Pasivní přístup rodiny

Zdravím všechny nevěsty i nenevěsty! Od chvíle co jsme oznámili, že se budeme brát řeším takovou nepříjemnou záležitost. Teda řeším to spíš ve svém nitru než navenek. Přítelova rodina se k celé věci totiž postavila nečekaně pasivně. Myslím tím... Když se ženil švagr tak byli nadšení, na všech rodinných sešlostech se to řešilo, plánovalo...a o naši svatbě ani ťuk..Docela mně to zklamalo, čekala jsem, že z toho budou nadšeni víc. Nevím jak se k tomu postavit. Mám z toho noční můry o tom, jak na svatbě se všichni tváří znuděně až naštvaně, nikdo se nebaví a všichni jsou tam spíše z donucení. Co s tím? Docela mi to přidělává vrásky a ničí mi to radost z plánování svatby :(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nas je to stejny ale z moji strany. Pritelova mati me nesnasi,takze tam bylo jasny,ze svatbu resit nijak nebudou, ale z moji strany me to prekvapilo...docela nezajem.
Odpovědět
Chápu Tě, u nás to bylo stejné. Zkusila bych to brát z té lepší stránky - zas Ti nebudou do ničeho mluvit. Každou chvilu sem píše nějaká nevěsta, které příbuzní organizují svatbu proti její vůli...což je taky na palici. Zkus se tím netrápit, je to Vaše svatba , vy byste se ji měli užít...to zda se budou bavit ostatní je do velké míry na nich.
Odpovědět
Mně to spíš mrzí protože je mám opravdu ráda a toužila jsem po tom aby mně s tím třeba pomohli nebo tak :(
Odpovědět
@515ka A zkusila jsi jim to říct?
Odpovědět
@515ka tak ještě je vcelku brzy, navíc první svatba v rodině se asi jaksi řeší víc- jak je to dlouho, co se ženil švagr? Můžou být prostě jen unavení z předchozí svatby. Naši třeba začali 'blbnout' až cca měsíc před, a to mají z mé svatby opravdu radost. Nemůžeš čekat, že to pro všechny bude takový středobod vesmíru jako pro tebe 😉. Také pokud už se svatba očekávala, nebude reakce jasně bůhví jak bouřlivá, spíš to bude ' no konečně'. Nelam si s tím hlavu a nenech si kazit přípravy nějakými spekulacemi.
Odpovědět
@strelenka Nezkusila, bavila jsem se o tom jen s přítelem a ten mně jako typický chlap hnedka okřikl, že kecám blbosti :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta to je mozna pravda,ze na prvni se tesili vic, protoze byla prvni, ale prijde mi dost nefer a divny,ze svatba jednoho syna je strasne zajima a druhyho vubec.
Odpovědět
@vineta No švagrova svatba právě nebyla první v rodině. No už tomu jsou 2 roky. Nechci žádné bouřlivé reakce, spíš jen chci aby jsem se v tom necítila tak sama...
Odpovědět
@515ka Chápu, ale asi nemá smysl to příliš řešit, třeba je to ještě chytne.. Já měla s mámou třeba to, že jsem jí poprvé chtěla vyprávět, co všechno máme a jak se těším, a ona mě po první větě přerušila a začala mi dopodrobna nadšeně vyprávět o chystané svatbě svojí masérky.. No nic jsem už nestihla říct, nezájem. No a teď řeší, co a jak udělat, co zařídit a podobně.. Třeba se to ještě změní, tak vydrž. A určitě máš někoho jiného, kdo to s tebou sdílí.. Tohle jsou bohužel věci, které se nedají vynutit, a je zbytečné se tím nějak trápit. Mohou být v jiné situaci, mít jiné starosti, obavy o finance... Já třeba příbuzným oznámila sňatek klasicky - nečekaně - oznámením via pošta. Z otcovy strany okamžitě všichni volali a gratulovali a těšili se, z matčiny strany jsem měsíc páčila, zda jim to vůbec přišlo, no přišlo a ani se nevyjádřili, zda se zůčastni, o nějaké - jakékoliv! zpětné vazbě ani nemluvě. S bratrem to před lety též prožívali jinak, ale beru to pridr tak, jak to je, a svatbu si tím kazit nehodlám 😉. A tobě radím totéž 😉
Odpovědět
@lucineni Jasně, chápu, ale může být jiná situace, starosti.. Zamrzí to, ale nemá cenu to nějak pitvat..
Odpovědět
@vineta No...já mám právě rodinu a přátele na druhé straně vedlejší republiky, tudíž jsem právě doufala že to se mnou bude prožívat přítelovo rodina. A zatím to prožívám jen s přítelem.
Odpovědět
Cítím něco málo podobného ohledně zásnub. Každý popřál, že super, ale já stála i o to objetí.. a to jsem první mezi sestřenkami.. Moje maminka se stará o nemocnou babičku doma, ta nevypadne pomalu ani do obchodu, teta je závistivá, a protože mi nepřišla od nikoho z vesnice ani SMS (bydlím v Praze) tak to nikdo ani neví.. čekala jsem větší povyk..Ale záleží mi jen na rodičích a mamka práskla, že měl taťka slzy v očích... . Být tebou, tak se zeptám, jaký na to mají názor s tím, že tě mrzí jejich reakce a jestli je všechno v pořádku.. Nemusí ti záležet na všech. Pak se zařiď podle svého..
Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem ze začátku taky čekala kdoví jakou radost a ta se v rodině zase až tolik nekonala, to spíš kamarádky byly nadšené, protože mezi spolužačkami jsem vlastně první, která se vdává. Ovšem to bylo před rokem. Teď, poslední tak dva tři měsíce, se u nás doma nemluví o ničem jiném, svatbu všichni skloňují ve všech pádech a pomáhají mi, zařizují a těší se. Zapojuje se i náš taťka, který mě tím fakt hodně překvapil. Třeba to ještě přijde! :-)
Odpovědět
@515ka Však to je nejdůležitější, že s přítelem. Uvidíš, že jak se to bude blížit, budou mít větší zájem.
Odpovědět
Doufám, že máte pravdu holky. Jinak snad uteču od oltáře před těma pohledama.... :(
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to je podobné.Sice problémy v rodině nemáme, ale všichni mně přijde jak když se bojí, aby jsme nechtěli s něčím pomoct, nebo nedej bože kdyby jsme chtěli od nich peníze. :-)
Odpovědět
teď je srpen, svatba je za půl roku :-) Nevím, kolik toho už máte zařízeno, ale našim rodinám to začalo "docházet" tak max dva měsíce před svatbou, kdy se i začaly rýsovat věci, se kterými by i třeba mohli pomoct. Půl roku do svatby by se rodina ani zapojovat neměla...(a mluvit vám do toho). Neboj, zájem ještě přijde, je ještě fakt brzo. Nebo, pokud jste zasnoubení krátce, potřebují čas na to, aby to vstřebali (=uvědomili si, že bude svatba). Pokud nejásají hned od začátku, nemusí to vůbec znamenat, že jim to neudělalo radost a že se netěší. @515ka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?