Noc před svatbou chceme strávit spolu. Jak to máte vy?

Profilova fotka
Ahoj, rozhodli jsme se se snoubencem, že noc před svatbou strávíme spolu v našem bytě. Reakce okolí byla až překvapivě negativní, tak jsem se chtěla zeptat, jak to máte vy? Spolu nebo odděleně???
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
ahoj, ja ted uz manzela z bytu vysoupla, a naopak jsem si tam nastehovala svedkyni. Pritel ani nevidel moje saty, takze jsem celkove pro nej chtela byt prekvapko. a taky se chystat pekne v poklidu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim ze pokud se to nebude nejaky "bit" organizacne, tak urcite spolu. Nevidim na tom rozhodne nic, nad cim by se meli ostatni podivovat-je to preci jen nase/vase vec ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
rika se, ze snoubenci nemaji noc pred svatbou stravit spolecne, duvod neznam ;-) ale urcite je to vec kazdeho ...
Odpovědět
Profilova fotka
my spali v jedné místnosti ale na oddělených postelích! :-D na chalupě! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Organizačně nám to právě spoustu věcí ulehčí.. ale právě že plno lidí mluví o nějakém zvyku a následném neštěstí... ale asi se zviklat nenecháme a strávíme poslední noc "svobody" spolu....
Odpovědět
Profilova fotka
to by člověk musel na svatbě dělat všechny možný zvyklosti aby neměl neštěstí....o nějterých člověk ani neslyšel! :-N Takže! :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdyz by clovek se mel snazit eliminovat vsechny "nestesti" ktera se nedodreznim zvyku mohou prohodit, tak by se snad ani nevdal ;-) zalezi na vas, jak to chcete, a co je pro vas jednodussi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja b\ch to asi nijak neresila. Jsou zvyky, ktery mi prijde treb ahezky dodrzet, ale tohl emi prijde zbytecny.
Odpovědět
Profilova fotka
Dík, dám to přečíst těm jedovatcům, co jsou přesvědčeni, že právě tahle věc nám jednou zničí manželství.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se budem sestehovavat az po svatbe, takze tohle mame vyreseny. Ja stravim posledni noc hezky v byte rodicu :-)
Odpovědět
ahojky nio mi každej zvlášt nějak by nám to nešlo jinak organizačně bereme 80 km daleko od místa kde bydlíme takže hlavně proto si ženich přijede pro nevěstu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda byli každý se svým svědkem, ale nechápu, proč byste nemohli být spolu, pokud se tak rozhodnete a spoustu věcí vám to ulehčí. Vždyť je to jenom a jenom vaše věc a nikdo vám do toho nemá co kecat. Vždyť těch pověr okolo svatby je tolik, že kdybych je měla všechny dodržet, tak se buď nevdám, nebo už jsem rozvedená :-D Tak pevné nervy ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
My budeme společně v naši manželské posteli a i v den svatby se budeme připravovat. Zvyky nedodržujeme žádné, ženich mi bude dokonce pomáhat do šatů a šněrovat je. Kdyby to měl dělat svědek, partner by to asi nerozdýchal :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak my budeme taky společně, jednak spolu bydlíme 5 let, tak se nám to nechce ani nijak měnit, navíc budu v 7. měsíci těhotenství, tak se mi nechce být sama a způsobovat si nějaký stres :-)... i když tady teda bude i mamka přespávat, ta ale v obýváku :-)
Odpovědět
mne se hrozne libilo, ze jsme se domluvili, ze si pro me zenich prijde v urcitou dobu, a to uz jsem byla na pokoji sama (vyhnala jsem vsechny kadernice, maminky, sestry a tety) pripravena... on byl taky ve svatebnim a byla to nadhera, meli jsme pro sebe asi 20 minut, popsal mi predsvatebni rano, co zarizoval, ja jsem mu sdelila dojmy a pak jsme sesli spolecne dole k hostum kdyby me videl postupne jak se pripravuju, tak by to prekvapeni nebylo takove... a ja jsem z nej byla taky hotova, jak mu to sluselo... muj nazor, cerstve po svatbe
