Musely jste si svatbu od přítele tak trochu vynutit?

Řešila jste některá, že váš přítel se moc do svatby nehrnul, tak jste na něj trochu přitlačily, aby se rozhoupal? A jak to pak dopadlo?
Odpovědět
1
2
7
Uvítám i třeba případy známých z Vašeho okolí, jestli nakonec ke svatbě došlo a zda bylo manželství potom bylo šťastné, nebo se rozpadlo, protože muž do něj vstupoval jen kvůli partnerce.
Odpovědět
Profilova fotka
Já tlačila dost intenzivně, ale nepřineslo to kýžený výsledek.Tlačila jsem asi tak 2 roky, v jednu chvíli jsem zvažovala i rozchod, nemyslím si, že jsem to urychlila, možná spíš naopak, myslím, že jsme se prostě brali, když on se cítil připravený.
Odpovědět
Profilova fotka
1ks známých, došlo, nyní rozvedeni 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misha21 Ahoj, mě osobně by to přišlo strašně trapné a ponižující! V žádném případě bych nechtěla, aby si mě bral jen proto, že jsem ho do toho dotlačila. Naštěstí si mě můj chlap chce vzít naprosto dobrovolně, těší se a nejradši by byl, kdybychom už byli svoji a nechce čekat až do června:D Myslím si, že takové manželství, kde jeden je do toho dotlačen, nebude dřív nebo později šťastné... Znám to z druhé strany, on donutil jí. Manželé jsou dva roky a manželství šťastné není, tedy on si asi myslí, že ano, ale ona štastná není a to co mu za zády dělá.... Proč ho nutit do svatby? Nemyslím si, že by nesezdaný pár musel být méně spokojený než sezdaný. Zas nadruhou stranu být žena, která si moc přeje svatbu a můj chlap by nechtěl, asi bych hodně přemýšlela, proč si mě nechce vzít.....
Odpovědět
Profilova fotka
@misha21 určitě to nedělej, kážda chceme být krásná nevěsta, zkoušet šaty a zařizovat, stále to vidíme v okolí, ale netlač, nech to být , není to dobře!!!!! u nás se první svatba uspěchala, byl právě tak trochu ne přinucený, ale pořád se o tom mluvilo, až se to najednou stalo a jsme rozvedení!! svatba byla skvělá, vdala jsem se dobře, ale stejně se to nepovedlo, protože se to uspěchalo ted v pátek si beru druhého muže a to hlavně proto, že spolu budeme v lednu mít 2. dítě, tak už je to trochu o něčem jiném ta svatba, ale čekala jsem dlouho...počkej i ty, nestojí to pak za to!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si uprimne receno nemyslim, ze to jestli manzelstvi bude stastne, ma nejakou souvislost s tim, jestli se muz rozhoupal sam nebo k tomu doslo z iniciativy zeny.. asi vubec nechapu podstatu te uvahy, ze by si mne vzal kdyby nechtel..? stejne tak obracene proc bych si brala ja nekoho koho si vzit nechci.. (samozrejme jina situace je, kdyz jsou oba do manzelstvi dotlaceni spolecnosti nebo rodinou, ackoliv to uz dnes asi neni zrovna bezna situace) ja musela taky partnera ke koupi prstynku trochu natuknout a po zasnubach mu narovinu rict, v jake dohledne dobe si asi tak predstavuji svatbu, ale nikdy mne nenapadlo to brat jako ze jsem si tu zadost o ruku a svatbu vynutila
Odpovědět
Profilova fotka
Misha už diskusi založila. Chlapa k ničemu nenutila, jen je pro ni manželství důležité - to si on uvědomil, o ruku ji požádal s vlastnoručně vyrobeným prstenem, revolver mu u hlavy nikdo nedržel... ženská, jestli si ten vztah pokazit chceš, jsi na nejlepší cestě.
Odpovědět
@ad.elle To nechci, jen mě to trápí a bojím se, aby se nám potom kvůli toho nerozpadlo manželství, protože mi to třeba bude vyčítat, že se na ženění necítil, ale oženil se, protože jsem se s ním jinak chtěla rozejít.
