Muž a jeho zapojení do plánování

Ahoj, zajímalo by mě jak zvládáte, když snoubenec nemá buňky na plánování a vymýšlení dekorací a druhů čehokoliv.... Bylo mi řečeno že mu mám vždycky předložit návrhy a on si vybere. Sám nenajde vůbec nic. Trošku mě to mrzí. Pak začínám mít pocit, že jsem na vše sama. na "konzultace" mám segru v jiném městě a kamarádku zase v jiném. A Ony taky nemají čas aby řešili jen moje problémy .... Všichni říkají že mám být ráda že si to můžu udělat po svém,ale nějak se mi to nelíbí, a začínám pochybovat i o nás co s tím ?? POřád věřím, že časem dospěje ale co když ne ??
Odpovědět
1
2
Ahoj, u nás je to to samé :-) na druhou stranu jsem ráda, že bude vše po mém a nemusím se s nikým složitě dohadovat :-D jen předložím návrhy a poté už společně konzultujeme pro a proti ... určitě bych mu takovou věc nevyčítala, chlapi na tohle nejsou a svatba samotná pro ně není tak důležitá jako pro nás :-) držím palce
Odpovědět
@korm Pokud přítel nejví zájem pouze o plánování svatby, ale jinak v ostatních běžných věcech s tebou spolupracuje, tak bych to nechala být. Horší by bylo, kdyby byl takhle netečný pořád a všechno bylo jen na tobě, to by nebylo do budoucna moc dobré. Pokud ti přijde celkově nevyzrálý, tak se bojím, že není zaručené, že někdy dospěje. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, hele, to je normalni :-). Me ani moznost, ze by neco sam hledal nenapadla, vse jsem v podstate vybrala sama, jen jsem to s nim konzultovala. On sam o sobe sehnal jen oblek, kravatu a manzetove knoflicky :-). Spolu jsme jeste vybirali hudbu. Ale dekoraci jsem nijak neresila, v restauraci jsem proste rekla, ze chci, aby byla vyzdoba cervena, a kostel jsem si nazdobila sama. Vlastne me to ani netrapilo,ze ho to tak nebere, ale mela jsem obavy, aby zaridil, co zaridit mel.
Odpovědět
Ještě jsem neviděla chlapa, který by sám od sebe vymýšlel dekorace, s tím svatba ani manželství nestojí a nepadá :-) Navíc máte času dost, loni touhle dobou jsem byla taky rozmrzelá, manžel nechtěl o ničem slyšet...ale jak se svatba blížila, zapojoval se čím dál víc. Nejvíc toho měl na starosti ve svatební den, kdy já jsem jenom měla nohy nahoře. Popros ho o pomoc s nějakými konkrétními úkoly, ale tomu, že začne něco kreativně vymýšlet, bych moc šancí nedávala :-) Pokud je ti jinak oporou, není co řešit.
Odpovědět
Problém je asi v jeho povýšení, žije teď hlavně prací, má méně času, a když přijde domů nejradši by celý den hrál na playstationu, dost mě mrzí i to co jsem pro něj udělala a dělám já a on si toho neváží, pže má v hlavě jen práci ...
