Otěhotnění během plánování svatby, pojďte pokecat :)

Profilova fotka
Ahoj holky, všechny diskuze na podobné téma už jsou mrtvé, tak zakládám novou pro nevěstinky 2013 nebo i ty, co to samé už prožily :) S přítelem plánujeme svatbu na červen 2013 a tak nějak jsme se z té euforie přestali hlídat a najednou jsem zjistila, že jsem v tom :-N Miminko jsme stejně chtěli hned po svatbě, tak že to přišlo o pár měsíců dřív nám vůbec nevadí. Ale teď přemýšlím, jestli se vdávat v 6. měsíci nebo svatbu raději přesunout třeba na duben, kdy bych byla ve 4. Co myslíte vy? A ty které jste tuhle podobnou situaci zažily nebo zažíváte, nebylo vám líto, že máte tolik štěstí najednou a nemůžete si tak dostatečně užít jedno po druhém? Myslím přípravy svatby, radost a přípravy na miminko....je toho nějak moc najednou :) Povídejte, jak na tom jste?
Odpovědět
Profilova fotka
No, my se bereme v únoru a to budu v 5 měsíci... Ale my sme se dohodli, že se vezmeme, až sme věděli, že čekáme:-) Takže sem vlastně úplně nepatřím:-) Mě to nevadí, že si to neužiju jedno po druhém... Myslím, že asi nebude moc rozdíl mezi 4. a 6. měsícem:-) Jen, pokud ti nedělá moc dobře horko v létě jako mě, tak bych svatbu v červnu v 6. měsíci neplánovala:-) My toho teď máme taky nějak moc najednou, zkoušky, svatba, mimčo na cestě a přítelovy státnice:-) Tak držím palce:-)
Odpovědět
@rimmet Sice jsem se nevdávala těhotná, ale rozhodně bych svatbu přesunula na 4. měsíc. V 6. měsíci už to bude zaručeně vidět, zatímco ve 4. měsíci, pokud nepřibereš celkově, to můžeš docela slušně zamaskovat, že to nikdo nepozná. Z hlediska velikosti bříška je to rozdíl, jelikož právě po 4. měsíci začne značně růst. Taky nevíš, jak budeš těhotenství snášet, v 6. měsíci už Tě můžou pěkně začít bolet záda a doktor Ti může nařídit nějaké zdravotní omezení, třeba zákaz sportu (tance na svatbě...).
Odpovědět
Těhotenství není nemoc..Pokud není rizikové, svatbu bych spíš uspíšila než odkládala...Však v minulosti se vdávalo asi 90 procent nevěst těhotných a určitě si to přesto většinou užily...Samozřejmě nějaká omezení budou.Nejspíš nebudeš moci tancovat úplně naplno atd...ale s dítětem by si byla omezena taky..Sice jinak, ale taky...
Odpovědět
Profilova fotka
No já osobně, kdybych zjistila, že jsem teď těhotná asi bych svatbu spíš přiblížila. Nejdřív bych se soustředila na svatbu a když by byla ve 4. měsíci budeš mít pak dost času soustředit se jen na mimčo a přípravy s tím spojené :)
Odpovědět
@rimmet nevím kolik toho už máte zařízeno..ale pokud svatbu uspíšíš např. na březen, tak to není svatební sezona- většina dodavatelů co máš zamluveno na červen by mohla mít volno třeba i vtom únoru, březnu či dubnu, takže by si ani moc změn v koncepci svatby ani dělat nemusela..stačilo by možná pár telefonů
Odpovědět
Profilova fotka
buďte rádi :-) za tolik štěstí najednou, co by za to kdo dal, např. já :-). My máme svatbu v červnu a už se nějakou dobu snažíme, kdyby se náhodou podařilo, tak svatba určo bude ve stanovený datum, jen s rozdílem :-). Pokud ti nevadí, že se v 6. měsíci pravděpodobně nevejdeš do vybraných šatů, tak bych volila jaký měsíc chcete vy. I když, pokud máte možnost posunout na dříve, tak proč ne, že....
