Je nutné, aby se rodiče obou seznámili před svatbou?

Holky, seznamovali se vaši a jeho rodiče (pokud se už neznali) před svatbou, nebo se poznali až na svatbě? Ženich mi tvrdí, že se prý m-u-s-e-j-í poznat ještě před svatbou, ale já nějak nevidím důvod=-)... Oni jsou moji a jeho rodiče tak strašně rozdílní lidé, že si myslím, že si absolutně nebudou mít co říct, že na sebe budou akorát koukat, říkat blbé fráze, aby řeč nestála (to je ale dneska teplo, co?:-D :-S) a že to bude akorát trapná návštěva, ze které budou všichi rozpačití... tak by podle mě úplně stačilo, kdyby se poznali na svatbě... Ale fakt nevím. Je fakt nezbytně nutné, aby se rodiče ženicha a nevěsty seznamovali, jen proto, že se ti dva berou? :-|
Odpovědět
vivian - u nás se říká, že svědci a rodiče by se znát měli, nevím, proč to je přesně, ale nějaká pověra jako že jinak si budou i nevěsta s ženichem cizí... Sice tomu nevěřím, ale já je seznamovat před svatbou budu, nějak nezávazně, třeba pozvání do nového bytu, domu, ke grilování... Chci, aby se znali... Ale je to asi věc každého z nás:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že je to fajn, když se před svatbou seznámí.. Stačí si jít sednout na vínko nebo na kafčo, ale uvidíš, že to pak budou brát rodiče úplně jinak a na svatbě to bude mnohem uvolněnější, než kdyby se narychlo seznamovali až těsně před odjezdem na obřad. My jsme z toho taky měli trochu strach, protože naši jsou také úplně rozdílní, ale dopadlo to v pohodě, vždy se najde nějaké téma, o kterém se budou bavit a když ne, tak se bude probírat svatba a to je stmelí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A určitě zvolte neutrální půdu, aby jedni nezvali druhé domů, ale zajdětě všichni do restauračky a uvidíš, že to bude nakonec úplně v klidu..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli s přítelem velmi jednoduché, známe se vlastně díky rodičům x-) Seznámili jsme se na podnikovém plese našich rodičů, kteří se už znali...
Odpovědět
Profilova fotka
janetta: Tak to je ta nejlepší varianta :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak moje rodice a jeho se neseznami ani na svatbe...z mnoha duvodu (i zavaznych) jsme to odlozili o mesic, ale moji rodice rekli,ze kdyz je to takhle, tak jim pristi datum ani rikat nemusime, ze stejne nepujdou (a stejne jsou v te dobe na dovolene)... tak to maji jak chteli. zatim nevi nic... datum jim samozrejme rekneme.. tak tyden pred svatbou.. a bude na nich..jestli je jim prednejsi dovolena, nez prvni dcera
Odpovědět
Profilova fotka
amon.rea: Tak to je teda smutné, to mě mrzí a moc tomu nerozumím.. :-(
Odpovědět
Když moje (nastávající) tchýně to staví tak, že se prostě musej s našima seznámit, protože "se to tak dělá" (klasický argument) a ať našim řeknu, že k nim v ten a ten den přijedou... což je mi prostě proti srsti, takovýhle způsob. Taky bych to viděla tak, že když už se sejdou, tak někde na neutrální půdě, jak psala marinka... Jenže ono se to z Prahy na dálku dost blbě organizuje (oboje rodče bydlí asi 200 km od Prahy a ještě asi 50 km od sebe), což je další důvod, proč bych se na to nejradši vybodla. Mám snad před svatbou málo svých starostí? ]-( 8-( |-|
Odpovědět
amon.rea: tak to jsem na tom ještě dobře |-|
Odpovědět
Profilova fotka
vivain: Záleží samozřejme jen na vás, naši rodiče bydlí nějakých 150 km od sebe a chtěli se seznámit, tak to nebyl problém..Ale chápu, že se ti do toho moc nechce, když je to takovým stylem.. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
marinka, ja tomu taky nerozumim, nevim, co jsem jim udelala, to jeste mama, (jedou 19 srpna, my to mame 20.) rikala, jak se nesmim z domu hnout a hlidat ji kocky.. no snad to tam prezijou ten jeden den, ne? to teda bude zazitek... ja jsem ted obetovala co se dalo, abych "poslouzila "tatovi" " tak by mi to snad mohli oplatit, a obetovat neco i oni. ale je to jejich vec
Odpovědět
Profilova fotka
Vivian: Naši se taky neznají, a mám to ještě složitější, naši jsou rozvedení a tata podruhý ženatý. Rozhodně je všechny nebudu nikam zvát na nějaké nucené seznámení. A taky nebydlíme spolu ve stejném městě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
amon.rea: Asi se to lehko řekne a hůř dělá, ale nenech si kvůli tomu zkazit nejhezčí den v životě.. Je to den jen vás dvou a kdo nechce být přitom, tak má smůlu.. Hlavně, ať si to krásně užijete vy dva!
