Perly na svatbě

Profilova fotka
Věříte na pověry? Kdykoli mě napadlo, že bych se někdy vdávala, věděla jsem, že chci na krk perličku, perlové náušnice i náramek a teď, když plánuju, překvapila mě babička i maminka tím, že přece perly na svatbě znamenají slzy.. Mám dojem, že perly na fotkách ze svatby vídám docela často, takže asi rozhodnutí nezměním, řekla jsem jim na to, že to přece můžou být i slzy štěstí :) Co vy na to?
Odpovědět
Tato povera se tyka jen pravych perel :-D :-D :-D, jak jsem se dozvedela na internetu, takze 99% nevest muze zustat v klidu... :-)
Odpovědět
(mluvili jsme o tom, ze bych dostala sperky jako svatebni dar, a perly mi taky bohuzel nebyly schvaleny...)
Odpovědět
Profilova fotka
Nu. Pravé perly asi mít nebudete, takže můžete být v klidu. A na tyhle pověry fakt nevěřím ;-) Stejně jako na svatby v květnu
Odpovědět
Tak nás provazí perličky po celý náš vztah. První prstýnek, co jsem dostala byl s perličkou a s perličkou mám i zásnubní prstýnek, podotýkám, že obě perličky jsou pravé. A s perličkami mám i doplňky, takže na naší svatbě perly budou a rozhodně to nepovažuji za nešťastné znamení, spíše naopak..Je to jenom pověra:-)
Odpovědět
Já se pověr nebojím, nevěřím jim, takže budou perly a to dokonce pravé- mořské. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff ahoj,ja tedy slysela,ze pokud jsou perly darovane a nekupujes si je sama tak smula neplati
Odpovědět
@pavlak5 to je mozne :-) ja to az tak neresim, ac si myslim, ze jsem docela konzervativni osoba. Ale pritelova rodina jsou experti na tradice vseho druhu :-) Kazdopadne darek pro me uz maji koupeny a perly to nejsou, jsem hrozne zvedava, co vybrali...(mela bych je mit na sobe na obrade, takze jsem zvedava dvojnasob :-) :-) )
Odpovědět
Je to prostě pověra jako každá jiná, některé se nás ještě drží a jiné už dávno ne, neříkám, že nějaké zvyky a pověry se mi nelíbí a naopak jsem za ně rád, protože se mi líbí jejich symbolika, ale opravdu si někdo myslí, že když bude mít na svatbě perličky, tak mu to přinese něco zlého, natož slzy v manželsví? :-) Podívejte se třeba růže ve svatební kytici, ty už nikdo neřeší a přitom pověra říkala, že růže ve svatební kytici jsou předzvěstí trnitého soužití. :-) Takže za mě perly klidně ANO! :-)
Odpovědět
@esufi "Pravé perly asi mít nebudete" podle ceho tak usuzujes?
Odpovědět
Brali jsme se v květnu - už je to přes rok a na márách nikdo neskončil. Perly jsem měla ve vlasech ,na krku i v uších...zatim dobrý :-).
Odpovědět
a jen tak pro zasmání jsem teď četl že to platí je pro NEpravé perly, takže jak na to tak koukam tak si vlastně můžete vybrat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_f z toho, že většina nevěst má svatební bižuterii. Pravé perly jsou drahé a má je málokdo. Jasně - můžete být výjimka. Proto je tam to slůvko "asi"
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mám v plánu pravé říční perly ;) Ptám se jen pro zajímavost, taky pověrám nevěřím. A kdyby přece jenom, beru to tak, že to budou určitě slzy štěstí :)
Odpovědět
@teryber ty jsou krasne, urcite to bude vypadat super!! (a kdybys pak dala foto... :-) )
Odpovědět
My měli svatbu v květnu, neměla jsem nic modrého, půjčeného, měla jsem i perly... a spoustu věcí, které se údajně "nehodí" ... naštěstí ani jeden na pověry nevěříme a tím pádem to neřešíme :-)
Odpovědět
Myslím, že zařizovat svatbu už tak obnáší spoustu starostí, tak proč si to ještě ztěžovat nějakými pověrami? Pokud se ti perly líbí, není jediný logický důvod je nemít :-). Já budu mít perličkový náramek (mám ho v albu) a je fakt krásnej, neumím si představit si vzít nějaký, který se mi nebude tak líbit jen proto, aby nebyl perlový.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim,ze to je na tobe. Kdybyclovek mel dodrzet kazdou poveru od praprababicek tak se snad ani nevda. Stesti v manzelstvi nezavisi na tom co mas na krku,nohach atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?