Moje mamka nemá ráda mého přítele

Ahoj nevěsty, řeším tohle dilema...mámě prostě nesedl můj přítel...řekla mi to na rovinu, že ho nemá ráda, protože má jiné názory, priority a celkově jiný pohled na život než ona. Cítím, že se kvůli tomu mezi mnou a mamkou tvoří propast...nemůžu s ní o něm vůbec mluvit a pořád ho srovnává s mým bývalým. Vůbec nevím co s tím....
Odpovědět
A jak dlouho už jsi s novým přítelem? Třeba to chce jen čas. Znám případy, kdy počáteční nesympatie se později změnily. Držím palečky ;-)
Odpovědět
9 měsíců....na příští léto plánujeme svatbu....zatím jsme jí to radši ani oficiálně neoznámili, protože mám strach z její reakce...
Odpovědět
@nicol22 a ma k tomu mama nejaky zavazny duvod? Treba nejaky zlozvyk nebo pristup k penezum, ktery by ji vadil, nebo tak? Takhle tezko soudit, kdyz clovek nema informace :).. Ty jsi s nim opravdu stastna? Bydlite spolu?.. Pokud te nenapada nic konkretniho, co by ji mohlo na pritelovi vadit, tak asi nezbyde nez doufat, ze se to casem zlepsi.. znam pripad, kdy se tchan vubec nebavil se zet'em, a kdyz se narodilo prvni dite tak se to zmenilo..tak pokud k tomu mama nema zadny zavazny duvod, tak se to snad zlepsi..
Odpovědět
Profilova fotka
nicol22 strašná situace... Bohužel na to není odpověď a věř, že čas to nezmění. Mám to stejně :( Za měsíc mám s přítelem svatbu, jsme spolu osmým rokem... Máti mi odmítla přijet na svatbu - nerozumí si s příbuznými, co tam budou mými hosty a s mým snoubencem od začátku taky ne (celá ta léta se přetvařovala a plnou pravdu mi napsala před pár dny do mejlu)... Nejhorší je, že jí nikdo z těch "špatných" nic neprovedl. U ní jsou kamenem úrazu hlavně peníze. Ona je nemá a ten, kdo s ní není na jedné vlně, nepůjčuje jí, nebo zastává jiný názor než ona, ten je pro ni divný. Držím ti pěsti, snad nedopadneš jak já. Věřím, že máš rozumnou mamku, co tě má ráda.
Odpovědět
@krasnamurena vidím, že máme v podstatě stejný problém...můj přítel peníze má a to je nejspíš ten problém. Protože podle ní, ten kdo má peníze je automaticky zloděj a podvodník, protože na větší peníze si přece člověk nemůže vydělat poctivou prací....
Odpovědět
@nicol22 nechápu, proč mamka srovnává tvého přítele s bývalým. Zas tak dokonalý asi nebyl, když je to bývalý, ne? Něco v tom smyslu bych jí řekla a taky přidala pár kladů, které ten její oblíbenec neměl. A pak už asi nemá cenu se s ní o příteli bavit, chápu, že tě její přístup mrzí, ale pokud ona sama nebude chtít, názor nezmění. Držím palce.
Odpovědět
Zamysli se, co konkrétně, jaké názory jí na něm vadí. Pokud jsou jen rozdílní, tak bych si stála za svým. Ale pokud na něm pozoruje něco negativního, hrubiánství, nezdravý vztah k penězům, ženám, zvláštní pojímání víry nebo něco takového, tak bych nad tím hodně přemýšlela.
Odpovědět
Profilova fotka
@krasnamurena @nicol22 Holky, tak to nechápu...místo toho, aby vaše mamky byly rády, že máte někoho, kdo se o vás dokáže postarat a je zajištěný, tak spíše přidělávají další starosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@nemcovakn hold rodiče si nevybereš...
Odpovědět
Upřímně? ...Je možné, že ma tvoje mamka nějaký nevyřešený problem uvnitř sebe a že třeba nemá důvěru vůči těmto lidem (myslím typu lidí), třeba jí někdo obdobný zradil, ublížil, něco.... Uvědom si, že někdy je těžké, začít důvěřiovat a mít rád i přesto, že nám ten daný člověk neublížil. Určitě to musíš znát sama od sebe. Ne vždy ti někdo sedne a toho pocitu se člověk zbavuje dost dlouho. Nevím jak přesně se mamka chová, ale nehledala bych vinu jen v ní.Neříkám, že tvů přítel je špatný to vůbec ne (vždyt ho ani neznám :D), jen říkám, že někde hluboku může být u mamky zakořeněný problém a pokud ani tvůj přítel nezkusí trošku změni chování vůči ní, nemusí to mít žádné řešení. Zkusila bych se s přítelem pobavit, říci mu ok, hele, problem je nejspíše tam a tam, mrzí mě že je to takto, ale ráda bych tu cestu mezi Vámi našla. To samé s mamkou, vyjít vstříc, pobavit se,ukázat že jí máš ráda a zajímá tě její názor na něj.... Pokud dochází jen k předhazování a zlobě (ty ho nemáš rada, atd). řešení se nikdy nenajde. Držím pěsti. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?