Odpovědět
Profilova fotka
marinka, taky si to rikam. kdyz o me nestoji, tak at si trhnou :-S
Odpovědět
Profilova fotka
jo tak seznamovani to je vec. Martin ma jen mamku, vek 65 let a nasi jsou rozvedeni, tatka sam a mamka (vek 47) znova vdana. Mamky se jednou nebo dvakrat videli, kdyz jsem nekam s Martinem jeli no a pak tedy taky na pohrbu martinova tatinka, tot vse. S mym tatou se tchyne nezna. Takze se dost dobre neumim predstavit seznamovani v restauraci. Pritom s martoinem (tedy musim rict bohuzel) u tchyne bydlime v domku, zahrada, teraska a tak, jenze nejak proste neni vule. Ja tchyni nemam rada, ona me asi taky moc ne, tak do toho jeste tahat mamku, staci ze ji volam nebo za ni chodim a brecim ji, co se s tchyni zase semlelo. Takze mamka a asi i babicka uz o ni vedi sve (tedy vse ode me, jejich usudek muze byt pochopitelne jiny) a diky me tedy asi ani zajem o ni nemaji, A ja o martinovu rodinu popravde taky moc ne. Spis se snazim martina seznamovat s moji rodinou (coz se dari dobre, u nas je veselo a oni jsou takovy studeny psi cumaci) takze my to nechame az na svatbe, at kazdy dela jak umi. mam pocit ze martinova strana se tam stejne moc dlouho nezdrzi (nebo mam radeji rict doufam?no to neni moc pekne) o svatbe se u nich nemlluvi, dela se jako ze nic, nabidka nejake pomoci pochopitelne nikde. No takze to je naše situace. JInak by mi jako nejlepsi prisla neutralni puda - pokud maji "mlady" sve bydleni tak u nich, nebo restauracka.
Odpovědět
Profilova fotka
my seznamovali rodice zrovna minulou sobotu, takze mam cerstve zazitky :-) Nejdriv jsme byli na spolecnem obidku v restauraci, kde bude svatebni hostina a pak jsme jeli "na kaficko" k pritelovym rodicum. Nakonec jsme spolecne stravili asi 7 hodin a uteklo to jako voda. Bylo o cem mluvit a byla legrace :o) Ja mam z toho ty nejlepsi pocity :-)
Odpovědět
u nas se rodice setkali az asi ctvrt roku po svatbe a vsechno probehlo bez problemu, padli si do oka, telefonuji si, takze si nemuzu stezovat :-D myslim, ze nema cenu neco delat nasilim, docela se mi libila varianta kamaradky, ktera oboje rodice pozvala na svou promoci a nasledny obed - proste nedelali primo "seznamovaci" setkani, ale zakomponovali to do jine akce
Odpovědět
My jsme rodiče seznámili když jsme spolu chodili asi půl roku a sice naši šli k nim na návštěvu. Bylo to daný taky tím, že bydleli asi kilometr od sebe, tak nám přišlo divný, že se neznají, když se třeba potkávají v obchodě a tak. Padli si do oka, pak byla v létě společná grilovačka a tam si potykali. Vídají se párkrát do roka a občas si volají. Jsem moc ráda, že to tak je, a nejenom kvůli svatbě, ale především kvůli budoucnosti, postupně začínají být rodina... doporučuju:-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme si s manželem říkali, že by bylo lepší, kdyby se naši poznali dříve než na svatbě, protože alespoň si budou moci potom na svatbě či svatební hostině více rozumět. Moji rodiče jsou sice rozvedeni, ale oba na svatbě byli. Manželova maminka, bohužel, již nežije. Já jsem z Kladna a manžel je z Liberce, ale to nebyl vůbec žádný problém. Honzův táta s přítelkyní asi měsíc před svatbou navštívili moji mamku v Kladně. Zastavili se na oběd a kávu s koláčem a pak jeli domů. Můj táta potom asi za týden byl na návštěvě u babičky manžela v Liberci a potom před odjezdem domů, do Prahy, se zastavil u táty Honzy. On pobývá s přítelkyní v malém městě u Liberce v domku se zahradou, takže si měli o čem s mým tátou povídat, protože on má také malou zahrádku. Myslím si, že to bylo dobře uspořádat taková to setkání.
