Krize před svatbou. Mám od něho odejít?

Profilova fotka
Jsem kráva!! Miluju svého přítele, dnes máme výročí, ale neustále něco řeším, maličkosti, kvůli kterým se pak pohádáme a mě to pak mrzí. Vždycky se trefím do velmi bolestivých míst, vím, jak na to. Štve mě naše bydlení, všechno jde tak pomalu, chci dítě a kvůli bydlení je lepší ho zatím nemít a mě to deptá. v práci necítím uspokojení, neboť dělám chyby, vše ve spěchu pro několik lidí. Přijedu v půl sedmé večer domů a nejsem schopná normálně fungovat. nechce se mi dělat večeři, nechci sex, nechci poslouchat jeho povídání co bylo v práci, protože u toho musím přemýšlet. Nejraději bych zalezla s knížkou do postele a jen tak relaxovala. přítel je velmi tolerantní, večeři si udělá klidně sám, i pro mě, ale já pak mám takový špatný pocit. No a pak se najednou ěco nakumuluje a musí to ven a to jsem pak schopná z maličkosti udělat neřešitelný problém. Jsem zlá!! Můj otec nás tyranizoval a já jsem po něm. Mám tři měsíce před svatbou a často myslím na to, jak jsem ležela jako malá v posteli a bála se toho, co bude až přijde táta, jakou bude mít náladu a taková jsem i já. Střídání nálad, jednou ho objímám, a pak v mžiku nadávám a slovně mu ubližuju. Dnes máme výročí a zase jsem se pohádala, on vždy vše odpustí a vždy se usmíříme, ale vím, že ho to, co dělám bolí. už jsem se snažila něco s tím dělat, ale vydrželo to týden a pak to zase šlo ven. Jsem cholerik, zmatkář, stresuju. Teď zavžuju, že od něj odejdu, ano před svatbou, kdy už máme prstýnky, oznamka a všichni se na to těší. Miluju ho,ale nechci ho trápit. Vím, že když budu bez něj, bude to bolet, ale co mám jako dělat?? Říká, že on rozhoduje o tom, s kým chce být a ví, s kým je šťastný, ale on šťastný být nemůže. Bude lepší když odejdu.
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
Já tedy v tomhle zkušenosti nemám,tak že ti moc neporadím.Neměla by ses tím tolik trápit.možná že by ti pomohlo odjet aspon na týden.Odpočinout si od toho deního stresu,vyčistit si hlavu,být sama sebou a popřemýšlet jak to bude všechno dál.
Odpovědět
maky a není třeba taky důležité co si myslí on??? jako, to že ty si myslíš, že ho jen trápíš a týráš a on s tebou nebude šťastný, si on třeba nemyslí...měla bys brát ohled na něj, kdyby nechtěl s tebou být, tak s tebou není nemyslíš??? jestli chceš odejít, odejdi, ale otázka je komu tím pomůžeš, sobě ne, když to bude bolet a jemu asi taky ne, takže ve finále to k ničemu nebude... zkus myslech chladnou hlavou...
Odpovědět
Profilova fotka
No na druhou stranu ho lituju..takhle žít bych nemohla :-| Když to víš, jaký to je, proč s tim něco neuděláš?
Odpovědět
Ha, tady někdo popisuje mě, vždycky přesně týden před MS.... mi hodně pomohlo to, že jsem si uvědomila, že spouštěčem je PMS. S přítelem jsme si vyjasnili, že v tom období prostě taková jsem. Vždycky vyhlásím, že už je to tady a on je tolerantnější a jde mi z cesty (snaží se neřešit důležité věci, utěšuje moje depky s bydlením, etc.) A zkouším bylinkové čaje, prý to má pomoct...
Odpovědět
maky: já myslím že je to normální krizovka, z toho stresu který před svatbou prožívá každý a někdo jako třeba ty, ho prostě jen hůř snáší. Určitě to není tak zlé jak se zrovna teď cítíš.Uvidíš že zítra nebo třeba už večer až vychladneš bude zase vše v poho.Nemyslím že jsi jako otec, jen jsi asi opravdu cholerik a pokud je mi známo tak ti chtějí všechno hrozně rychle řešit a zrovna tak rychle mají v životě zase sluníčko. Takže hlavu vzhůru a zkus maličko ovládat svoje pocity a chování.A s dětátkem máš čas, pokud je číslo u tvého nicku rokem tvého narození. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Páni, jako bys mi mluvila z duše (až na to dětství, kromě mamčiných hysterických záchvatů bylo skvělé), ale jinak jsem taky náladová, často na přítele křičím a bouchám přitom do stolu nebo bývám protivná prostě jen tak, že nemám dobrou náladu :-( Taky mě to mrzí, ale moc nevím, co s tím. Zkus zatnout zuby a kdykoli ti přijde chuť na to týrání, křičení apod., tak se radši kousni do rtů, zatni nehty do dlaně nebo se zhluboka nadechni nebo cokoli, jen abys nevylítla. Mně se to zatím teda taky moc nedaří, ale mám pevnou vůli a hlavně jsem si jistá, že můj partner je zlatíčko a nechci už si hledat jiného....
