Kdy začít s přípravami na svatbu?

Ahoj chtěla jsem se zeptat, svatbu máme v plánu koncem dubna 2009. Už teď jsem dost nervozní z příprav a běhání okolo a hlavně aby vše bylo OKi. Do dubna je ještě dost času, ale kdy mám začít zařizovat takové věci, jako jsou šaty, matrika, hostina, květiny atd.... Svatba nebude velká, ale ani malá, snad 50 lidí..... Děkuji za odpověď Eva
Odpovědět
S těmito věcmi, co se musí zamluvit, nikdy není brzy začít... Promyslete to a zajděte se zeptat už teď, sama uvidíš, co Ti řeknou, jak to u nich chodí... Nezapomeň na fotografa, popř. kapelu, ty bývají taky brzy zarezervované...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, jsme na tom stejně - plánujeme svatbu na 1. 5. - podle mě je na matriku času dost - termíny většinou vypisují po novém roce, svatební šary prý 4-5 měsíců předem, hostinu čím dřív tím líp a květiny? To netuším, ale na to je asi času dost - teď jde spíš asi o to vytvořit si nějakou představu...Asi jsem ti moc nepomohla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak já osobně bych začala tou matrikou.My měli obřad na zámku a rezervovali jsme si to 3/4 roku dopředu, a to jsme přišli tak akorát......pak bych rezervovala restauraci, fotografa a hudbu. Dobří fotografové a hudebníci mají nasmlouváno i rok dopředu.........A ten zbytek jsme začali řešit cca 5 měsíců před svatbou...... :-)
Odpovědět
My měli svatbu 31. 5. a na matrice jsme byli na začátku listopadu. Termíny vypsané měli a už tam byli i rezervace. Jak píše len, na zámku se objednává ještě dříve. Určitě bych začala tím termínem, aby člověk nezamluvil restauraci a pak nezjistil, že už není místo. Pak restauraci - při 50 lidech se nevejdete do každé a pak jak píše len, fotograf a hudbu. Kytky stačí 3 - 4 týdny předem.
Odpovědět
ahoj, souhlasím s ostatníma, nejdřív matrika/kostel, restaurace,pak fotograf/kameraman a muzika a ještě je nutné včas zamluvit koláčky a cukroví, pokud ho chceš od domácích pekařek, tak je lepší začít shánět i půl roku dopředu. pokud ho ale budeš mít z cukrárny či pekárny, pak stačí pozděj. já sháněla na 2.8. v dubnu a většina domácích pekařek se mi vysmála, že sháním tak pozdě:-( ale je fakt, že to bylo i termínem. a i výzdobu je dobré shánět co nejdřív, protože pak se ti budou hromadit jiné věci a už třeba nebudeš mít tolik času. přeju příjemné a co nejméně hektické přípravy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Evicka, záleží kde svatbu chcete mít. Pokud v Brně na Nové radnici, tak je ještě čas, ale pokud třeba v Líšni na zámečku, tak tam se vypisují termíny 15.10.
Odpovědět
Evicka23: termín svatby a místo na hostinu a šaty tak půl roku dopředu, hned na to hudbu, fotografa a pak ty ostatní věci.
Odpovědět
evicka23: termin chceme mit asi podobny a zarizene nemame zatim nic :-) Zejmena me trapi, kdy tak zacit shanet saty, protoze bych strasne rada nejdriv zhubla...
Odpovědět
AHOJ, čím dřív tím líp :-) My měli svatbu 7.7.2007 a termín jsme měli zamluvený rok dopředu. Věřím, že v jiný, ne tak "zajímavý" datum, stačí zajít na matriku později. Vlatně díky tomu datumu jsme museli všechno uspíšit, takže termína zamluvený v září, šaty vybrané v únoru 2008, kyti zařizoval manžel a pořád měl času dost, nakonec to skvěle zvládl...je toho celkem dost, takže podle mě je lepší začít dřív ať přípravy probíhají v klidu...
Odpovědět
Pozor, někde taky neberou datum na nový rok dřív než v ten samý rok. My třeba zamlouvali hostinu a penzion v září 2007 na 13.6.2008, ale matrika brala termíny na nový rok až od 1.1.2008. Tak jsme pak hned v novém roce žhavili telefon, abychom o ten termín nepřišli.
