Otěhotnění měsíc před svatbou

Holky, chci se zeptat, 30.8.2014 máme svatbu. Rádi bychom se se snoubencem už o zítřka snažili o miminko. Prosím o radu, kdyby náhodou se mi podařilo hned otěhotnět, budu mít ihned v prvním týdnu nevolnosti, zvracení, nerada bych si zkazila tím svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarai Já si myslím, že to je strašně individuální a nejde přesně říct, že ti bude dobře nebo budeš zvracet jak ratlík... Přemýšleli jsme nad tím taky, ale právě kvůli možným komplikacím si to necháme po svatbě :)
Odpovědět
@jarai - tak to snažení prostě odlož... O ten měsíc se vám to už nepotento, ne? Ono je to různé - někdo blije, omdlívá, spí celý den...někdo ani neví, může se stát, že těhotenství nedopadne a pak je to velký problém... Zas mám ale dost kamarádek, které se vdávaly těhotné a bez problémů. Takže si to musíš uvážit sama. :-)
Odpovědět
Já myslím, že ten měsíc už vás nevytrhne a bude to v klidu.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud se teď začnete snažit pak 30.8. ještě pravděpodobně nebudeš vědět, že jsi těhotná, popř. nepředpokládám, že bys již měla nějaké výrazné těhu problémy :-) Pokud mimi přijít má, tak příjde, užívejte si poslední předmanželský měsíc :-)
Odpovědět
Já osobně si myslím, že i kdybys otěhotněla budeš maximálně ve 4 týdnu a v té době většina žen o těhotenství ještě ani neví, takže bych se toho nebála :-)
Odpovědět
@lucilu90 má pravdu. Pokud otěhotníš, nejspíš o tom ještě ani nebudeš vědět a pokud náhodou by jsi o tom těhotenství věděla, tak nevolnosti a veškeré těhu potíže začínají až někdy kolem 6. či 7. týdne.
Odpovědět
jen dodatek - těhotenství se počítá od poslední menstruace. Předpokládám, když se chcete začít snažit od zítřka, tak jsi teď těsně po menses? Což by odpovídalo (kdyby se zadařilo) tomu 4./5. týdnu. Pokud jsi teď v půli cyklu (tzn. že menses jsi už měla před třeba týdnem nebo 10 dny - počítáno od prvního dne), tak bych asi raději ještě vydržela do další menses.
Odpovědět
Přesně tak, klidně do toho jdětě pokud chceste, i kdyby si byla jedna z těch šťastnějších a otěhotněla okamžitě, tak ti špatně z 99% nebude!!! 8-) Každopádně hodně štěstí!!!
Odpovědět
My mame taky za mesic svatbu a chceme se potom hned snazit o miminko, ale odlozime to o ten mesic prave proto, kdyby to naaahodou vyslo napoprvy, tak bych byla zaprve nerada, kdyby byly nejaky komplikace a hlavne bych nechtela resit na rozlucce a na svatbe to, ze nemuzu pit a ze to tim padem bude okamzite veskerymu pribuzenstvu jasny... Tak to proste o ten mesic odlozime a budeme se snazit az v klidu po svatbe :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nevím co úplně řešíte. Jestli máte svatbu koncem srpna a od zítřka se chcete snažit tak při svatbě ani nebudete vědět že jste těhotná. A nějaké bolesti, nevolnosti nebo jiné obtíže jsou tak individuální že se nedá plánovat nic. A pokud si mateřství opravdu takhle plánujete tak proč prostě jeden měsíc ještě nepočkat?
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že v poho... Já zjistila u doktorky 2 dny před svatbou, že jsem v 6. týdnu :) A na svatbě mi nic nechybělo, žádné problémy, nevolnosti ani únava. A nikdo nic nepoznal, obsluha spolupracovala a při soutěžích, kde se pil alkohol apod. zase tchán, který byl v obraze :) Takže nikdo neměl podezření, že už čekáme mimčo. Dodnes to ví jen nejbližší z rodiny, kterým jsem to řekla teprve nedávno. Akorát já jsem z alkoholu za celý den měla pouze hlt cinzana z přípitku na hostině, jinak nealko. Ale vůbec mi to nevadilo, aspoň mám svatbu v živé paměti. Nevolnosti dorazily až pár dnů po svatbě, od té doby jsem unavená, špatně mi bývá navečer, ale nezvracím... Spíš jsem víc citlivá na pachy, cestování mi dělá problémy a mám neustálý návaly horka. Takže je to dost individuální. Jo a jinak, nám se zadařilo hned po vysazení prášků a to jsem je brala skoro 8 let :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?