Litujete vetší či střední svatby?

Profilova fotka
Zdravím především vdané paní :) Je tu někdo kdo litoval že měl větší či střední svatbu? Vnitřně bojuju jestli si uděláme v kruhu rodinném či větší svatbu. Dělám víkendy barmanku, začínám mít odpor k velké společnosti, alkoholu a všeobecně co se toho týče. V plánu jsme měli 25 lidí obřad raut a párty. Mě se ale tato opředstava začíná protivit radši bych si dala dobrý oběd s pár lidma a šla domu a třeba další víkend prostě na pařbu s kamarády (aby se neřeklo), kde ale nemusim nic moc už zařizovat a hlavně to nebdudu mít v jeden den, taky se bojím že budu v 18:00 K.O z celodenní svatby.
Odpovědět
kamarátka to poňala podobne, mali obrad na južnej morave, sú zo severu, rodičia + súrodenec + svedkovia. po obrade nasledoval obed a pak sa šlo na hory, len novomanželia a svedkovia. párty spravili v penzione vo svojom okolí asi mesic nato, tam už pozvali cca 40 ludi. spetne rika, že toho planovania bolo rovnako vela ako klasicka svadba a ze by to nabuduce spravila vse vjednom :) ináč mi plánujeme presne toto "25 lidí obřad raut a párty".
Odpovědět
Profilova fotka
@nikol2602 Ahoj, naše svatba asi bude spadat do kategorie střední - 65 hostů i s námi. Co mně napadá z vlastní zkušenosti, my měli obřad odpoledne, to přispělo k tomu, že v 18:00 jsem byla ještě poměrně v dobré kondici. Ale jinak to bylo velice organizačně náročné, takže varianta; obřad pouze se svědky a pak za nějaký čas oslava pro rodinu a přátelé, se mi zdá rozumná. (Tady na beremku jsem pár takových svateb viděla a byli docela povedené. Ta oslava s rodinou pak začínala proslovy svědka, ženicha, nebo si ti manželé opět přede všemi vyměnili svatební sliby).
Odpovědět
Ahoj, nemůžu říct, že bych toho litovala, ale když to hodnotím zpětně, svatba se vydařila a moc jsem si jí užila, dneska bych to udělala tak jak píšěš - obřad + oběd s rodinou a pak klidně i další víkend pařbu s kamarádama... Bylo by to ve větším klidu:-). Chtěli jsme malou svatbu do 30ti lídí - těch nejbližších z rodiny + přátele, žádné tetky a setřenky, které nevidíme jak je rok dlouhý:-). Nakonec nás bylo celkem 27 s tím, že hned po obřadu raut a párty, taková spíš "gardenparty" než klasická svatba, a i tak to bylo organizačně náročné, měli jsme vše na jednom místě a zařizovali sami. A taky nejsem typ natěšené nevěsty co je "den svatební" ten nej v životě a žije přípravama rok dopředu, my se zasnoubili v dubnu a svatba byla v srpnu. Chtěli jsme se prostě stát manželi, ale zas jít na úřad jen se svědkama nám přišlo vůči rodičům blbý i když i tahle varianta byla na programu:-).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, naše spadala mezi ty velké (100 lidí) a rozhodně nelitujeme, naopak bychom pozvali ještě více lidí, protože by se vešli :-). A to jsem taky dělala za barem, kde mě lidi dost štvali :-D. Ale jsem poměrně společenská, z velké rodiny, která se schází a bavila mě organizace. Jediné, co se při takovém počtu nestíhá, je pobavit se se všemi účastníky. Abychom vydrželi, tak jsme začínali odpoledne (ve 3 hod). Ale pokud se ti to protiví, tak netřeba být svazován konvencemi, je to váš den a je jen na vás, jaký si jej uděláte.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli cca 75 lidí a nelituju, spíš mě taky ještě pak zpětně napadlo pár dalších, které jsme taky klidně mohli pozvat. Obřad jsme měli v 11 a v šest jsem teda KO rozhodně nebyla, šli jsme spát tak ve dvě. Ale jsem zvyklá organizovat akce pro hodně lidí a popravdě, oproti šéfování třeba 14 dennímu letnímu táboru pro mládež, který dělám každý rok, bylo zorganizování jedné víkendové svatby poměrně brnkačka :-D (a to jsme si dělali oslavu a hostinu víceméně svépomocí). Spíš mi ale v tvé situaci přijde na místě otázka, jestli jsou tu nevěsty, které měly jen mini svatbu a litují - ale myslím si, že většina bude taky se svou volbou spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik u mini svateb je to samé jako u těch velkých,nekdo lituje a nekdo by neměl spis by ještě lidi ubral :))
Odpovědět
Měli jsme podobný počet lidí (19 na oběd plus dalších 7 dorazilo na večerní raut). Zpětně hodně lituju, že jsme to neudělali jen se svědky. Ale partner mě přemluvil do "klasické" svatby :-S Zvali jsme nejbližší rodinu a z každé strany 4 nejbližší kamarády s partnery. Nechtěli jsme žádnou velkou party, spíš jen posedět, v klidu se všemi pokecat, ale popravdě to bylo o ničem ;-( rodiny se mezi sebou nijak zvlášť nebavily, kamarádi se zas vzájemně neznali, takže trochu chyběla společná témata k hovoru..zpětně bych volila buď svatbu ve dvou nebo naopak pozvat víc kamarádů, aby byla víc nějaká zábava :-N
Odpovědět
Meli jsme i s detmi myslim 82 lidi, puvodne bylo 50, ale nabalilo se to, jako svatba takova super, ale nezastavili jsme se a s manzelem skoro den nestravili spolu, takze priste bych se vzala bud nekde u more a nebo na radnici jen sami, zasli do baru a ani zadnou grilovacku bych asi nedelala
Odpovědět
My jsme meli svatbu o 11 lidech a nelituju. Bylo to jednoduche a romantické. Klidek pohoda v prirode. Naopak lituju kamaradky, ktere byly kvuli velkym svatbam ve stresu.
Odpovědět
My měli něco přes 70 hostů a nelituju, nebýt nedostatku místa a financí, pozvali bychom tak o dvacet víc. Byla tam super atmosféra, kamarádi z různých skupin se seznámili a je moc fajn i po letech od hostů slyšet, jak se jim naše svatba líbila. Ale s manželem jsme oba dost společenští, takže u nás malá svatba nepřicházela v úvahu.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu o cca 65 lidech a ani po 3/4 roce nelituji. Nějak jsme si ani jeden nedokázaly představit svatbu o 20nludech nebo jen se svedky. Jo, mohli jsme toit o hodně levnější, ale..
Odpovědět
My delali klasickou svatbu kvuli rodine. A ja se rozhodla, ze kdyz uz, tak vse v jeden den. Nelituji. Dohromady 72 i s detmi. Byli jsme omezeni prostorem. Skupinky byly nakombinovane tak, aby si vsichni meli s kym popovidat a pobavit se. I pres mnozstvi hostu jsme s manzelem stravili v podstate cely den spolu. A cca od desti do ctyr trsali a uzivali si to vzajemne. Jsem typ co odpada v 9 a v 10 ma vecerku. I presto jsme koncili o pul 4 sami dva na parketu :). Den jsme zacinali v 7. Manzel lituje jen tech penez :D, ale neumim si predstavit, ze by rodinny milacek nemel na svatbe babicky a teticky :D.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?