Kamarádi mají děti, my ne

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti se situací, kdy všichni Vaši známí najednou měli děti a vy jste zůstali stále bezdětní? Ráda bych proto položila několik otázek: Bezdětným - Když už všichni kolem Vás měly děti a vy jste byly (i třeba nechtěně, prostě to tak je, priority se pochopitelně změní) na „druhé koleji“, našly jste si nový okruh přátel? Jak? čím jste se začaly realizovat, abyste se necítili samy a úplně mimo, protože nemáte rodinu? S dětmi - Podnikáte nějaké kroky k tomu, aby jste třeba i dlouhodobé přátelství uchovaly nebo Vám to je jedno? Když jste se staly matkami, jak jste tuto změnu v sociálních vztazích vnímaly vy? Stačil Vám vztah s dítetem a partnerem, našly jste si jiné přátele (matky)? Jak? Děkuji všem!
Odpovědět
Nevím, jestli rozumím správně otázce... chápu to tak, že máš známé, kterým se narodily děti a na tebe prostě nemají čas? To je asi normální vývoj. Pokud ten člověk za něco stojí, je tvůj blízký kamarád, tak ho přeci nevyměníš jen proto, že má děti a ty ne, ne =-) ? Děti nemám, a pravda je, že jsem jedna z mála, ale co? Dětičky plánujeme po svatbě, zatím mám opravdu velkou náplň času, takže žádné prázdné místo neřeším a to, že na mě nemá někdo čas hned co si vzpomenu... tak to neměl ani před dětmi, mám hodně vytížené známé - sportem a jinými zájmy, takže naše setkávání bylo organizačně nadlouho i předtím, tudíž žádná změna :-D. Takže za mě - pokud vím, že mám životem prověřené kamarády (a že je mám), tak si jich vážím a opravdu je nehodlám měnit :-) přátelství nejde jen tak vyměnit. Hlavně věřím, že až my budem mít prťata, tak zase ten společný čas bude, jen bude mít jiný rozměr :-). A osobně (byť nemluvím tak úplně ze zkušenosti) si nemyslím, že tím, že budu máma končí život a že mi bude stačit jen manžel a dětí. To bych se asi zbláznila, plánuju dál cestovat, dál se věnovat mým koníčkům, jen trochu jinak :-). Takže se přimlouvám za to, aby jsi přátelé co za něco stojí nechala, k tomu si klidně PŘIROZENĚ našla nové, nic nelámala přes koleno a věnovala se k tomu svým koníčkům a sama sobě.
Odpovědět
No ono je to spíš naopak - přátelé s dětmi Tě vymění za děti a najednou zjistíš, že se jakékoliv návštěvy prostě už nehodí...
Odpovědět
Tak já mám asi dost jiné přátele :-D návštěvy se hodí, pořád se rádi vídáme, jen se to déle plánuje. A fakt nemám pocit, že by přátelé vyměnily kamarády za děti. Prostě mají rodiny, ale tím jejich, ani můj život nekončí ;-).
Odpovědět
@ketu Jsem zatím bezdětná, chtěně. Naši přátelé mají s dětmi méně času, ale takové situace během života přicházely vzájemně mockrát na obou stranách, někdo třeba žil chvíli v zahraničí, zrovna stavěl dům, já sháněla byt, chystala svatbu, hodně jsme cestovali atd. Velké přátelství pro mně něedělá to, že se vidíme každý měsíc. S našimi dětnými přáteli se stále vídáme, změnil se druh akcí (místo hospody v pátek třeba zoo v neděli :-D ), ale přátelství zůstalo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?