Odpovědět
Profilova fotka
s tímto vám nejlépe pomůže svatební plánovač, který je na hlavní stránce. Jinak ze zkušenosti co mám je dobré začít tak nejpozději půl roku předem. Tedy taky hodně záleží na tom, kdy matriky vypisují termíny.
Odpovědět
Ahoj já se vdávám v červnu příštího roku,na šaty mám přijít co nejdříve.Mněřím 180cm :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky, já se budu vdávat taky až na konci dubna 2009. U nás ovšem neplatí ten klasický postup matrika - restaurace atd. Místo kde se chceme brát spadá pod Brno - střed, tam jde ovšem termín zamluvit jen 3 měsíce dopředu (děs běs) a přitom restaurace, kde chceme mít hostinu je natolik žádaná, že ji budu muset zamluvit co nejdřív. Takže mi z toho všeho jde teď hlava kolem :-( fakt netuším jak to pořádně zařídit.
Odpovědět
Ahoj, mám prosbu- svatbu chceme mít 16.5.2009 - no, musím říci, že díky rodičům máme na 50% termín zamluvený ( tzn. musíme tam dojít pak s papíry a potvrdit datum ), v restauraci nám řekli, že v zamluvení taky problém nebude, jelikož tam máme pouze oběd a zbytek večer máme v Kulturním domě ve volným stylu bez obleků atd...( díky mému úžasnému taťkovi - který se tou zprávou o svatbě nadchnul tak máme též na ten termín vše zamluvené)....ale stejně - mám hrozný pocit, že to je vše na rychlo a že během těch několika měsíců nestihnu vše jak potřebuji... nemá některá zvás postup - lety od kamarádek ověřený jak postupovat? ;-) oznámení a tak.... hlavně kdy začít vybírat šaty, kdy nejlépe oznámení, - jedna má kolegyně mi řekla ohledně šatů, že už teď je pozdě, tak nevím.... jsem z toho taková vyjukaná.... děkuji za odpověď...
Odpovědět
Profilova fotka
pozdě? vždyt to je 9 měsíců ne? my jsme začali zařizovat ted o prázdninách a bereme se v září a mám pocit že nic nezařizuju :-)
Odpovědět
vsechny svatby ktere jsem planovala at bylo hostu 50 nebo 100 jsme zacali planovat zhruba pul roku dopredu aby bylo dost casu na vsechno organizovani,rozhodovani a diskutovani...to mi prijde idealni ;-)
Odpovědět
sonce ja mam postup,ale bude zrejme v Aj nevadi?jdu ho najit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a proc nekouknete tady na beremese na svatebni planovac?tam je docela dobre napsane co ktery mesic je potreba zaridit ;-)
Odpovědět
vyborne ;-) a v cestine :-D
Odpovědět
Sonce, nenech se znervoznit. Vždyť máš 9 měsíců, za tu dobu ti vyroste mimčo, tak se musí zvládnout zorganizovat svatba :-D Já začínala 7 měsíců před a to hlavně proto, že mám nestandartní velikost a měla jsem obavy, že se šaty budou muset šít. A přípravy vypadaly tak, že jsme zamluvili radnici, restauraci, šaty, hudbu, fotografa a oznámení - to se zvládne během týdne a pak jsem 5 měsíců brouzdala na beremese. ;-)
Odpovědět
Ahoj, děkuju moc za uklidnění - na plánovač jsem koukla a vypsala si z něho, co asi tak vím, co chci a co na 50% mám :-) jediné - co hlavně teď musím udělat si sednout s rodiči ( na obou stranách ) a prodiskutovat čeho by se chtěli zhostit a s čím pomoci a tím, je za úkoluji a nechám ryze na nich - jen to pak projde mou kontrolou :o) Jelikož jsem z Přibyslavi u Havl. Brodu a přítel Brna - tak výslužky rozdělíme na dvě části , naši rodinu obstarají naši - přítele rodinu jeho rodiče. Naštěstí či na neštěstí - přítel dělá vojenskou historii a tak se chce ženit v uniformě z 50.let - já mu to ráda splním -ale mám jinej problém.....prosím nemátě nějaký dobrý tipy z okolí Brna, v Brně a klidně i na Vysočině - kde by byli nějaké dobré svatební salony? Ještě jednou moc děkuji! VEWE - prosím pokud budeš tak hodná tak mi ten plánovač pošli na e-mail VojtechovaS@seznam.cz Děkuji :-) NO, asi mi nezbývá než se zhluboka nadechnout a vzít tušku a papír a začít sepisovat :o)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?