Odpovědět
@rimmet my se brali, když jsem začínala 7měsíc (na druhou stranu já chtěla nejdřív mimi a pak až svatbu,důvodů několik, bylo by to na dlouho) musím říct, že vůbec ničeho nelituju, svatbu jsme si oba (vlastně tři :-) ) užili nad očekávání, a to, že to na mě bylo vidět jsem vůbec neřešila (mě je tak i dost od přírody, takže nějaký těhu pupek se stratil :-D ) brali jsme se v dubnu, rodit jsem měla v červnu, takže jsem si říkala času dost, ale mimi bohužel muselo na svět dřív, takže ani ne měsíc po svatbě už bylo s námi. Přeju hooodně štěstíčka a hlavně ať vše dopadne tak jak si přejete :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No zatím máme jen datum a místo pro obřad, hostinu a párty (vše v jednom) ale čím víc nad tím přemýšlím, tak to asi posunu, @kakamilca přesně, souhlasím, když si svatbu užiju ve čtvrtým, bude pak spoustu času na zařizování pro mimčo :) takže je asi rozhodnuto a o termíny nemám strach, v dubnu nebo březnu se moc lidí nebere :) A je fakt, že čim dýl, tim se můžou nahrnout různý komplikace....a začátek jara je taky krásný :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule naštěstí to dneska už není žádná rarita, nejdřív mimčo a pak svatba. Má to něco do sebe. Tyhle pozitivní příspěvky mi fakt pomáhají dát se do klidu, vždyť o nic nejde :) pít bych stejně asi moc nechtěla tak co :)
Odpovědět
Profilova fotka
@acnaj no my to máme dost podobně, přítel teď odevzdává diplomku a na konci ledna státnice :) naštěstí já už nestuduju, takže uff....a těším se že vypadnu z práce, jsem tam jen protože vím, že ne na dlouho :D
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmet my jsem na tom úplně stejně, taky jsem čerstvě těhotní, trochu nás to zaskočilo, že to vyšlo dřív než jsme mysleli, ale jsme za to rádi, a svatbu plánujeme také na červen jako vy :-D, myslím že i svatba v 6.měsíci se může povést na jedničku a pokud vemeš své bříško jako přednost tak proč ne :) taky jsme přemýšleli jsetli to neposuneme na dříve, ale já radři budu ve volnějších šatičkách s bříškem než ve 4.měs. v těsnějších aby nebylo nic moc vidět ;-) , ale jistě záleží na vás jak si to užijete a určo to bude krásný den at to bude tak či onak 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se stalo to samé, když jsme se zasnoubili. Přestali jsme řešit antikoncepci a otěhotněla jsem hned druhý měsíc. Na svatbu bych byla už v 7. měsíci, ale těh. bříško se mi moc líbí, takže jsem v tom neviděla příliš velký problém. Jediné, z čeho jsem měla strach, byly případné zdrav. potíže. Nakonec to ale příroda vyřešila za mě - miminko se přestalo vyvíjet v 5. týdnu :-( Byla jsem na revizi a řekli mi, že další těhotenství až za 3 měsíce, takže to budeme znovu zkoušet až po svatbě. Doufám, že se to povede zase tak rychle :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@capybarka přeju kráspou svatbu ale hlavně brzé otěhotnění, určo to půjde tak rychle jako předtím ;-) třeba přijedete ze svatební cesty tři :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lanyza Děkuju a i tobě přeju krásnou a povedenou svatbu :-) A s tou svatební cestou by se mi to moc líbilo, kdyby se to povedlo :-)
Odpovědět
ahojky, já zjistila, že jsem těhotná asi týden před svatbou, takže jsem nemusela řešit zakrývání bříška, ale bylo mi pořádně blbě... takže 3.-6. měsíc se mi v tomhle zdá úplně suprový pro svatbu, člověku už je mnohem líp, hlavně se dá i rodině to hezky oznámit a tak... kámoška se bude vdávat v 5. měsíci, takže teď akorát řeší už ušité šaty, ale jinak si myslím, že to není žádné velké omezení.... jednu skleničku na přípitek si může dát každý a já teda nevím, ale asi bych stejně na svojí svatbě nějak mohutně nepila, takže mi to nechybělo (stačilo, že to dohnal za mě ženich :D), tančit se dá i klidněji bez skákání... a těhulkám to navíc většinou hrozně sluší, na fotkách člověk jen září ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zoooza souhlasíííííím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já se musím přidat k diskuzi, protože je to přesně můj případ - pomalu jsme se s přítelem o miminko snažili od září 2012, ale nějak se to nedařilo, tak jsme si řekli, že to nevadí, že tomu prostě necháme volný průběh a teď v lednu jsme si začali zařizovat svatbu, že to všechno v klidu naplánujeme a zařídíme a pak třeba po svatbě se podaří. Ještě před nějakým týdnem mě napadlo, že by to bylo opravdu "legrační" kdybych třeba zrovna teď zjistila, že jsem těhotná, když už mám na 100% vybrané i šaty a prostě všechno kolem je zařízené na 13.7...samozřejmě zákon "schválnosti" zapracoval a včera jsem zjistila, že jsem opravdu těhotná :D Jako jsme z toho nadšení, ale je tam takové malinkaté ale - teď z toho mám obavy, jak budu vypadat, do šatů se asi nevejdu, seženu jiné, do kterých se vejdu cca v 5. měsíci? Co když mi bude špatně? Prostě jsem teď z toho taková na vážkách, ale každopádně bychom určitě svatbu neodkládali až po narození miminka, chtěli bychom, aby se narodilo už do "připravené" rodinky...
