Nemáme koho pozvat na svatbu

Přemýšleli jsme s přítelem, že bychom se mohli vzít, ale když jsme si uvědomili, že vlastně na tu svatbu ani nemáme koho pozvat a že by svatba byla pouze ve stylu my a svědci, tak tak mi to přišlo trochu smutné a možná i lehce zbytečné. Navíc já v rodině nemám moc dobré vztahy, moji rodiče jsou rozvedení a nebaví se spolu, půlka mojí rodiny bydlí na Slovensku, což je dost daleko, takže bychom jim museli ještě tady zařídit nějaký hotel a tím by se celá svatba dost prodražila (navíc oni nás taky nezvali na svoje svatby). Přítel má zase malinkou rodinu - jeho rodiče jsou oba jedináčci, má jenom jednoho svobodného a bezdětného bratra, nemá žádné bratrance ani sestřenice, tety, strýce, navíc jeho otec už má trochu zdravotní problémy a nevím, jestli by na tu svatbu přišel případně jak dlouho by tam vydržel. A taky mám z jeho rodičů trochu pocit, že by se jim moc nechtělo shánět nějaké slavnostnější oblečení na svatbu a dávat za to peníze. Vlastně ani nemám nikoho, kdo by mi mohl jít za svědka. Nemám žádnou blízkou kamarádku, kterou bych mohla požádat, aby mi šla za svědka, možná tak jenom bratra, kterého vidím 2x ročně. Prostě to s tou rodinou moc dobré nemáme a ani nemáme žádné blízké přátele, se kterými bychom se pravidelně stýkali. Má taková svatba ve smyslu svatba jako slavnost nějaký význam (pokud tedy nebudeme brát v úvahu ty právní důsledky institutu manželství)? Mohli bychom si tu svatbu aspoň trochu užít?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Zdravím, Tak se k Vám sjedem všichni z Beremka ! Typuju kolem 3500 svatebních hostů. To by byl masakr - rekrdní svatba. Uděláme to v Sazka Areně. A pokud na ten den budou i další svatby, tak to můžeme udělat všechno najednou. Já bych to klidně zorganizoval. Vstupné na svatbu by byla jedna lahev nealka, jedna lahev vína, jedna lahev kořalky, 0,5 kg naloženého masa, nebo flákoty vcelku a to vše na osobu účastníka. Děti zdarma. Jdeme do toho ?
Odpovědět
@djzdenek to zakladatelka asi nečekala :-) :-)
Odpovědět
@djzdenek No tak jako pokus dobrý, ale myslím, že to by asi úplně neklaplo :-) ;-)
Odpovědět
Svatbu si můžeme rozhodně užít i jen v malém počtu :-D Rozhodně lepší než mít okolo sebe kupu lidí, kteří se jen přijdou najíst a jinak se s vámi nestýkají,....Vymyslete třeba něco netradičního - nějaký zážitek pro všechny, nebo nějaké speciální místo ,prodloužený víkend...
Odpovědět
Profilova fotka
Je otázka, jak se na svatbu díváš, jestli jako na megavystajlovanej mejdan nebo jako na oslavu lásky. Slavit s tebou můžou kamarádi (i když nejsou nejlepší, určitě nějaké máš, spolužáky, kolegy, lidi se kterýma se ráda vídáš), pokud bys svatbu ladila do "neformálna", odpadl by problém s oblekem a šatama pro "tchánovic" a klidně by mohli odejít tak, jak by se jim chtělo a jak by se cítili. Stejně tak byses vyhnula případným komplikacím se zasedacím pořádkem u svých rodičů (snad je to tak, že spolu nemluví, ale Tebe mají rádi oba, tak by zvládli se pro Tebe na ten jeden den nějak vzájemně přežit :)). Je možný, že bráchu by potěšilo Ti odsvědčit, i když se vídáte jen dvakrát do roka. Je těžko hodnotit, když nevím, jaká ta situace konkrétně je, ale osobní podrobnosti z Tebe tahat nechci :). Já bych prostě jako řešení viděla neformální svatbu - někde na zahrádce v restauraci, na zahradě, blízko bydliště pokud možno všech (vešla by se vám slovenská rodina třeba do obýváku :)?, nebo jim můžete poslat balíček koláčků a oznámení o tom, že svatba už proběhla :)), obřad buď tam nebo co nejblíž na nějakém úředním místě a po obřadu žádnej oběd, ale grilovačku. Asi to musíš zvážit s ohledem na vztahy s rodiči a s bráchou, stejně tak jako s rodiči a bráchou přítele. A pak mě ještě napadá - co se jich zeptat, stejně jako nás tady? "Přemýšleli jsme, zatím nezávazně, že se vezmem, chtěli bychom si to s vámi užít, ale nejsme si jisti, jak to skloubit a zkombinovat s vaší nemocí/s tátou/s mámou/s dalekou cestou... Napadá tě/vás nějaké řešení?"
