Nesezdaný pár na svatbě?

Ahoj, prošla jsem tu ledacos ohledně pověr na svatbě, ale nenašla jsem odpověď. U nás doma se odjakživa, co si pamatuju, říká, že když spolu dva jenom chodí, neměli by spolu chodit na svatbu, protože se rozejdou. Nenašla jsem pro to nikde oporu a neznám asi nikoho, kdo by to znal, takže neslyšela jste o tom některá?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@vkacka Nikdy jsem o tom neslyšela. A kdybych se tím měla řídit, tak jsem v životě byla jen na jedné svatbě letos, jako vdaná. Jo a taky na naší svatbě by bylo jen opravdu velmi málo lidí :-D
Odpovědět
Tak to jsem nikdy neslyšela. My jsme byli s partnerem na čtyřech svatbách, jsme pořád spolu a plánujeme tu svoji.
Odpovědět
Profilova fotka
@vkacka Slyšela. Můj názor je ten, že kdyby měl člověk řešit všechny pověry co existují, tak se nevdá/neožení. Kolegyně s přítelem pravidelně navštěvovali svatby svých přátel a už jsou 5 let svoji a my jsme byli na svatbě bratrance a rok poté jsme se vzali :-D :-D
Odpovědět
Moje babička z Vysočiny to vždycky říkávala. U mě a manžela to nefungovalo, u ex jo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme s partnerem spolu 13let a c prvnich dvouch letech jsme byli na 8mi svatbach a pristi rok,po zasnoubeni tento tyden planujeme svatbu :)'a v kvetnu navic :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdy jsem to neslysela... U nas se dva pary vzaly do roka od nasi svatby :-) Ale ja obecne vsechny povery ohledne svateb ignoruju.... :-)
Odpovědět
My jsme manželé už skoro 10 let a za tu dobu jsme byli asi na 3 svatbách. Zato zasvobodna jich bylo nepočítaně - a nerozešli jsme se :-) Takže asi tak za mě. Ale taky ignoruju pověry ohledně svateb, mimo jiné jsme se brali v květnu.
Odpovědět
Bože, co to je za nesmysl ? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci byt cynik, ale povery jsou proste kraviny.
Odpovědět
Já o tomhle slyšela, ale podle mě je to kravina, stejně jako ostatní pověry. Za svobodna jsme nebyli na žádné svatbě. Na naší byly 2 svobodné páry. Jeden se rozešel, druhý má příští rok svatbu. Můžeš si z toho vyvést závěr jaký chceš :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kravina :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S přítelem jsme za 2 roky byli na 6 svatbach. A myslím, że by tím pádem pak nikdo nechytal svatební kytici a na svatbě by bylo prázdno :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak my jsme spolu byli jako nesezdaní na čtyřech svatbách a letos jsme se vzali my :-). Takovou pověru ani neznám
Odpovědět
Profilova fotka
Snad neveris takovym babskym povidackam 8-)
Odpovědět
Byli jsme na svatbach jako par, budeme mit i takove na nasi svatbe, svatba bude v kvetnu, kdy se dva nemaji brat a jeste 13, bohuzel to neni na patek 13, ale na sobotu, museli bysme to presunout, ale nam se to libi a neverime na takove ovidacky :-) pokud se maji dva radi, tak zustanou cely zivot spolu :-)
Odpovědět
No, já bych z toho omdlela :-D !!!
Odpovědět
Profilova fotka
:-) neslysela. S pritelem jsme byli na 5svatbach a jsme 12 let spolu... nektere veci se nesmi brat az tak vazne... ;)
Odpovědět
Nešlo mi ani tak o to, kdo byl s přítelem na kolika svatbách, ani o to, jestli se tou pověrou mám nebo nemám řídit, chtěla jsem jenom čistě informativně vědět, jestli o tom ještě někdo slyšel. Každopádně děkuji za reakce. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vkacka to opravdu bys byla schopna se tou poverou ridit? :O
Odpovědět
Profilova fotka
:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D
Odpovědět
Já jsem o tom vůbec nepřemýšlela, nevdávám se a na svatbu ani nikam nejsem zvaná, jenom mě prostě zajímalo, jestli je to nějaká naše rodinná pověra, nebo to slyšel i někdo jinej. Obyčejná zvědavost.
Odpovědět
Profilova fotka
@vkacka tak psala si jestli se tou poverou mas ridit nebo ne😉
Odpovědět
Nikdy jsem o tom neslyšela a na svatbě jsme měli hned několik nesezdaných párů..
Odpovědět
Teda...tuto pověru slyším prvně a brala bych jí fakt s rezervou... i když sama za sebe mohu potvrdit pravdivost :-D Já s mým ex jsme se rozešli po třech letech nedlouho po svatbě našich kamarádů, kterým jsme šli za svědky. Dlouhodobě nám to neklapalo a tohle bylo spíš vyústění všech problémů...prostě mi došlo, že bych si ho nikdy nechtěla vzít a tím to vše končilo. A můj bratranec s přítelkyní, kteří byli před 2 měsíci na mé svatbě se rozešli před 14 dny, také po třech letech. Osobně si myslím, že když má člověk problémy ve vztahu už před svatbou, může mu např. dojít to co mě...že si partnera vzít nechce a nedokáže si s ním představit zbytek života. Pokud jsou ale ti dva v pohodě, nevidím důvod věřit na pověry nebo se jakkoliv stresovat ;-)
Odpovědět
Kdo by pak na svatbě chytal kytku, kdyby tam nebyly žádné svobodné dámy? ;-)
Odpovědět
Tak u některých nesezdaných párů svatba blízkých může být trochu riziková záležitost - může se otevřít dikuze ohledně jejich budoucnosti a může z toho vyplynout, že třeba jeden o tom neuvažuje do budoucna druhý by chtěl a ejhle problém je na světě. Ale všeobecně bych to hodila za hlavu. Kytice přece chytají svobodné dány a ty tam také většinou mívají pánský doprovod :). Na mé svatbě chytila kytici kamarádka a ten její pak s ní nemluvil:D. Ale po několika letech a dítěti se nakonec vzali:).
Odpovědět
mně by to naštvalo kdyby byl pozvanej z páru jen jeden právě jen kvůli tomu že jsou pár :D je to blbost si myslím :) my jsme byli tuším na 8mi svatbách, na ségřiný jsem jako nevdaná chytala kytku, chytla jsem ji a ta poslední svatba byla naše :))))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já zas slyšela, že lidi věřící na tyhle pověry by měli bejt omezený na svéprávnosti.
Odpovědět
Kdybych věřila na pověry, tak se nehnu nikam z domu, aby náhodou... Sorry, ale pověry jsou kravina. Vědecky podložený to taky není, tak to neřeším...
Odpovědět
My jdeme na svatbu kamarádky týden před naší svatbou, tak snad to během toho týdne nekrachne :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?