Odpovědět
vivian: Já bych to nehrotila, na sílu je seznamovat nemá smysl . . . svatbu máte v sobotu naplánovala bych to tak, abyste se sešli všichni už v pátek, posedíte poklábosíte, připijete si a svatbu zažijí už jako seznámení . . .
Odpovědět
Profilova fotka
taky stojim o to, aby se pred svatbou aspon jednou videli! Prijde mi blby, aby se v den svatby pred obradni sini podavali ruce. Chceme to vymyset tak, ze dokud je teplo tak pujdeme sednout nekam na zahradku a domluvime to treba na 6 hodinu a rekneme ze v 7 musime uz jit zase nekam pryc takze to bude casove ohraniceny a kdyz to bude dobry, tak to klidne protahnem, ale aby to nebylo takovyto to trapny pokud si nebudou mit co rict.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že rodiče by se před svatbou měli aspoň jednou vidět!!A, ať se nikdo neurazí, nechápu, když tomu tak není(pokud je třeba nedělí oceán :-D ). Naše rodiny dělí 300km s přítelem jsme spolu skoro 5 let a tak nějak je pro nás samozřejmoístí, že se rodiče seznámí ;-) . Naše rodiny se viděly dokonce několikrát, proto nechápu, když někdo od sebe bydlí pár kilometrů, ti dva jsou spolu několik let a své rodiče neseznámí :-N . Jinak rozdílnosti bych se vůbec nebála. Naši rodiče jsou od sebe jednu generaci, naši jsou z města, rodiče pořítele z vesnice, naši čtou MF, přítelovi rodiče Blesk :-p :-D , mají jiné polit. názory, jiné vzdělání, práci atd. a přesto vždy setkání proběhlo v pohodě ;-) !
Odpovědět
Profilova fotka
consti: přesně - naši jsou vic "do světa", tata jezdi na kole, furt někde lítá po výstavách, jezdí po Evropě po galeriích, lyžuje a sportuje,rodiče čtou taky MF, rodiče přítele jsou furt doma, a jezdí na chalupu kde zahradničí a kutí, čtou Blesk, což nic proti tomu, ale bojim se je dát dohromady!trochu me povzbudilo ze u tebe to dopadlo dobre......ale ja se bojim - o čem si proboha budou povídat? Asi těžko o cyklostezkách na Šumavě, když oni na kole nesedeli dvacet let a táta na něm jezdí každej víkend. Nebo on jim zase těžko porozumí když mu budou s radosí popisovat novou omítku a střechu.......ach jo. holky ja se bojim, že to bude trapny.....budou mlčet.....nebo ta svatebni hostina......o čem se budou bavit.....docela uprimne se toho desim.....holky ma vubec cenu je před svatbou seznamovat?
Odpovědět
Profilova fotka
maja věř tomu, že naši rodiče jsou fakt úplně odlišní. přesně jak píšeš, tchánovci mají domek na vesnici, jsou pořád doma nebo na zahrádce..my žijeme taky v domě, ale naše zahrádka= tráva :-D . Generace jsou také úplně odlišná, zájmy úplně jiné atd. Také jsem se toho děsila, ale je pravda, že mám docela ukecenou mámu, takže to nevázlo. Na druhou stranu nemůžu říct, že by to byli nej kamarádi, ale konverzace fakt nevázla..budou se bavit beztak o vás, kde jste byli, co chystáte.V tvém případě bych ale nevolila neutrální půdu..My to měli tak, že napřed přijeli naši k nim a to víš, že se ukazovala zahrádka, šlo se na procházku k rybníku a to se najde nějaké téma. A pak když byli zase u nás, tak se šlo do města, na zámek apod.Pokud se budou vidět ještě před svatbou, tak určitě bude o čem mluvit a navíc bych se nebála vzít fotky z dovolených nebo když jste byli vy dva malí a uvidíš, jak se budou všichni rozplývat ;-) . Na svatbě už to tak nějak nebude tvá starost, ale já věřím, že to bude OK ;-) !