Odpovědět
když to máte takhle, udělala bych si svatbu v zahraničí.. spojit to s nějakou supr dovčou a bylo by. ;-)
Odpovědět
souhlasím, užít si to rozhodně můžete, vždyť to nemusí být velká svatba ... nebo co třeba jen vy a svědci v zahraničí u moře?
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt to myslím Vážně, takových je jistě spousty, kteří by chtěli veselou svatbu, ale život jim připravil jiné podmínky. Jde i o finanční možnosti. Jistě by se nesešlo 3000 lidí, ale troufám si odhadnout, že bychom přesáhli tisícovku. Tento portál je totiž postaven na seriozní komunikaci a sem nechodí fejsoví spamáči. Pokud by se tato myšlenka ujala, tak do toho jdu. Arena by to nebyla, ale našli bychom společně takové másto, kde by byla zajištěna mokrá varianta, dostatek oddávajících, v místě aby byl kostel, pěkná příroda, spousta grilovačů, druhů hudeb, DJ, zábavných akcí, kočáry se spřežením, atrakce pro děti..... Prostě Beremková akce uživatelů portálu. Pozvali bychom televizi, rádia atd. O tom by psali i za mořem :-) Ale hlavně, bychom se všichni setkalli, užili si skvělý den (možná víc), navázali přátelství a tradici.
Odpovědět
@djzdenek tak tam bych se přišla podívat...:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lafetka proc mas pocit, ze svatba se musi nutne delat kvuli ostatnim? ja bych rekla, ze ten den je vas dvou, pokud s partnerem citite, ze chcete vas svazek nejak "posvetit" nebo posunout dal, proc se ohlizet na druhe. nebo cekas, ze kdyz svatbu odlozis, za par let bude situace v rodine lepsi a pribude ti i 10 dobrych kamaradu? jasne, ve 4 lidech svatba nema nadech te prave americke megaoslavy, po jake hodne devcat (pro me dost nepochopitelne) touzi, ale uzit si ten den muzete i tak hezky. uvaz, ze zase budete min limitovani rozpoctem a muzete si dovolit treba i neco extra. nebo se vzit na nejakem exotickem ci dalekem miste - tam byste 50 hostu tezko dotahli - pripadne investovat do svatebni cesty.. chapu, ze je ti tak nejak smutno, trochu jako poradat oslavu ciste sami pro sebe, ale na druhe strane clovek musi vychazet z reality a zaridit se, aby dokazal byt stastny navzdory ne uplne idealnim podminkam.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s holkama a pustila bych se do organizace v zahranici :-) udelejte si hezkou dovcu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se brali v šesti (svědkyně a partneři), zaplatili jsme nám všem třídenní pobyt v hotelu, součástí balíčku byla masáž, soukromý pronájem sauny, vířivky, bazénu, jídlo... prostě all inclusive víkend. U vás, pokud nemáte ani ty svědky, bych se opravdu zamyslela nad svatbou někde na pláži u moře (nebo s cepíny na horách, podle vašeho gusta) a jen formálními svědky z řad zaměstnanců hotelu... možností dneska je hodně:-) Každopádně zařídit si to tak, aby to pro vás byla nezapomenutelná romantika a byl to opravdu váš den D:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Takhle třeba vypadala svatba mé sestry... Jen oni dva, za svědky delegátka a nějaký Řek... http://www.fler.cz/blog/svatebni-pode...