Odpovědět
Profilova fotka
kazdy si to ma udelat, jak se mu chce. dodrzeni svatebnich zvyku muze byt sice pekne, ale stesti to nezaruci, to by bylo moc snadne. takze si do toho nenechte mluvit, vsak oni vasi znami si to jednou udelaji taky po svem ;-) me se libilo byt zvlast, nebot jsem se za prve vyhnula stresu (vyjizdelo se z domu pritelovych rodicu, kde se vsichni sjizdeli, chystali jidlo atd.) a hlavne jsem byla cela pro muz prekvapenim (vcetne novych nehtu na svatbu, kozsiku pres saty a vubec vseho). takze kouzlo to melo, a rozhodne nam to organizaci nezkomplikovalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ježišmarjá... další blbost :-) To by mě fakt nenapadlo, vystěhovat bud. manžela noc před svatbou... nebo se vystěhovat sama... navíc u nás bude přespávat svědkyně, a možná i ségra... - ne ne, pěkně všichni spolu :-D
Odpovědět
podle me je to uplne jedno jak si to kdo udela tak to bude mit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když já jenom žasnu, jaký s prominutím "kraviny" jsou brané jako "tradice"... když nežijeme tradičně, tak nelze všechno tradičně dodržovat... :-) - už jsem si myslela že jsem toho četla hodně, ale pořád mě něco překvapuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kamikadze: my spali společně...ale ráno jel ženich pro kytky atd. a pak se oblékal v jiném pokoji...a my holky zas v jiném....takže mě taky viděl až krásnou..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky se přidám. My spolu bydlíme v domě mých rodičů a rozhodli jsme se, že nebudeme dělat ani rozlučku se svobodou a poslední noc chceme být spolu. Jsme zvyklí usínat spolu a přítel se těší, až si budeme večer sdělovat dojmy a společně se těšit na to hektické ráno. Každopádně jsme domluvení, že ráno se neuvidíme a budeme se snažit držet si to "tajemství" Moje holky přijdedou den před svatbou - na česání, líčení a oblíkání a sama nechci, aby mě viděl dřív, než bude vše kompletně připravené. Bude hezký, až dole na zahradě budou čekat hosté, rodiče se jim budou věnovat a my je pak vyjdeme spolu pozdravit.
Odpovědět
Profilova fotka
marti: to je prostě diskude...ano, jsou to všechno malichernosti...ale to by vůbec nemusely existovat tyhle stránky...protože je všechno zbytečný probírat!!! ;-) Takže co tu vůbec děláš???? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojík holky,taky se přidávám:)Taky jsme serozhodli,že nebudeme dělat rozlučku se svobodou.Když už,tak ale oba společně.Nebyla by to ani tak rozlučka,ale jenom takový poslední posezení s přáteli,jako svobodní :-) Spát ale budeme každý zvlášť.Bydlíme s přítelem spolu,ale ráno budu muset brzo vstávat.Vlasy mi bude dělat moje budoucí švagrová,protože je kadeřnice.Bude to v salonu,kde dělá a bude dělat vlasy i nastávající tchýni a mojí mamce a nakonec ještě sobě,tak aby to stihla.A já než bych se k ní doškobrtala z domova,bylo by to na dýl :-) Jinak máte vybrané nějaké zvyky pak na svatební den? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my měli docela tvůrčí svědky, oba z Moravy, tam se víc těch zvyků drží než v Praze. jen byl problém některé zvyky vysvětlit například obsluze v restauraci - takový ten, že si novomanželé s číšníky připijí, jenže v jedné skleniččce je voda, v druhé vodka. Kdo si vybere vodku, bude pánem domácnosti (nebo tak nějak). no číšníci zaboha nemohli pochopit, proč mají do jedné skleničky lít vodu. a pak to přinesou tak, že ta s vodkou je blíž nevěstě. no před obědem žádná sláva ;-) jinak asi házení kytice (házela jsem ji svobodným chlapům), no nádhera, jak všichni uhýbali ;-) pak manžel mi musel stáhnout podvazek zuby, a ten pak střílel mezi svohodné slečny, tam byl zájem o chycení větší ;-) (lze i dražit, ale já moc pro to vybírání peněz nejsem). no a to jsou asi všechny ...