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky,no ja to poznam tiez. My sa sice berieme az na buduci rok,ale tiez mavam taketo stavy,hlavne co sa nervov tyka a precitlivelosti sme na tej istej lodi.Obcas som taka podrazdena z prace,zo stereotypu ze na kazdeho len vrcim.Mam aj nanic pracovny cas od 10 do pol7 takze doma som az okolo 7 vecer,to tiez nemam moc vela chuti vyvarat,psa vencit,zehlit....a vie ma to vsetko vytocit lebo mam stale pocit ze nic nestiham. K tomu ma zerie aj fakt ze nemam cas ani sama na seba...kadernik,manikura,fitnesko a obcas mi z toho hrabne.A ked si predstavim k tomu deti tak mam krizu ako hrom.
Odpovědět
Profilova fotka
maki neblbni! přece ho miluješ a také víš, co v něm máš. Myslím, že je to jen takový tvůj zoufalý krok, o kterém ale moc dobře víš, že ho neuděláš. Patrně teď máš třeba těžké období, takže jsi podrážděná a náladová. Co takhle si s přítelem sednout a probrat tvé problémy, promluvit si o tom, proč jsi někdy tak komplikovaná, co ti vadí, kdy přicházejí ty situace, kdy se přestáváš ovládat a reaguješ přehnaně nebo zlostně. Třeba se můžete s přítelem domluvit, že v právě v tom kritickém okamžiku udělá něco, na čem se předem domluvíte, a co tě vzpomatuje, třeba nějaké sjednané znamení. Promluv si s ním o tom, že tě mrzí, jak se někdy chováš a že se budeš snažit to řešit. Možná by pomohla nějaká terapie, kde by ses naučila ty své stavy ovládat, nemyslíš% Je to možné a psychologové dokáží poradi, jak na sobě v tomto ohledu pracovat. Když ti přítel říká, že je s tebou šťastný, tak mu prostě věř. Miluje tě, no ;-) A přece tě nepřestane milovat kvůli tomu, že se ti v současné době moc dobře nevede, ne?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
maky: a prosim Tě kam bys jako odcházela? Předně se uklidni! Moc všechno řešíš, jseš jenom vynervovaná nic víc nic mín. Prosim Tě kolikrát my se s přítelem pohádali jak koně, a to někdy i lítali hodně ošklivý slova a kolikrát už jsem chtěla odejít nebo on mi řek at´jdu - nikdy sem to neudělala a oba sme rádi, že se to nestalo, ono totiž kolikrát působí na člověka spousta stresu atd.. a v hádkách se říkaj zrovna ty věci co nejvíc ublíží, taky to pak toho druhýho mrzí ale co život jde dál a máte bejt rádsi že přes to všechno drržíte spolu a budete se brát. Tak si to uvědom a nedělej blbosti ;-) Však kdybys byla tak hrozná tak s Tebou přece nežije a nechce si tě vzít né. :-) p.s. - jinak i já umim být protivná a ten můj taky a víš co mi pomáhá, když už vidim že se schyluje k hádce nebo by to prostě dopadlo špatně, tak se seberu a z místnosti odejdu - máme barák takže se na chvíli zašiju na půdě nebo ve sklepě nebo vezmu malýho a vypadnu ven - ono se ovzduší uklidní, k hádce nestihne dojít a je klid :-)
Odpovědět
My mame pravidlo loznice - v loznici se spi a nebo miluje, nikdy nehada. To znamena ze vsechny konflikty musi byt vyreseny nez se do ni vejde. Bez obejmuti a pusy na dobrou noc si uz neumime predstavit konec dne. A kazdy rano je pak krasny ;-) Ve vztahu se dejou ruzny veci, urcite bych se byt Tebou zamyslela nad tim proc pritele ponizujes a zranujes a jak tomu zabranit. Zacni s tim ze prestanes hledat zastupne duvody Tvyho chovani jako ze jsi unavena atd.... Unaveni lide chteji spat, ne slovne napadat milovane a milujici partnery....