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to také nejprve zkusila probrat s rodiči, zeptej se jich, co oni si o tom myslí a případně se i zeptej, co kdybyste se vzali jen vy dva a žádná "velká svatba" by se nekonala. Jstli by jim to bylo/nebylo líto. A pokud by nebylo, tak já bych volila také variantu odjet někam do zahraničí, třeba na 14 dní a tam se vzít. Nepotřebujete kolem sebe spoustu lidí, potřebujete se vy dva. A takhle to spojíte i s líbankami. Navíc ty peníze, které nebudete muset investovat do svatby tady, můžete investovat do dvolené, která pro vás pak bude nezapomenutelným zážitkem. A pak můžete třeba jen s fotkami navštívit své rodiče a oslavit to dobrým obědem, pokochat se nad fotkami a všechny strany pak budou spokojené.. Důležité je, abys ty sama vnitřně souhlasila s konečným řešením.. každý vždykcy tak trochu hledí na okolí - to je podle mě v pořádku, ale nepřekračovala bych určitou hranici, abys to pak nedělala kvůli ostatním tak, jak ty sama ani nechceš. Jak se říká "odsaď podsaď" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@djzdenek Super nápad! Hlásím se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamelie123 Tak to je skvělé, už jsme tři, to už začínáme být realizační tým. Jak tu celou akci nazveme?
Odpovědět
@lafetka Ahoj lafetko, aby se vám svatba líbila, tak určitě záleží hlavně na tom, jak to vnímáte vy dva. Proč myslíš, že "nemáte" přátele? Jestli jste introverti a vídání se s přáteli není váš životní styl, pak je v pořádku malá komorní svatba jeno o vás dvou, a určitě se vám bude moc líbit. Jestli ale přátele nemáte proto, že jste se třeba přestěhovali na druhý konec republiky a vazby jste zpřetrhali, tak je to skvělá příležitost přátelství obnovit, ještě před svatbou - např. zorganizovat nějaká setkání v místě, odkud pocházíte, oprášit vazby a třeba za rok svatbu uspořádat také tam...
Odpovědět
Profilova fotka
@djzdenek :D lol tak to je mega napad :D jako verim, ze by se nas seslo hodne!
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že svatba a vstup do manželství by měl vzejít z citu, který k sobě máte, úvaha "jsme si řekli, že bychom se vzali, ale vlastně nemáme koho pozvat, tak je to asi zbytečné", mi přijde dost zcestná. Zkuste se znovu zamyslet, co to všechno obnáší. Svatba je lásce dvou lidí, kteří chtějí oficiálně sdělit, že spolu chtějí strávit život. Není to jenom mejdan pro rodinu a přátele s podpisem dvou lidí. Je to životní krok. Pokud svatbu přesto chcete, zkuste jí udělat neformální - buď s těmi pár blízkými, se kterými se vídáte, nebo jen s přítomností svědků. Navíc budete mít menší výdaje - můžete se vzít v zahraničí nebo svatbu napojit rovnou na svatební cestu.
Odpovědět
Taky bych se zúčastnila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, tak se to začíná hezky množit. Už je nás 15, kteří bychom byli pro. Dovedete si představit, jak by to bylo silné emotivní místo? Tolik lásky najednou ! I "osamělí " novomanželé by se radovali, že nejsou sami, jako lafetka. Nicméně je geneticky dáno, že máme potřebu více či méně svůj rod opečovávat a alespoň se občas sejít a udělat rodinnou sešlost. Ono díky prudce raketovému způsobu současného života, kdy pomalu nenajdeme čas jeden na druhého a akorát se lopotíme za mraky úkoly, abychom obstarali děti, nakoupili, vyělali peníze na živobytí, nepřišli o dobrou práci atd., že se jaksi v rodinách příbuzných odcizujeme. To není dobře, protože rodina má držet při sobě a kdo jiný by měl pomoci v nesnázích, než rodina? Přátelé jsou též důležití, jenže většinou vyslechnou, možná i dobře poradí, ale tím to z drtivé většiny končí. Málo kdo si nandá do svého batohu starostí ještě další starosti, které se netýkají jeho života. A tak vidím příležitost se zastavit a jeden den strávit ve společnosti lidí, kteří se milují a sdělit si rady a nápady, zkušenosti, vdané by poradily svobodným, svobodné připomněly těšení vdaným a celkově si darovat bezstarostný den plný příjemných událostí.