Odpovědět
Profilova fotka
majo, neblázni! Není čeho se bát! Consti má úplnou pravdu, rodiče by se měli znát, vždyť se berou jejich děti! Něco ti řeknu : rodiče spolu nemusí být kamarádi na život a na smrt a navštěvovat se každou neděli! Stačí, aby se znali a uvidíš, jestli navážou intenzivnější vztahy či ne. Ale jak to můžeš zahodit, když jsi to ani nezkusila? Naši jsou taky intelektuálové (navíc rozvedení) a tchánovci spíše pracanti a domácí typy, ale znají se, respektují se,navzájem si pomůžou, když jeden potřebuje znalosti či šikovnost druhého. Ale nejsou vyloženě stejní ani nemají stejné zájmy. Když mají být spolu, vždycky se nějaké téma najde, hlavně vaše svatba - to je tak velké téma, že se nemusí bavit o ničem jiném - třeba zavzpomínají na svá mladá léta. Ach jo. Mě vždycky mrzí, když vidím, že někdo rodinu tak odsouvá, když nemusí....upřímně ti radím, abys je seznámila - když se uvidí poprvé na svatbě, je to divné...
Odpovědět
Profilova fotka
holky díky!!!!:-) trochu jste mě uklidnily.....mate pravdu.....koneckonců o svatbe se muzou bavit vzdycky.....!:-)ty fotky jsou hezky napad, ty by si mohli vzajemne ukazovat.....nechtela jsem nikoho odsouvat, ale kdyz vidim jak tata furt rika nejake forecky, a rodicum pritele kdyz se rekne for, tak oni se ani nezasmejou protoze ho vetsinou nepochopi, tak se fakt desim jak tata da zase neco do placu a oni ticho:-)))) no tak se budeme bavit alespon my s nastavajicim:-) holky diky za podporu, zkusime je seznamit, protoze na druhou stranu mate pravdu, je to docela divny aby se videli poprve na svatbe, dobry den dobry den, a krecovite usmevy....kdyz se budou znat bude to takove uvolnenejsi....
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že žádná rada neplatí obecně pro všechny... já jsem se sice pokoušela rodiny seznamovat už před svatbou (poprvé se viděli na manželově promoci v roce 2004, podruhé na mojí letos v březnu, když už bylo jasný, že se budeme brát, a skoro toho spíš lituju. Moje rodina je hodně komunikativní, máme rádi velká rodinná setkání, kde se mluví a mluví až do rána, a manželova rodina je taková … vlažná, nevím jak to popsat, oni se nezajímají o nic jiného než jeden o druhého (jakože tchán s tchýní se zajímají o sebe, ale už ani o svoje děti), nestýkají se ani s vlastní rodinou (ani tchán nebo tchýně s vlastními sourozenci, co žijou do 10 kilometrů od nich). No takže seděli jak pecky, na každou otázku ze strany mojí maminky reagovali buď „hm“, nebo „ano“ či „ne“, ještě zkritizovali, jak máme tu svatbu pojatou… no prostě supr. Když vyvdáváte rodinu, se kterou se nechcete vídat ani vy samy, tak tahat do toho ještě rodiče je fakt někdy blbost…
Odpovědět
Profilova fotka
to ovecka_zuzka: u nas to probehlo take minuly tyden v sobotu :-) Podnet k setkani dala ma tchyne s manzelem, s tim, ze me rodice pozvala k sobe domu. Nase rodiny jsou take zcela odlisne (jeho rodice nic neresi, nasi chteji mit ve vsem jasno). Ale nakonec to probehlo OK a pojali jsme to jako "spolecnou domluvu na vysluzkach". ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim, ze videt pred svatbou by se meli, ale vic se mi libi, kdyz se poznaji nekdy behem vztahu, tak nejak mimovolne treba u byvaleho pritele se seznamili, kdyz nam jeho tata pomahal radou jako statik s opravou babiccina domku, se poznali, meli o cem mluvit a po danem ucelu sli, nic nasilneho nebo u meho bratra, jsou s pritelkyni 11 let, chodili spolu na zakladku, stredni i vysokou, jeji rodice maji ve meste 2 obchody, takze to by snad ani nebylo proveditelne, aby se s nasimi neznali, takze si tykaji, navstevuji se i sami bez deti, slavi spolu narozky... Ale u meho aktualniho pritele si to nejak nedokazu predstavit, jsou od sebe 300 km, takze to uz je na velky vylet, zadny dum, jen byty, svatbu planujeme minimalni, bez pomoci od nich, takze o tom toho moc nenamluvi, nedokazu si predstavit, jak by to nemohlo byt trapne...
Odpovědět
Profilova fotka
Naši rodiče se neznají. Jsou od sebe 300km. Byla naplánovaná návštěva přítelových rodiů v Praze, ale díky zranění jeho otce z toho sešlo. Seznámení tedy bude v pátek den před svatbou. Popravdě si myslím, že je to šumák. Pokud si nesednou (a počítám, že nesednou, každý je z jiného těsta), tak na našem rozhodnutí to nic nezmění.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?