Odpovědět
Profilova fotka
sam: to je dobrý pravdlo ;-) a je fakt že my ho vlastně máme taky ani sem nad tim nějak nepřemýšlela, asi to bude tim že když už se hádáme tak v kuchyni nebo v obýváku :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
jo jo, nekdy je to docela vtipny. Treba chci neco resit tak pritel sup sup do loznice a lisacky na me haleka " ja to nemuzu resit, az ziiiiiitra!":-D
Odpovědět
Profilova fotka
ozaj skus si zaobstarat psa,mne to pomohlo ked ho idem vencit (sice nie vzdy sa mi chce) tak sa spolu s nim vyvencim aj ja ,myslim ty ze si prevetram hlavu a hned je mi veselsie a vidim svet krajsi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se snažím vše vyřešit dřív, než jdeme spát, to pak se ale hádáme v posteli před usnutím. Nechci svalovat vinu na únavu, jen to k tomu vždy přispěje. Něco řešíme a já prostě vybouchnu. Když jsem unavená, často jsem i podrážděná a tedy i hnusná. Když jsem nemocná to samý. Psa máme, ale jít ven, když přijdu z práce (8-17:30) tak fakt nemám na nic chuť, chtěla jsem zhubnout a každý večer běhat - prostě to nešlo. A jestli jsem na dítě mladá?? přítel má známé, kteří jsou starší než on a mají rodiny, on sám mám 7letého syna, takže pokud jedeme na dovolenou nebo je nějaká akce, jsou tam děti, všichni mají děti a mě to prostě chytlo, třeba je brzo a je to jen kolektivem, ve kterém žiju, ale já ho chci. Vím, že to dětství se mnou nebude fajn a proto to chci ukončit. budu sama a dítě mít nebudu. Nejsem zrovna kráska, takže to, že ybch si někoho naša taky nehrozí a navíc, když mě blíže pozná, rychle uteče.
Odpovědět
Profilova fotka
Maky mě to připadá, že problém je, že jsi nespokojená sama se sebou. S přítelem to nemá nic společného, takže pokud odejdeš, nic se nevyřeší :-| . Co si promluvit s odborníkem? O dětství, o tom co cítíš. Tedy jestli je to dlohodobější záležitost. Náladový je občas každý ;-)
Odpovědět
myslim ze bys mela zajit za odbornikem a promluvit si s nim presne jak pise petissek...
Odpovědět
Profilova fotka
No, MS nemám a ještě nějakou dobu mít nebudu. Je pravda, že před ní jsem keště horší a když jsem brala HA, tak ani nemluvím. Ale tyhle mé stavy jsou stále. O odborníkovi jsem uvažovala, jen nevím, kde najít toho správného, po nějakých už jsem koukala,ale prostě jsem se neodhodlala, nevím, co čekat. Jsem prostě taková a jiná asi už nebudu. Už jsem mluvila s kamarádem, mohla bych být u něj, než bych něco našetřila a mohla jít sama do bytu.
Odpovědět
citim to stejne jako petissek. Myslim ze jsi vnitrne hodne nejista sama sebou. Snaz se resit svoje problemy pohledem do sebe a ne do okoli. Dite Ti nic nevyresi, naopak. Pokud mas problemy se sebou a ve vztahu ted, je dost vysoka pravdepodobnost ze s detma se to zhorsi. A jestli ses tak unavena jak popisujes po praci 8.00-17.30 (tedy normalni pracovni doby...), ver ze s detma to bude mnohem, mnohem horsi....
Odpovědět
maky: nechápu, strašně chceš dítě, a pak že zase ne že budeš sama bez dětí, že nejsi hezká a nikoho si nenajdeš, co je to jako za bláboly ? co chceš slyšet ?
Odpovědět
ja teda nevim ale podle me bys mela nejdriv resit spis sebe samu nez situaci s pritelem a dite...fakt zajdi nekam za odbornikem v praze je jich urcite hafo....