Odpovědět
Profilova fotka
a proc by mel? je to preci chlap.....jeho vic zajima to, zda Te uzivi az zustanes doma s detma a uz ted ho stresuje to, jakou bude mit za Tebe/Vas zodpovednost. To zda jsou maslicky lososovy nebo merunkovy, je pod jeho rozlisovaci schopnost :-D :-D :-D System - vyber, ukaz a ja Ti reknu, co se mi libi mi prijde naprosto normalni. Casu mas dost, uzivej si to, ze mas volnou ruku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Buď ráda! Protože když jsme vybírali barvu svatby, tak to teda bylo něco.No já měla už delší dobu (aniž bych tušila, že se budu vdávat) vymyšlenou barvu mint. Pár dní po žádosti o ruku jsem mu přednesla můj návrh, že chci mint barvu a on, že je to moc STUDENÝ.. tak jsem hledala dál..a on, že chce zelenou, nechce růžovou...takže jsme hledali, až mě zaujala zlatá...říkám mu co na to říká a on, že jo..ale mě to nedalo a chtěla jsem jí něčím doplnit, jenže to zase kamarádka, že má svatbu stejný rok jako my a že nechce mít stejnou, pak nám sebrala naše barvy, to už jsme z toho byly fakt na nervy, protože to, co jsem vymyslela ona vzala za své :D a jelikož má svatbu o dva měsíce dřív, tak to prostě brala tak, že ona to může mít a my ne...no a tak nakonec bude zlatá + mint a pudrová :D Takhle to zní zvláštně, ale vypadá to dohromady dobře :) :.. :D Takže to bychom měli BARVU. Pak byly na řadě PRSTÝNKY Další věc, kde chtěl přítel přesně to, co se líbí jemu. Takže jsme se z obrázků na netu nemohli absolutně shodnout..naživo jsme pak prošli zlatnictví a já viděla, že jeho nápad není vůbec špatný, takže máme prstýnky, který VYBRAL ON. MÍSTO - na 1000% jsem věděla, že nechci svatbu na Hrádku..no a kde myslíte, že jí máme? :D ...Takže buď ráda, že tvůj přítel není tak aktivní :D
Odpovědět
U nás se taky do plánování a vybírání moc nehrne, např. výběr fotografa proběhl tak, že jsem dny seděla na internetu a vybírala, který fotograf by mohl být ok, pak je všechny obeslala a nakonec z toho vyšli dva - předložila jsem návrh, mrkl se asi během 2 sekund na jejich stránky a řekl: tak tenhle. A tím veškeré plánování na dlouhou dobu z jeho strany bylo ukončeno:-)) jo a výběr barvy: když se ptala sestra, jestli máme vybranou barvu, tak řekl, že jo...tak jsem byla překvapená, protože jsme to vůbec neřešili. Tak odvětil: no přece ta, která se líbí tobě! :-) pokud v jiných oblastech nemáte problém, tak bych vůbec nepochybovala. Jsou to prostě chlapi!!!
Odpovědět
díky všem za uklidnění ...
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to sami,resim s nim jen to dulezite,placeni,hostinu ale barvy,doplnky,saty,vyzdobu,kytky..on tomu nerozumi je mu jedno jak co bude vypadat,oblek svuj ma,boty taky a tim to pro nej konci a ja jsem rada,bude vse po mim a bude to prekrasnyyy :)
Odpovědět
U nás také to samé. Vše si vybírám po svém. Občas mu dám vybrat z více variant, když se nemůžu rozhodnout. Nyní vybíráme prstýnky, nemůžeme si vybrat a dohodnout se, takže zaplať pánbůh, že u většiny ostatních věcí se můžu rozhodovat sama :)
Odpovědět
U nás to bylo dlouhou dobu podobně. Pořádně se zapojil až ke konci, ale spíš v praktických než estetických záležitostech. Z estetických vlastně jen do výběru prstýnků a mých šatů (respektive jejich schválení :) ) a sám si vybíral svatební outfit. Chápu, že svatba je svatba, ale tohle jsou spíš "ženské věci", podobně jako vánoční výzdoba, výběr kytek a dekorací do bytu a podobně :) Já jsem svatbu konzultovala se svědkyní (já v Praze, ona v Berlíně) a hezky nás to ještě sblížilo. Třeba to u Tebe dopadne taky tak, tak nevěs hlavu :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nedá mi to se nevyjádřit ;) Můj přítel moc nic neřeší... ovšem pokud se náááhodou stane, že se k něčemu vyjádří, nebo je to natolik podstatné, že po něm požaduji nějaký názor, dopadne to vždy tak, že se absolutně neshodneme. Ovšem...když se nevyjadřuje, cítím se ukřivděně, že ho to nezajímá... pokud se vyjádří jinak než chci, tak jsem dotčená co se do toho vůbec montuje :D Takže asi tak: když se chlap nezapojí, je to špatně... když se zapojí, je to taky špatně :D