Odpovědět
Profilova fotka
@brumlinkaa A zapomněla jsem dodat, že se mi ani posunutí termínu dopředu moc nehodí - protože aby toho nebylo málo, tak letos státnicuju :D prostě když už všechno, tak všechno :D
Odpovědět
Profilova fotka
@brumlinkaa neboj se že se do šatů nevejdeš, většina šatů se dá upravit přes bříško v době těhu, záleží jak ochotní budou v salonu na úpravu, a když mají šaty šněrovačku, není skoro co řešit, i já mám vybráno :) a žádný pytel na sobě mít nebudu a to budu už někde v 28tt, takže budu mít pořádny pupík :-N . Jinak na začátku těhu jsou nastávající maminky dost unavené, co jsem si sama zažila, konečně to ustupuje, a myslím že svatbu ve 2-3 měs. bych nezvládla, spánek patřil k mým jediným zálibám, tak 15 hod spánku bylo ideálních ;-) . Tak maminky taky se toho nebojte. a v kolikátém týdnu se budete vdávat? zkusíme napsat seznam? 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
lanyza : termín svatby 8.6. 2013, 28tt těhotenství 8-)
Odpovědět
Termín svatby 30.4 a 16 tt těhotenství a vůbec mi to nevadí,určitě si to užiju i tak
Odpovědět
Profilova fotka
Termín svatby 13.4. a přesně 15 tt těhotenství :-D mám to přesně podle kalendáře :-) Jinak zasnoubení jsme od listopadu, volný průběh jsme tomu nechali od začátku prosince a v lednu už si nás miminko našlo. Jsme šťastní a neřeším, že jsem si musela změnit už vybrané šaty (no, trochu jsem si pobrečela, ale ty druhý jsou taky nádherný) a radosti nám miminko přinese spoustu. Jinak toho máme taky dost najednou - velká cesta do Patagonie, zasnoubení, koupě bytu, otěhotnění, stěhování, následuje svatba :-) Ale společně zvládneme všechno.
Odpovědět
Nám se to taky povedlo neplánovaně před svatbou, přivezli jsme si z hor malýho lyžaře. Vdávala jsem se ve 3.měs. a bylo to tak akorát. Už mi nebylo zle, únavové stavy přešly, bříško ještě nebylo skoro vidět a vešla jsem se do vybraných šatů. Jediné co jsme museli přeorganizovat byla svatební cesta, ale jeli jsme na vlastní pěst a letenky ještě koupené nebyly, tak to šlo taky všechno přesunout na dřívější datum. Cestovala jsem ve 4měs. a ten byl taky ještě úplně v pohodě, záda mě začaly bolet až v 5tém :-) Je fakt lepší to posunout na ten 4tý, já jsem se moc nešetřila (stěhovali jsme se apod.) a v 6tém mi už zakázali abych se moc hýbala, málo chodit hodně ležet, takže si nedokážu představit, jak bych zařizovala svatbu. Teď už je brouček 3,5 měsíce s náma a je úžasnej!!!! Takže se těště, je to prostě zázrak, že ze dvou lidí dokáže vzniknout něco takového.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
lanyza : termín svatby 8.6. 2013, 28tt těhotenství jakiki . Termín svatby 30.4 a 16 tt těhotenství vetyver : Termín svatby 13.4. a přesně 15 tt těhotenství, mám to přesně podle kalendáře barka barka : svatba byla ve 3.měs. těhu
Odpovědět
taky se nám zadařilo :-) zasnoubení v říjnu, no a v prosinci jsem otěhotněla :-D tak jsme museli svatbu přesunout, původně jsem ji chtěla v létě, nakonec ji máme příští měsíc, to budu v 5.měsící a už jsem musela kvuli bříšku měnit i šaty :-) takže z vlastní zkušenosti radím rozhodně přesunout, navíc teď mam plno starostí se svatbou, ale už mám chutě plánovat spíš pokojíček a věci pro miminko, takže už se těším, až bude svatba za námi a budu se moct soustředit jen na to mimčo :-D
Odpovědět
@rimmet ahoj, mám to stejné jako ty , su ve 4. měsíci a svatbu máme v červnu,to budu v 6 tém, rozhodně nic přesouvat nebudeme. Jediné co se mi stalo bylo to,že sem si měsíc před otěhotněním nechala ušít šaty na míru a do těch už se jaksi nevejdu, takže jsem se sehnala jiné(ale to je to nejmenší) - snažili jsme se už nějaký ten pátek a tak sme šťastní,že nám to vyšlo a že se nám miminko narodí do rodiny jako takové:-) že máme tolik štěstí najednou je veliký zázrak, kterého je potřeba si vážit, takže já bych neměnila a opravdu si to užívám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
lanyza : termín svatby 8.6. 2013, 28tt těhotenství jakiki . Termín svatby 30.4 a 16 tt těhotenství vetyver : Termín svatby 13.4. a přesně 15 tt těhotenství, mám to přesně podle kalendáře barka barka : svatba byla ve 3.měs. těhu sobrique : svatba duben, 5.měsíc těhotenství claryka : svatba červen, 6. měsíc těhotenství
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
ve svatební den budu ve 4. měsíci...chceme být rodina :) taky jsme plánovali miminko až po svatbě,ale asi to tak má být a jsme nadšení...šaty už jsou u švadleny na povolení a že nemůžu pít mi vůbec nevadí,aspoň si vše budu pamatovat :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?