Odpovědět
Kvantita nezaručuje kvalitu... Když sečteš nejužší rodinu, pár kamarádů, tak jsi třeba na dvaceti lidech a to nemusí být taky špatné. Nebo udělejte svatbu rodiče, svědci a za "ušetřený" peníz jeďte na líbánky. A nebo svatbu se svědky a pak pařbu na Slovensku. :-D
Odpovědět
Jinak pokud bych to měla takhle, odjela bych co ciziny a tam se nechala oddat jen ve dvou. Je to krásné, romantické a v dnešní době je hodně cestovních kanceláří, které se na to specializují.
Odpovědět
@djzdenek no počkat, a jak to teda uděláme? :-D já bych do toho šla! asi následovně: domluvit se tady s adminama, založit skupinu s datem třeba 19.9 2015 hromadná svatba ať se lidi, co to nemají tak úplně s kým oslavit přihlásí? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas. Celkovou koncepci akce bychom domysleli společně a třeba se k tomu sjedeme a bylo by super i se zakladatelkami tohoto portálu. Vize by byla jak říkáš, aby byl termín pro ty, kteří by se chtěli hromadně vdát a součástí by bylo i setkání všech kdo jsou na Beremku přihlášeni. Na takovou akci bychom zajistili vážené osoby pro oddání i z řad duchovních, protože tam samozřejmě mohou být i věřící páry. Zajistili bychom všechny služby, které by v takovém rozsahu byly za velmi přátelské ceny, protože by byly i zároveň prezentací služeb nás PROFI ( teď mluvím zatím jen za sebe. Je to věcí každého PROFI, jak by k takové akci přistoupil). A lze i počítat se sponzory, ktzeré bychom vyhledali. O několika vím už teď.
Odpovědět
@lafetka ty jsi vlastně potencionální hosty už odepsala, ještě ani neví, že bude svatba a ty už víš, že by nešli. A přátele by jste měli nějaké hledat přece nemůžete žít jen pro sebe to by jsi mohla zůstat nakonec jako kůl v plotě.
Odpovědět
já bych za téhle situace jela na dovolenou a tam se vzala. nebo si udělala hezký den ve dvou, masáž, výlet, dobrý oběd/večeře, a v rámci toho prostě obřad s náhodně odchycenými lidmi jako svědky... proč ne, je to jen o vás
Odpovědět
ber to z téhle stránky (možná to tu už někdo psal, ale nechce se mi pročítat všechny příspěvky): pokud svatbu uděláte v malém počtu, a máte na ni třeba už vyčleněný nějaký rozpočet, tak ta obvykle nejdražší položka - totiž oběd, raut, cukroví, pití včetně alkoholu a dort, se vám smrskne na mnohem menší částku. A to, co tady ušetříte, tak buď můžete dát na kvalitního fotografa, výzdobu, limuzínu, nějaké lepší šaty/oblek, svatební cestu, vybavení bytu... K tomu, aby byla svatba hezká, nemusíš mít 50+ hostů, není to o nich, ale o vás dvou, aby to byl pro vás krásný den a mohli jste na co vzpomínat :-)
Odpovědět
Já bych byla taky pro svatbu u moře. Je to krásné a spousta lidí by ji i chtěla, ale kvůli tomu, že nechtějí "ošidit" rodinu nemají. Máte vlastně "ideální" podmínky a myslím, že Vás to určitě nevyjde dráž jako svatba tady pro víc lidí a jako bonus sfouknete i líbanky :)
Odpovědět
@djzdenek tyyy jojooo, jsem taky pro! Sice uz jsem asi 3tydny vdana, ale to nevadi... Hlasim se jako fotograf! :D jupiiii, bude paaarty :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?