Odpovědět
Profilova fotka
Domluvili jsme se hned na začátku, že já vybírám užší výběr a konečné slovo má přítel co se týká velkých věcí. Prstýnky, fotograf a podobně. Maličkosti typu: jakou barvu, kde sehnat koberec řeším čistě já - jemu už pak jenom ohlašuju kolik kam má poslat. :D Kamarádky jsou studující, takže času vůbec není, takže na vše jsem v podstatě sama. Taky mě to někdy mrzí, zvlášť když tu člověk někdy čte jak ostatní mají báječné muže co se zapojují. Ale na druhou stranu vím, že je to děsný praktik s pražádným citem pro detail - ostatně jako každý druhý chlap. ;) Znám ho a vím, že to je normální. Nezmění se jen kvůli tomu, že tohle je svatba a ne obyčejný večírek. Zkus k tomu přistupovat takhle. ;)
Odpovědět
No jo, děvčata, když my bysme nejraději z těch chlapů udělaly baby... Aby romanticky žádal o ruku, romanticky plánoval detaily svatby alá barva svatby a podobně, slzel nad těhotenským testem... ale chlap je prostě chlap. Pokud to jinak funguje a v zásadních věcech se dokážete domluvit, tak to ostatní jsou maličkosti. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No a my jsme doma dva chlapi(obrazne), smysl pro detail nemáme ani jeden, a tak neplanuje nikdo nic :) :) máme podobný vkus, takže na prstynkach, šatech a druhu piva, jakého koupime sud, jsme se shodli hned :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak u nás je to podobné. Přítel se taky ze začátku nějak extra nezapojoval. Vždy jsem mu ukázala mé nápady a pak jsme společně vybrali. Ze začátku jsem byla taky trochu rozmrzelá, ale už je to mnohem lepší. A teď začíná spíš stresovat on , že nic nemáme. :) Takže si myslím , že to chce u chlapů asi čas. A pokud to tvému chlapovi nedojde, tak můžeš být i ráda, že si tu svatbu uděláš jak chceš a on ti do toho nemluví. :) Takže držím palce, ať to dopadne jak koliv . :)
Odpovědět
tak já myslím že tím nejdůležitějším už se zapojil-požádal tě o ruku :D To mluví za vše :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda upřímně ani nečekala, že muž bude cokoliv vybírat nebo vyhledávat :D A taky jsem si to tak trochu chtěla udělat po svým ;) Říkal, že proberu nabídku a jemu předložím až vyfiltrovaný možnosti ze kterých vybereme ;). A tak jsem si to mohla dělat dost po svém a on měl pocit, že se "podílí" :) Když jsme ale finišovali a vyráběli doma dekorace apod. tak mi hodně pomáhal, to zas jo ;). A všude jsme jezdili spolu - zamlouvat matriku, poslechnout si pianistu, na schůzky v hotelu, u floristky atd., takže jsem víc než spokojená :)
Odpovědět
Profilova fotka
@korm Vůbec to takhle neřeš :) Můj přítel mi řekl, že je mu úplně jedno, jestli bude barva zelená nebo duhová, a tak podobně, jediné, co ho zajímá je, že se konečně stanu jeho právoplatnou ženou :) (což mi přijde děsně romantický) a když něco vybírám, sedí se mnou útrpně před obrazovkou a ve finále mi vždycky řekne, ať to vyberu já :) A stejně ho miluju! ;)
Odpovědět
Přijde mi trošku ujeté, že jen kvůli tomu, že se mu nechce vybírat dekorace, ty začínáš pochybovat o vašem vztahu. ;-) Popravdě ani mně jako bývalou nevěstu to moc nebavilo. Šaty jsem měla za hodinu vybrané, prsteny taky, květiny jsem celé nechala na květinářce a výzdobu jsem jen oznámila představu, zbytek udělali taky profíci. Ale to neznamená, že mi na našem vztahu nezáleželo, mně jen tolik nezáleželo na serepetičkách, což s vyzrálostí nemá nic společného. A řekla bych, že tvůj snoubenec to bude mít podobné. 