní problém, co mám, ale jsou ženský, co na tom jsou zdravotně hůř a zvládly to (např. s kardiostimulátorem atd).
Odpovědět
Profilova fotka
@lendulos jinak teda taky jsem měla asi před 6 lety trombózu a brala pak dost dlouho warfarin, ale bývalo mi z něj zle a nakonec jsem přes alternativní medicínu mohla warfarin vysadit úplně a to byl právě poslední chemický lék, který jsem pozřela
Odpovědět
@sarkoc Na tvém místě bych to nechala náhodě. Myslím, že postinor je pro ty, kdo děti buď nechtějí nebo mají vážné důvody, proč se jim teď nehodí (existenční problémy apod.). Ne pro někoho, kdo dítě chce, těší se na to, až bude a nemá žádné velké překážky, proč by to teď nemělo být. Ale to je pouze můj názor, rozhodnutí je na tobě, na tobě a manželovi
Odpovědět
pokud to má přijít, tak to přijít má........člověk je v podstatě dost neplodnej tvor, a aby k tomu došlo, je to valstně dycky velká "náhoda" :) no pokud fakt strašně moc nechcete ještě, tak bych se rozhodla na základě toho, kde jsem v cyklu, jestli to vůbec hrozí. ale svinstvo to opravdu je.
Odpovědět
já postinor mela kdysi asi v 16 letech ... to tehdy byly 3 tabletky ktere si musela uzit. nevim jak je to tedka. po uziti vecer , me nad ranem bylo spatne a zvracela jsem . asi to driják je . pak jsem mela trochu rozhozenou menzes, ze jsem to dostala pozdeji, ale o jine problemy jsem nemela... hele, ja si myslim, ze by to byla velka nahoda , kdyby jsi otehotnela..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?