Kebyže sa vezmeme, prenášajú sa moje dlhy aj na priatela?

S priatelom rozmyslame o tom, zeby sme sa vzali, lenze ja mam nejake exekucie a tak... Kebyze sa vezmeme, prenasaju sa tym padom moje dlhy aj nanho? tam padom, siahli by na jeho peniaze?... dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, pokud sis dluhy nadělala před vznikem manželství.....nicméně pokud k vám přijde exekutor, nebude ho úplně jako zajímat, čí je ta která konkrétní věc a tvůj manžel by pak musel žádat, aby mu jeho věci byly navráceny
Odpovědět
@mary_en po svatbě i když sis dluhy nadělala ty, máte nějaký společný majetek a ten by klidně případně exekutor mohl zabavit. Ale stačí zajít za notářem, sepsat zúžení SJM a je vyřešeno ;-)
Odpovědět
no, takze to nevyzera az tak biedne ako som myslela, ako, bolo to tazke obdobie, preto som sa dostala tam, kde som sa dostala, ale tak, tvrdil, ze pokial by mu siahli na plat, alebo na nejake peniaze, neme sancu uzivit nasu, rodinu, kedze cakame miminko... dakujem holky :)
Odpovědět
@mary_en Ono je to všechno mnohem složitější. Pokud se vezmete, musíte mít v každém případě notářsky sepsanou smlouvu o zúžení společného jmění manželů. Pak mu nešáhnou na plat ani na úspory. Jenže sňatkem upozorníš na to, kde tě najdou. Exekutor od exekutora se bude chovat jinak. Všechno, a to doslova každou blbost bude muset mít manžel v budoucnosti dokladovanou s uvedením jeho jména na nabývacím dokladu. Doklady budou muset být bezpečně uloženy. Práci exekutorů nemohou dělat všichni, co si budem namlouvat. Některé hyeny ti z domu beztrestně odnesou i dárky od dětí, protože se budou snažit co nejvíc tě psychicky zdeptat a dotlačit k tomu, abys zaplatila.
Odpovědět
Profilova fotka
@levnesnubniprsteny můžu mít taky dotaz, když už se tu probírá právo? Mám nemovitost, kterou jsem nabyla před svatbou. V nemovitosti máme oba dva trvalé bydliště. Je mi jasné, že nemovitost je i po svatbě pořád moje, ale může manžel jednat na úřadech....když tady má trvalé bydliště a už jsme i manželé? Nebo i na tohle pořád potřebuje plnou moc jako za svobodna? My totiž stavíme takže bych byla ráda kdyby mohl něco vyřizovat i on..(na stavebním úřadě, při místních řízeních apod.) .
Odpovědět
@lin18 Nejsem právník :-) To, co popisuji výše, jsou zkušenosti zákazníků. Týdně se při práci potkám a mluvím s asi 150 lidmi. Záleží asi na tom co bude vyřizovat. Pro drtivou většinu právních úkonů bude nutné, aby byl zapsán na listu vlastnictví nebo pokud tam jako spoluvlastník není, aby měl plnou moc vlastníka, tedy jako za svobodna. Mít někde trvalé bydliště rozhodně nestačí. Představ si, že by tak třeba nájemník mohl někomu prodat tvůj byt.
Odpovědět
To lin18: nemůže, tedy pokud nebude mít minimálně u sebe notářsky ověřenou plnou moc od tebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@levnesnubniprsteny chápu, že nestačí mít trvalé bydliště...šlo mi spíš o to, jestli se v tomhle směru nemění něco s ohledem na manželství. @duschan děkuji za odpověď...asi zvážím spíš zápis do LV
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?