8-) Vsadím se, že on bude spokojený, když ty budeš spokojená, ale chtít po něm řešit mašličky a potahy na židle asi fakt nemůžeš. Mně by z toho taky jeblo, promiň. Na druhou stranu zorganizovat svatbu celou sama bych já osobně taky nezvládla. My si něco rozdělili mezi mnou a partnerem a něco mezi rodiči, tak to zkus taky tak udělat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jasne, ten muj me obcas taky trochu rozciluje jak se nezapojuje a i kdyz s nim chci jen prokonzultovat par napadu (jen mu dat na vyber a, b nebo c), hned se vymlouva jak je unavenej :D. Si pak nasupene rikam coze to jako je ta "zadost o ruku". Je to v podstate zadost o zorganizovani svatby. Na druhou stranu, pokud by se muz zacal najednou zajimat o to jakou barvu maslicek budete mit na zidlich, asi bych zacala pochybovat o jeho orientaci a pravosti umyslu si me vzit ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj ze začátku vymýšlel,ale vždycky vymyslel koninu - třeba že budeme mít oběd 65 lidí a všem chytne na oběd rybu -není vrcholnej rybář a nic podobnýho :D Ale potom pochopil, že svatba se dělá kvůli nevěstě a teď jen nadává na ceny :D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do toho chlapi ani netahala, protože třeba ten můj vůbec nemám smysl pro barvy, tak bych snad ani nechtěla vidět tu kombinaci barev co by vymyslel. Takže jsme se domluvili, že on zařídí alspoň alkohol a pána na točení prasete. Všechno kolem zařizuju já a vůbec mně to nevadí,spíš naopak :-) Pracuju jako plánovač výroby, tak v plánování svatby se naprosto vyžívám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jelikoz ja uz si prohlizela inspirace davno pred zasnubama tak jsme meli vicemenne jasno, od jen souhlasil,ze jsem vybrala dobre. :-D A dekorace nejak vybirame spolu podle me je to tak nejak logicky ze tohle resi zenska,protoze prece jen my na to mame od prirody vetsi citeni :-D Jestli kvuli vyberu barev a dekoraci pochybujes o vas tak teda nevim,zda se mate vubec brat :-D
Odpovědět
Můj muž dře od rána do noci na to, abychom spolu vůbec mohli žít, takže představa, že přijde z práce, nají se, ještě pracuje, a pak v jedenáct večer začne hledat nějaký kreativní řešení na pinterestu mě docela rozesmála :D Já to neříkám poprvé, udělejte si seznam priorit, uvědomte si, co je pro vás jak důležité, a to nepodstatné prostě neřešte...pak nebudete mít obavu, zda stihnete sladit mašličky na psím oblečku se zasedacím pořádkem a smetáka lopatku s candybarem :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kockakacka máš to opravdu veselý s chlapcem :). U nás jsem mu na email a poslala TO DO LIST a termín kdy to má být hotové... a je nejspokojenější :). Když jsme vybírali místo, tak jsem měla vytipované 3 lokality (s tím, že na Hrádku v žádném případě - servis tam mají dobrý, známí si to pochvalovali, ale mně to místo na hostinu přijde moc studený a tmavý). Všechny lokality se mnou projel (panství Velichov, Černodolský mlýn a hotel Emerán na Klínech). Oba nás uchvátil Emerán, takže svatba bude tam. Co se týče prstýnků, nebyl moc na výběr, skoro žádný mi neslušel na ruce, takže jsme volili jednoduchost. Bude s tebou vybírat i šaty? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@Idzicka no, je pravda, že na Hrádku to tmavé je, ale nakonec se mi to moc líbí. Předevčírem jsme se tam byli podívat a nelituju :) Je pravda, že o Emeránu jsem také uažovala, ale než se mi ozvali, tak už jsme měli zamluvený Hrádek. Velichov se mi líbil moc, ale termíny už fuč a hlavně je až moc drahý :) A šaty se mnou nevybíral a až do svatebního dne je ani neuvidí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@korm Chlapy nejsou na plánování ten můj se taky nějak zvlášt nezapojuje. Ze záčátku říkal že nic nechce myslím te sv. noviny, dárky pro hosty atd. A ted když vidí že si to stejně udělám tak je mu to jedno :DDD
Odpovědět
My jsme teda neměli žádnou barvu svatby, výzdobu a tyhle serepetičky, takže jsme to neřešili ani jeden. Ale protože nikdo nenabídnul pomoc s přípravama, bylo to jen na nás. Od svého muže jsem tenkrát chtěla pomoc spíš s organizací věcí technického charakteru, jako zajištění fotografa, kameramana, aut a podobně. A ani tak se nezapojil. Veškerá organizace tak zbyla jen na mě, a to v šibeničním termínu, na který můj drahý tlačil, a bylo to fakt náročný. Taky to podle toho celý dopadlo. :-( Musím říct, že jsem kvůli tomu taky měla spoustu pochybností. Můj muž totiž věří, že věci se vždycky udělají a vyřeší tak nějak samy.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?