Nejsem si jistá?

Profilova fotka
???
Odpovědět
Profilova fotka
Pochybnosti zda si ho vzít nebo ne? Taky mě to občas přepadá.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nechci říct že bych vysloveně pochybovala. Ale parkrát jsem se zasekla a řekla si sama sobě. Petro bude to napořád, jako do konce života, jako na furt. Pak si říkám co vlastně bude napořád....každé ráno se spolu probouzet, večer spolu usínat, společně o víkend vařit, smát, číst si každý svojí knihu na jednom gauči a byt přitulení, starost a láskyplna péče jeden o druhého a občas že se někde neschodneme? To se stává. Pak přijdou děti....... Tohle jsou věci které přesně chci a napořád.
Odpovědět
Já pochybnosti nemám. Teda ohledně muže :) V rodině máme několik dlouhodobých vztahů a vím, že přestože jsou šťastné, byla a budou v nich období, kdy to zas taková hitparáda není... To je prostě život. Než jsme se zasnoubili, spíš jsem chvíli pochybovala o manželství jako takovém - jestli to dám na celý život :) A pak mi došlo, že se vdávat stejně jednou chci a nikoho lepšího/kompatibilnějšího ke mě bych už prostě nenašla, takže proč to odkládat. Podotýkám ale, už máme oba něco odžito a s mým současným partnerem jsme si neskutečně sedli. Věřím, že nám spolu bude dobře. U svého ex, se kterým jsem byla mnohem déle než se svým současným snoubencem, jsem tyhle pocity nikdy neměla. Říkala jsem si "být s ním do konce života bude krásný, ale neskutečná dřina," což po letech přešlo do "radši navždy sama než s ním" a následoval rozchod.
Odpovědět
Profilova fotka
@coullie A v čem jste si s ex neseděli? Přece na každém vztahu se musí pracovat, i kdybyste byli jako dvojčata :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hlasimse Jasně, na každém vztahu se musí pracovat, ale pokud pracuje jen jeden a druhému je šumák, jak bude vypadat společná budoucnost ... To jsem měla s ex já. Osobně bych i třeba nebyla nadšená, kdyby partner měl úplně jiné zájmy a jiný pohled na svět, než já. Do takového vztahu bych ani nešla. Znám i jednu, která je typická šéfka domu, manžela kontroluje a komanduje na každém kroku. Mu to vyhovuje, sám od sebe by nic neudělal. Takže jim to vlastně klape. Je potřeba, aby to vyhovovalo oběma.
Odpovědět
@hlasimse ono je pracovat a pracovat :) s ex jsem mela pocit, ze vynakladam treba 50 % veskere sve energie jen na to, abychom spolu mohli normalne fungovat. Nic neslo samo. Se soucasnym pritelem vynalozim te energie treba 5 % a fungujeme dobre :). Od te doby nemam moc rada, kdyz mi nekdo rika, ze vztah je o chteni a kompromisech. Kdyz to nejde, tak to nejde, i kdyby se oba usnazili. Cimz nechci rict, ze bych na vztahu nepracovala, jen to musi mit nejakou unosnou miru. Ex jsem mela z ruznych duvodu rada, ale meli jsme jinou osobnost. On byl prorodinna konzerva a spatne snasel zmeny. A ja jsem ambiciozni, vsestranna a rozevlata. Nesnasel, kdyz jsem menila plany nebo nekde stresovala. Z klidneho partnera se pak menil na cholerika, byl az zly, urazel se... a s temihle povahovymi rysy nedokazal nic delat ani jeden z nas. Soucasny pritel je podobny jako ja a spousta veci, ktera by byvaleho rozpalila do bela, ho vubec nestresuje.
Odpovědět
Profilova fotka
nemám pochybnosti o partnerovi to je nejlepší mužský jaké sem mohla potkat, ale mám pochybnosti o manželství, protože se kolem mě skoro každé rozpadlo, jestli se tím všechno nezkazí
Odpovědět
Profilova fotka
@evakaspar Já právě doufám že nás manželství posune ještě dl než jsme teď. Myslím že by to mělo vztah ještě vylepšit. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rmarcelilinka no taky doufám, ale červíček hlodá, jsme spolu 8 let v podstatě žijeme jako manželé akorát neoficiálně, máme dům děti zažily sme spoustu zlého, ale i spoustu krásného, Víme že v sobě navzájem máme oporu a můžeme se na sebe ve všem spolehnout. Jenže co když právě ta jistota jak se říká že nikam nefrnkne, to pokazí. Ale je fakt že to je asi o lidech a přístupu ke všemu. Třeba to bude ještě lepší :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě pokud byl vztah zatím zcela bezproblémový, tak nevíte, jak to bude, až se situace přiostří. Nejlepší je poznat partnera v nejhorších chvílích a prožít různá úskalí, krize a neshody, potom se teprve ukáže, jaký vztah vlastně máte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?