Odpovědět
Profilova fotka
na svatební zvyky moc nedáme - ostatně na to je tu jiné téma, ať neodbočujem - u nás to bude tak, že já jedu k rodičům den před svatbou (150km, svatba bude tam), abych pomohla s přípravami, atd. a ženich s rodinou přijedou druhý den během dopoledne ... ale není to proto, zda by to tak mělo nebo nemělo být ... prostě jsme se tak domluvili :-) pojede s babi a s dědou, a ti nemůžou nechat králíky a slepice tak dlouho doma samotný :-D a tak si na poslední noc před svatbou taky domlouvám, aby u mě přespala svědkyně, aspoň mě rozveselí a nebudu se nervovat :-)
Odpovědět
Ja bych to neresila,mi budeme spat doma jelikoz budu potrebovat pomoct jak s oblecenim a podobne to mi pomuze svedek ale budu muset oblect nasi dceru a jeste jeho z 1manzelstvi musim je ucesat a podobne a kdyz si pujdu ucesat vlasy budu potrebovat at je nekdo hlida jelikoz tu jsou dvadby az vecer tak nemusim pospichat akle partner bude doma pomuze mi z holkama a dalsima vecma jelikoz se vsichni budou schazet u nas.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,my bydlíme s přítelem taky společně a budeme spolu tu poslední noc před svatbou. Ráno stejně v 6 pojedu ke kadeřnici (obřad máme už v 11 - uff) a vrátím se až kolem 9 hod. Mezi tím co já budu pryč, řidič přiveze rmoje rodiče k nám, aby se mi postarali o svatební hosty a přítel pojede pro svoje rodiče a pak se vrátí pro mě k nám. U nás je ještě jeden zvyk, že kolem půlnoci se nevěstě sundává závoj a dává se jí buď čelenka nebo korunka, a ta se tak stává ženou. A ten závoj se dává buď svobodné sestře nebo nějaké svobodné z rodiny, aby se do roka vdala.
Odpovědět
Ahoj tak já noc před svadbou spala u rodičů a manžel spal u nás v našem bytečku :-) Ráno se přijel na snídaní k našim a pak se vyráželo na obřad :-)
Odpovědět
Mně už se po třech letech společnýho bydlení bez přítele blbě usíná, takže zatim to vypadá, že spolu v našem bytě. Ráno se rozdělíme - já ke kadeřnici a pak mě vyzvedne táta a převeze k našim, přítel sjede pro svoje rodiče a sejdeme se u našich, odkud se pojede. Ono by možná bylo jednodušší, kdybych se na noc přestěhovala k našim a kadeřnice pak přijela za mnou, ale já bez něj nějak nechci tu poslední noc být. Ovšem, jak jsem psala v podobný diskusi, možná se nakonec ještě díky lehce nervní náladě stihneme pohádat :-N Ale s přítelem jsme to ještě neřešili, tohle je čistě moje představa - třeba bude mít úplně jinej názor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli spolu. Respektive spolu a se svědky a pár kamarády, co přijeli na svatbu z velké dálky, jsme spali na internátě, protože u nás doma spaly babičky :-) Takže jsme večer povídali, koukali na nějaký filmík. Bylo to hrozně fajn, šli jsme si kolem půlnoci lehnout, já jsem byla hotová z předsvatebních příprav a na druhý den jsem se krásně vyspala. Ženich vyrazil k našim domů a pak pro kytky, já na kosmetiku a ke kadeřnici. Viděli jsme se sice před svatbou, ale vzhledem k tomu, že byla tak trochu netradiční a vše jsme dělali spolu, tak to nevadilo. Takže já večer s miláčkem schvaluji, přišlo mi to moc fajn. Mít tu jistotu, že usínám vedle něj :) A k rozlučce: My jsme třeba žádnou neměli, páč nám přišlo, že se nemáme s čím loučit :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?