Měli jste taky takové trápení s budoucím ženichem?

Dobrý večer, píšu ohledně problému, který nastal s budoucím ženichem..svatba v březnu a můj milý mi sdělil že se svatby bojí, řešili jsme to dva týdny s tím, že teda svatba bude, chce se mnou být ale má strach z toho závazku.každopádnš od té doby, je jiný, doma milý, tulíme se, je nám hezky ale když mu napíšu třeba z práce ani neodepíše, přitom to u něj nebylo zvykem, ani už mě tak hezky neoslovuje v smskách, byloto pořad miláčku, dupko atd..asi malichernost viďte, ale jsou ti chlapy fakt tak hrozní před svatbou? To jeho rušení svatby pro nás bylo velký problém.hrozně mě zklamal..ale po debatě s otcem je klidný, pochopil to. ma strach z rozvodu, jeho matka je třikrát rozvedená, dětství prožil v rozvodech a tak z toho má respekt, ale ještě pul roku zpátky se strašně chlubil že budu jeho žena. a ted? je to na prd..nemám do ničeho chut a jen strach jestli si to jeste nerozmyslí. :-| :-(
Odpovědět
Hezký večer, teda máme také před svatbou, květen, a nedokážu si představit, že bych byla v Tvé kůži.. U nás je ženich do svatby strašně zapálený, sám kolikrát večer sedne k počítači a hledá co se svatby týká. Určitě bych si s ním promluvila, upřímně, vážně, o tvých pocitech a strachu. Jestli se něco nezměnilo. Přeci jen, je to velký životní krok pro vás pro oba a musíte si tím být jisti. Vše bych si chtěla vyjasnit dokud je ještě čas. Držím palce, určitě to bude dobré ;-)
Odpovědět
jak dlouho jste spolu? Jestli se berete po krátké známosti, tak bych to možná i chápala. Jestli jste spolu už několik let, pak už by mi to také přišlo trochu divné a jak píše Lucka - raději si vše včas vyjasnit
Odpovědět
Ahoj, přiznám , že neměla (fakt, ale je , že rodinné zázemí asi určitou roli hrát může a manžel vyrostl v idylické rodině). Tedy, abych to upřesnila - že by byl zapálený do svatby jako takové a hledal si k tomu informace na netu viz. @lucie_91,to se zrovna říct nedá, ale nezdálo se, že by měl pochybnosti o svazku jako takovém. Pokud se Tvůj partner opravdu bojí rozvodu z důvodu špatných zážitků z dětství, pak zlomovým mezníkem není ani tak svatba jako spíš děti. Pokud totiž budete mít potomky, je úplně jedno, zda budete svoji či nikoliv - případný rozvod/rozchod na ně bude mít destruktivní dopad úplně stejně. Naopak - pokud děti mít nebudete, pak je rozvod jen formální a poměrně rychlá záležitost. Napadlo mě, jestli nezkusit nějakou tu partnerskou poradnu, třeba by to pomohlo poodkrýt příčinu jeho strachu, ale nevím, zda by tomu byl otevřen...
Odpovědět
Profilova fotka
můj ze svatby taky nadšený nebyl. plno blbých keců atd...ale pak byl takový štastný, uhovený, že je to za ním a nikdo po něm nic nechce. bude to dobré. moc se o tom nebavte, vše dopadne dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je teda dost velká prekérní situace. Neumím si představit, že bych byla v téhle situaci já.... Je vidět, že v jeho životě nebylo moc vidět pěkné soužití rodičů a zanechalo to na něm nějaké stopy :-/ Ale o ruku tě přece požádal on ne? Nicméně v téhle situaci bych do toho asi nešla... Asi bych ještě počkala. Žila s ním jen tak... Jak už tady bylo napsáno, svatba je veliký závazek a velký krok, je potřeba mít jistotu toho, že do toho jdete oba dva s přesvědčením, že s tím druhým chcete prožít celý život. Ještě nebyla ani svatba a už se vám v hlavě honí rozvod....? to asi není to nejlepší... :-| Chce si to opravdu s partnerem otevřeně promluvit, zda-li to opravdu chce.... Abyste se pak netrápili navzájem... ;-( přeji hodně sil a hodně štěstí ...
