Kamarádka či životní muž?

Profilova fotka
Ahojky milí přítomní, už si nevím rady a tak jdu sem. Dostala jsem se do situace, v které jsem nikdy nechtěla být. V den svatby mé nejlepší kamarádky mě muž pozval do Francie. Koupil lístky na koncert jedné kapely, která má pouze tento jeden koncert v Evropě. Nechal si lístky poslat až z Francie, aby mě překvapil. Bohužel, i kdybysme se snažili jak nejvíc můžeme, svatbu nestihneme. Má prvotní reakce byla nadšení, až pak jsem zjistila, že je to v období svatby. Muž chápe, že když jdu za svědka, že bych tam měla být. I řekl, že pojedeme příště (budou snad hrát příští rok? Kdo ví). Když jsem to říkala své kamarádce, tak byla smutná. Nechce mi kazit plány, zvlášť po tak romantickém gestu. Kdo ví, třeba mě tam mohl požádat o ruku. Jsem z toho zmatená. Každopádně i její brácha jí říkal, že v tu dobu má termín na ryby na které se těší celý rok. Bude mít malou svatbu. A vybraný termín nemá žádný magický význam dle kamarádky. Nakonec mi volala, že už byla nalomená, že to přesunou. Ale její budoucí manžel a maminka jí přesvědčili o opaku. Nechci kárání. Vdává se jen jednou, ve vnitřku tuším, že i mě by to mrzelo kdyby mi nepřišla. Ale v jejím štěstí bych jí nebránila. Jako kamarádka bych to stoprocentně pochopila. Ale může to vidět jinak. Samozřejmě muž je smířen s tím, že zřejmě tedy nepojedeme, ale já s tím smířená nejsem. Po 7 letech máme možnost jet do Francie, do Paříže.. na koncert kapely, kterou zbožňuju a jejich hudbu bych chtěla mít jednou na svatbě.. Jsem z toho v háji.. Nechci si mezi nima vybírat. Muž ustoupil.. udělal další rozumné gesto.. Ale já se s tím nějak nedokážu smířit. Byli jste někdy v takové situaci? Děkuji
Odpovědět
Já bych šla na svatbu nejlepší kamarádce. Na koncert můžete třeba i příští rok nebo si naplánovat jiný romantický výlet, ale svatba nejlepší kamarádky dvakrát nebude. Lístky třeba půjdou stornovat nebo někomu odprodat. :-)
Odpovědět
Koncertů bude spousta, kamarádka se vdává jen jednou. A pokud je to dobrá kamarádka, což asi je, když jsi jí měla jít za svědka, šla bych na svatbu. Asi bych o tom ani nepřemýšlela. Je mi jasné, že tě to mrzí a je jen na tobě, jak se rozhodneš. Já bych ale asi spíš litovala, že jsem nebyla na svatbě než že jsem propásla koncert ;-)
Odpovědět
V takové situaci jsem nikdy nebyla, ale rozhodně bych šla na svatbu kamarádky.
Odpovědět
Viem, ako sa cítiš, ja by som si tiež nevedela vybrať, ale ako hovoria baby, aj ja by som šla na svadbu kamarátke. Kapela je síce fajn, ale keď máš problém, zavoláš predsa kamoške, nie? Do Franúczska pôjdete inokedy, to ti nikam neutečie a kapela tiež nie.
Odpovědět
Já bych šla kamarádce za svědka. Nechci být moralistka, ale vyložme si karty na stůl: ty se nerozhoduješ mezi kamarádkou a mužem, ty se rozhoduješ mezi kamarádkou a sama sebou. ;-) Hledáš důvody, proč by nevadilo, že tam nebudeš (jako kamarádka bych to pochopila, její brácha jde na ryby...) a pak píšeš v podstatě jen to, co láká tebe - že máš možnost jet do Francie, do Paříže, že je to tvoje oblíbená kapela atd. No, já nevím...být moje kamarádka, tak jsem z tebe strašně zklamaná. Jediné, o co přijdeš, je ta kapela. Lístky můžete přebookovat a jet do Paříže po svatbě, ale kamarádka má svatbu jednou za život, je to její velký den, a pokud jste opravdu kamarádky, tak v tu chvíli máš myslet na ni a ne na to, že TEBE možná požádá přítel v Paříži o ruku. Přesně, jak psaly holky výše: když je ti nejhůř, určitě zavoláš kamarádce, ne? Tak buď v její nejdůležitější den v životě s ní a sobeckost hoď na chvíli za hlavu. To, že datum svatby nemá magický význam, je jen další způsob, jak hledat výmluvy, abys dala přednost sobě před kamarádkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně teda trochu překvapuje, že přítel nevěděl, že v tu dobu nelze nic plánovat, protože je kamarádčina svatba, kde nejsi jen obyčejným hostem, ale svědkem. Lístků je škoda, snad se vám vrátí z vynaložené částky aspoň část a najde se možnost jet jindy - co třeba hned na jaře? kytky budou kvést, romantika bude taky... Situaci vám nezávidím, je to blbý - ale holt role svědka je role svědka. :-|
Odpovědět
Urcite bych sla na svatbu
Odpovědět