Odpovědět
Profilova fotka
@misha21 On to ví, ví o co by přišel a protože o tebe přijít nechce a je mu s tebou hezky, vzít si tě chce. Je mladý, určitě by "na ocet" nezůstal a musí to vědět... a přesto chce být s tebou. Buď za to ráda a už to neřeš :-) !!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je "vynutit" a "vynutit". Pokud se jedná o nějaké citové vydírání, ultimata atp., tak to se mi jako správný krok k manželství nezdá. Ale jestli to myslíš tak, že je jen trochu pomalejší a má tě rád, jen prostě o tom aktivně nepřemýšlí a spíš tak nějak nechává tebe, abys to navrhla, tak na tom nevidím nic špatného. Někdo má s vyznáváním svých přání a citů problém, nejde mu to tak lehce, jak nám servírují ve filmech. To ale neznamená, že by jeho cit k tobě a přání si tě jednou vzít bylo o to menší.;)
Odpovědět
Profilova fotka
@misha21 Ale kdyby s tebou nechtel byt, tak by se s tebou prece rozesel.. zbytecne se v tom neustale hrabes a vymyslis nerealne a nesmysle scenare, pokud to manzelstvi neklapne a vy se rozhadate, tak si mozna budete vycitat ledasco, ale za ten rozpad urcite nebude moct to, ze ty jsi chtela svatbu vic nez on.. vzdyt je snad svepravny a rozumny clovek a o takovych dulezitych vecech jako vstup do manzelstvi se dokaze rozhodnout sam dle sveho uvazeni a pak nemuze prece obvinovat nikoho jineho, ze ho k tomu donutil
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Souhlasím, je blbost se v tom utvrzovat, pak to opravdu povede jen k tomu, že si budeš vyčítat případný neúspěch... Znám tři páry, kde vztah byl moc pěkný, měli se rádi - žádné přetvařování navenek. A i v těchto případech chlap stejně odešel, protože mu došlo, že se vázat nechtěl. A ty už vůbec k ničemu nikdo nenutil, tak proč zrovna tvůj partner by měl být ten, který s tebou "nedobrovolně" zůstane? To mužům opravdu není podobné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@misha21 Neboj se, že vám kvůli tomu rozpadne manželství...pokud se rozpadne, budu to s největší pravděpodobností spíš kvůli tomu, že si děláš v hlavě neskutečné scénáře a podle těch mu pak budeš valit klíny do hlívy...to by vydržel asi jen světec. Jako druhé téma a stejně to vypadá, že si nedáš říct, ten kluk má nervy ze železa :-D Takže vážně - přestaň to urychleně řešit, protože jinak bude čím dál pravděpodobnější, že odejde kvůli tomu, že nebude chtít strávit život s ženskou, která pořád řeší dokola blbiny...a taky bych si být Tebou srovnala v hlavě, jestli chceš žít pohádku s kýmkoliv, nebo se svým princem cokoliv...já bych teda brala to druhé, protože z klišé a očekávání se člověk nenají... ;-)
Odpovědět
Já to s ním neřeším, já si vylévám srdce jen tady :D Asi máte pravdu holky, svatba je stejně za rok, takže na nějaké konečné plány a zařizování je ještě brzo, tak to nechám uležet a po novém roce bych začala opatrně zařizovat... Tak díky za podporu :)
Odpovědět
@misha21 Znám takové manželství........ a být tím chlapem, tak okamžitě žádám o rozvod, pže jeho manželka je taková šmata......., že to není ani možné. ----- Za mě vynutit si manželství je dost divné. Hodně lidí tady pořád prezentuje, jak se chlap musí popohnat dopředu, protože se nikdy jinak k ničemu nerozhoupe........ Pokud některé ženy mají tento názor, tak lituji jejich partnery. Protože mi to příjde, že ze svých partnerů dělají děti, které se neumí ani vysmrkat a utřít si bradu. ----- Mě si můj partner vzal sám od sebe dobrovolně, žádný nátlak. Krásné překvapení. Nikdy bych to ani jinak nechtěla. Vynutit si svatbu mi příjde pod úroveň a opravdu žít s tím, jestli si partner vzal partnerku z lásky nebo s donucením....... Pak budou mít ti dva krizi a první co bude, tak to ten muž své ženě omlátí o hlavu. ----- Tohle by mělo být od srdce. A ne s donucením
Odpovědět
Profilova fotka
tak takový manželství bych nechtěla .... věděla bych, že si mě navzal protože on sám chtěl .... ale protože sem byla už otravná ... a to ne ... to je hnus velebnosti 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx @tessie187 Tak si dámy přečtěte, co misha psala v předchozí diskusi. Je věřící, manželství pro ni důležité je a má výčitky, protože s ním žije a vdaná není. Takže jestli on s ní chce být, musí ji akceptovat celou, i s její vírou - jestli s ní být nechce, fajn, možnost mu už dala... a on si zvolil ji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle nevím jak jenny, ale já mluvím všeobecně o nucení do svatby
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle mě osobně by to manželství tolik nenaplnilo, když by svatba byla jen kvůli mě, já potřebuju mít tu jistotu, že ji partner chce taky :-) (stále píšu všeobecně, protože bohužel znám spoustu párů, kde si baba vše vydupává, když není po jejím, nevadí ji zapojit citové vydírání)
Odpovědět
Profilova fotka
A mimochodem, je opravdu hrdinské tvrdit, že "já bych nic takového nechtěla" - měly jste štěstí, že jste narazily na chlapa, kterému se manželství nepříčí nebo na něj dokonce myslí sám. Já bych byla pokornější. A přitom to o kvalitě toho vztahu říká co? Vůbec nic. ;-)
Odpovědět
@ad.elle Ano, psala v předchozí diskuzi, že je věřící, ale upřímně... to, že je někdo věřící, je důvod nutit toho druhého do manželství? P. S. Tohle je můj názor na nucení do svateb celkově. Je to můj názor a kamenovat lidi tady za jejich názor............. Od toho jsou to diskuze.