Odpovědět
Profilova fotka
Bohuzel take nemuzu adekvatne poradit, stejne jako vyse pisici damy ani u nas nebyl s manzelem pred svatbou jediny problem. Taky nejak nepodlehal pripravam, ale na svatbu se tesil, tesil se az budu jeho zenou a s cimkoliv jsem potrebovala ohledne svatby pomoci, toho se ujal. Daval si zalezet na vyberu obleku a ve svatebni den bylo videt jak je hrdy a spokojeny jako zenich a ikdyz s kamarady koncili az v pul 6 rano, tak za cely horky srpnovy vecer nesundal ani sako, ani motylka protoze rikal, ze se zeni jen jednou a musi mit uroven :) (jako my nevesty se svatebnimi saty), cimz me uplne dostal :). Ve tve situaci bych asi jeste pockala a nic bych nelamala pres koleno. Pokud si te chtel vzit, tak bude za tu chvilku casu rad a az se uklidni, tak rad prispecha s planovanim svatby a bude ti vdecny, ze jsi netlacila a dala mu prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já ho plně chápu. Jestli je z rodiny, kde se neustále někdo rozváděl, tak to může poznamenat. Nicméně, ať už se ti to nebude zdát, jeho chování může být pro tebe jen pozitivní :-) jestliže se bojí rozvodu nebo toho, že by vám to nemuselo klapat, není to že by ti nevěřil, jde o to, že se bojí, že to s vámi dopadne stejně a že se ukáže že jinak to prostě nefunguje, protože jediný co on chce je, aby vám to klaplo. Může se ti stávat, že do svatby bude někdy zamlklej, nepříjemnej, nebude dělat to, co dřív, ale to je v jeho situaci naprosto normální, takže spíš ho jenom podporuj a nenech se do toho stáhnout. Jak znám pak tyhle situace, v momentě, co už nebude třeba dělat rozhodnutí (vzít se nebo ne) a budete svoji, tak mu přepne a bude to dobrý. Zažila jsem podobných situací mnoho a vždycky jsme je spolu ustáli :-) držím vám palce, protože on si tě chce vzít a dokud budete stát při sobě, tak se ničeho bát nemusíš :-)
Odpovědět
@nichnich Mnoho chlapů se bojí svatby...můj manžel taky.Den,kdy jsme se byli zapsat na matriku,si pamatuju jak dnes-vylezli jsme ven,on bledý,že nemůže věřit tomu,že jsme oficiálními snoubenci,a říkal,že se bojí. Vylezlo z něj že svatbu chce,ale že se bojí právě kvůli tomu,že jeho rodiče jsou rozvedení,někdo mu nakecal,že pro něj život skončí,že ze mě se stane megera,že mu budu zakazovat hry na počítači,atd...Někdy mi připadal nevyzrále s těmi obavami. No a dnes je z něj naprosto vyzrálý muž,šťastný že je ženatý,vidí že manželství může být hezké,a ne jak u jeho rodičů,a dodnes říká že je blbý,že si mě nevzal dřív. Být tebou tak na něj netlačím,příliš často nemluvit o svatbě,a až budete mít po svatbě,vsadím se že se zklidní a bude šťastný že jste svoji.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nas byl zenich do svatby zapaleny,problem jsem byla ja :) mozna horsi nezntvuj manzel.Na me fungovalo stanovit presne datum a toho se drzet ,nestresovat me moc pripravami a zatahovanim do veci kolem .Svatebni den byl uz o.k. a po svatbe ideal ,spadl mi velky kamen ze srdce,ale kdyby mi dal manzel na vyber(jako ze spolu budem bez svatby) ,tak to stornuju a vyklouznu z toho:)))) ,ale nebylo uniku.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsem ten problém já. V naší rodině jsou všichni chlapi náhradní. Když mě požádal o ruku byla jsem strašně nadšená a chtěla jsem se vdávat, ale pak jsem dostala strašný strach, že dopadnu jako všechny naše ženské, sama s dítětem, že mu třeba jednou hrábne a taky odejde. A upřímně asi jen díky tomu, že jsem děsný materialista a vím, že jsou zaplacené zálohy a tak, svatbu neruším. Hodně v tomhle ohledu pomáhá kamarádka, která je kmotřičkou našeho vztahu a pořád mě uklidňuje, že to od něj nehrozí. Když jsou rozvody v rodině obvyklé je dost těžké věřit ve svazek na celý život. Ale věřím, že až budete svoji a on uvidí, že u vás to funguje stejně jako před svatbou, tak to bude v pohodě a bude rád, že si tě vzal. Pokud ti chybí komunikace a hezké oslovování, tak mu to řekni, možná se i dovíš proč to přestal dělat. Já když chytnu depku, že se mám vdávat a proč vlastně, když to špatně dopadne, tak jsem taky protivná a nejraději bych hned utekla a tak se k příteli stavím zády. Přeju ať to dobře dopadne. :)
Odpovědět
Ahój, můj "ženich" se do svatby žene asi jako do krematoria (je již rozvedený). O ruku mě požádal (už před dvěmi lety), ale bylo to spíš jen gesto. Od té doby jsem se trápila, někdy víc a někdy míň, že to nechce více prohloubit, pak jsem si řekla, že svatbu chci, a tak ji zařizuji. Přítel není nijak aktivní, někdy mi to leze na nervy, někdy jsem ráda, že si můžu věci naplánovat sama. Na druhou stranu vím, že nechci rodinu bez svatby a manželství, takže se to snažím brát spíše racionálně a užívat si aspoň to, co lze :) Každý vztah i člověk je úplně jiný, kvalita vztahu se podle mě neměří na to, zda-li jste nebo nejste manželé. Důležitá je komunikace mezi Vámi a tv tuto chvíli i trpělivost tebe vůči partnerovi. Třeba zjistíš, že vztah bez svatby pro tebe nemá smysl (a partner to pochopí a vezme si tě) a nebo budeš spokojená i bez svatby, když by nebyla plně prožitá oboustranně. Já jsem první případ.