Já ti docela rozumím, už jsem musela z podobného důvodu odmítnout pozvání na dvě svatby kvůli dovoleným, i když jsem ani v jednom případě nešla za svědka a celkově to bylo jednodušší. V prvním případě jsme měli koupené letenky bez možnosti storna, a jednalo se o velikou svatbu o asi 150 lidech, tak jsme věděli, že novomanželé budou v obležení mnoha jiných lidí a z naší nepřítomnosti se nesloží. (navíc se to pak stejně k našemu štěstí přenusulo z jiného důvodu, tak jsme svatbu stíhali i tak) V druhém případě se jednalo o malou svatbu, ale měli jsme jet na velkou rodinnou dovolenou, kterou jsme plánovali dlouho dopředu, a při jejím zrušení bysme zase museli dát košem jiné skupině lidí. Navíc nevěsta s ženichem jsou oba celkem pohodáři, žádnou vědu z toho nedělali. V podstatě celou svatbu brali spíš jako formalitu následovanou večírkem a ne "dnem jejich života", řekli, že se prý spolu prostě opijeme jindy.:-) U tebe hodně záleží na situaci, je horší že jsi svědek. Jestli to nevadí tvému muži, tak bych na tu svatbu šla, i když taky nechápu, že nevěděl, že se něco koná.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) chápu komplikovanost situace, ale já bych se určitě rozhodla jít svědčit své nejlepší kamarádce. Pokud jak píšeš je s tím smířený i tvůj muž, dále bych se tím nezaobírala. Musíš si sama určit priority, jestli je pro tebe důležitější Paříž s koncertem (do Paříže můžeš kdykoliv jindy a na koncert pojedeš třeba do Ameriky :)) nebo štěstí a zároveň pocta TO odsvědčit tvé nejlepší kamarádce, která se vdává SNAD jednou v životě :). Udělala si správně, že ses zeptala jestli by to nešlo nějak prohodit, ale pokud nechce budoucí manžel ustoupit, tak se nedá nic dělat. Já bych určitě šla podškrábnout ten cár papíru a těšila bych se na budoucí výlet :)
Odpovědět
Já jsem tedy brala svědčení kamarádce jakou velkou poctu a jediná překážka by byl závažný zdravotní problém. Chápu, že Tě koncert láká a nechce odmítnout snahu Tvého přítele, ale v Paříži jsi dnes za hodinu a půl, když vychytáš letenky, tak i za pakatel...a jestli kapela ještě bude koncertovat? To je ve hvězdách, ale možná se nebude už ani nikdy vdávat Tvoje kamarádka...šla bych na svatbu.
Odpovědět
Svatba....pokud máš možnost výběru..tak bych brala to....nejlepší kamarádku máš jenom jednu, tak buď za ní vděčná...Partner to určitě pochopíí
Odpovědět
Profilova fotka
Sla bych kamaradce na svatbu vzij se do jeji situace kdyby ses ty mela vdavat a ona byla tvym svedkem jak by ses citila a co by sis rikala,ze to neni kamoska atd.. ty letenky bych preobednala a darovali ji to jako svatebni dar .Je to jen koncert v dnesni dobe si muzes jejich hudbu poslechnout vsude na internetu,tv atd... Ja bych nikdy nedala prednost koncertu pred kamradkou ktera me vzdy podrzi,ani bych nad tim neuvazovala..
Odpovědět
Článek se načítá
Byla jsem v podobné situaci v pozici nevesty. Kamaradka mela v tu dobu dovolenou, jela pryc a ja sama ji rekla, at se netrapi a jede. Moje svatba nebyla stredobodem vesmiru pro vsechny v okoli, brala jsem to pohodove. Rozhodnuti je jen na tobe, uvaz podle toho, jak to citis, ale ja bych si nejspis vybrala tu Pariz a konzert. Myslim, ze by ti to nemohl nikdo vycitat a myslim, ze uplne nejmene ti to bude vycitat ta kamaradka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Být to já, šla bych na svatbu své nejlepší kamarádce. Jak padlo výše - výlet do Paříže si můžete udělat kdykoliv a kapela bude koncertovat určitě i za rok nebo za dva... a jestli tě chce partner požádat o ruku tak to může kdekoliv jinde... Třeba na svatbě chytneš kytici - to nakoplo toho mého :) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jako kamarádka bych se Tě se snažila pochopit, pokud bys jela do Paříže. Ale je fakt, že bylo by mi z toho smutno (což je vlastně taky trochu sobecký). Beru to i ze svojí vlastní zkušenosti, svědčit mi bude nejlepší kamarádka a pro mě je moc důležité, aby to byla zrovna ona, protože mě dokáže uklidnit, povzbudit, rozesmát..:) Ségra mi ve slabý chvilce řekla, že mi neodpustí, že zrovna ona není svědkyně. Teď si to nevyčítám, mám proto své důvody a věřím, že mě jednou pochopí i ségra (je jí 18, mně 25 a obě máme úplně odlišné představy o svatbě), ale kdyby mi to kamarádka odřekla, bylo by mi to líto. I kvůli ségře. Paříž není daleko, koncerty budou.. Některý věci, ale zpátky nevezmeš. Každopádně ale chápu, že to je pro Tebe těžký.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tak na mojí svatbě chyběly obě dospělé družičky - jedna ze zdravotních důvodů, jedna z organizačních, které by mohla změnit jen za cenu otravování spousty lidí. Nijak za zlé jim to nemám, zapaříme spolu jindy. Stát jako svědkyně za nevěstou a myšlenkama být někde jinde....to by netěšilo ani svědkyni ani nevěstu. Pokud kamarádka není případ bez rodiny a přátel, kdy ty jsi jediná blízká osoba vhodná na svědkyni, omluvila bych se a jela bych do Paříže.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?