Odpovědět
Profilova fotka
hned se nehádejte ... já napsala svůj názor na prostou otázku, kterou je název diskuze :-) teď za to budu poštřílena ne ?
Odpovědět
@tessie187 No taky mi to tak příjde. Bohužel někteří neumí akceptovat názor jiných. Postřílené budeme asi obě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, jen mi přijde zbytečné to psát zrovna tady, když tuhle diskusi založila slečna se silnými (a zbytečnými) výčitkami, to je celé. (Všechny víme, že na jedno téma je na Beremese diskusí vždycky aspoň 15 :-) ) A je mi jí líto, tudíž se jí zastávám.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si ale vubec nemyslim, ze misha ho do manzelstvi vyslovene nutila (ale samozrejme tezko soudit, kdyz zname pohled jen z jedne strany), ano dala mu urcite ultimatum a dostal na vyber a proc je to jako spatne? to se mela pretvarovat, zit jinak nez je podle jejich predstav a viry a byt kvuli tomu nestastna a opravdu tim treba zahodit nekolik let s chlapem, ktery by ji za pet let milostive rekl, ze se vlastne nechce zenit nikdy? takhle to maji podle mne aspon vyjasnene.. obecne k tomuto tematu, ja opravdu nechapu, jak je mozne nekoho do manzelstvi donutit (at uz zena muze nebo muz zenu) to mi snad drzi pistoli u hlavy abych rekla to ANO ? prijde mi to trochu jako alibismus, pak toho druheho obvinit, ze me do svatby dotlacil a nepripustit si, ze se jedna o chybu a neuspech nas obou
Odpovědět
@ad.elle Jenže upřímně.... co může čekat zakladatelka diskuze od nás. Jenom náš osobní názor (ať už pozitivní nebo negativní). Nic víc, nic míň. Známe pouze pohled z její strany. Ze strany partnera absolutně nevíme nic.......... Tohle je prostě věc, kterou mohou vyřešit jen oni dva. Nikdo jiný. My můžeme sdělit svůj pohled na věc, ale to je vše. Ono vždy je zapotřebí si vyslechnout obě strany. Znám případy. Kdy někdo někde něco řešil, ale s člověkem, kterého se to týkalo se neřeklo ani půl slova a nebo to bylo řešení stylem ,,nůž pod krk" a takhle to nejde. takové věci je zapotřebí řešit v klidu a bez velkého návalu emocí.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem si přečetla, jak proběhlo vaše zasnoubení. Za mě je to teda krásné požádání o ruku...takové intimní, osobité...vůbec bych se tím netrápila a ani nijak neznevažovala to, jak to doopravdy myslí. Jo možná to udělal, protože jsi ho postavila před hotovou věc a možná, kdyby bylo na něm, by se ženil až za pár let nebo vůbec, ale tak či tak to chce prožívat s tebou. Nežádal by tě, kdyby mu nedocházelo, že je to důležité životní rozhodnutí a že mu za to stojíš. Jsi zasnoubená a máš milujícího chlapa, užívej si to!;)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel už jednou ženatý byl, a dost se spáli a city třeba nedává moc najevo. Mluvili jsme o tom ale, tak nějak ještě nebyl připravený. V srpnu jsme měli těžké období spíš pracovní atd a povídali se večer řekla jsem mu že mě to trápí, že nedává nic najevo atd. asi tehdy nad tím začal přemýšlet a za pár týdnů jsme dostala prstýnek a datum 14.6.2014 dokonce vybrall on sám jen tak z ničeho nic aniž bych něco řekla. Netlačila jsem, jen toho padlo víc a já se vypovídala a uvědomil si že musí něco změnit ...požádal mě na rozhledně se slovy "no víš jak-nevím jak se to říká" a dal mi pusu.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když to chlap opravdu nebude chtít tak ho ktomu asi nijak nedonutíš a když jo tak pochybuju že to dlouho vydrží. Oba by měli chtít svatbu ze srdce a ne zdonucení ;-) Vážně by jsi chtěla svatbu o které by jsi věděla že přítel ji nechtěl ?
Odpovědět
Profilova fotka
všechno chce svůj čas, bohužel nejen u sebe ale i u ostatních žen to vnímám dost intenzivně, že bysme chtěli všechno hned a bez čekání, což je nesmysl a pak jen vystresujem sebe a okolí a to se týká čehokoliv. Takže přestaň se v tom tolik hrabat, protože si jen uškodíš...raduj se z toho a pokud ti to nejde, tak pak to není to pravé ořechové.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?