Odpovědět
Profilova fotka
tak doku já neřeknu jdi a zavolej do restaurace tak dle přítele je na všechno času dost :-D jako má pravdu ale jsou věci co chci mít už hotové abych v létě měla čas na to se jít třeba opalovat :-D jinak ještě než mě požádal pořád se mu zdálo ve snech, že ho opustím, od doby co nosím prstýnek asi jeho podvědomí zapracovalo a je klid, žádné takové sny. Asi bych se ho zeptala jestli se pro něj neco po svatbě změní, promě tvého příjmění a statusu manželé, pokud má strah ze závazku ujistila bych ho že společně vždy vše zvládnem a navrhla bych navštívit rodinnou, partnerskou, manželskou poradnu s psychologem v jedné pracuji a mohu jen doporučit uvidí jiný pohled nestraného člověka, který dokáže poradit co a jak. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, my jsme sice podobnou situaci neřešili, ale z toho, co popisuješ, mám pro přítele pochopení a myslím, že jeho strach souvisí jen ze špatné zkušenosti, nikoli proto, že by si nebyl jistý tebou. Pokud mohu radit, neřešte možnost zrušení svatby a spíš zkus k němu být shovívavá a maximálně podporující. Promluv si s ním, řekni mu, že jeho strach chápeš, ale že nemá smysl porovnávat váš vztah s manželstvími jeho matky. Určitě bych mu teď nic nevyčítala, i když je jasné, že občas tě tím může štvát. :-) Ideální by bylo, kdyby si s ním otec občas popovídal a tzv. na něj dohlídl, aby zbytečně nepanikařil. Přeji hodně štěstí a neboj, až se vezmete, všechno z něj spadne a bude pak zase jako dřív. ;-)
Odpovědět
No a představ si situaci, kdy se bojí svatby oba dva :-D To je teprve prekérka. My už taky rušili svatbu a dokonce 2 jsme si řekli, že nic nebude a pak zase, že jo :-) Tak uvidíme, co bude do května. Já se bojím, protože moje máma je 2x rozvedená a otec mého nastávajícího taky nic moc manžel. Takže ať už je to za námi :-)
Odpovědět
Ahoj, já osobně než takový stres jestli si to rozmysli nebo ne, bych to radši zrušila a žila na hromadce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hele tak uzavrete predmanzelskou smlouvu... vis jako aby se nebal, ze budou kvuli rozvodu peripetie...proste si to jednoznacne urcete, co by bylo kdyby...a tim to budete mit dopredu vyresene a nebude se muset bat. A treba to z nej spadne... Dneska jsou predmanzelske smlouvy bezne a kdyz podas jako duvod ze se tim vyresi ten jeho strach, tak to treba nevezme ani nijak spatne... Jinak ten muj se bal, ze budu chtit svatbu a hned deti... a tak z toho mel taky respekt...ale pak jsme si o tom popovidali a je ok... Rekni mu co citis, svoje obavy i vyjadri pochopeni k tem jeho a uvedomte si co znamenate jeden pro druheho a ze jste jini a jedinecni a Vas zivot bude skvely... no a kdyby cokoliv, tak to vyresime tim, ze se dohodneme se kvuli rozvodu nedohadovat ;)
Odpovědět
@nichnich Jak to dopadlo? Doufám, že vše dobře a šťastně :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?