Odpovědět
Profilova fotka
Budu sama bez dítěte a tím nikomu nebudu ubližovat. Ano, kleslo mi sebevědomí, ale to stím přeci nemá nic společnýho. Ano 9,5 hod v práci je sice normální pracovní doba,a le pro mě je to vyčerpávající, práce mě neuspokojuje, dělám ve spěchu a stresu pro více lidí, šéfová je náladová a kolikrát vyjede kvůli maličkosti - jako já. Chápu že práce může být ještě horší, ale já to špatně snáším a nejsem v pohodě. Omlouvám se, jestli tím někoho obtěžuju, tím, že to sem píšu, jen jsem prostě chtěla nějaký názor, třeba jiný pohled, nevím, jen jsem v tom nechtěla být sama, to asi tak vše. děkuju
Odpovědět
no jo presne tak. pokial colovek nie je spokojny sam so sebou , tazko bude s niecim alebo s niekym inym
Odpovědět
Profilova fotka
maky. souhlasim s pralinkou, jak tě tak čtu, tak mi příde že vlastně vůbec nevíš co chceš !!! a co bys jako chtěla slyšet a všechno pak bereš moc tragicky a radikálně - vážně si myslíš že by tvůj odchod něco vyřešil? Myslim že nikoli. A nejsem hezká atd.... prosim Tě co je to za kecy, já taky ne a co jako, ach jo :-|
Odpovědět
rozhodne to ber jako nazor ale z tvych prispevku je vylozene citi jak ses hrozne nastvana na sebe a celej svet..jako rict si budu sama bez ditete bez parnera do konce zivota..to je prece blbost spis by ses mela pokusit to nejak resit nez delat takovy radikalni kroky... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Maky asi na tebe teď doléhá spousta věcí a z toho co píšeš je cítit pořádná depka. Zkus se odhodlat a zajdi k nějakému psychologovi. Na tom přeci nic není a nic ti to neudělá, maximálně spolu najdete kde je zakopaný pes a bude vše ok ;-). Takhle se v tom budeš akorát plácat a budeš nešťastná. Odtud ti bohužel nikdo nepomůžeme |-|
Odpovědět
Profilova fotka
Musím souhlasit,že z toho,co tu píšeš,je cítit pořádná depka a nezlob se,ale není z toho moc cítit,že bys tu svatbu chtěla,když chceš od něj odejít
Odpovědět
maky, vetsina z nas ma hrozny sefy a sefovy. Vetsina z nas ma unavnou praci a kolikrat dele nez 9,5 hodiny. Nektery z nas prace nebavi. Pokud praci spatne snasis, zmen misto.
Odpovědět
Profilova fotka
maky maky maky a co bys jako chtěla, s prací je nespokojeno polovina tohoto národa a co maj ty lidi jako dělat, z něčeho se žít musí a já osobně bych zas dala cokoliv za pořádnou práci, jelikož už jsem 8 měsíců bez ní !!! a z minulý supr práce mne vyhodila právě náladová šéfová, který jsem nelezla dostatečně do zadku a co jako !!! promin, ale prostě my příde že nemáš naprosto důvod si na něco stěžovat, no tak si měla špatný dětství, mně zas v 18-ti znásilnil brácha kluka s kterym sem tehdy chodila kdy onen dotyčnej do kterýho jsem byla zamilovaná mi řek že když jsem jeho holka tak se musim vyspat s jeho bráchou :-p bohužel jsme tam byli jenom 3 a já neměla kam utéct :-p už je to 11 let co se to stalo, já se s tim vyrovnala a od tý doby problémy řešim a nehroutim se s prominutim kvůli každé kravině 8-( jinak jak píšeš máš velmi tolerantního přítele a měla by sis toho vážit, jinak kdyby on s Tebou být nechtěl, tak prostě není a rozhodně by s Tebou neplánoval svatbu, tak se koukej trošku profackovat, uklidnit a všechno bude fajn a za 3 měsíce nám tu budeš psát jak supr byla svadba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ak sa necitis v terajsej situacii dobre preco potom preto nieco neurobis,najlepsie je lamentovat,nadavat,lutovat sa a nic nerobit to akoze kto ma za teba vyriesit tu tvoju situaciu,ved to by si mala sama,ak sa potrebujes dat dokopy chod za psychologom a neviem co tolko riesis okolo svadby ano su tam stresy ale ohladom vybavovaciek a drobnosti ak si uz rozhodnuta sa vydat tak sa nato tesis a nemozes sa toho dna dockat-to si si mala vys poriadat este predtym nez si mu povedala ano-ak som ta dobre pochopila a nie doslova 5minut pred 12... Myslim,ze tam kde zijes nemas problem najst si pracu a ak mas zlu sefku a nebavi ta to tam preco si nehladas pracu inde s lepsou prac.dobou. Je jasne ze tvoj priatel ta miluje inak by to s tebou uz davno zabalil takze by si mala byt stastna ze ho mas. A tiez nechapem tvoje tak male sebavedomie ved kazda z nas je svojim sposobom pekna ak sa o seba stara,tak naco zbytocne stresujes
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?