Odklad svatby kvůli přátelům?

Profilova fotka
Dobrý den, prosím o radu, názor... S přítelem již 3 roky odkládáme svatbu, teď jsme se rozhodli, že do toho půjdem v září (původně jsme chtěli červen 2017). ALE... Máme přátelé, kteří už také dlouho mluvili o svatbě, nicméně to pořád bylo takové nejisté.. My se teď rozhodli, že půjdem dnes zamluvit termín a já se dozvěděla, že oni už mají datum, den před námi :-x Jejich svědci jsou naši velmi dobří přátelé, oni jsou také bližší, ale ne zase tolik. Myslela jsem, že kamarádka nevěsta, já i její svědkyně jsme velmi dobré kamarádky, píšeme si, vídáme se... Nicméně jsem zjistila, že oni termín mají, ale věděla to jen svědkyně ( a ne z důvodu že to nikomu jinému nechtěla říkat, že by to bylo tajné). Tudíž jsme ´dobré´ kamarádky, ale nemluvíme spolu o stejných věcech ve společné přítomnosti.. tzn když bylo oni spolu, řešili svatbu a přede mnou nic, tudíž já žila v domnění, že ji nakonec dělat nebudou.. Snad mě pochopíte co tím chci říct, nejsem teď jistá, zda jsme tak dobré kamarádky a zda bych kvůli nim tu svatbu měla odložit. Samozřejmě by pak na naší svatbu nešli, ani manželé, ani svědci, což je pochopitelné a ani bych to po nich nechtěla. Dnes máme jít zamluvit termín, byla jsem u numeroložky a do toho data se zamilovala... Předtím je to dost nadupané a v říjnu jsou volby, takže problém... v dalších měsícíh už to nechci, to už pak leda ten další rok... achjo, jsem z toho úplně vedle :-(
Odpovědět
Ahoj, já to třeba chápu i tak, že nevěsta svoje svatební věci chtěla probírat jen se svědkyní a na tom asi není nic zas tak divnýho, každopádně jak to máte nevím :) Pokud je ale ta svědkyně natolik dobrá kamarádka, že ji tam chceš tak by bylo dobrý svatbu odložit. Pokud ne, tak není co řešit :) ale to musíte vědět vy se ženichem koho tam chcete a koho ne.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak numerologii bych vůbec v potaz nebrala. Čísla ti nic nezaručí, ale lidé a vztahy s nimi ti život ovlivňují daleko více. Takže já bych vybrala jiné datum.
Odpovědět
Ze novomanzele den po sve svatbe nepujdou na dalsi svatbu jako hoste celkem chapu, ovsem svedci/svedkyne kdyz by chteli, tak to muzou zvladnout....prece to neni o tom, ze se vsichni musi opit a druhy den strizlivet. Ja mam svatbu den po sve kamaradce, kazda ji mame na jinem konci republiky, nase spolecne kamaradky prekvapily, ze se pokusi zvladnou obe svatby, kdyz vyjedou rano brzy, muj obrad stihnou. Velmi me tim rozhodnutim prekvapily, spis jsem cekala, ze pujdou jen na tu prvni svatbu. Kdyz by nemohly, urcite bych termin nemenila, preci jen za hodne dulezite povazuji, aby se zucastnili hlavne rodice a sourozenci.
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy souhlasím s @pirek. Změnila bych termín, o datu přece ta svatba není. I my jsme měnili datum a to kvůli místu, nejdřív nám to bylo líto, ale pak jsme si řekli, že na tom vlastně absolutně nezáleží.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si nechala termín, který vám vyhovuje. Nevím, proč by svědci nemohli na dvě svatby po sobě, když to budou vědět dopředu a můžou se zařídít - ale i kdyby ne, tak co? Každému z nějakého důvodu někdo odpadne, tak vy to jen víte dřív, aspoň s tím už můžete plánovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybychom plánovali svatbu podle toho, kdo kdy má čas a kdo ne, tak ji doteď neuděláme. To se netýká rodičů a sourozenců. Ale řídit se podle kamarádů a přesouvat kvůli nim svatbu? Ani náhodou :-)
Odpovědět
Ja tedy nevidim nic spatneho na tom, ze nevesta probirala svatbu jen se svedkyni. Opravdu ne. Takze bych to nebrala jako nejaky podraz nebo naruseni duvery, to mi zase pripada, ze v tom hledas neco, co v tom neni nebo byt nemusi. Soustred se na to, jestli ty chces tak moc zrovna ten termin (asi ne, kdyz mate uz druhy) a jestli chces ty pratele na svatbe. Ja bych sve pratele na svatbe urcite chtela, takze ja bych jim vysla vstric.
Odpovědět
Pokud nutně potřebuješ novomanžele i jejich - vaši svědkyni na své svatbě, nejspíš nezbude, než vaši svatbu odložit. V opačném případě bych si je pozvala třeba na rozlučku se svobodou a udělala svatbu v termín, který jste si vybrali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?